Şimdi Ara

6 nm Rembrandt APU’ları DDR5-5200 MHz bellek destekleyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin yol haritasının şimdiye kadar paylaşılan sınırlı kısmından bazı APU ve işlemcilerin  kod adlarını ve çıkış yıllarını öğrenmiştik. Şimdi de yeni APU’lara dair önemli detaylar gün yüzüne çıktı.



    Rembrandt



    Rembrandt adını taşıyacak 6 nm APU’lar mevcut Renoir APU’larını takip edecek ve 5000G olarak lanse edilecek Cezanne APU’larını takip edecek yongalar olacak.






    Bilindiği üzere AMD Zen 3 mimarili Vermeer işlemcileriyle Cezanne APU’larını 5000 serisi olarak duyurması bekleniyor. Burada AMD’nin sonraki adım olarak 5 nm’ye işaret etmesi nedeniyle 6 nm bilgisine temkinli yaklaşılması gerektiğini belirtelim.



    AM5 soket APU



    2022 yılında bizlerle olması beklenen Rembrandt APU’ları aynı zamanda AM5 soketle gelecek ilk APU ailesi olma özelliğini de taşıyor. 5200 MHz DDR5 bellek destekleyecek yongalarda 20 PCIe 4.0 kanalı ise bir hayli iddialı duruyor.





    Ayrıca Bkz.TSMC 2 nm’de planından önde gidiyor



    Son olarak 2 USB 4.0(40 Gbps) portlarıyla güncel bağlantı arayüzü de sunacak yongalara eşlik edecek Ryzen işlemcileri ise Warhol’u takip edecek Rapheal işlemcileri olacak.



     



    Kaynak:https://videocardz.com/newz/amd-rembrandt-to-feature-6nm-zen3-cores-support-ddr5-5200-memory







  • 7np ile 6nm çok yakın sonuç veren üretim teknikleri, haber doğruysa bu yeni çıkacak ryzen'ler ya eski üretim şekliyle 7nm ile devam ederler ya da 6nm olurlar. Bir sonraki sene 7np'den, 6'ya atlamanın bir anlamı yok çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 23 Eylül 2020; 18:56:11 >
  • 6s 6 kullanıcısına yanıt
    AMD atlamıyor ki TSMC atlıyor. AMD açısından 7, 6, 5 bir şey değişmiyor tamamen aynı işlemci tasarımı. Eğer Ryzen'lar Aralık ayında çıkacak olsa onlar da 6nm olacaktı. Artık 6nm bir sonraki Ryzen'lara kaldı.

  • Kim kimi takip ediyor, Anladıysam Arap olayım.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Bkz: Cümle kurmayı bilmeyen haber editörü.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.