Şimdi Ara

6 Ayda Üretilen Türk Otomobilinin İlk Görüntüleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
9.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tüp takılıyormu buna
  • BEYLER ÇOK FAZLA KONUŞMAYA GEREK YOK BEN ALKIŞLIYORUM EMEK HARCANMIŞ YAPILMIŞ DÜNYANIN EN BÜYÜK KURULUŞLARI BİLE BİR BİRLERİNDNE BİŞEYLER ÇALIYORLAR BİZ ÇALMIŞIZ KÖTÜMÜ BEEE






    BU PROJEYE KARŞI OLANLARIIII
  • bence gayet güzel olmuş. ülkemizdeki taksiler bu model olsa süper olur işte
    ucuz olursa öğrenci işi de olur. vergisi de az olsa süper işte.
  • arkadaslar bu arabanın tasarımcıları benim kuzenlerim aynı zamanda arabanın yapımı da onlara ait.ben bu konuyu görünce kuzenime gösterdim oda üyeliği olmadığı için birseyler yazdı foruma koymam için bana yolladı değiştirmeden koyuyorum isterseniz size o cvp versin

    "Herkese merhaba biz Türkler bir şeyler yapmaktan çok eleştirmeyi çok severiz burada da olduğu gibi Ünal korkmaz kardeşimde eleştiri yapmış bir şey demiyoruz eğer bir şeyler yapmış san eleştirilere acık olmalısın yoksa bu iş olmaz ben beğendim diye başkası beğenecek diye bir şey yok fakat eleştiri yaparken de o işten gerçekten anlıyor ve araba hakkında bir şeylere sahipsen o zaman eleştiri yap tam anlamıyla Ünal kardeşim bu ülkede yabancı markalar daha çok satmıyor mu daha çok dikkat çekmiyor mu biz toplum olarak yabancı marka düşkünlüğümüz yok mu bana bunu söyler mısın içtiğini kolanın giydiğin elbiselerin markalarını yazarsan sevinirim bir Tük olarak elini vicdanına koy ve gerçekleri söyle kullandığın telefon da dahil bu ülkede ve dünyada senin bilmediğin şeylerde var öyle daldan armut toplar gibi bu işler olmuyor kendi motorunu yap yok kendi farını yap senin bildiğin gibi donmuyor bu değirmen taşı aslanım eğer sen bir şahinle gurur duyuyorsan sen zaten baştan kaybetmişsin niye biz Mercedes gibi olmayalım bana söyler mısın Tofaş kaç tarihinde şahin çıkarmaya başladı ve ne zamana kadar üretime devam etti birde o tarihler arasında Mercedes in yapmış olduğu arabalara bak ve aradaki farkı say bana hanı diyorsun ya Tofaş Türk diye birde bana Tofaş niye Fiyat olduğunu söyler mısın araba bilgin var ya araştırmış ken de şuna da iyi bak oyak reno mu daha Türk mali yoksa Tofaş (Fiat) mı o aracın motoru hariç diğer hiçbir parçası başka bir firmaya ayıt değil biz tük milleti birazda ezberciyizdir ya oradan da kaynaklanıyor başkasından bir şey duyarız üzerine beş koyar başkasına anlatırız araştırmacı olmak gerek biz bunu yaptık adına etox koyduk Tük mali dedik sende en basitinden su motoru yap benim de tamam mı Ünal cim aracın motoru seri üretime başlandığı zaman değiştirilecek bu motor testlerden geçmek için kullanıldı ve de geçti bu araba bu motorla testten geçiyorsa daha sonra koyulacak motoru sız düşünün ve karar verin diğer arkadaşlara teşekkür ederim"
    www.etox.com.tr
    Bilgi için: bursagti_16@hotmail.com




  • İletirsen sevinirim hocam.

    Toplum olarak yabancı markalara ilgi duyarız orası kesin bişey. Ama demek istediğim başka. 6 ayda bu aracı yaptınız tamam. Eyvallah. Ama adı neden ETOX. Adını geçtim. Bütün firmalara bakın testlere girerken kendi motorlarını yapıyorlar. Bildiğim kadarıyla da bu araç Ertex'in yaptığı araç ve istenilseydi çok güzel şeyler çıkardı ortaya.

    Şahin'le gurur duyuyorum demedim. Türk aracı diye TOFAŞ'a derim dedim. Şahin'le guru duyduğumu söylemedim hiç. Tam tersi, Çünkü bu zamana kadar milyonlarca kişiye ufacık makyajlarla aynı araçlar satıldı. Mercedes'le hiç karşılaştırmadım. Ki karşılaştırılamaz yanına bile yaklaştırılamaz.

    Ben bişeyin üstüne 5 koyup anlatmadım. Otomobil bölümünde de bu konu vardı. Orda sordum. Sorduklarımın cevaplarını aldım ve buraya yazdım. Kulaktan dolma veya sallama bilgilerim değil söylediklerim.

    Sizin kullandığınız motor testlerden geçti. Peki tamam eyvallah. Peki bizim yaptığımız motor testlerden geçecek mi acaba. Sadece motor için söylüyorum. Ya geçemezse. Varolan motor testlerden geçebilir çünkü önceden testleri yapılmış bir motor. Aracada uygun diyoruz. Peki kendi üretimimiz olan motor testlerden geçecek mi? Araca uyum sağlayacak mı? Yapılacak motor aracı kaldıracak mı?

    Bide anlayamadığım nokta neden ilk olarak Ferrari'ye rakip olarak gösteriliyo.

    Ha şunu da belirtiyim. Ortada bi emek var mı? Var. Saygı duyarım, saygımı esirgemem.




  • Taksi olacak heralde bu araba :) ticari taksi plakası deil mi o ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eeemre

    Taksi olacak heralde bu araba :) ticari taksi plakası deil mi o ?


    Geçici sarı zeminli. Taksiye çıkartılmaz.
  • nissan 350z dıs görünüm olarak farlar smart ın...

    neyse neyse iyidir iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LimonKolonyasi -- 7 Temmuz 2007; 23:50:42 >
  • Araç iyi ama bir kere öncelikle Türkçe,ya da en azından yabancı harf içermeyen bir isim konulmalı.Bir de fiyatına 100-150 bin ytl demişler,işte burası saçma.400 bin liralık spor otomobillerle karşılaştırmışlar,üzerinde 80 bg dizel motor olan arabayı 100 küsür binden satacaklarmış.Hadi 2.5 litre 250 bg motoru olsa neyse.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kontendoo

    Acaba ne kadar arabadan anlıyorsunuz!

    Herşeyine bir kulp takmışsınız , bir arkadaş "aklıma ilk üretilen Türk arabası geldi" demiş , benim aklıma da bu ülkeye geç giren matbaa geldi nedense? Yere göğe sığdıramadığınız japonların tam bir taklit ırkı olduğunu biliyor musunuz? bu ayıp değil günah değil , adamlar avrupadan ABD'den alıyorlar teknolojiyi geliştirip tekrar onlara satıyorlar , yok motoru dışarıdanmış , kaporta ithalmış , o yokmuş , şu yokmuş , fake miş kolpaymış. mış mş.
    Görünüm olarak harika bir araba , biraz Hyundai Coupe'yi de andırmıyor değil fakat bu neyi değiştirir. Ben size 100 tane araç sayarım birbirine çok benzeyen , hem de ; VW , Ford , Opel gibi dünya devlerinin modelleri. Önce taklit yaparız sonra orjinal. Önce külüstür bir araba yaparız 50.000 KM'yi bile devirmeden parçalanır araba sonra sağlamını yaparız. Önce ayaklı tabut yaparız , 50 KM/S'de bile duvara çarpsa içinden sağ adam çıkmaz , sonra Euro NCAP'da dereceye giren araç yaparız. Sizlerin bu düşmanca saldırmalarınıza da bir anlam veremiyorum , böyle bir ergonomiyi BMW çıkartsaydı ortaya "adamlar işi biliyor" derdiniz. Kaçınız içine bindiniz , motorunu incelediniz de hemen "Türk yaptıysa bir işe yaramaz" tarzında yakıştırmalarda bulunuyorsunuz.


    vallahi helal olsun arkadaşım cok güzel değinmişin eleştirirken bile yapıcı oolmak lazım ne demişler güzel bakan güzel görür bu arabayı siz nasıl olupta yıllardır bu sektörün içinde bulunan firmaların araclarının verdiği performansı bekliyorsunuz arkadaşlar belki bu arabada olmaz ama 20 yıl içinde istikrarlı bir büyüme yaparsa bu şirket bizimde bir markamız olur dışarıda neden bu kadar acımasız davranıyorsunuz bilip bilmeden anlamadım hem kötü bile olsa sizin bunu kınamamanız lazım sonucta yerli üretim olacak bu aracın üretildiği fabrikadan kimler ekmek yiyecek veya nakadar kişi buraya istisham edilecek işsizlik diye bağırıyoruz ama ne zaman yeni bişi yapılsa bu olmaz tutmaz türkiyede yapılıyorsa hayır gelmez lütfen arkadaşlar daha yapıcı yorumlarda bulunun saygılarımla




  • arabayı çirkin buldum.Ancak TVR'ın renge bittim arkadaş
  • teknik özelliklerine baktım da görünüşüne göre biraz fazla ağır değil mi? 1420 kg. daha hafif olmasını beklerdim. ancak bu hali bile bence çok güzel. tüm ekibi tebrik eder başarılar dilerim. bu kasanın elektrik motorlu, yakıt hücreli modelleri de olacak mı?
  • bide edonis vardı ama tamamı türk mü onu bilmiyorum

     6 Ayda Üretilen Türk Otomobilinin İlk Görüntüleri

     6 Ayda Üretilen Türk Otomobilinin İlk Görüntüleri


    http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=229277







  • Buyursunlar :

    Etox . Zafer Otomobili Ana Topiği :

    http://forum.donanimhaber.com/m_15676235/tm.htm







  • http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=254199
    arabanın ilk tanıtımları 30 agustos
  • Bu arada aracın iç fotoğraflarını eklemek isterim.

    Etox
     6 Ayda Üretilen Türk Otomobilinin İlk Görüntüleri

     6 Ayda Üretilen Türk Otomobilinin İlk Görüntüleri



    Megane 2

     6 Ayda Üretilen Türk Otomobilinin İlk Görüntüleri

     6 Ayda Üretilen Türk Otomobilinin İlk Görüntüleri


    Kapı kollayına kadar. Cam açma otomatiklerine kadar aynı olan vir Megane tasarımı nasıl Türk aracı olabilirse Etox'da o kadar Türk (!) tasarımı olabilir.

    Buyrun. Çok beğenilen ve %100 yerli üretim denilen ETOX'un iç tasarımı.




  • farlar işi bozmuş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ünal korkmaz


    quote:

    Orjinalden alıntı: cx75

    hepımız turk dıılmısınız arkadslar nıe bırbırımıze bırbırımızın yaptıgı ıcatlara kulturumuze sahıp cıkmıoruz


    Türk'üm ama ben bu arabaya sahip çıkmam.
    İsminden bi kere kaybediyo ETOX
    Kullandığı parçalardan kaybediyo Renault.

    Yapsın kendi motorunu şasisini içini dışını tasarımını koysun Doğan gibi Şahin gibi bi isim. Çıkartsın piyasaya. O zaman gurur duyarım. Ha bu da bi gelişmedir ama kendin yapman lazım. Kendin yapmadıysan parçalar başka bi firmaya ait ismi de yabancıysa Türk aracı demiyeceksin.

    Ben Türk aracı diye TOFAŞ'a Anadol'a Devrim'e derim.

    @KageBunshinNoJutsu: Fazla yakmaz şimdilik. Dizel araç, Çok düşük değeri var.


    iyide tofaş türk aracı değil sadece adı türkçe




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yves Montand

    İSMİ BİLE TÜRK DEĞİL, BOŞ İŞLER BUNLAR KOPYALA YAPIŞTIR



    AYNENN
  • ya kapı kolları aynı bir tek ne kadar abartıyorsunuz!
    zaten kapı kolu ıcın ne kadar farklı tasarım olabilir ki biraz mantık yaa...
    sonucta benzesin benzemesin motor hariç %100 türk malı isterse megane aynsı olsun sonucta renoya para gitmiyecek...üstünde made in turkey yazacak önemli olanlarda bunlar değil mi?yok kapı kolu aynıymıs yok smart a benziyomus!!!
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.