Şimdi Ara

55 LG SK9500 VS SONY 55XF9005 VS SAMSUNG 55A6FN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Saygılar arkadaşlar.

    yapmış olduğum araştırmalar sonucunda 49" tv için ayırdığım 8 bin TL lik bütçenin gerçekten komik ve astronomik oldupunu öğrendim.
    forumdaki arkadaşlar sağolsun 55" TV ye yönelme kararı aldık.

    yapmış olduğum araştırmalar sayesinde 3 model arasında kaldık.

    1- LG SK9500
    ----- canlı olarak bu modeli görmedim 8500ü gördüm. TV yi canlı görünce tasarımına bayıldım. odada çok güzel duracağına kanaat getirdim. ayrıca kumanda arayüz ve işletim sistemi olarak da
    son derece işlevsel olduğu bilgilerini edindim.. gelelim ips panel muhabbetine... gördüğüm kadarıyla mağazada yaptığım testlerde rahatsız edecek bir hususla karşılaşmadım.
    ihtiyaçlarımı giderecek noktada olduğu kanaatine vardım. hatta renkler bana daha gerçekçi geldi. o yüzden bi nebze de olsa sk8500 den daha iyi görüntü sunan ve hazır bütçe sıkıntım yokken de
    SK 9500 olabilir diye düşündüm. bütün bunların yanında 4k arşivimde yaptığım incelemelerde dts destekli film de çok. dts desteği iyi bu noktada.

    ancak internet üzerinden film izlerken flash tabanlı siteler lg de sıkıntı yaratıyormuş. bu çok büyük bi sıkıntı diye düşünüyorum. html tabanlı sitelerde sıkıntı olmuyormuş.


    2-SONY XF9005-
    -- Bu TV'yi mağazalarda göremedim. tamamıyla site üzerinde gelen olumlu yorumlar üzerinden seçtim tercihler arasına.. ancak bunda da android canımı sıkıyor.
    ancak bazen android avantaja dönebilir. app açısından bi fikrim yok. ancak tasarım olarak iğrenç buldum. o ayaklar burdan bakınca çok çirkin görünüyor. acaba canlı görsek fikrimiz değişir mi?

    3- SAMSUNG 55Q6FN --- BU TV de renkler bana gerçek olamayacak kadar canlı ve parlak geldi. LG ile kıyasladım evet bariz bi canlılık farkı var. ancak bunun bi avantaj
    olup olmadığından bile emin olamadım. ayrıca dts yokmuş. bu tv yi tercih edersek sadece panel avantajı var gibi bi sonuç çıkardım. tasarım olarak sonyden iyi lg nin gerisinde geldi.
    ayrıca internet üzerinde yapılan rtings vs testlerde siyahlar açısından çok ilerde..


    bütün bu küçük araştırmalarım neticesinde fanboyluktan uzak yapıcı tavsiyelerinizi bekliyorum. özellikle LG 8500 ve 9500 kullanan arkadaşlar görüntü kalitesi noktasında memnunlar mı.
    normal bir kullanıcı 8 bin tl verip tatmin olabilir mi? değer mi? şimdiden teşekkürler.

    ayrıca webos da ip tv uygulamsı var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freestanbul -- 14 Mayıs 2019; 0:6:28 >







  • 55xf90 işletim sistemi hariç tüm beklentilerinizi karşılar
  • Kardeş ritings sitesindeki sıralamaya bakarsak en iyi 4k lar içinde sony xf 9005 diğer seçeneklerin üstünde lgsk 9500 çok daha aşağılarda, unutmadan android diyince eskiden takılmalar olan dandik işlemci telefonlar senin zihninde yer edinmiş, samsung alacaksan 55q7fn ye bak derim.lg yi oled dışında alma tabi şansliysan ,ekran yanığı olmaz.oled ilerki yıllardaki tercihin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence de samsung 55q7fn en mantıklı seçim gibi. n11 de 8349 liraya satılıyor. sizin limite çok yakın.
    ama şöyle bir durum var. siz q6fn e canlı,parlak demişsiniz. q7fn ondan daha canlı,parlak,renkli. ayrıca siyah kalitesi daha yüksek. parlaması daha iyi.bunlar benim tv den istediğim özellikler. ben belgesel seven biriyim. yeşili,maviyi,kırmızıyı,kahverengiyi yani doğayı canlı veren tv yi severim. ama siz ister misiniz bilemem.
    bir de tv pencereye bakacak mı? eğer pencereye bakacaksa kesinlikle q7fn. diğer tv lere bakma bile. q7fn pencerede parlama yapmaz mı?yapar ama az ve doğal yapar. diğer tv ler bulanık,mat,soluk,sarımsı,kahverengi parlama yapar. 5-6 ay önce paylaştığım resim. q6f ile q7f farkı pencere yansıması.
    55 LG SK9500 VS SONY 55XF9005 VS SAMSUNG 55A6FN




  • Sony'nin android saçmalığını anlamak mümkün değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu q7fn denen aletde sanırım harici bi kutu varmış bağlantılar için. Bu bir avantaj mi dezavantaj mi. Kutu gördüğüm kadarıyla büyükçe bişeye benziyordu. Kablosu bozulursa kutu bozulursa tekrar alabilir miyiz edinebilir miyiz?

    Cevaplar için teşekkürler bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • q7fn den uzak durun hocam bu model edge led paranıza yazık edersiniz..

    ekran parlama one connect falan bunlar tamam güzel şeylerde tv de ilk önce performans olarak q9 hariç bu yılki samsung modellerin bölgesel karartma performansları çok çok kötü..
  • o zaman sony xf90 kalıyor geriye.. peki bahsettikleri kadar android yavaş hantal işlevsel olmayan bir işletim sistemi midir?
  • lg ve samsunga göre yavaş ama bazıları androidin özgürlüğü ve artıları için diğer işletim sistemlerine tercih edebiliyor ama dediğim gibi bence tv de ilk bakılacak şey performans hele hele bu rakamlara çıkmışken..işletim sistemine o kadar takılmayın derim çok bunalırsanız bi tane tv box alırsınız ayrıca 2018 samsunglarda dts de yok lg zaten performans olarak bunlardan çok çok geride..
  • Evimde lg var.
    Yeni olarakta 55xf9005 aldım.
    Üst katımda kardeşim 55nu8000 kullanıyor.
    Hız konusunda hiçbirinin birbirinden farkı yok.
    Özellikle xf55 9005 konusunda ki ayarları yaparsanız cihaz uçuyor.
    Sony android içine istediğiniz uygulamayı apk olarak bile kuruyoruz.
    Es Files Dosya ve telegram kur arkasından Aptoide kur mükemmel bir tv deneyimi yaşayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Televizyon almak için seninle hemen hemen ayni düşüncelerden geçtim. Bende üç seçenek içinde kaldım.1.samsung 55qfn 2.lg sk 8500 (bunu media markt ta gördüm etkilendim)3.sony xf9005 . Ritings sitesinde en çok önerilen tv xf9005 ve bir çok sitede önerilmiş 2 aydır araştırma içerisindeydim, xf9005 kotu yanı biraz kalın olması ve soobwofer in olmaması. Ses işinide soudbarla çözebilirsin. Dun indirimden 6750 tl ye media markt tan aldım bakalım beklemedeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun.

    xf 9005 bana tasarım olarak çirkin geldi. lg göze çok hitap ediyor. ama panel olarak söylenene göre bariz bir fark var kalite olarak. xf9005 alırsam lg aklımda kalacak diye korkuyorum.
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Q70R ile cok yakin gozukuyor.

    Q70R'in native kontrasti 7250 : 1, Q90R'in 3249:1.

    Ama local dimming kontrastta Q90R cok daha iyi. Hangisi daha onemli? Local dimming de zaten kapatilamiyormus?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    q70r alınmaz parlaklığı qledlere göre bariz düşük ekran yansıma performansı kötü ayrıca renk konusundada orta üst model ledlerden bi farkı yok
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Evet bunlarin farkindayim Peki ama 80 - 85 inch araliginda hangi TV alinabilir? Gecen senenin Q8FN modeli iyiymis ama o da bize gelmemis. Sony'nin XF90 modelini dusunebilirdim ama 75 inch var maksimum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 20 Mayıs 2019; 1:41:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    bu sene gelecek olan q80r modeli fald bu model alınabilir ama fiyat şuan meçhul :) bulabilirseniz sony de 85xf85 modeli va panel direct led 100hz 10 bit özelliklerde bi model var hiç görmedim ama kağıt üzerinde güzel bakılabilir
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Q80R'ın o boyutu gözükmüyor Samsung'un sitesinde. Keşke gelse! Bu parlaklık konusu gözümden kaçmıştı, dediğiniz iyi oldu. SDR parlaklığı acayip düşük gözüküyor Q70R'da. Ekran yansıması önemli değildi. Şu parlaklık bu kadar düşük olmasaydı Q70R çok iyi seçenek olurdu.

    Sony'nin bahsettiğiniz modelin incelemesi de pek iç açıcı değil:
    https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850f

    85 inch modelde VA panel varmış ama diğer değerleri de pek iyi görünmüyor. Local Dimming de yok ayrıca. Tahminlerince özellikleri X850D gibi olur diyorlar ama onun incelemesi de hiç iyi değil:
    https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850d

    Nu8000 alırım daha iyi. En azından ucuz.

    SONY'den bir tek şu model alınabilir geldi ama onun da büyük ekranlarında X-Wide Angle olduğu için kontrastı daha kötü olacak.
    https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x950g

    Anlaşılan bu yıl alınabilecek TV yok. Q80R yurt dışında da istediğim ebatta yokmuş zaten.




  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    hocam incelemesi yapılan model ips benim önerdiğim model va panel arada performans olarak bariz fark var ips panel incelemesine bakıpta yorum yapmayın ayrıca 85inchte kenar aydınlatma tv alınmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Ona daha iyi bakayim. Eger her sey ayni + va panel iyi kontrastli ise dusunulebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 20 Mayıs 2019; 14:38:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Peki VA panel olmasi parlakligi da etkiler mi? Cunku QF850 Q70R'dan cok daha kotu parlaklik sahibi. Hem HDR hem SDR olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.