Şimdi Ara

550.000 civarı araba tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Ekim-kasım gibi alacağım 550.000 lira civarına araba bakıyorum. İlk arabam olacak, manuel-otomatik fark etmez. Genelde şehir içinde, işe gidip gelirken kullanacağım.

Mümkünse: Sanayi ustalarıyla dost olmayayım, az yaksın, yedek parçası-tamiri vs. kolay olsun. Sürüş konforu vs. önemli değil. A noktasından B noktasına sağ salim gideyim yeter. Ses alması vs. şu anda önemsediğim bir şey değil.

Şu araçlar arasında kaldım:

Peugeot 301, Citroen C-Elysee, Fiat Egea ve Linea, Renault Symbol ve Fluence.

Hangisi daha iyi olur veya bunların dışında başka bir model alınır mı? 2015 öncesi modellere pek sıcak bakmıyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberg_3_ -- 30 Temmuz 2025; 17:28:29 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Merhaba hocam öncelikle iyi günler yazdıklarınıza baktığımda beklentilerinize göre araba marka model seçiminiz gayet mantıklı, peugeot 301 marka active paket araca sahibim ve 10 aya yakın bir süredir 17000 km kadar sürüş tecrübem oldu kendisi ilk arabamdır ve hala aktif olarak da kullanmaya devam ediyorum. Şöyle söyleyeyim eğer beklentiniz A noktasından b noktasına ekonomik bir şekilde seyahat etmekse çok mantıklı bir araç fakat güvenlik malzeme kalitesi yol tutuş gibi beklentilerinizi karşılayacak bir araç değil. Dış aksam olarak ortalama hat ve çizgilere sahip ama sac ufaktan Bi tıklatırsanız tokluk hissi verecek bir sac kalınlığına sahip değil. Yani ulan bir yere 30 la girsem bile kaput katlanır düşüncesi aklına giriyor insanın. İç aksam Olaraksa zaten söylemeye gerek yok üretim ve kullanım amacı bakımından maliyeti en aza indirmek amaçlı neredeyse yüzde 90 sert plastikten her yer. Ama ben bu zamana kadar hiç bir yerden trim ve benzeri bir ses almadım tabi alacağınız arabaya göre değişir. Yakıt sarfiyatı konusunda ise ben açıkçası arabayı çok sakin kullanan biri değilim ve genellikle gaza biraz fazla dokunurum ona rağmen şehir içi yakıt tüketimi araç verilerine 100 kmde 5 lt görünüyor ama en ufak bir sakin kullanımda bu değer aşağı çekiyor kendini. 50lt yakıt deposu hacmi var 2800 tlye tam fulledim çok bir işiniz yoksa arabayla uzun uzun götürür hiç kuşkunuz olmasın yakmıyor kokluyor arabasıdır. Gidiş olarak zaten kasa 1200 kilo civarı çok hafif üstüne bir de 1.6 litre turbo dizel motor eklenince kalkışta ve ara hızlanmalarda çok seri. Normal devir bandında devirli kullandığınız zaman 5. Vites 2500 devirde 120 ye kadar çok seri hızlanıyor. Daha bugün partikül filtre katkı sıvısı bittiği için sanayiye götürdüm diğer gösterdiğim bir kaç ustayla aynı şeyi dedi yakıtını suyunu yağını ihmal etmediğin sürece bu motoru kolay kolay bitermezsin dediler kısaca. Daha hiçbir problem yaşamadım sadece mazotu koyup yoluma devam ettim. Parça yönünden yap filtre bakımları ucuz parçalar çabuk bulunabiliyor bir çok muadilini istediğin sanayide rahatça bulursun. Bu arabaların bilinen büyük kroniği yok fakat sorunsuz olmasından kaynaklı bir de arabanın genel durumunu göz önünde bulundurduğumuzda eşek niyetine binen birisine denk gelirsen dikkat et derim zira her arabada aynı problemi yaşayabilirsin. Bu arabayı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta araçtan olan beklentidir çünkü baktığın zaman ekonomiklik ve dayanıklılık dışında çok bir şey vaat etmiyor bunların yanında artıları geniş iç mekan ve bagaj hacmi ve motorunun nispeten güçlü kalmasıdır. Beklentilerinize baktığımda size uygun bir araç olduğunu söyleyebilirim fakat bunların dışında yol tutuş güvenlik konfor yalıtım vs. gibi beklentileriniz varsa gördüğünüz vakit es geçin derim.

• Heisenberg_3_ kullanıcısına yanıt
    Ek olarak doğru bir araştırmayla piyasada birkaç parça lokal boyalı veya boyasız 200k km. Yi henüz devirmemiş modelleri rahatça bulursun

Daha Fazla Göster
  • Selamlar , ek bir tavsiyede bulunmak istiyorum.

Bu fiyatlar 1.4 manuel temiz bir fiesta bakmanızı öneririm. Hem donanım açısından dolu bir arabadır titanyum paketleri. Sağlıklı kullanılmış olursa motorları gerçekten sağlamdır. Yakıt olarak agresif kullanımda şehir içi şehir dışı farketmez 6.2 yi geçiremiyorum hiçbir şekilde. Ek sorunuz olursa araçla ilgili tüm merak ettiklerinizi yanıtlarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de 2016 model makyajlı symbol 1.5 dci kullanıyorum. kendi aracımı tavsiye ederim. a noktasından b noktasına gidip de az yakan bir araç. yakıt tüketimi oldukça düşük. kliması yeterli. motor sesi düşük. bakımları aksatmazsanız sorun çıkarmayacak bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtazagil -- 3 Ağustos 2025; 18:47:37 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.