Şimdi Ara

56 gündür çözülemeyen arıza ve abonelik iptali (Güncel: 98 gün)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 Ağustos'tan bu yana internet arızam var ve ısrarla çözülmüyor. Artık bunun ayıplı hizmete girdiğini düşünüyorum. Aboneliğimi iptal ettirsem cayma bedeli öder miyim?

Bu arada son Eylül faturasını yaptırmadım. Ağustos ayında toplam 5 gün kullandım. Fatura mı düzenleyin dediğimde arızanın çözülmesi gerekiyor ilk dediler, toplam kullanılmayan gün net belli olsun diye. Ama arızanın yapılacağına pek inancım kalmadı ve boşa fatura ödemek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carpe Vita -- 10 Kasım 2020; 23:38:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Up. Yok mu konuyla ilgili bilgisi ya da fikri olan?

• nasıl bir arıza var acaba*
    bir de kullanmadığınız günleri ödemezsiniz fatura çıksa ödeseniz bile gelecek ay faturadan düşerler.

Bölge müdürlüğüne gittim, ekiplerimiz korona oldu dedi. Pek inandırıcı gelmedi. Yapılacağına pek ümidim kalmadı açıkçası. O nedenle faturayı ödemek istemiyorum.

• Carpe Vita kullanıcısına yanıt
    tel kopmasıysa adamın yoksa 2 aydan önce zor tamir edilir.
    ttneti ararsın türk telekoma yollar türk telekomu ararsın ttnete yollar bu bakımdan yapabileceğin bir şey yok.

diyebileceğim en kesin şey kullanmadığın günlerin parası ödesen dahi alabilirsin.
    ama iptal edersen sonu ne olur bilemem.

devamlı btk ya şikayette bulun.
    sadece ttnet değil türk telekomada şikayette bulun ama dediğim gibi tanıdıüın yoksa 2 aydan önce çok zor zaten

Mahalleden tanıdık var ttnet saha ekibinde çalışıyormuş ama başka bölge müdürlüğüne bağlı. Bir de teli telefon direğine değil elektrik direğine bağlamışlar. Yetkili olmayan birinin çıkması çok tehlikeli ve yasak.

Eğer hiç arıza kaydı bırakmasaydım ona söyleyecektim yapıver diye ama şimdi bağlarsa ve bunu nasıl yaptınız derlerse adamın başını ağrıtmak istemem. Sizce bir sorun olur mu? Ona yaptırsam, sonra da arızam yapıldı diyip Türk Telekomu arasam, fatura bedelini öderler mi yine de?

• "Bana pek inandırıcı gelmedi" demişsiniz.

İşi sürekli insanlarla olan, evlere kuruluma giden, bir yandan ailesi ile zaman geçiren, bir yandan da çalışma arkadaşları ile iç içe olan insanların corona ya yakalanması daha olası değil midir? "inandırıcı gelmedi" derken ne demek istiyorsunuz, bu konu sizce yalan söylenecek bir konu mu?

İstanbul'da ikamet ediyorum ve bölgemdeki saha ekiplerinin sayısı azaldı. Sebebi ise ekip üyelerinin corona ya yakalanmış olması. Bu yüzden randevular çok erteleniyor, kurulumlar gecikiyor. Ancak kimseden "inandırıcı gelmedi" lafını duymadım.

Konuya dönersek;

Kablonun koptuğu tespit edildi ise, ilgili kablo ekibine aktarılmıştır. Ellerinde kablo yok ise, onlar da bağlı olduğu yerlere bildirmiştir. Kablo var ise işlem sırasına konulmuştur.

Hizmet alınamayan günlerin tamamı fatura tutarından iade olunur. Arızanız giderildiğinde kullanamadığınız günler tarafınıza iade edilecektir. Bu çok uzun zamandır da böyle.

Uzunca bir süre boyunca hizmet alamamak elbette ki üzücüdür ve yaşattığı mağduriyeti biliyorum. Sadece "bana pek inandırıcı gelmedi" kısmına takıldım ben. Onlar da insan ve akşama kadar ev ev geziyorlar, işyerlerine gidiyorlar vs. Evinde oturan insandan daha çok risk altındalar kısacası. Anlayışla karşılamak gerekir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam benim çalışanlarla en ufak bir derdim yok. Hangi işi veriyorlarsa onu yapıyorlar. Sonuçta maaşlı çalışan, hepsi emekçi, şirket onların değil. Benim sıkıntım Türk Telekomun hizmet pokikasıyla alakalı.

Şu an başka mahallelere internet kablosunu çektiklerini gözümle gördüm. Evet ekip sayısının az olduğunun farkındayım ama 2 ay yahu 2 ay. Muhakkak bana sıra gelmesi gerekmez miydi sizce de? Kendinizi benim yerine koyun ve düşünün, siz 2 ay bekleseydiniz ki daha ne kadar süreceği de belli değil

Ben İstanbul'dayım hocam. Sokakta yer altından geçen hat kablosu arızalandı ve tüm sokağın internetinin kalitesi düştü, koptu vs. Arıza kaydı açtım ve o kadar uzun zaman düzeltilmedi ki cayma bedelini ödeyip iptal ettirecektim, hatta foruma da yazdım. O günlerde ekip geldi ve düzeltti.

İnternet kablosu çeken ekibe de sorabilirsiniz sizin arızanın durumunu. Santralin yerini biliyorsanız şahsen gidip benim arızam ne zaman düzelir diye de sorabilirsiniz. Bölge müdürlüğü yakın ise DSL teknik den bilgi de alabilirsiniz. Bu kadar zaman beklemeseydiniz keşke.

===========
    Siz kendiniz de onartabilirsiniz, başı yanmaz kim bilecek kim yaptı lakin arızanın kapatılması ve fatura bedelinin düşülmesi hususunda problemler çıkabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum
  • Yukarda da yazdım. Bölge müdürlüğüne gittim hocam, çözüm masasına hem de. Anlattım derdimi. Çözüm masasındaki kadın bu ekiplerin başındaki kişiyi aradı ne zamana yapılabilir diye. "Bir-iki hafta daha sürebilir, ekiplerin çoğu korona oldu" dendi bana. Sonra aynı bölgeye bağlı bana uzak bir yerde kablo çekildiğini gördüm. İyi niyetimi de suistimal ediyorlar. Daha ne yapabileceğimi de bilemiyorum açıkçası, her şeyi yaptım çünkü. En son üyelik iptali ve cayma bedeli çıkarsa da ayıplı hizmetten tüketici hakem heyetine başvurup aboneliği iptal ettirmeyi düşünüyorum.

Kırsal bölgede olduğum için gecikmesini anlıyorum ama başka bir kırsa bölgeye de kablo çekiyorlar. Ben nasıl inanayım şimdi bunlara?

Pardon hocam bir anlığına unuttum, özür dilerim.

Kablo arızalarına bakan ekip ile yeni abone bağlantısı yapan ekipler ayrı oluyor hocam.Yani birbirleri ile bağlantılı değillerdir.

dilerseniz tuketici.btk.gov.tr adresine yazabilirsiniz.

Aynen hocam. Bir deneyin. Faturalar için ise endişe etmeyin, tutarlar düşülecektir. Düşülmez ise de tuketici.btk.gov.tr adresine yazın yine hocam, halledilir o, btk kararları buna yönelik çünkü.

Benim de başıma geldi 2 ay kadar internet hiç yoktu başta faturaları ödemek zor geldi ama sonra iadesini yaptılar sorun giderilince, iade de sonraki faturalardan düşme şeklinde oluyor buna da şükür dedik.

Hala yönetmeliklerde açık olduğu için firmalar bunu kullanıyor ne yazıkki şikayet edip peşine düşmezseniz 1 TL dahi iade etmezler çünkü peşine düşmeyen bir sürü adam var düşende aylarca uğraşıyor sonunda zaten hakkı olan iadeyi alıyor herhangi bir cezası yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carpe Vita -- 2 Ekim 2020; 14:41:23 >
  • 3 ayı geçti :)) Son 2 çıkan faturayı ödemedim arızayı çözmüyorlar boşuna ödemiyim diye. Kullanmadığım ayların faturalarını ödeyip mi fesih işlemi başlatayım yoksa direkt başlatayım mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Carpe Vita

Yukarda da yazdım. Bölge müdürlüğüne gittim hocam, çözüm masasına hem de. Anlattım derdimi. Çözüm masasındaki kadın bu ekiplerin başındaki kişiyi aradı ne zamana yapılabilir diye. "Bir-iki hafta daha sürebilir, ekiplerin çoğu korona oldu" dendi bana. Sonra aynı bölgeye bağlı bana uzak bir yerde kablo çekildiğini gördüm. İyi niyetimi de suistimal ediyorlar. Daha ne yapabileceğimi de bilemiyorum açıkçası, her şeyi yaptım çünkü. En son üyelik iptali ve cayma bedeli çıkarsa da ayıplı hizmetten tüketici hakem heyetine başvurup aboneliği iptal ettirmeyi düşünüyorum.

Kırsal bölgede olduğum için gecikmesini anlıyorum ama başka bir kırsa bölgeye de kablo çekiyorlar. Ben nasıl inanayım şimdi bunlara?

Bölge müdürlüğü var mı yok mu yakınlarımda nasıl öğrenebilirim? Siz nerede gittiniz

Anadolu'da bi ilçede yaşıyorm ama hiçbir müdürlük felan duymadım il merkezine de uzağım napabilirim?

• bloodyxTR B kullanıcısına yanıt
    4441444'ten öğrenebilirsiniz bağlı bulunduğunuz müdürlüğü

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.