Şimdi Ara

6 Tane Tork Sorusu, Bir türlü yapamadığım konu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir türlü şu konuyu yapamıyorum. Konu anlatımını izliyorum, orada hoca ile yaparken sıkıntı yok ama teste geçtiğimde bulamıyorum.
    Alttaki sorularda yapamadıklarımdan, yapabildiğiniz varsa mantığıyla anlatırsanız çok sevinirim.
    6 Tane Tork Sorusu, Bir türlü yapamadığım konu. 6 Tane Tork Sorusu, Bir türlü yapamadığım konu. 6 Tane Tork Sorusu, Bir türlü yapamadığım konu. 6 Tane Tork Sorusu, Bir türlü yapamadığım konu. 6 Tane Tork Sorusu, Bir türlü yapamadığım konu. 6 Tane Tork Sorusu, Bir türlü yapamadığım konu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • İlk soruda ipler p ağırlındaysa çubukta 2p olmalıdır. Denge şartı tork ve kuvvetlerin eşit olmasından. Daha sonra çubuğun en solundan tork alıyoruz. P.4=2p.d formülü yazıyoruz. 2p bulduğumuz ağırlıktı formülden çubuğun ağırlık merkezini bulucaz ki diğer şekilde kullanalım burdan ağırlık merkezi soldan 2 birim uzaklıkta çıkar. Şekil 2 de T.2=2p.1+p.3 yapıp T'yi buluyoruz. Bu arada çok kasma aşırı önemli bir konu değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk soruda çubuğa 2P diyip, ağırlık merkezini tam ortada alıyordum hocam. Yanıtınız için teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 8. Soruda ilk öncül doğru çubuk T gerilmesinden az bir gerilmeye sahip olabilir ama fazla olamaz. Eğer uca p koyulursa iki tarafın torku eşit olur t=0 olur. 2. Öncülde uca p konulursa ip torku sağlayabilir ve torku sağladığı zaman ki gerilmesi ile ağırlık gerilmesinin eşit olmasından denge sağlanır yani yanlış olur. 3.de diğer uca kayarsa ip gerilmesi 2p çıkar ve kuvvet büyüklükleri eşit olmaz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.