Şimdi Ara

5800X işlemcim arızalı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 20 gündür uğraşıyorum yoruldum. Amazon'dan satıcı: Teknobiyotik olacak şekilde AMD 5800X aldım. Cooler Master Masterliquid ML240l V2 sıvı soğutma kullanmama rağmen hala randıman alamıyorum. Need for Speed unbaund oyununda 85 derecelere ısı çıkıyor. Yarım saatte bu değerleri alıyorum. Antivirüs taraması yapıyorum işlemci kullanımı %100 oluyor işlem yapamaz oluyorum. İşlemci ısısı yüzde 35 iken Chrome da 2 sekme açınca %70'e çıkıp düşüyor. Sıcaklık saniyeler içinde yükseliyor. Bu değerleri ASUS armory create, AMD Ryzen Master, MSI Afterburner ve adını hatırlayamadığım birçok programla denedim. Amazon'a başvurdum gönderin dediler iade alırız dediler. Sizce bunu gönderip 5900X alayım mı? Forumda daha az ısındığı söyleniyor.

    Not: Undervolt yapmak istemiyorum anlamıyorum.

    Not2: Teknobiyotik mesaj atmış kutuda işlemci de çizik olmazsa iade alırız demiş.(kutu işlemci tertemiz ) Amazon almazlarsa biz çözeriz dedi.








  • işlemci bozuk değil ayarsız o şekilde çalışıyor. burada aynı sorunu yaşayan bir arkadaş asus anakartta optimum sanırım bir mod seçmiş buz gibi oldu diyordu. hazır ayarları deneyin undervoltla uğraşmam derseniz.

  • Benim 5800x3d de öyle curve ayarı yaptım ama masaüstü 35 derece diyo millet benim 45 falan hiç Bi şey yapmazsam Bi şeye dokununca 60 falan oluyo cpu package olmayan sıcaklıkta mı bahsediyorlar anlamadım oyunlarda falan düzeldi ama 65-70 derece geziyo, soğtucuda 360 lc ii Asusun
  • brnk kullanıcısına yanıt

    bilmiyorum ne kadar ağır bir oyun ama son kök ayarda spiderman miles morales bende de 70 derece oluyor x3d işlemci curve ayarı vardı en son bakmadım ve corsair h150i pro xt sıvı soğutma. kasa soğutma etki ediyor kasa fanlarını low değil high çalıştırınca tuşla asus kasa farkediyor ama normal bu model için bu değerler bende sorun olmadı çok oldu alalı.

  • Ayar yapmanız gerekiyor ne yazık ki bu işlemci için. Başka bir 5800x'de alsanız benzer sorunu yaşayacaksınız. Sıvı soğutmanız bu işlemciyi soğutabilecek seviyede değil bu arada ne yazık ki.


    Kasanızı bilmiyorum ama onun hava akışı da bu konuda etken.


    Ayar konusunda PM atarsanız özelden yardımcı olmaya çalışırım.



    5900x'de alsanız yine ayar yapmanız gerekecektir ne yazık ki.


    Evde 3800x var benim boşta 25 derecelerde yükte 50-60 arasında çalışıyor.

    Sistem özellikleri imzamda mevcut.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Hocam valla kasa gt501 var denemek için aio fanı 100 falan yaptım pump 100 yaptım yine de boşta düşmüyo sıcaklık fan hızı 30 yapıyorum yine aynı 100 yapıyorum yine aynı 😅
  • brnk kullanıcısına yanıt

    akşam anakartın biosunu güncellediğim için yaptığım testi paylaşmak isterim.


    sizin dediğiniz de doğru benim dediğim de. şöyle oluyor asus helios kasa var bende 4x140mm ve 360 sıvı soğutma ama soğutucunun pompayı arttırmadım arttırsam bile sizin dediğiniz gibi olurdu muhtemelen. kısaca masaüstünde fırtına estirseniz boşta düşmüyor ama oyunda kasa fanları yükseltirseniz ekran kartı kasa içine hava veren bir modelse ki genelde öyle o zaman ekran kartının sıcağını attığınız için sıvı soğutma rahatlıyor. benim diğer sistemimde referans 3080 var böyle bir sorunum yok kasa dışına atıyor sıcağı. d15 var soğutucu olarak ve kasa küçük fanları da mırıl mırıl. oyunlarda bu işlemci ile normal kartlarla şikayetçi olanları anlarım ama masaüstünde de hiçbir şeyin para etmemesi garip doğrusu.


    ikincisi kim bu modele boşta 35 derece diyorsa buz gibi bir odada yaşıyor olmalı. ben 40 altı göremedim ama bir dizi çevirdim 3 4 kez kapatsam da çok değişmezdi muhtemelen.


    gelelim ayar kısmına değiştirdiğim bios mayıstan kalma modlu bir biostu ve her yerini ayarlamışım ramler en ince detaya kadar ve her şey. 1.2.0.8 midir acaba diye kurduk ama 7 çıktı bilmiyorum önceki biosta nasıldı şimdi auto bıraktım her şeyi. spd'yi ezberlemişim o doğru attım aslında kafadan. curve eksi 30 ve diziyi çevirdim ramde hata var mı diye.



    5800X işlemcim arızalı mı ?



    nereden buldum bilmiyorum ama PPT 120 TDC 75 EDC 110 yapınca daha iyi oldu ama yine 40. ortam 25 derecenin biraz üzerinde. fark olarak resimdekinde 48 50 oluyordu introda ama bu ayarla 40 sabit gitti artık çevirmedim bir daha. tavsiye ederim yapmadıysanız ve boşta sıcaklık için uğraşmayın daha coretemp'i açarken 57 derece oluyor ayarlıda. bir de oyun denemek lazım ama ekran kartı 3 fanlı 3080 yani 70'ler garanti ama belki auto ve yeni biosla biraz daha iyi olabilir?





  • @Jake Lockley hocam 35 diyenler falan sanırım bu 37 yazanı diyorlar heralde ben cpu package göre yorum yapıyorum, valla işlemcide falan sıkıntı var sandım herkes düşük düşük yazmış sıcaklık, işlemci macun falan yeniledim uğraştım o kadar bi şey değişmemişti. PPT Ayarı falanda kurcalamak istemedim açıkcası şu an oyunlarda falan memnunum 60-70 arası gidiyor oyununa göre fan sesi vs. olmadan curve -30 yaptım sadece, yoksa cinebench falan direkt 90 derece oluyordu şimdi 82 falan en fazla full yükte. Birde curve -30 yapınca max hız 4.450 oldu güç 100w falan normalde 133w çekiyor bide 4.25 falan oluyordu


    5800X işlemcim arızalı mı ?




  • brnk kullanıcısına yanıt

    güç planını değiştirip 39 gördüm ben bugün yine dizide. şurada veriliyor.




    döküm peteğin dibinde 26 derece ortamda kasa yani benim yapabileceğim bir şey yok. coretemple bakarsan farklı değerlere bakmamış oluruz. package vs diyor bak birden çok cpu değeri var.



    https://www.alcpu.com/CoreTemp/CoreTemp64.zip





  • Arkadaşlar şöyle bir şey yaptım. 5800x i iade ettim Amazon'a daha kabul edildi diye mesaj gelmedi . Kabul edilirse 5700x alacam daha az güç tüketiyor ve daha az ısınıyor. 5800x den pek farkı da yok deniliyor. Bir ara intel e geçeyim dedim fakat o kadar masraf yapmamaya karar verdim. İnşallah iade kabul edilir. Amazon'dan aldım ama satıcı Teknobiyotik. Amazon satıcı kabul etmezse biz yardımcı oluruz dedi iade etme hakkınız var dedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.