Şimdi Ara

55 İNÇ SAMSUNG Q60RT Mİ LG SM8600 PLA MI??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
15.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yeni bir TV alacağım. Bu iki model arasında tercih yapacağım. Sizce hangisini tercih etmeliyim ve neden?

Lütfen sadece TV den gerçekten anlayan arkadaşlar yorum yazsın.

• Bakın hocam bence biraz TV konusunda araştırma yapıp, bu konuda bilinçlenin. Öyle “ben memnunum” la olmuyor ne yazıkki. Aldığınız TV IPS panel ve Edge Led bir ürün. Edge Led, bulutlanma ve ışık sızması gibi Led kusurlarının en yoğun görüldüğü panel tiplerinden, buna ek olarak cihazınız gerçek 10 bit dahi değil. Üzerine birde IPS panel. IPS panel in avantajı yanlardan bakıldığında renkte kayba uğramaması ve aydınlık görüntüde başarılı bir performans vermesi ama buna karşılık kontrast fakiri bir paneldir + siyah gösterme performansı berbattır.

Yazdığınıza dönersek firmanın paneli nereden aldığından ziyade aldığı panelin niceliği önemli + buna ek olarak asıl fark yaratan konu ise kullandığı işlemci ve yazılım. Yazılımdan bahsettiğim Android yada Webos gibi birşey değil. Örneğin upscale performansı gibi. Sony bu konuda, Samsung ile birlikte en iyi firma. Vestel de LG den aldığı bir çok paneli kullanıyor ama sonuç? Sonuç ortada. LG nin alınabilecek cihazları LED ler değil OLED lerdir. Asıl farklılık yarattığı alan orası. Şu yanma sorunu yada ihtimali diyelim olmasa bir dk durmam OLED alırım.
    Körler, sağırlar birbirini ağırlamış Benim söylediklerime verecek cevabınız var mı? Yok sanırım. Hoşunuza gitmiyor da gerçekler bunlar, bende LG satsam canım sıkılırdı sanırım. Hala Dolby Atmos ses kalitesi yazılmış oraya birde özellik olarak Ben Dolby Atmos ses alabilmek için yaklaşık 20 bin TL para harcadım 5.1.2 ses sistemi kurdum. Daha Dolby Atmos'un ne olduğunu bilmiyorsunuz. Bu arada yorum yapanda LG firma yetkilisi. Tv alacak arkadaşlar, mesajları tek tek okuyun ve kararı kendiniz verin bu doğrultuda, zaten anlayacaksınız.

Kendi düşüncemi tekrar ileteyim;

Q60 mı - SM8600 mü? -- > İkiside değil, Sony 55XF9005
    Q60 mı - SM8600 mü? -- > İlla ikisi arasında tercih yapılacaksa Samsung Q60
    55XF9005 yerine ne alınabilir? -- > Samsung Q70
    OLED? -- > Burda yazdığım tüm modelleri perişan eder ama ekrandaki yanma riski panelin plazma kökenli yapısı gereği devam ediyor bilhassa uzun yıl kullanımda birkaç sene sonra ne ile karşılaşılacağı muamma. Bu sıkıntıyı atlattıkları an kesinlikle OLED.
    Karar vermişsiniz ama yanlış karar vermişsiniz. Şu yukarıdaki paylaşılan resimlere dikkat etmediniz sanırım? Karşılaşacağınız siyah performansı o resimlerdeki gibi olacak yani leş gibi. IPS panelin kaderi budur. Tv alırken en önemli kriterlerden biri siyah performansıdır. Siyah performansı iyi olmayan bir tv istediği kadar canlı, parlak görüntü versin beş para etmez dostum. İnsanlar biraz bilinçli olsa şu LG , Türkiye'de çok zor tv satar. Siz Mediamarkt taki satış temsicilerinin neyi önerdiğini boşverin, bir çoğunun hiçbirşeyden anladığı yok.

Tv 'nin VA panel olması önemli, 100hz ve üzeri native tazeleme oranı sunması önemli, Direct Led olması önemli, Local Dimming performansının önemli olması önemli, çıkabildiği parlaklık değeri önemli vs. bir çok kriter var. LG maalesef bir-iki şey hariç sınıfta kalıyor bu kriterlerde. Aşağıdaki yazacağım tv ler ile dağ-tepe uçurum var LG nin bu yazdığınız modelleri ile. LG nin avantajı Web OS yani smart sistemi.

7.000 TL bütçeniz var ise 55" te başka hiçbir tv ye bakmayın, Sony 55XF9005 e yönelin. 6.700-7000 bandında bulursunuz. Samsung da ise bütçeyi 1.500 TL aşmayı göze alırsanız 55Q70RA modeline yönelebilirsiniz.
    Hocam yukarıda size detaylı şeyler yazdım IPS panelle ilgili. Bu işi profesyonelce yapan test firmalarının linklerini de attım. Siyah performansı berbat sizin alacağınız modelinde keza öyle. Siz bunlara bakmayıp, Vatan Bilgisayar da ikisini de karşıya alıp bu şekilde tv almaya karar veriyorsunuz ki bu şekilde tv alınmaz - sonra da teknik bilgi istiyorsunuz. Yazdığınız Türkçe asistan falan bunlar boş işler, en önemli konu paneldir. Kusura bakmayın ben yeterince yazı yazdım bu konuda, bundan sonrası sizin kararınız.
    Mesela tv de dolby Atmos varsa, siz tv nin hoparlörlerinden Dolby Atmos ses aldığınızı mı düşünüyorsunuz? Tv de DTS yada Dolby ses kodeği var ise usb den bir film taktığınızda bu şekilde kodlanmış bir film var ise tv den ses çıkar yoksa çıkmaz ama çıkan ses DTS yada Atmos olmaz. Bu 2 olay birbirinden farklı. Eğer Atmos ve DTS çok önemli ise bir kere öncelikle kaliteli bir amfi ye, en aşağı 5.1.2 bir sisteme ihtiyacınız var. 2 tane hoparlör tavana atmos şeklinde kurulum yapılmalı. Siz tv alıyorsunuz ve panel kalitesini araştırmadan tamamen yazılımsal içeriklere göre cihaz alıyorsunuz, artık almışsınız ve memnunsunuz ,bana laf düşmez, sadece sizden sonra okuyacaklar için tekrar yazıyorum bu şekilde tv alınmaz. TV de herzaman panel kalitesini en ön kritere alın. -Dolby Vision ı kenara koyuyorum- Diğer herşeyi basit bir media player ile çözersiniz.
    Kısaca şöyle diyebiliriz;

VA Panel siyahlar ve kontrast konusunda oldukça iyidirler ama izleme açısı daraldıkça görüntü kalitesi düşer, IPS Panel ise siyah ve kontrast olarak VA panellerin gerisinde ama orada da ekranda ışık yansıması daha az ve izleme açıları farketmeksizin görüntüde bozulma olmaz.
    Full Array led olması tek başına yeterli değil. IPS panel kullanıyor sonuçta. IPS panellerin doğası gereği farklı açılardan izlediğinizde renk kaybına pek uğramazlar ama bununla birlikte siyah renk ve kontrastta berbattırlar. Benim söylediğim tv SK falan değil SM lerden bahsediyorum. Rtings incelemesi aşağıda.. Q70 i geçtim XF9005 bile ezer geçer bu tv akşam film/dizi izleme konusunda.

Neyse siz yine gönlünüze hoş geleni alın da ben sadece bildiğim şeyleri paylaşmak istedim.

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/sm9000
  • Bende aynı tvleri takip ediyorum samsungun siyah performansı daha iyi sanki cokta anlamadığım için bişide demek istemiyorum biraz da fiyatlarının düşmesini bekliyorum şuan bütcemi aşıyor ama takipteyim karar değiştirmezsem 55Q60RT alacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bebeto10 kullanıcısına yanıt
    Ben ikisini de gördüm. LG nin renkleri daha gerçekçi geldi bana. LG konusunda tek takıntım web tarayıcıda film izlerken hafıza dolu hatası! Bu sorun hâlâ var mı acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bellek hatası uyarısı çözmüşler diye okumuştum bi kaç yerde ben daha çok panele kitlendim resim ekliyorum lg Sk olan SM olanla aynı panel

Pek bir şey anlamıyorum ama siyahlık mı yoksa renk testi mi bu ?

• acemiteknolojist kullanıcısına yanıt
    Siyahlık

SK serisini değil SM serisinden bahsediyorum. 2019 model yani. SM 8600 ile 9010 arasında kararsız kaldım açıkçası.

SK ile SM panelleri aynı hocam arasında fark yok diye biliyorum yine yanıltmayım

• SM8600

LG Mağaza Sorumlusu Burak Bey panel ve hız farkı olduğunu yazmış. Media Markt deki satış sorumlusu da LG yi önerdi. O kadar çok yorum var ki insanın kafası karışıyor!

Aynen kafa çok karışıyor ama ben bu panel karşılaştırmalarında lg nin contrasını hiç beğenmedim akşam sinema izlerken karanlık sahneler ekran resimdeki gibi beyaz beyaz parlayacak çok kötü gözüküyor

Maksimum 7000 TL ye kadar 2019 model hangi marka ve model TV almalıyım sizce? Bu gidişle TV almaktan vazgeçeceğim 🙂

Senin bu soru beni aşar üstad😁 kelin ilacı olsa😁😁

En iyisi haftasonu LG mağazasına gidip uygun fiyata almak 🙂 Cevaplar için teşekkür ederim.

• Samsung alacaksan @70 altına düşme..Sm8600 alınabilecek ideal bir tv...Gece indiriminde Vatan’da 5900 bandında geçtiğimiz günlerde satıldı...

55NU8000 vatanda indirimde 5700 lira yalnız 2019 model degil belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 05kartal -- 26 Eylül 2019; 0:29:49 >
  • smolwarf S kullanıcısına yanıt
    Almışken SM9010 u alıyım diyorum.
  • 05kartal kullanıcısına yanıt
    LG alacağım karar verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smolwarf

Samsung alacaksan @70 altına düşme..Sm8600 alınabilecek ideal bir tv...Gece indiriminde Vatan’da 5900 bandında geçtiğimiz günlerde satıldı...
    yaramı deştin hocam,5900 ü gördümde almadım hatta tv ye 5binden fazla verme diyen hanım bile istersen al demişti
    Bu arada vatanda belli başlı tv leri artık göremez oldum tv yelpazesini mi küçültüyor anlamadım
    Karar vermişsiniz ama yanlış karar vermişsiniz. Şu yukarıdaki paylaşılan resimlere dikkat etmediniz sanırım? Karşılaşacağınız siyah performansı o resimlerdeki gibi olacak yani leş gibi. IPS panelin kaderi budur. Tv alırken en önemli kriterlerden biri siyah performansıdır. Siyah performansı iyi olmayan bir tv istediği kadar canlı, parlak görüntü versin beş para etmez dostum. İnsanlar biraz bilinçli olsa şu LG , Türkiye'de çok zor tv satar. Siz Mediamarkt taki satış temsicilerinin neyi önerdiğini boşverin, bir çoğunun hiçbirşeyden anladığı yok.

Tv 'nin VA panel olması önemli, 100hz ve üzeri native tazeleme oranı sunması önemli, Direct Led olması önemli, Local Dimming performansının önemli olması önemli, çıkabildiği parlaklık değeri önemli vs. bir çok kriter var. LG maalesef bir-iki şey hariç sınıfta kalıyor bu kriterlerde. Aşağıdaki yazacağım tv ler ile dağ-tepe uçurum var LG nin bu yazdığınız modelleri ile. LG nin avantajı Web OS yani smart sistemi.

7.000 TL bütçeniz var ise 55" te başka hiçbir tv ye bakmayın, Sony 55XF9005 e yönelin. 6.700-7000 bandında bulursunuz. Samsung da ise bütçeyi 1.500 TL aşmayı göze alırsanız 55Q70RA modeline yönelebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 26 Eylül 2019; 10:42:37 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.