Şimdi Ara

6 Ayda Kendimi Geliştirme [30.01.17 - Güncel] Akademik, Mental, Ekonomik, Fiziksel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
17
Favori
2.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu anda inşaat mühendisliğinden mezunum, çalışmıyorum. Önümüzdeki 6 aylık süreci kendimi tanıma, belirginleştirme, hedeflerime ulaşma, kaliteli düşünce tarzına sahip olmak için çalışmaya adıyorum. Bu başlık altında gelişmeleri yazıcam, isteyen takipte kalabilir.

    Bazı hedeflerim var. Sıradan bir üniversite mezunu, sıradan bir çalışan olmak istemiyorum. Öncelikle "derin anlayış"a kavuşabilmek için çok fazla okumak ve araştırmak gerekiyor. Son dönemlerde hep nasıl tabulara sığdırıldığımızı görüyorum. En iyisini yapıp, takdire ulaşanların bile o tabunun üstlerinden bir parçası olduğunu gördüm. Bu tabulardan kurtulmak, kendi anlayışımı daha da belirginleştirmek için ilk aşama; kitap okumak ve araştırmak.

    Bir diğer hedefim "Akıllı ulaştırma sistemleri" alanında uzman olmak. Bunun için çok iyi bir üniversitede Ulaştırma mühendisliği yüksek lisansı yapmak istiyorum. Ortalamam 3,24 İngilizcem iyi. Sağlam bir üniversite olmaması için bir neden yok.

    Bilim anlamında ve kişisel anlamda gelişirken maddi kazanç da sağlamam gerekiyor. Şu anda arsa al-sat yapıyorum. Piyasa biraz düzelince mütteahhitlik düşüncem var. Onun dışında başka girişimlerimde olacak Rusya tekstil ihracatı veya yurt kurma gibi. Maddi duruma göre bir şeyler yapıcam.

    GÜÇ BASAMAKLARI: Ekonomik güç, fiziksel güç, bilgi gücü, ikna(konuşma) gücü, deneyimler, mental güç, sosyal güç, yetenek ve statü.


    Arkadaşlar kısaca amacım bu güç basamaklarının her birinde kendimi ilerletmektir. Bu konu, böyle bir düşüncesi olup, geleceği sağlam temellere dayandırmak isteyen arkadaşlara ilham olabileceği düşüncesiyle açılmıştır. Konu eleştiriye açıktır. Yalnız yapıcı olmayan mesajları görmezden gelicem.

    Bu arada konu "Araştırma listem" doğrultusunda ilerleyecek. İlgimi çeken, merak ettiğim bir konu oldukça listeye ekliyorum. O listeyi de güncel olarak paylaşıcam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charm -- 12 Mart 2017; 2:13:22 >







  • Kendini geliştirmek bir mastürbasyondur.

















































    Başarılar hocam.
  • Kendini geliştirmek isteyen bir kardeşimin konusunu seve seve takip ederim. Öncelikle kitap okumayı düşünmen güzel. Ancak hangi kitapları okudun, kaç günde hangi kitabı bitirdin. Bunu bu konuda paylaşmanı isterim.



    İkincisi bir günün nasıl geçiyor. Sabah kalktın, kahvaltı yaptın, sonra ne yaparsın? Boşa harcadığın vakit ne kadar, bişeyler yaptığın saat ne kadar? Kendini geliştirme idealin sadece düşüncede mi, yoksa icraat ne durumda?



    İngilizce konusunda tavsiyem. Hergün internete girip bişeyler oku. Anlamını bilmediğin kelimeleri not al ve üstünden geçip ezberlemeye çalış. Eğer gramer konusunda takılırsan. Abi ben bu cümleyi anlıyamadım deyip bana özel mesaj atarsan, elimden geldiğince yardımcı olurum. Ama kelime hazneni genişletmen çok önemli. Hergün 5 kelime ezberlemelisin.



    Akıllı ulaşım sistemi deyince aklıma hemen bilgisayar geldi. Çünkü bilgisayarsız ulaşım sistemlerinin pek akıllı olacağını sanmam. Madem böyle bir projen var, programlamaya adım atmalısın. Algoritma üretmeyi öğrenmelisin.



    Yani sonuçta benim demek istediğim, ciddi şekilde kendini verip, bileylerle meşgul olmalısın. Çalışmayan biri olarak, gününün nerdeyse tamamını vermelisin. Planlı ve programlı olmalısın. Eğer televizyonun karşısına geçtiğinde kendini rahatsız hissediyosan, vaktini boşa harcadığını düşünüyosan, ilk adımı atmışsın demektir.



    Bir de tabiiki bir abi tavsiyesi, mademki başarı istiyosun, başarıyı sana verecek, beyninin kilidini açacak olan, tüm kainatın sahibinden istemelisin. O istemedikçe bizim bizim bütün çabalarımız boş. O istediğine hidayet verir. İstediğini de boş işler etrafında,bir ömür döndürüp durur. Ama bir ebeveyn, evladının kalbini nasıl kırmak istemezse, O da kalpten gelen istekleri geri çevirmez.




  • Takip..
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim motive edici bi yorum olmuş. Gerçekten de öyle, günümün neredeyse tamamını vermem gerek.
    Okuduğum kitap adlarını paylaşıcam burada. Şu an okuduğum "Uydurulan Din ve Kur'an'daki Din"


    Araştırma listemi güncel paylaşıcam demiştim. Şu anki araştırma listem şöyle;

    Siyaset psikolojisi
    Bilim felsefesi
    Afrikanın kurtuluşu
    Çöküş/Medeniyetler Nasıl Ayakta Kalır ya da Yıkılır?
    Grigory Petrov - Beyaz Zambaklar Ülkesinde
  • öğrenmek için sonsuz bir heves ve merak olmalı merak ve heves var.

    lakin 6 ayda kendini geliştirmek fikrine kendini inandırdıysan kör cahilsin bu yüzden hiç bir zaman geliştiremeyebilirsin.

    yıllardır genel kültür pozitif bilim tarih ,eski çağ antik cağ antik mısır tarihi ekonomi siyaset helesnistik dönem dünya savaş tarihlerinden ezoterik ilimlere tut bir çok kaynağa ulaşmama rağmen ne biliyorsun dersen

    koca bir hiç

    yaşım 22
    ilk araştırmalarım babamın ben 5 yaşındayken gazeteden cıkan 6 ciltlik ansiklopediyi resimlerine bakarak araştırmamla başladı ve o heves hiç bir zaman kaybolmadı.
    daha öğrenecek ve geliştirecek çok şey var.

    dünyadaki ilimleri öğrenmeye 6 ay yetmez bir ömürde yetmez.

    6 ayda kendimi geliştirmek yerine 6 ayda kendime ne katabilirim demiş olsaydın ozaman doğru bi yaklaşım olurdu.

    okyanusta bir damla birşey öğrenirsen ne ala.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 14 Ocak 2017; 20:14:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • herons kullanıcısına yanıt
    Hocam laf sahibine ait olduğu için kötü lafına bir şey demiyorum. Ama her konuda her şeyi bilip profesyonel olucam diye bir şey iddia etmedim.
    "Amacım bu güç basamaklarının her birinde kendimi ilerletmektir. " yukarıda yazmıştım.

    Bu arada güncellemeleri haftalık olarak yapıcam. Her gün bu yolda neler yaptığımı yazıcam.
    Kitap isimleri ve kitapla ilgili yorumum da olacak.
  • Charm kullanıcısına yanıt
    1.si kötü bişey söylemedim eleştiri yaptım zaten eleştirilmekmiçin açmıssınız konuyu
    ben böyle öğrenme methodu hiç görmedim.

    bence show yapıcam de kısaca.

    öğrenmenin basamaklarını ilk defa duyuyorum ya öğrenirsin ya öğrenmeye devam edersin yada devam edersin bu böyledir öğrenmekte gelişmekte

    1. aşama

    2.aşama

    3. aşamadan sonra level atlıyorum diye bi şey söz konusu değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 14 Ocak 2017; 22:15:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takibe aldım hocam.



    Aynı şekilde benimde kafamdakileri yapabilmem için çokça okuma yapmam gerekiyor.



    Hayvanlardan Tanrılara - Sapiens

    Kropotkin - Karşılıklı Yardımlaşma

    Alfred Adler - Yaşamın Anlam ve Amacı



    Benim listemdeki bu ay kitaplarım. Bu arada blog açıp daha geniş kitlelere bilgilendirme yaparsan daha çok insan faydalanır diye düşünüyorum.
  • Kişisel gelişim ile ilgilenmeyi düşünüyorum bende.
    Ama şu evrene iyi sinyaller gönderin oda size kuantum ile mutlu bir hayat kiy enerjisi yollasın tarzı, ortayaş üstü kadın kandırma kitapları değil gerçek geliştirecek şeyler ile ilgili kitaplar okumayı düşünüyorum.

    Vücut dili, yüz okuma, konuşurken kelime seçme, konuşmacı olabilmek için çeşitli teknikler, ezberleme ve hafıza teknikleri, hızlı okuma. BU tarz konularda kitap tavsiyeleriniz varsa bu konuda buluşalım.
  • Hitabet için pratik çok önemli. Ben internette gördüğüm diksiyon çalışmalarını yapıyorum aklıma geldikçe. Kitap okurken de bazen sesli okuyorum, o da etkili oluyor. Özellikle dişlerin arasına kalem sıkıştırıp tekerleme söylemek hemen etki ediyor.

    Beden dili için de güzel videolar ve yabancı pdfler var nette. Reyonlardaki Türkçe kitapları inceledim çok farklı bir şey göremedim.

    Aslında herkes bir konu araştırıp o konudaki en can alıcı kısımları paylaşsa çok sağlam bir ağ kurabiliriz. Mesela kitap okurken can alıcı kısımların fotosunu çekiyorum. Bazen not alıyorum. Daha sonra kitabı unuttuğumda onlara göz atıyorum. Sizinle onları paylaşsam, o kitabın en kritik yerlerini öğrenmiş olursunuz. Bu konu biraz da o hedefe yönelik aslında.
  • Charm kullanıcısına yanıt
    Güzel bir fikir, 1-2 hafta yoğunluğum var lab işleri falan sonrasında bu tarz paylaşım için birşeyler düşünebiliriz.
  • takip
  • yorumum bulunsun.şuan homo sapiens kitabını okuyorum gayet güzel bir kitap.Ayrıca siyaset ve ekonomi alanlarında bilgi edinmek istiyorum temelim pek iyi değil bu konularda.yurtdışında ekonomi bölümü okumak istiyorum bu yüzden bir yerden başlamam lazım.önerebileceğiniz basit,olaya giriş kitapları varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devin Booker

    yorumum bulunsun.şuan homo sapiens kitabını okuyorum gayet güzel bir kitap.Ayrıca siyaset ve ekonomi alanlarında bilgi edinmek istiyorum temelim pek iyi değil bu konularda.yurtdışında ekonomi bölümü okumak istiyorum bu yüzden bir yerden başlamam lazım.önerebileceğiniz basit,olaya giriş kitapları varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Ben khan akademiden mikroekonomi dersleri izlemeye başlamıştım(dizi karakteri sağolsun) biraz akademik tarafa kayınca bıraktım, ama tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devin Booker kullanıcısına yanıt
    Kuşku Çağı - J.K. Galbraith önerimdir ekonomi için. İktisat bölümündeki bir akademisyen önermişti bana da. Alanı iktisat olmayanların dahi okuması gereken bir kitap.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charm

    Kuşku Çağı - J.K. Galbraith önerimdir ekonomi için. İktisat bölümündeki bir akademisyen önermişti bana da. Alanı iktisat olmayanların dahi okuması gereken bir kitap.

    Bir akademisyen önerdiyse dili bana çok ağır gelir bence.Ben ekonomik terimlerin bile anlamını bile bilmiyorum daha basit kitaplar yok mu ?
  • Devin Booker kullanıcısına yanıt
    Yok sade bir kitap herkese yönelik. Ben de iktisatçı değilim zaten o yüzden bunu önerdi
  • Başarılar hocam.

    Benimde buna benzer bir hedefim var.

    Öncelikle dini konuda çok cahilim. Kuran-ı Kerim'in mealini okuyacağım. Yaşar Nuri Öztürk ve Edip Yüksel, Caner Taslaman gibi insanların kitaplarını okumayı düşünüyorum. Türkiye'de ki uydurma dinden arınmam lazım.

    Bunun dışında kitap olarak bir hedefim yok zaten önümde çokça kitap var. Daha sonra tarih ya da felsefe türünden eserler okuyabilirim.

    Müzik arşivimi genişletmeyi planlıyorum. Gittigidiyorda güzel kasetler ve plaklar buldum. Film arşivi de uzun zamandır kafamda vardı. Maddi durumum düzelmişken ona da el atacağım.

    Bende Makine Mühendisliği öğrencisiyim. Varsa tavsiyeleriniz alabilirim ileriye dönük
  • 1. Hafta

    14.01.17
    50 dakika ağırlık çalışma
    102 sayfa kitap
    20 dakika yabancı dil

    15.01.17
    78 sayfa okudum.
    Okurken dikkatimi çeken konular üzerinde araştırma yaptım. Evrenin genişlemesi, astronomi gibi konularda detaylı bir araştırma yaptım.

    16.01.17
    70 şınav, 50 mekik, 10 barfiks
    10 dakika diksiyon çalışması
    101 sayfa kitap

    17.01.17
    70 sayfa

    18.01.17
    -

    19.01.17
    50 sayfa okudum
    Bir de video çekip düzenledim.

    20.01.17
    80 şınav, 60 mekik, 10 barfiks
    48 sayfa

    Genel değerlendirme

    İlk haftayı adaptasyon olarak değerlendiriyorum. Yaptıklarım hedeftekilerin çok altında. Yani bu performansla devam etmek hedeflerime ulaşmamak demek.
    Bazı günler hiçbir şey yapamadım, sebebi dışarıda işlerimin olmasıydı. İleriki haftalarda dışarıda işim de olsa en azından 50 sayfa okuma yapmalıyım.

    Tamamen boş durmak yerine bir kitap bitirdim. Sporumu yaptım. Bunlar olumlu tarafları.

    Gelecek Hafta hedefi

    2. haftaki hedefim sporu ve kitap okumayı sabit tutarak bunun üzerine ekstra ALES çalışması ve yabancı dil çalışması eklemek.
    Ayrıca yerler kaygan olduğundan koşu yapamıyordum. Bu hafta 2 günde 1 koşu da ekliyorum listeye.
    İnşallah 3. haftadan itibaren tam performansa geçiş yapıcam. 2. hafta da bu çalışmaları eklersem ve düzeni devam ettirirsem yeterli olacak.

    Kitap Listesi

    Bu hafta bitirdiğim kitap: Uydurulan Din ve Kur'an'daki Din (Etraftaki ne idüğü belirsiz dini sorgulayanlar, İslam mensuplarının cahilce davranışlarını neye dayandırdıklarını merak edenler için kesin önerimdir bu kitap. Çarptırma hadislerle dini nasıl kendi lehlerine kullandıklarını anlayabilirsiniz.)

    Başladığım kitap: Saatleri Ayarlama Enstitüsü - Ahmet Hamdi Tampınar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charm -- 22 Ocak 2017; 3:36:28 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.