Şimdi Ara

6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
12
Favori
63.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • soygar kullanıcısına yanıt
    Son 2 ay kala açıklanacağını sanmam. Bana göre Şubat'ta kesin açıklanacak. 6'lı masa ilk Şubat'ta toplanıp ortak mutakabat metnini imzalamıştı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Seçimin Nisan ayı içinde olacağı konuşuluyor,Cumhurbaşkanı adayı için ocak,şubat ayı çok geç olur,Cumhurbaşkanı adayları Türkiye'yi dolaşacak,Tv'lere çıkacak bunlar için en az dört ay gerekiyor.

  • -Bizim TV genel yayın yönetmeni Şaban Sevinç:


    "6lı masanın dünkü toplantısında alınan karara göre 100 maddelik anayasa değişikliği tasarısı konusunda anlaşıldı.Bu tasarının 28 kasımdaki 6lı masa toplantısında kamuoyuna deklare edilmesi bekleniyor.Bu deklerasyonun ardından aday isim konusu görüşülmeye başlanacak.Aday ismin gelecek yıl açıklanması artık kesin gibi.Maalesef 6lı masa aday isim açıklamak bir tarafa bu konuyu konuşma konusunda dahi enerji sarf etmiyor.Oysaki seçimlere 6-7 ay kaldı,muhalif seçmenin aday isim beklentisi her geçen gün yükseliyor ve stres artıyor,bu durumda 6lı masayı baskı altına almaya başladı.Cumhur ittifakıda bu konu üzerinden seçim stratejisini belirliyor ve 6lı masada Cumhur ittifakının eline koz verdiriyor."


    "6lı masa önce hükümet programı sonra aday açıklaması stratejisi içinde ancak zaman çok daralıyor.Aday isimler konusunda artık alternatif olarak Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması için 6lı masa partilerinin dışından birisinin ismi üstündede anlaşılması görüşleri gündeme gelmeye başladı.Genel görüntü Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda özellikle iyi partinin itiraz etmemesi isteniliyor.Aday ismin bu zamana kadar açıklanamamasının tek sebebi bu.İyi parti Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul ederse diğer partilerde onay vermek zorunda zira onların oy potansiyelleri düşük,genel kanıda böylesi bir durumda diğer partilerin sorun çıkarmayacağı yönünde.İyi parti vekilleri ise Kılıçdaroğlu'nun adaylığı noktasında son günlerde adeta 6lı masanın altına dinamit koyacak sözler sarf ediyor."


    "Sonuç olarak İyi partinin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay vermeyeceğini düşünüyorum.Buda 6lı masanın ortak aday çıkarma insiyatifini tamamen bitirir ve Kılıçdaroğlu'da CHP adına adaylığını açıklar.Ocak ayına kadar Aday isim açıklanmadığı sürecede 6lı masa muhalefet cephesinde insiyatif kaybedebilir.Bu durum seçimlere ortak aday yerine çoklu adayların katılacağı bir seçime dönüşebilir."





  • zam sağanağı altında sırıl sıklam vatandaş, aday beğenmiyor. siyaset tarihine geçer bu. sonuç olarak ise, akp size yakışır. zam sağanağı yetmez, zam tsunamisi isteriz diye okunur çünkü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk başta ben de Ekrem İmamoğlu taraftarıydım ama yaşananlardan sonra Ekrem in ben cumhurbaşkanlığı yapabileceğini zannetmiyorum. Fakat Mansur Yavaş olursa umudum olur az da olsa. En azından aklı başında biri. Mevcut iktidar sadece yaşlıları dinliyor gençleri değil. Diğer partilerin en büyük elindeki koz gençler. Çünkü zaten akp de gençlerden şuan memnun değil. Elinde olsa gençlere oy verdirmyecek neredeyse. Hangi çağda yaşıyoruz biz? :)

  • -CHP lideri Kılıçdaroğlu ABD ve İngiltere'den sonra 23 Kasım günü Almanya'yı ziyaret edeceği açıklandı.Kılıçdaroğlu Almanya'da çeşitli STK'lar,vakıf kuruluşları ve bazı siyasilerle görüşme yapacak.Kılıçdaroğlu bu ziyaretinde 2023 seçimleri vizyon programını açıklayacağı ve Türkiye'ye dönüşündede 6lı masanın seçim deklerasyonunu kamuoyuna sunması bekleniyor.



    -CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İyi parti'ye "6lı masadan kalkın" söylemine yönelik yaptığı açıklamada gündemi sarsan yorumlarda bulundu.



    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.TV100youtube
    Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti ve Meral Akşener açıklamasını değerlendirdi. ''İYİ Parti'yi dağınık görüyor'' tv100.com yazarları Barış Yarkadaş, Hacı Yakışıklı, TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan ve TÜRKAD Başkan Yardımcısı Av. Cem Kaya; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu'nun konuğu oldu 📍İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı 📍6 liderin görüşmesinden ne çıktı? 📍Ekonomik adımlar nasıl okunmalı? Abone ol; dünyadaki ve ülkemizdeki son gelişmelerden ilk senin haberin olsun 🔔 https://www.youtube.com/tv100/?sub_confirmation=1 Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın📢 https://www.youtube.com/channel/UCndsdUW_oPLqpQJY9J8oIRg/join Türkiye çapında yayın yapan tv100'ün canlı yayınını YouTube üzerinden her zaman canlı olarak izleyebilirsiniz. www.tv100.com tv100 Canlı Yayın İzle ➤ https://youtu.be/8jEXHzMTR7s tv100 uydu bilgileri📡 TÜRKSAT 4A Frekans: 12729 Sembol: 30000 Polarizasyon: V (Dikey) tv100 Kablo TV, DIGITURK, Turkcell TV+ ve DSMART platformlarında da 37. kanaldan, tivibu 51. kanaldan, Tivibu 47. kanaldan izlenebilir. Facebook: https://www.facebook.com/tv100com/ Twitter: https://twitter.com/tv100 Instagram: https://www.instagram.com/tv.100/?hl=tr Youtube: https://www.youtube.com/tv100 #SonDakika #Gündem #Haber
    https://www.youtube.com/watch?v=DRu46Lwbl9s


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.TV100youtube
    Barış Yarkadaş, Ulaştırma Bakanlığına ihale iddiasında bulundu. ''Çıkın beni yalanlayın'' tv100.com yazarları Barış Yarkadaş, Hacı Yakışıklı, TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan ve TÜRKAD Başkan Yardımcısı Av. Cem Kaya; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu'nun konuğu oldu 📍İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı 📍6 liderin görüşmesinden ne çıktı? 📍Ekonomik adımlar nasıl okunmalı? Abone ol; dünyadaki ve ülkemizdeki son gelişmelerden ilk senin haberin olsun 🔔 https://www.youtube.com/tv100/?sub_confirmation=1 Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın📢 https://www.youtube.com/channel/UCndsdUW_oPLqpQJY9J8oIRg/join Türkiye çapında yayın yapan tv100'ün canlı yayınını YouTube üzerinden her zaman canlı olarak izleyebilirsiniz. www.tv100.com tv100 Canlı Yayın İzle ➤ https://youtu.be/8jEXHzMTR7s tv100 uydu bilgileri📡 TÜRKSAT 4A Frekans: 12729 Sembol: 30000 Polarizasyon: V (Dikey) tv100 Kablo TV, DIGITURK, Turkcell TV+ ve DSMART platformlarında da 37. kanaldan, tivibu 51. kanaldan, Tivibu 47. kanaldan izlenebilir. Facebook: https://www.facebook.com/tv100com/ Twitter: https://twitter.com/tv100 Instagram: https://www.instagram.com/tv.100/?hl=tr Youtube: https://www.youtube.com/tv100 #SonDakika #Gündem #Haber
    https://www.youtube.com/watch?v=43LkDVYZDro


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.TV100youtube
    Barış Yarkadaş, Meral Akşener'in 2023 seçimlerindeki aday bilinmezini analiz etti. ''Kemal Bey'i istemiyor'' tv100.com yazarları Barış Yarkadaş, Hacı Yakışıklı, TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan ve TÜRKAD Başkan Yardımcısı Av. Cem Kaya; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu'nun konuğu oldu 📍İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı 📍6 liderin görüşmesinden ne çıktı? 📍Ekonomik adımlar nasıl okunmalı? Abone ol; dünyadaki ve ülkemizdeki son gelişmelerden ilk senin haberin olsun 🔔 https://www.youtube.com/tv100/?sub_confirmation=1 Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın📢 https://www.youtube.com/channel/UCndsdUW_oPLqpQJY9J8oIRg/join Türkiye çapında yayın yapan tv100'ün canlı yayınını YouTube üzerinden her zaman canlı olarak izleyebilirsiniz. www.tv100.com tv100 Canlı Yayın İzle ➤ https://youtu.be/8jEXHzMTR7s tv100 uydu bilgileri📡 TÜRKSAT 4A Frekans: 12729 Sembol: 30000 Polarizasyon: V (Dikey) tv100 Kablo TV, DIGITURK, Turkcell TV+ ve DSMART platformlarında da 37. kanaldan, tivibu 51. kanaldan, Tivibu 47. kanaldan izlenebilir. Facebook: https://www.facebook.com/tv100com/ Twitter: https://twitter.com/tv100 Instagram: https://www.instagram.com/tv.100/?hl=tr Youtube: https://www.youtube.com/tv100 #SonDakika #Gündem #Haber
    https://www.youtube.com/watch?v=KARf1jHqls0&t=1s



    Barış Yarkadaş:


    "Kılıçdaroğlu 28 kasımda seçimi kazanırlarsa ilk 100 günde yapacaklarını açıklayacağı bir kalkınma planını kamuoyuna duyuracak.Ekonomi ağırlıklı bir kalkınma çalışması yapılıyor.Aslında Kılıçdaroğlu bu duyuruyu topluma yapması onun gayriresmi aday olduğununda ilanı olacak."


    "Erdoğan'ın bu yaptığı açıklamayı cesaretlendiren konu 6lı masanın durumu ve konumundan kaynaklı.Erdoğan İyi partinin mevcut yöneticilerini 6lı masanın zayıf halkası olarak görüyor ve buna oynamaya başladı.İyi partinin tabanının kendisine oy vermeyeceğini Erdoğan çok iyi biliyor ama İyi partinin içindeki bazı yöneticilerin gevşek durumu ve özellikle CHP ile Kılıçdaroğlu'na karşı yaptıkları açıklamalardan ötürü Erdoğan şimdi İyi partiye böyle bir mesaj verme manevrası yaparak yine gündemi belirleyen bir konuma girdi.Bu kozu verende İyi partinin kendisidir.İyi parti son aylarda Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı duruşu ve söylemleri ile birlikte ortak aday konusundaki çekişmeleri Erdoğan'a koz verdi ve şimdi Erdoğan bunu kullanıyor.Bakıyoruz İyi parti'nin bazı isimleri CHP ve Kılıçdaroğlu'na karşı olmayacak açıklamalar yaparken CHP'den İyi partiye en ufak eleştiri yapılmadı.Bu siyasi etiğede aykırı bir durum."


    "Akşener ortak aday konusunda anlaşamassa 6lı masadan ayrılması söz konusu.Kılıçdaroğlu'nun adaylığını Akşener karşı.İyi parti 6lı masadan ayrılır ise CHP ve diğer ortaklar 5 parti olarak yola birlikte devam edecekler ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul edecekler çünkü diğer 4 partinin mecliste olabilmesi için CHP'ye ihtiyaçları var,seçimlere CHP ve iyi parti listelerinden aday olmayı istiyorlar..Akşener daha önce aday olmuş ve kaybetmişti,Kürtlerin oylarını alamaycağını artık bildiği için Akşener başbakan olacağım diyerek siyasi realiteyi görüp kendini taca attı ancak Kılıçdaroğlu'nun adaylığınada karşı çünkü seçimi kazanacak isim olarak onu görmüyor."

    "Kılıçdaroğlu'nun en yakın isimleriyle görüştüm,CHP'de net olarak her koşulda tek aday Kılıçdaroğlu."


    "6lı masanın artık lafı çevirmeden ortak adayını açıklaması lazım.Toplumun beklentisi çok arttı ve zaman daralıyor."



    -Yurtdışından fonlandığı ortaya çıkan muhalif Medyascope kanalı genel yayın yönetmeni Ruşen Çakır yayınladığı son videoda Erdoğan'ın İyi partiye yönelik 6lı masadan kalkması yönündeki açıklamalarından sonra dikkat çeken yorumlarda bulundu.Çakır "İyi partide şayet muhalefetin seçimi kazanamama havası ortaya çıkması durumunda iyi partiden bazı teşkilat yöneticileri ve milletvekilleri bu davete icabet edebilir" yorumunda bulundu.



    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.Mehmet İkbal Şahinyoutube
    Ruşen Çakır, Başkan Erdoğan'ın İyi Parti'ye daveti üzerine konuştu: Bazı kişiler katılabilir!
    https://www.youtube.com/shorts/K28GhP03EPY



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 18 Kasım 2022; 13:49:38 >




  • -Artı Gerçek yazarı Seda Taşkın'ın haberine göre HDP, 6lı masanın olası TSK harekatına onay vermesi halinde seçimlerde aday kim olursa olsun destek vermeyeceklerini açıkladı.



    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.
    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.artı gerçek
    Kulis: HDP’den altılı masaya ‘uyarı’: Muhalefet savaşa onay verirse, aday kim olursa olsun destek yok
    https://artigercek.com/politika/kulis-hdpden-altili-masaya-uyari-muhalefet-savas-onay-verirse-aday-kim-olursa-230382h



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 23 Kasım 2022; 1:26:49 >
  • -CHP grup başkan vekili Engin Altay:


    " 3 Aralıkta 6lı masanın ortak mutakabat sağladığı yeni anayasa metnini kamuoyuna duyuracağız.Ekonomi alanındaki seçim vizyonumuz içinse şuan konuyla ilgili çalışmalarını sürdüren Faik Öztrak 1 ay içinde çalışmaları bitirip kamuoyunua duyurusunu yapacağız.Bu ekonomik plan vizyonuda 6lı masa ile ortak şekilde anlaşarak açıklayacağız.Aday isim açıklaması ise bu deklerasyonlar yapılmadan söylenemez."


    "Sayın imamoğlu ve yavaş'ın başkanımız Kılıçdaroğlu için yanında olduklarını deklere ettiğini hepimiz gördük.Biz bu iki belediye başkanımız için adaylık anketi filan yapmayız.Millete 1 partiden 3 aday sunulmaz,böyle bir şey yok.Ekrem bey daha geçen gün İstanbul için 2.dönemde de daha yapacak çok işimiz var demedimi? bu 2 başkanımızın böyle bir adaylık bahside açmadı.Kılıçdaroğlu'nun 6lı masada adaylık ile alakalı en ufak bir kuşkusu zaten yok.Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hususunda ise kendisi aday olursa bu hakkıdır,bizde tam destek vereceğiz.Gördüğümüz tablodada halkımızın Kılıçdaoğlu'na büyük bir desteğide var.Adaylık konusunda 6lı masaya cumhur ittifakı tarafından nifak ekilmek isteniliyor."





  • -Saadet partisi genel başkanı Temel Karamollaoğlu BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada yeni anayasa ve seçimlerle ile ilgili görüşlerini sundu;


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.


    "Cumhurbaşkanı, Genel Başkanlardan oluşacak bir heyet ile ülkeyi yönetecek."

    "Hükümet içinde ki tüm bakanlıklara da bu heyet karar verecek."

    "360 milletvekilini yakalayamazsak bir anlamda koalisyon ile mevcut sistemle devam edeceğiz."



    -Gelecek partisi genel başkanı Ahmet Davutoğlu: "6'lı Masa'nın tüm liderlerinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak kabinede görevde almaları gerektiğini düşünüyoruz. Ancak bu görev milletvekili olma vasfını yitirmeyi de beraberinde getireceği için onu da iç tüzükde değişiklik yaparak aşabiliriz.Mecliste 6 liderinde güçlü olması gerekiyor."


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.
    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.Seçim 2023twitter
    “Ahmet Davutoğlu: "Altılı Masa'nın tüm liderlerinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak kabinede görevde almaları gerektiğini düşünüyoruz. Ancak bu görev milletvekili olma vasfını yitirmeyi de beraberinde getireceği için onu da iç tüzük ile aşacağız."”
    https://twitter.com/i/status/1598254599731052544



    -Muhalif TV kanalı Tele1'in genel yayın yönetmeni gazeteci Merdan Yanardağ yaptığı son açıklamada Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek verdiklerini açıkladı.Yanardağ 2019 yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara'nın kazanılmasında kendilerininde katkıları olduğunu iddia etti.


    "Sayın Kılıçdaroğlu için tarihsel bir borç gereği İmamoğlu ve Yavaş'ın bir dönem daha belediye başkanlıklarını yönetmek istediklerini ilan etmesi lazım.Bu anket rezaletlerinin artık son bulması gerekiyor."


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.
    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.İstanbul Destektwitter
    “Merdan Yanardağ, Ekrem İmamoğlu’nun TELE1 sayesinde seçim kazandığını iddia etti. “İstanbul seçimlerini kimse tek başına kazandığını zannetmesin, örneğin TELE1 olmasaydı o seçim kazanılabilir miydi? Hayır.””
    https://twitter.com/i/status/1598237621712719877



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 1 Aralık 2022; 20:31:24 >




  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Anket rezaleti mi? Hangi akla diyor bunu bu bilmemneyini ne yaptığımın bilmemneyi? Vatandaşı dinlemeyenin CANI CEHENNEME... Böyle düşünenen bilmemneyaptığımın çocukları yüzünden rte ve akp 20 yıldır orada. Bu kadar rezilliğe ekonomik berbatlığa rağmen siz(RTE SEVDALISI KILICDAROĞLU VE TAYFASI) alternatif olamıyorsunuz...

  • Teşkilattan ipini koparan algı kasmak için atlamış konuya.

  • 6 partili ittifak kazanırsa, vatandaş kazanacak. kaybederse, vatandaş kaybedecek.

    ispat mı istiyorsunuz? halimize bakmanız yeterli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parti kurup seçimlere girmek bu kadar kolay olmamalı. Önüne gelen parti kurdu, oylar bölündü, bu durum tek adamın işine geldi.

  • - İYİ Parti Lideri Meral Akşener;



    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.



    "Kemal bey aday olursa bunu konuşuruz ancak 6lı masadan başka arkadaşımızda aday olmak isteyebilir,bu o gün için konuşulucak şeyler"


    “Mansur Bey’e de Ekrem Bey’e de tüm seçmenlerin sevgisi, saygısı var. 6lı masadaki arkadaşlara da söyledim. Eğer bu iki arkadaşımızdan biri gösterilirse hayır demeyeceğiz.Biz kazanacak adayla seçime gireceğiz."


    “Hiç kimse Ekrem İmamoğlu’na benim inandığım kadar inanmadı ancak Ekrem ve Mansur bey'le de adaylık konusunda hiç konuşma yapılmadı."


    “Yavuz Bey Kılıçdaroğlu için bu kadar derin konuşmasaydı keşke.Fakat benim için bir sakıncası yok.Partimizin hiçbir üyesi TV’ye çıkarken benden izin almaz. Partimizin genel çerçevesi dışına çıkmadan kendi fikirlerini özgürce söyleyebilirler. CHP’de de fikrini çok söyleyen var, partimizi ilzam eden alanlarıyla ilgili cevapları verilir ama Engin Bey’in yaptığı yanlış.Biz CHP'lilerin bazı söylemleri için Kılıçdaroğlu'ndan partisi içindeklerden kulak çekmesini istemedik.”


    "Erdoğan’ı eleştiriyoruz, 20 milyonun üzerinde seçmeni var kimse rencide olmuyor. HDP yöneticilerini eleştiriyoruz 6,5 milyon rencide oluyor. Bunu çok absürt buluyorum. Seçmen kimsenin malı marabası değil."


    "Erdoğan'ın da Abdullah Gül gibi yurt dışına gönderilip birinci sınıf eğitim alması sağlansaydı bu durumda olmazdık."


    "Deva partisinde bir arkadaş eğer masaya Hüseyin Baş gelirse istifa ederim dedi, bizde masaya alamadık.Artık 6lı masanın genişlemesi durumu söz konusu değil."


    "HDP tüm kürtleri temsil etmiyor.İddia ediyorum HDP seçmeni CHP'ye kayar çünkü HDP seçmeni eski SHP'nin seküler seçmenleridir.HDP olarak kurumsal anlamda birbirimize net durumdayız."


    "Sayın Kılıçdaroğlu yarın partisinin bir vizyon toplantısı yapacak,bizlerden bu vizyon toplantısına gidecek yok çünkü bu CHP'nin kendi partisel vizyonu,bizleri bağlamıyor.Tam olarak ne açıklayacaklarınıda bilmiyoruz.Sadece ekonomi alanındaki planlamalarını biliyoruz."


    "Seçimlerde hem Cumhurbaşkanlığını hemde meclis çoğunluğunu kazanacağımıza inancım tam."


    "Seçimlerde şayet birinci parti olarak çıkarsak parlementer sisteme geçiş sürecinde başbakanlığa adaylığımı açıklayacağım.Sonuçta parlementer sisteme geçtiğimiz zaman 6lı masadaki partilerle biz rakip olacağız."


    "Seçimleri muhalefet olarak kaybedersek Türkiye ölmez,bitmez ancak parlementer sisteme geçiş konusuda mezara gömülür,mevcut sistemle devam etmek zorunda kalırız.O yüzden bu seçim köprüden önce son çıkış seçimidir."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 3 Aralık 2022; 1:31:58 >




  • -Halk TV yazarı gazeteci İsmail Saymaz, Saadet partisi genel başkanı Karamollaoğlu'nun Cumuhrbaşkanlığı konusundaki söylemlerine çok sert tepki gösterdi.Saymaz,parti oyları %0.1 olan bir partinin 6lı masada böylesi konularda söz hakkı olmadığını ve masayı yönlendiremeyeceğini söyledi.



    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.
    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.Nigar Ogeday🇹🇷🇦🇿🇹🇲🇰🇬🇰🇿🇺🇿🇵🇰🇭🇺twitter
    “6’lı masanın “Cumhurbaşkanı’nı eş güdüm komisyonu yönetecek” açıklamasına @ismailsaymaz’dan tepki: Cumhurbaşkanı en az %50+1 oy alacak, % 0.1 oy almış siyasi parti lideri Cumhurbaşkanından daha üstün olacak. Buna kim oy verir ya? Ben oy vermem. Kimse vermez.”
    https://twitter.com/i/status/1598798721986154498
  • -CHP lideri Kılıçdaroğlu 2023 seçimleri için "İkinci yüzyıl vizyonu" adındaki toplantısını Lütfi Kırdar kongre merkezinde giriş konuşmasını yaptı.Kongreyi dolduran partililer Kılıçdaroğlu'na büyük destek vererek "İktidar" sloganları attı.Kılıçdaroğlu "o da olacak,merak etmeyin" diyerek salondakilere mesaj verdi.



    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.



    "Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür."

    “Bay Kemal olmak sistemi korumak, sistemi çalıştırmak demek”

    "Yeni bir sisteme oy isteyeceğiz"

    "Türkiye'nin üzerindeki kara bulutları dağıtarak yeni bir Türkiye inşa edeceğiz"

    "70 seçkin insanla görüştüm ve hepsine siyaset üstü bir güç birliği konusunda anlaştım..Hepside şuan bu salonda.Hepiniz bugün yeni bir güç birliği ile tanışacaksınız."

    "Jeremy Rifkin ile tanışacaksınız,O Merkel'in ekonomideki baş danışmanıydı,şimdi ise benim Endüstriyel Dönüşümden Sorumlu baş danışmanım olarak görev alacak"

    "Dünyanın ilk 10 ekonomisti arasında gösterilen Daron Acemoğlu bizimle birlikte olacak."

    "Siyaset üstü bir beyin takımı ile çalışacağız."

    "İnandığım vizyondan asla vazgeçmeyeceğim."





  • -Kılıçdaoğlu'nun yeni baş danışmanı olan Rifkin,CHP'nin yeni vizyon toplantısına ABD'den uzaktan bağlantı ile katılarak kendi vizyonunu anlattı.Rifkin'in iklim krizine yönelik yaptığı tarihsel ve güncel durumları anlattığı uzun konuşmasında bazı partililier uyuyakaldı.Rifkin'in konuşma konusuyla Kılıçdaroğlu'nun vizyon açılış konuşmasının taban tabana zıt olması dikkat çekti.Rifkin ekonomi alanında herhangi bir konuşma yapmadı.Türkiye'nin yeşil enerjide öncü bir ülke olması için çalışmalar yapacağını ve AB'ye yakın ilişkilerini güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.



    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.

    Jeremy Rifkin;


    "Türkiye bir G20 ülkesi ve üniversitenizde müthiş yetenekler var. İş dünyanız da aynı şekilde. Siz de Türkiye’yi örnek hale getirecek yeteneğe sahipsiniz."

    “Sonuçta kürkümüz yok, iki ayaklı canlılarız.Fosil yakıtların jeopolitiğinden; biyosfer politikasına geçişten bahsediyoruz. Güneş ve rüzgar enerjisinin paylaşımı öne çıkacak."

    "Rusya-Ukrayna savaşı global ekonomide enflasyonu çok artırdı.Fosil yakıtlara olan gereksinimler bunun en büyük sebebidir."



    -Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD'li Ekonomist Jeremy Rifkin'i Başdanışman olarak ataması sonrası CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın 2018'de söyledikleri gündeme geldi;


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 3 Aralık 2022; 17:36:18 >




  • -CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yeni ekonomi ekibinden Daron Acemoğlu'nu kasterek "Merkez Bankası'nın başına tüm dünyanın saygı duyduğu bir isim atayacağız. Enflasyonu tek haneye düşürecek.." açıklamasından bulundu.

  • -CHP Ekonomi ekibinden Daron Acemoğlu:


    “Tablo negatif ama çözümler çok açık. Türkiye’nin potansiyeli çok yüksek”

    "Türkiye'de inşaat sektörü yolsuzluğu getirdi."

    "Türkiye'de büyük bir kredi patlaması var"

    "Teknolojiye yatırım yeterince yapılmadığı içinde ekonomi geriledi"

    "Freedom House (merkezi Washington'da bulunun bir sivil STK kurumu) verilerine göre Türkiye 1980li yıllara geri dönmüş durumda.Demokrasisi en fazla eriyen ülke olarak nitelendiriliyoruz."

    "Faiz sistemini eski düzene getirerek enflasyonu kontrol edebiliriz,bu kolayda olmayacak çünkü ciddi yurtdışı kaynağına ihtiyacımız olacak."

    "Orta dönemde teknolojiye daha fazla yatırım gerekiyor."

    "Türkiye'nin tarihsel anlamda en büyük eksisi,devlet yapıları güçlü olsada halk yapısı güçlü olmadığı için demokrasi ilerleyemiyor.Bunun önüne geçebilmek içinde eğitime ağırlık vermeliyiz."





  • CHP lideri Kılıçdaroğlu seçim vaadlerini sıraladı;



    -"Bu vizyon toplantımız bizim gelecekte yapacaklarımızın bir ön çalışmasıdır"

    -"Ben size "bir adaya bağlı oy istemiyorum" derken neyi kastteğimi anlamışsınızdır.Türkiye'yi bir tek kişi yönetmeyecek.."

    -"Bu yapacağımız çalışmalar benim ülkeye en büyük mirasım olacak"

    -"Türkiye için biraraya gelen 6lı masa liderlerinin en büyük gücü ideolojik düşünceleri bir kenara bırakarak ülke geleceği için fedakarlık yaparak yolumuza devam etmemizdir."

    -"Meral hanımın partisini kurarken ben nasıl mücadele ettiğini biliyorum,temel beyde sırtına ne denli büyük bir yük aldığını bu masaya oturduğunu biliyorum,Ahmet beyle bir araya gelmekten terreddüt etmedik,6lı masanın tüm kadroları çok iyi"

    -"Ülkeyi kalkındırmak için büyük bir maddi desteğe ihtiyaç olacak,Bay Kemal bunuda çözdü.."

    -"İlk 6 ay için çözümleri hazırladık..Hedef: insanlar için nefes aldırmak.."

    -"İktidarımızın ilk yılında 100 milyar ödenek gelecek.Temiz fonlardan bu rakamdan hariç 3 yılda 150 milyar daha gelecek."

    -"Bay Kemal kirli sermayenin adamı olmaz..Bütün çetelerle mücadele edeceğiz.."

    -"Kirli sermayederlerin benim peşimden neden koştuğunu biliyorum...hepsinden tek tek hesaplaşıp halın paralarını alacağım..Nereye kaçarsanız kaçın,neyiniz var hepsini biliyoum.."

    -"Gelir vergisini tekrar düzenleyeecğiz.Halkın olanı halka geri vereceğiz."

    -"Güven ortamı yaratacağız,halkan çalınanları halka geri vereceğiz..Bunlar yetmez..halkı zengin edeceğiz..projelerimiz hazır.."

    -"Endüstriyel dönüşüm reformu yapacağız.50 ili kapsayan 8 bölgede ticari ve finans alanı oluşturup bir ekonomi ağı kuracağız.Bu sistemle Marmara ve ege bölgesinden tersine göç olacak,istihdam sağlanacak."

    -"Temiz yeşil enerjiye yatırım yapacağız.Türkiye'yi yeşil enerji alanında bir depolama-işletme ve dağıtım merkezi haline getireceğiz."

    -"Petrolün nerede olacağını tayin edemeyiz ama çip üretimi alanını tayin edebiliriz.Çip üretimine yatırım yapacağız."

    -"Tarım kanununun 21.maddesi uygulanacak.Türkiye'yi tarım ve hayvancılık alanında bölgesinde bir dev haline getireceğiz. ve ülkede gıda bolluğu yaratacağız."

    -"Kişi başı gelirli 21 bin doların üstüne çıkaracağız."

    -"Yeni kadromuzda siyaset üstü liyakatli insanlar çalışacak."

    -"Hükümetin tüm ekonomi sistemini çöpe atacağız."

    -"Bağımsız olması gereken tüm kurumlar bağımsız olacak."

    -"6lı masa hem cumhurbaşkanlığını hemde meclis çoğunluğunu kazanacak."

    -"Önümüzdeki seçim sürecinde çok zorlu bir mücadele içine gireceğiz ama söz veriyorum; zafer bizim olacak.."

    -"Tüm dünyaya sesleniyoruz; ey dünya Türkiye senin mülteci kampların,ucuz iş gücü ve çöp alanın olmayacak..."





  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.