Şimdi Ara

5600 xt YARDIM BİOS'A GİREMİYORUM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 8 ay
  • Cevaplayan Üyeler 8
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 11
  • Ortalama Mesaj Aralığı 19 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 2
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 5
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • umut**24** (11 mesaj) JrGrendel (4 mesaj) Faithful Blood Day (3 mesaj) MogoLKhan (2 mesaj) Anthropomancy (1 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (17 mesaj) Mobil (3 mesaj) Uygulama (4 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı >> 5600 xt YARDIM BİOS'A GİREMİYORUM!!!
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
  • Yarbay
    5231 Mesaj
    fast boot açık olabilir
  • Teğmen
    147 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    Bugün itibari ile yeni kargodan gelen sapphire 5600 xt kartımı kasaya montajladım ancak çok garip bir sorun var.İlk açılıştaki bios ekranımı göremiyorum taki windows açılana kadar no signal alıyorum.konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum.şimdiden herkese teşekkürler ve saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut**24** -- 7 Ağustos 2020; 12:38:18 >



    |
    |
  • Teğmen
    147 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    bios ekranını göremediğim için bios ayarlarına giremiyorum.direkt olarak windowsa geçince sadece sinyal alabiliyorum.bu arada hdmi kablom 1.3 monitörüm ise 1.4 destekli.
    |
    |
    Faithful Blood Day kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    5231 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: umut**24**

    bios ekranını göremediğim için bios ayarlarına giremiyorum.direkt olarak windowsa geçince sadece sinyal alabiliyorum.bu arada hdmi kablom 1.3 monitörüm ise 1.4 destekli.
    hocam bendede fast boot açık bios görmeden windows geliyor.aklıma benim bu geliyor.anakartın programı varsa o şekilde biosa girebilirsiniz masaüstünden
  • Teğmen
    147 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    5600 xt'mi kullanıyorsunuz?
    |
    |
    Faithful Blood Day kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Teğmen
    108 Mesaj
    Bios ayarlarına windows üzerinden de girebilirsiniz. (windows 10). Shifte basılı tutarak yeniden başlat a tıklarsanız açılan menüde Sorun çözümü>Gelişmiş>Uefi üzerinden biosa girebilirsiniz.



    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yarbay
    5231 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: umut**24**

    5600 xt'mi kullanıyorsunuz?
    evet.anakartda b450m sh2
    |
    |
  • Teğmen
    147 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    biosa aslında giriyor bilgisayar ama o anda sinyal yok oluyor ekran siyah yani göremediğim içinde bişey yapamıyorum.hdmı'dan olduğunu bilsem kabloyu değiştireceğim ama emin değilim.
    |
    |
    JrGrendel kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Teğmen
    108 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: umut**24**

    biosa aslında giriyor bilgisayar ama o anda sinyal yok oluyor ekran siyah yani göremediğim içinde bişey yapamıyorum.hdmı'dan olduğunu bilsem kabloyu değiştireceğim ama emin değilim.
    Hah tamam o zaman. 5700xt ile benzer bir problem başıma gelmişti. Display port ile bağlayınca driver yükleyinceye kadar görüntü alamamıştım. Hdmi ile bağlayınca sorun olmamıştı. Driver yükledikten sonra display portu takınca sorun çözüldü. Cmos resetleyip, driver yükledikten sonra bios ayarlarınızı geri getirmeyi deneyebilirsiniz.



    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teğmen
    147 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    quote:

    Orijinalden alıntı: JrGrendel

    Hah tamam o zaman. 5700xt ile benzer bir problem başıma gelmişti. Display port ile bağlayınca driver yükleyinceye kadar görüntü alamamıştım. Hdmi ile bağlayınca sorun olmamıştı. Driver yükledikten sonra display portu takınca sorun çözüldü. Cmos resetleyip, driver yükledikten sonra bios ayarlarınızı geri getirmeyi deneyebilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    durum aynı hocam bios ekranı sırasında sinyal yok windows açılınca anca görüntü geliyor.
    |
    |
  • Teğmen
    108 Mesaj
    Işlemcinizde onboard ekran kartı varsa, ve bios default ayarları onu öncelikli atıyor olabilir. Yukarıda dediğim yöntem ile biosa girin. Sinyal yok hatası alırsanız direk anakarttan görüntü almayı deneyin. Başka çözüm yolları da olabilir ama adım adım gidebiliriz.



    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teğmen
    147 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    quote:

    Orijinalden alıntı: JrGrendel

    Işlemcinizde onboard ekran kartı varsa, ve bios default ayarları onu öncelikli atıyor olabilir. Yukarıda dediğim yöntem ile biosa girin. Sinyal yok hatası alırsanız direk anakarttan görüntü almayı deneyin. Başka çözüm yolları da olabilir ama adım adım gidebiliriz.
    anakartım b450 gaming plus ve onboard vga yok geçen haftaya kadar rx 570 vardı.Hiç böyle bişeyle karşılaşmadım hocam acaba HDMI kablodan olabilirmi işin garibi evde 13 yıllık lcd tv var onda aynı HDMI kablo ile hiç bi sorun yok önce bios ekranı msi logosu geliyor sonra pc açılıyor.monitörde ise windows açılana kadar karanlık ekran iade etsem kartta sorun yok ne yapacağımı şaşırdım.
  • Teğmen
    108 Mesaj
    Tamam hocam bir de şunu deneyelim. Düşük bir ihtimal ama. Kullandığınız monitörün arayüzünden girişi direk hdmi olarak seçin. Bazen auto olunca bu sorunu yapıyor.

    Edit: Freesync/Gsync aktif ise deaktif edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrGrendel -- 7 Ağustos 2020; 15:48:39 >
  • Teğmen
    147 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    quote:

    Orijinalden alıntı: JrGrendel

    Tamam hocam bir de şunu deneyelim. Düşük bir ihtimal ama. Kullandığınız monitörün arayüzünden girişi direk hdmi olarak seçin. Bazen auto olunca bu sorunu yapıyor.

    Edit: Freesync/Gsync aktif ise deaktif edin.
    Maalesef yine aynı durum dediklerinizi uyguladım.Yeni HDMI kablo ile denedim yine aynı
    |
    |




  • Yarbay
    4631 Mesaj

    Monitör ayarlarından dp yada hdmi yi seçiniz oda olmadı autoyu seçiniz.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    umut**24** kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Teğmen
    147 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    Monitör ayarlarından dp yada hdmi yi seçiniz oda olmadı autoyu seçiniz.
    monitörümde dp çıkışı yok hocam sadece hdmi var.
  • Yarbay
    4631 Mesaj

    Kabloları tekrar kontrol edermisin bende cpu bağlantısı tam oturmadığından no signalda kalmıştı birkeresinde.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    umut**24** kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Teğmen
    147 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    Kabloları tekrar kontrol edermisin bende cpu bağlantısı tam oturmadığından no signalda kalmıştı birkeresinde.
    Windows açılınca hiç sorun yok sadece bios ekranında ekran karanlık no signal diyor daha sonra windows açılıyor hocam.
    |
    |
  • Yarbay
    3553 Mesaj
    https://forums.tomshardware.com/threads/no-signal-when-entering-bios-with-rx-5700-xt.3511332/



    Eski kartı takıp biosa girin ve güç koruma modlarını (power saving modes) disable edin demişler. GPU ve pcie sekmelerindeki güç koruma modlarınıda kontrol edin açıksa kapatın.




  • Teğmen
    147 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    quote:

    Orijinalden alıntı: Yoizhik

    https://forums.tomshardware.com/threads/no-signal-when-entering-bios-with-rx-5700-xt.3511332/



    Eski kartı takıp biosa girin ve güç koruma modlarını (power saving modes) disable edin demişler. GPU ve pcie sekmelerindeki güç koruma modlarınıda kontrol edin açıksa kapatın.
    Sağolun hocam deneyeceğim.
    |
    |




Sayfaya Git:
Sayfa:
Reklamlar
Pubg mobile uc
Instagram takipçi satın al
Radyo Dinle
konkasör
Google Play Kodu, LOL RP, Oyun Satış Sitesi
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR3
1,437
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.