Şimdi Ara

(EDİT:BIRAKMIYORUM) 6. Sınıfta Tıp Bırakılır Mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
6
Favori
21.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostum csb ne anlamıyorum
  • Şehmistan kullanıcısına yanıt
    Değil mi tam anlamıyla doktorum diye hava atmaya çalışıyordum bende zaten
  • Üniversitede hoca olarak kalmayı dusunebilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsan ilk yorgunluk hissettiğim zaman 5. sınıfın 2. dönemiydi son stajım kulak burun boğazdı en zevkli stajlardan biri aslında ama öyle bir mental yorgunluk bastı ki son staj olması dışında sevindiğim başka bir şey yoktu. Sadece 1 ay yaz tatilinden sonra 1 temmuzda intörn olarak başladım. Açıkçası dinlenmedim. Normalde 3-4 ya da 4ten5 e geçerken o 3 ay tatil beni öyle rahatlatıyordu ki öyle fresh başlıyordum ki tıpta 100 mü alınır diyenlere inat kaç tane 100 aldım. Yani çok çok fazla çalışan işini ciddiye alan biriyim. Sorumluluk sahipliği yaptığım için herkes bana yüklenirdi. Hocalar bana ekstradan zor sorardı sözlülerde ki sınırımı zorlamak için. Yan gelip yatıp çıkmış çözen de var ve aynı seviyedeyiz. Benim ekstradan yorulma sebebim bu olsa gerek. 1 Temmuzda iş başı yaptığımda hayır henüz çok erken dedim, ama yapacak bir şey yoktu. Geçtiğimiz 1 ay acilde intörnlük yaptım. O kadar çok işe koşuyorum ki nöbetlerde, diğer arkadaşlar oturuyor diye kızacak vakit bulamıyorum. Kimisi gözden kayboluyor 1 saat sonra geliyor falan ben neden hiç gözden kaybolmadım, neden asistan doktorlar bir tek benim ismimi biliyor bu kadar iş için obsesif olmak zorunda mıydım? Kendi kendimi çok fazla yoruyorum bir bakıma. Nöbetlerde uyuma fırsatı olsa dahi uyuyamıyorum gece, sabahlıyorum. Arkadaşlarım dönüşümlü uyuyabiliyorlar ciddi ciddi.




  • Lise öğrencisi kafasından çıkamamışsın. Üniversite, özellikle tıp sadece fakülte demek değildir. Olay tıp falan değil, çocuksu düşüncelerinden vazgeçememişsin ve sorumluluk almaktan korkuyorsun. Her fırsatı değerlendirmiş ve okula gitmemişsin sürekli evde kalmışsın, intern iken sana gelmen dayatılınca da kaçmaya çalışmışsın. İş hayatın nasıl olacak sanıyorsun? Geç herhangi bir bölüme bu kafayla başarılı olacağına mı inanıyorsun? Ya da diğer bölümlerde daha mı rahat edeceğini düşünüyorsun? Artık büyümenin ve hayatı anlayıp sorumluluk almanın vakti gelmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 22 Eylül 2019; 21:23:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş bitir ve yurt dışına git. Bu ülkede tıp kabus ama dışarıda bu kadar değil.
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Sorumluluk konusuna katılmıyorum. Diğer tavsiyelerin için teşekkür ederim ama aşırı sorumluluk almaktan dönem arkadaşlarıma nazaran çok fazla yoruluyorum. İş konusunda obsesifim. Nöbetlerde uyuma fırsatı çıksa bile iş olur bir şey lazım olur kafasıyla gözüme uyku girmiyor ve sabahlıyorum, arkadaşlarım kafasını vurup yatabiliyor. Acilde beraber çalışırken arkadaşlarım bir şekilde gözden kayboluyor 1 saat falan hiç sorgulamadım nereye gittiklerini ve ben neden sürekli ayakta ve göz önündeyim bilmiyorum. Asistanlar benim ismimi biliyor bir tek, ne iş verseler yapabileceğimi biliyorlar çünkü. Demem o ki ben kendi kendime zarar veriyorum. Dönemin 1.si oldum 3 sene, 2 sene üstün onur belgem var. Buna şımarıklık ve çocukluk ya da 'üşengeçlik' mi dersin bilmiyorum.
  • Ulan oğlum millet aç aç.
    Bu dakikadan sonra hangi bölümü okuyup bitirip hemen işbaşı yapabileceksin? Ülkeyi zaten b*k götürüyor mezun olup doğruca yurtdışına git. Oraya gidince bana yaz seni oranın sağlık ocağına boş hekim yaptırıcam..


    (Csb’ye csb cevap)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umarım csb'dir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SaB0 kullanıcısına yanıt
    csb nedir bilmiyorum herkes yazıyor. Neden boş bir hekim olmak isteyeyim onu da anlamadım?
  • sabah 8 akşam 5 çalışıp 12000 tl maaşı düşün doktor bey sık dişini sonra keyfine bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    Hadi amaaa. Foruma 2014de katılmışsın csb nedir bilmiyorum ne ya. Sallıyorsun resmen. İnanmayın şuna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • idris0189 İ kullanıcısına yanıt
    Para ile mutlu olan insanlardan değilim açıkçası harcayan biri de değilim.
    Şöyle düşün pazartesi sabah 8 akşam 5 salı 8-5 çarşamba 8-5 ama aynı zamanda nöbetçisin 5ten sonra devam ediyorsun perşembe sabah 8e kadar sonra perşembe sabah 8de iş bitmiyor 8-5 ten sonra gidebiliyorsun ancak. Sonra cuma 8-5, cumartesi nöbetçisin ama hafta sonları ve resmi tatillerde nöbet akşam 5te değil sabah 8de başlar. sabah 8den pazar sabah 8e kadar nöbetçisin. Pazar sabah 8den pazartesine kadar boşsun muhtemelen nöbet çıkışı olduğun için uyuyarak geçireceksin. Ve bu döngü böyle gidiyor. 3 güne bir nöbet. Sorarım sana 12 bin tlyi alıp ne yapacaksın harcayacak vaktin var mı
  • Okeanos_1 kullanıcısına yanıt
    2014te ygs lys bölümünde takıldım. 2015-16 da sadece apple bölümünde takıldım. Burayla işim ne benim geneli asosyallik falan diye konu açan sıkıcı bir yer konu dışı. Şu falan diye hitap etmezsen sevinirim, teşekkürler. Kayda değer bir cevap verecekseniz verin.
  • hocam benim kaynım aile hekimi nöbet falan yok sağlık ocağında iki kişiler birbirlerini idare ediyorlar bazen bir hafta gitmediği oluyor 12000 tl maaş alıyor bence gayet yapılabilir bir iş çok rahatta harcanır kazanılan para

    sizin okul devam ettiği için mi böyle yoğun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dur daha en az 4 sene asistanlık yapacaksın. Tıbbiyedeki emir-komuta zincirinin tek rakibi askeriye veya aşçılık olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence sen yine de bitir, bilim ogrenmek her zaman iyidir kim ne derse desin. Son sene de sabret kardesim nedir yani. Benim de son senem.

    Sana soyle soyleyeyim, uni bitirmeden yurt disina bile zor cikarsin. Bitirince ise, yurt disinda cok kolay is bulursun. Benim kuzen doktor, simdi Almanya da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 22 Eylül 2019; 22:3:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam selamlar tıp fakültesini bırakmış birisi olarak yazıyorum senin yerinde olsam bırakmazdım artık ucuna gelmişsin bitir fakülteni sonra yoluna bakarsın ama şu durumda bırakmak pek mantıklı olmaz bence ama kaygılarını anlıyorum aynı durumu ben de yaşadım burdaki her şeye sadece maddi açıdan bakanları takma sen nasıl mutlu olacağını düşün her şey para değil bu hayatta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • idris0189 İ kullanıcısına yanıt
    Bizim hastanenin protokolünde mi var bilmiyorum ama zor olmasıyla ünlü. Örneğin intörn yönergesinde yazar ki intörnlere maksimum 4 güne bir nöbet tutturulur. Geçen pediatride 3 güne bir tutturdular, hayır şikayet edeyim diyorsun hocalardan azar işitiyorsun. Kimi kime şikayet ediyorsun olayına dönüyor. İntörnlüğün amacı eğitimdir, asla dosya işleri yaptırılamaz deniyor protokolde. İşin garibi sadece dosya işi yapıyorum, hemşire işi yapıp kan alıyorum, sonda takıyorum (hemşirelerden yardım isteyince banane yapamıyorsan asistanın yardım etsin benim işim değil diye tavır takınıyor) personel işi yapıp hastaları taşıyorum filme falan götürüyorum kanları falan alıp laboratuara koşturuyorum ya da dosyaları alıp diğer hastanenin binalarına koşturuyorum. Ben tıp dışında her şeyi yapıyorum şu an. Şikayetçi olduğum şey bu. Ben tıp diye bunu yazmadım, nerede 5 senedir gördüğümüz ağır eğitim? Nerede kullanıyorum? Şu an sadece işkence çekiyorum. Üstelik ''eğitim'' amaçlı tutulması gereken nöbetlerde geceleri saatlik kalkıp kan alıp laba götürmekle uğraşıyorum.
    Hayatımdan memnun değilim. Belki asistanlık çok başka bir şeydir ben göremiyorum. Ama aile hekimlerinde gördüğüm şey 18 ay rotasyonları var 2. kez intörnlük yapıyor gibi bölüm bölüm dolaşıyorlar asistanlıkta




  • Hocam omüde misiniz?
    Burada da ilk 3 sene devam zorunluluğu yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.