Şimdi Ara

5664 KM SORGUSU GELMİYOR? PEKİ NE YAPILABİLİR DETAYLAR İÇERDE!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
46.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar artık bildigimiz üzere 5664 de sorgulama yaptıgımızda km bilgisi gelmiyor.Peki ne yapılabilir.Ruhsat sahibi ile en yakın tüvtürk muayene istasyonlarına gittiğinizde geçmiş muayeneye ait km bilgilerine bakabilirsiniz.
    5664 KM SORGUSU GELMİYOR? PEKİ NE YAPILABİLİR DETAYLAR İÇERDE!!!

• Neymiş geçmiş kayıtları yasal nedenle veremiyormuş ulan arabanın parasını vermişim ruhsatta benim ismim yazıyorsa ben bu arabanın geçmişinide öğrenirim geleceğinide öğrenirim buda benim yasal hakkım değil mi?

Sanki tüv kayıtlarında adamın çok önemli bilgileri varda.Eski sahibinin bilgilerini saklayarak yine verilmesi lazım o kayıtlarında

Artık araba almak için önce ekspere daha sonra kmyi öğrenmek için şehrin sınırlarında olan tüvtürke ve sonrasında biz gidene kadar kapanmazsa notere :)

Aslında bu sistemi getirenlerin mantığına göre almak istediğimiz aracın kazasını da paylaşmasınlar, adamın kişisel kazası degil mi? Kişisel veri işte....

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTalliCaLi -- 27 Mayıs 2017; 18:15:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aracın bir önceki sahibinin özel hayatının gizliliğine müdahale hikayesi falan filan.
  • Aslında 2. el araç alırken tescil tarihinin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Eski modelli araçlar için zor ama 4 5 yıllık araç alımında ilk sahibinden araç almak daha mantıklı geliyor bana. Araç ilk sahibinden olunca ilk iki yıllık servis geçmişini zaten görüyoruz. Üçüncü yılında muayene olduğu için o bilgiyi de araç sahibi ile birlikte giderek öğrenebiliyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Alphace

Başlarım böyle yasallığa, devlet vatandaşa tuzak kurulmasına göz yumamaz.
    Eğer kazası varsa detaylı sorgulama yapıyorsunuz ve kazanın yapıldığı tarihteki km bilgisi görünüyor.

Artık kaza tarihlerindeki KM bilgisi de gözükmüyor detaylı belki 5 kez sorguladım. Hatta ERP yazılı yani eksper raporu olan kazaları da ama km bilgisi kesinlikle yok. Tramer ekranlarında dahi artık kaza miktarı gözükürken km bilgisi gözükmüyor. İnanmayan Saygıdeğer Forumdaşımız ve Sigortacımız Aybars Hocama sorabilir.

• Konu başlığına cevap kolayı var. Km sine güvenen gel birlikte Tüve gidelim der alıcıya. Hatta muayene raporunu da koyar ki KM oynanmamışsa km düşürülmüş hafif kusur yazısının olmadığını ispatlar karşı tarafa. 2-3 el değiştirmişse 1-2 senede yapacak pek bir şey yok ne yazıkki. (Son çare dilekçe ile trafik tescil kurumuna başvurun onlar da muayene tarih ve km kayıtlarını tutuyorlar)

• https://forum.donanimhaber.com/bimer-cvp-verdi-km-bilgisi-sorgulama-kalkti-sadece-tuv-belgesi-kaldi--124930641#124930641

Burada da bazı tavsiyeler - bilgiler mevcut. Daha önce konusunu açmıştım. Malesef sıkıntılı bir durum.

Orijinalden alıntı: mr.big

https://forum.donanimhaber.com/bimer-cvp-verdi-km-bilgisi-sorgulama-kalkti-sadece-tuv-belgesi-kaldi--124930641#124930641

Burada da bazı tavsiyeler - bilgiler mevcut. Daha önce konusunu açmıştım. Malesef sıkıntılı bir durum.

Hocam forumca toplu olarak bimere şikayet edelim o zaman.

ARACINIZI ORJİNAL CİHAZINA BAĞLAYIN/BAĞLATIN. İMMOBİLİZER I ÖNCE OFF YAPIN/YAPTIRIN. SONRASINDA TEKRAR ON KONUMUNA GETİRTİN.İMMOBİLİZER ON KONUMUNA GELDİĞİ O AN ARACINIZIN GERÇEKTE KAÇ KM OLDUĞU ORTAYA ÇIKACAKTIR. BİZ BUNA BEYNİ HAM YAPMA İŞLEMİ DİYORUZ. 3 SIKINTISI VAR.

1-)BEYİN SİZDEN ÖNCE HAM YAPILDIYSA VE O ESNADA KM DÜŞÜRÜLDÜYSE HİÇBİR ŞEKİLDE ANLAYAMAZSINIZ.

2-)EKSTRA BU İŞLEM İÇİN BEYİNCİYE 400-500TL VERİRSİNİZ

3-)ARAÇ SAHİBİ İZİN VERİR Mİ BİLMEM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick8141 -- 10 Nisan 2017; 23:4:59 >
  • Bu ülkede yaşamaktan biraz daha soğuyorum. Bir otomobilin kaza geçmişini sorgulamak için götü boklu bir mesaja 7 TL veriyorum. Ancak artık bu 7 TL karşılığında aracın son muayene ve kilometre bilgilerine erişemiyorum. Hatta başka basit yollarla da kilometre bilgisine erişemiyorum. Halbuki geçenlerde Eskişehir de denedigim 270 bin km deki aracı, galerici bir vatandaş almış ve şimdi 175 bin km diyerek sahibinden.com üzerinde ilana vermiş. Bense şimdi bu tür km düşürmeleri anlayamayacağım. Ben zaten bu ülkede adaletin kalmadığını biliyordum da, devletin yeni adaletsizliklere, sahtekarlıklara böyle imkan vereceğini düşünemiyordum.

'' Alacağınız kişi arabaya sahip olduğu dönemde muayeneye girdiyse sadece onu ögreniyorsunuz onun öncesine bakamıyorsunuz ''
  • Tuvturk e gidip en son muayneye girdiği km yi öğrensen ne olacak ki ? Farzet adam 2015 de 100.000 kmde girdi muayneye 2017 muayene bitim tarihine kadar da araba 200.000 bin oldu. Adam zaten 130.000 140.000 km ye çekip tekrar 2017 de muayneye girer sende anlamazsın garaj arabası kullanmıyorum diyebilir. Bu işi yapan hertürlü yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Soylu -- 27 Mayıs 2017; 18:38:51 >

• Ben 10 gün sonra aracımı muayene götürüyorum, geçmişdeki km bilgilerini verirler mi? Ben ilk kez muayeneye gidiyorum...
  • Bunun için ne yapalım, basit, benim yaptığımı yapıp üst mercilere durumu yazmak gerek;

Beştepe:>>>>
    basvuru.tccb.gov.tr
    CİMER - T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi
    https://basvuru.tccb.gov.tr/Forms/pgDefault.aspx

Başbakanlik>https://www.bimer.gov.tr/

buralara bu uygulamanın hatalı olduğunu dolandırıcılığı teşvik ettiğini, eski sahibinin kimlik bilgilerinin gizlenmiş haliyle olacak şekilde araç bilgilerinin paylaşılmasının gerektiğini..

kendi ifadelerimizle yazarsak bir işe yarar diye umuyorum.

öyle bir dönemdeyiz ki, Beştepe bir şeye yapın deyince ikiletilmiyor malumunuz...

En azından bu durum vatandaşlarımızın yararına kullanılsın bari bu olayda...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.