Şimdi Ara

54. MEKANİZE PİYADE TUGAY KOMUTANLIĞI - EDİRNE (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
5
Favori
321.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • civilengineer123 C kullanıcısına yanıt
    kardeş benımde acemı ve usta bılrlıgı aynı yer
    haberleselım
  • Gelirken ne getirelim ne getirmeyelim peki askeriyeden verilen malzemeler ve veriliş süreleri bölükten bölüğe değişiyomuş bildiğim kadarıyla.. nasıl bi çanta hazırlayalım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EgeTurk

    Sevgili torunum icliklerin yeşil olmasına gerek yok ,onun dışında piyade boluklerinin hepsinde 353.dönem 10 tane kısa donem bulunmakta 352 leri subatin 3 ugurluyoruz;)) ortam dersen en iyi boluk suan bizimki ama her cesit adam mevcut kisa donemler ve. Ankaradan şoför olarak gelenlerin disindakiler sabıkalı tipler ot hap içenler vs var gelince gorecekseniz zaten

    dede bize sahip çık sülüsü vermedikler bugün perşembeye kaldı gelince görüşürüz artık hapçı otçu kankilere ne getirelim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EgeTurk

    Sevgili torunum icliklerin yeşil olmasına gerek yok ,onun dışında piyade boluklerinin hepsinde 353.dönem 10 tane kısa donem bulunmakta 352 leri subatin 3 ugurluyoruz;)) ortam dersen en iyi boluk suan bizimki ama her cesit adam mevcut kisa donemler ve. Ankaradan şoför olarak gelenlerin disindakiler sabıkalı tipler ot hap içenler vs var gelince gorecekseniz zaten

    Dede oraları nasıl devrecilik falan var mı? Birliğimiz ne kadar büyük koğuşlar nasıl? Kısa dönemlere nasıl davranılıyor. (Bazı komutanlar kisa dönem sevmez ya. Gerçi Adamına bağlı ama genel olarak nasıl kısa dönemler)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ooo devrelerim buradaymış,cümleten selamlar :D Acemilik Edirne Süloğlu ustalık Edirne Merkez. Sülüste Şubat'ın 5'i saat 13.00'a kadar teslim olmam gerektiği yazıyor ama ben 1 gün önceden teslim olmayı düşünüyorum, bir sıkıntı olmaz herhalde.
  • Benim de acemilik Süloğlu, ustalık Edirne merkez 1. piyade bölüğü. Orada görüşmek üzere...
  • ugurmad kullanıcısına yanıt
    Benimde acemilik ve ustalık suloglu,adım can Tatar devrelerim görüşmek üzere

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cokomilk C kullanıcısına yanıt
    Benim acemilik ve usta birliği suloglu tertip adım can Tatar görüşelim orda

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • civilengineer123 C kullanıcısına yanıt
    Tertip ikimizin acemilik ustalık yeri aynı görüşelim,adım can Tatar istanbuldayim canttr34@gmail.com

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeslerim görüşelim benimde sizinle aynı boluk

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • süloğluna gidenler usta askerlere tecavüz olayını sorun, araba kazasını sorun,
  • Arkadaşlar Süloğlu'na gidecek olanlara veya şu an asker olanlara hayırlı tezkereler dilerim. 347 KD olarak Süloğlu'da görev yaptım.Ocak 2013 de tezkere aldım. Nasıl bir yer diye sorarsanız; Edirne Merkezden 30 km uzaklıkta. Merkez den Süloğlu'na ayrılan biryer var.Edirne insanı iyidir.BMC yarım otobüs türü minübüsler sürekli bu hatta çalışırlar.Şöförler de kafa dengi insanlardır.Yanlış hatırlamıyorsam 3500 tl idi gidiş geliş Süloğlu-Edirne merkez ücreti. Ücretleri de dolmuşta o an gönüllü hangi asker varsa o toplar.Dolmuşun %95 i asker doludur zaten.Merkeze inene kadar remix yabancı şarkılar,Balkan havaları,Türkçe remixler yol keyfinizdir.

    Zaten Edirne'ye ayak bastınız mı terminalde ineceksiniz,terminal servisi ile merkeze yani Selimiye'ye geçersiniz ve o görkemli Selimiye camiisini görürsünüz.Camii'nin oralarda asker malzemesi satan bir yer var MAHSUN diye bir çocuk var iyidir eşyalarınızı emanette bırakabilrisiniz, kapalı çarşının hemen yanında..Sabah gittiniz mi ilk işiniz çorba öğlede de Edirne ciğeri ollsun!! İkinci bir kapalı çarşı var Selimiye nin alt caddelerinde orada CİĞERCİ NAZİF USTA var bu işte kraldır!! Onu tavsiye ederim.

    54.Mknz.Py.Tugayına gelince;
    Topçu bataryaları ve Piyade,Karargah vardır. Tankçılar da vardır. Acemi birliğinde benim gibi tankçı olanlar topçu olarak burada görev yapıyorlar,bazıları da tankçı olarak.Google de yazılanlara da aldırış etmeyin kötü biryer değildir.Nizamiye kapısından bölüklere giden çarşı ve devriye yolu ilk başlarda biraz karışık gelebilir sonradan alışırsınız.
    En rahat bölükler arasında Topçu bölükleri gelirki bölükten ziyade Batarya olarak adlandırılır.
    Süloğlu'da tek sıkıntınız Kışın soğuklar olacaktır. eksi -10 derecelere kadar düşen hava sıcaklıkları yaşanabiliyor.Lojman -Nizamiye nöbet yolu biraz uzaktır ve kışın soğuk insanın yüzünü haşlıyabiliyor.İçten yün kollu faniler giymeyi sakın unutmayın. Soğuğun dışında bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum. Yemekhaneye en son makinalar gelmişti bulaşıklar makinada ve hijyenik olarak yıkanıyor.
    Yemek olarak sabah kahvaltısı iyidir, öğle yemeği muazzamdır,yanına SÜloğlu barajından getirilen balıkta veriliyor bazen. Akşam yemeklerini pek sevmezdim,Hindi ile aranız iyiyse sorun yok.Yeni garnizon komutanı çok babacan ve asker canlısıdır.

    Sürgün yeri olayına gelince doğrurur fakat açıklamasını yapmam gerekirse; bizde 38 yaşında bir asker vardı Kıbrıs tan sürgün olarak gelmişti, spor muafiyeti vardı yaşı vardı koşamıyordu o yüzden geldi. Kimisi de madde bağımlılığı, ufak tefek yaralamalı olaylardan sürgün olarak gelir ama hiçbir problem yaratmaz. Bunlara genelde RDM derler.RDM li arkadaşlar da vardı son derece iyiydiler.
    Çarşı izinleri bölüklerin asker sayısına göre değişiyor. Bizim batarya toplamda 35 kişiydi asker az olunca nöbetler aksamasın diye 2 haftada bir çarşı izni vardı.
    1.bataryaya düşenler şanslı en iyi bataryalardandır ve asker sayısı azdır, koğuşlar da bazen koğuş başına 6 asker olurdu.

    Bunun dışında tavsiyelere gelince;Oraya gidince kendinizi sevdirin,sakın okumuş adamım ayaklarına yatmayın,kimseyi horgörmeyin,yaşınız büyükse avantajını görürsünüz,ağabey kardeş gibi geçinirseniz herkes sizi sever.Dikbaşlılık iyi değil ben bunu uyguladım ve kazançlı çıktım!

    Son olarak; merkez de belli başlı internet cafeler var; uzak olsa da selimeye ye inip alt caddelere inince terminal tarafında Batu internet cafe var orası sakindir, bazı cafeler sıkıcıdır.Edirne güzeldir, özledim oraları.

    Şunu da unutmayın ki; 54. mKNZ PY.Tugayı artık çok gelişti huzur var diyebilirim.Kenan İmirzalioğlu da bizim batarya yani 1.Batarya da acemiliğini tamamlamış sonra Karaağaç da görev almıştır.. Garajda ki Fırtına Obüslere iyi bakın.Kısa dönem olup da o obüse binip komutan eşliğinde bir tur atma şansına sahibim gerçekten heyecan vericiydi..

    Unutmadan; gee nöbetlerinde sahipsiz köpeklerden korkmayın zararsızdı. Hala daha duruyorsa ; şu an 1.5 yaşında olacak Torun adlı Road Fighter cinsi köpeğe iyi bakın. Hepinize güzel ve anılarla dolu bir askerlik hayatı diliyorum,Hayırlı Tezkereler; (347 KD Silahlık Çvş)
  • Bizim bolukten birisi daha yeni malen tertip edildi oraya sabikaliymis sivilde ondan merak ettim bende nasıl bir yer diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or_By -- 14 Nisan 2014; 20:07:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 355. KD'lerden usta birliği edirne süloğlu çıkan var mı arkadaşlar?
  • 54 ÜNCÜ MKNZ.P.TUG.K.YRD.LIОI 3 ÜNCÜ MKNZ.P.TB. 2 NCİ MKNZ.P.BL. / EDİRNE SÜLOОLU

    var mı usta birliği burası olan. ayrıca tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirler mi ?
  • usta birliği burası olan yok mu ?
  • PosBora kullanıcısına yanıt
    hocam bir sen varsın bir ben herhalde :) selamlar
  • direnovic D kullanıcısına yanıt
    aynen hocam vardır belki bir kaç kişi daha acemilik neresi ?
  • PosBora kullanıcısına yanıt
    burdur 3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG kardeşim
  • bende varım 356.donem kısa donem er tankcı
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.