Şimdi Ara

52KF801 plakalı araç (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
5.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam önünü kesseydin çok sakin davranmışsın

    selam ve dua ile

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aybasan kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık hocam.
  • SatanistKesenMucahidKedi kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Bana sürücü kursunun kendi kafasından yazdığı metinlerle gelmeyin. Yönetmelikte ne yazıyor?

    6. Kısım 1. Bölüm

    "Karayollarında trafiğin akışı :

    Madde 46 – Karayollarında trafik sağdan akar.

    Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücüler:

    a) Araçlarını, gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının

    gerektirdiği şeritten sürmek...

    ...zorundadırlar."



    Kafanızdan saçma sapan kurallar oluşturmayın. Hızınız sağ şeride uygunsa, gerekirse tırların arasına girip o şekilde gideceksiniz.
    Peki ...Sürücü kurslarında bakanlık onaylı müfredat içeren,kanunlara-yönetmeliklere göre hazırlanmış, eğitim-ders kitaplarında yazanlara vs vs ye göre değil sizin dediğinize göre yaparım.

    ....Sen haklısın deyince kavga olmazmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybasan -- 21 Mayıs 2018; 17:4:39 >




  • siz istanbul -sakarya tem otoyolunda hiç sürmemişşiniz demekki bu şekilde biçer geçerler ,kimse kanuna hakka kukuka göre sürmüyor kurt kapanı istanbul-kartepe arası
  • aybasan kullanıcısına yanıt
    Benim dediğime göre değil, mevzuatta gidiş yönüne göre sağdan ve hızınızın uygun olduğu şeritte gideceksiniz demiş. Ben de öyle yapıyorum. Otobanda 80 ile ağır ağır gitmek istersem sağ şeride geçip kendi halimde gidiyorum. Size göre orta şeritte mi gitmem gerek?
  • Önceki yorumları okumadım, muhtemelen aynı şeyin söylendiğini düşünüyorum ancak, sizin sağınız boşken o şeritte işiniz ne? İki taraf da hatalı.Sizin hatanızı söyledim zaten, karşı tarafında hatası kendi kendine işgüzarlık yapması.Siz o şeritte olunca o araç sollamak için en sol şeride geçecek o en solda kalınca arkadan daha hızlı gelen aracın önü tıkanacak.Oysa ki siz gitmeniz gerektiği gibi bir sağ şeritten gitseniz (o yolda en sağı kimsenin kullanmadığını biliyorum bozuk olduğu için.) herkes rahatça yoluna devam edecek.Sağınız boş ise daima sağdan gitmek zorundasınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beybiger

    siz istanbul -sakarya tem otoyolunda hiç sürmemişşiniz demekki bu şekilde biçer geçerler ,kimse kanuna hakka kukuka göre sürmüyor kurt kapanı istanbul-kartepe arası
    en solda 145-150 arası giderken bile arkadan selektör yediğim olmuştur; üç şeridinde dolu olduğunu ve hızlı bir şekilde aktığını görüyor ve kaçıl diye selektör yapıyorlar. Yol müsait hale gelene kadar tınmıyorum arkadakini, uygun ortam oluşunca ortaya geçip sollamasına müsaade ediyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: degobar

    en solda 145-150 arası giderken bile arkadan selektör yediğim olmuştur; üç şeridinde dolu olduğunu ve hızlı bir şekilde aktığını görüyor ve kaçıl diye selektör yapıyorlar. Yol müsait hale gelene kadar tınmıyorum arkadakini, uygun ortam oluşunca ortaya geçip sollamasına müsaade ediyorum...

    Alıntıları Göster
    aynen hocam ben sık kullandıgım için takmıyorum onları ,tabi sol şeridi meşkul etmiyorum ama sollama yaptıgımı bile bile sağ dolu oldugunu göre göre selektör atıp duruyorlar halbüki önümde dolu yol versem tek beni sollamış olacak garip kafalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beybiger -- 21 Mayıs 2018; 19:8:20 >




  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Napayim insanların ağzına bant mi cekeyim. Çokta takilmam. Herkes kendi hayatını Yaşar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karayollarında trafiğin akışı :
    Madde 46 – Karayollarında trafik sağdan akar.
    Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücüler:
    a) Araçlarını, gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının
    gerektirdiği şeritten sürmek,
    b) Şerit değiştirmeden önce gireceği şeritte sürülen araçların emniyetle geçişini beklemek,
    c) Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek,
    d) Gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmemek,
    e) İki yönlü trafiğin kullanıldığı dört veya daha fazla şeritli yollarda aksine bir işaret bulunmadıkça, motosiklet,
    otomobil,kamyonet ve otobüs dışındaki araçları kullananlar, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek,
    Zorundadırlar.

    Karayollarının belirli kesimlerinde, bu yollardan faydalanma zorunda olan hayvan sürücüleri, hayvanlarını veya
    hayvan sürülerini gidiş yönünde yolun en sağından ve en az genişlik işgal ederek ve imkan olduğunda taşıt yolu dışından
    götürmek zorundadırlar.


    adam hız sınırları içinde gidiyorsa 100 kmh hızla ile en soldan birinci şeritte de sürebilir illa kamyonun arkasına geçmesine gerek yok!
    http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2918.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 21 Mayıs 2018; 19:34:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atakom52

    Adamın suçu yok esas tacizi siz yapmışsınız

    Yoksa o sen misin?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemiz ne garip. Kural bu ya kural 4kisiye sor 4ude farklı yorum yapıyor. Başka ülke varmıdır trafik kurallarını kendi kafasına göre yorumlayan.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SatanistKesenMucahidKedi

    Sizin mantığınızla düşünürsek sol şeritte boş müsait o zaman, o araç sol şeritten gitmesi gerekli (benden daha hızlı çünkü) ve otoban değil 82 hız sınırının olduğu bir yol. Hız kurallarına hiç değinmiyorum bile.

    Alıntıları Göster
    82 hız sınırını aşmanın müeyyidesi para cezasıdır. Nasılsa 82 sınırı var diye en solda veya soldan 2. şeritte gitmeniz gerekmiyor. Arkanızdan gelen araç 182 ile de geçebilir, bu durumda para cezası yer, trafik kazasına sebep olursa ve gerekli şartlar oluşursa hakkında ceza davası açılır.

    Ne yazık ki sizlere araç ve şerit kullanmayı öğretemedik. Sağ şerit boşsa sağ şeritte kullanacaksınız bu kadar basit. Hızınız önünüzdeki araçtan fazla ise sollamayı yapıp, boş olan en sağ şeride tekrar döneceksiniz.

    Fiestanın yaptığı yanlış ancak sizin araç kullanma tarzınızın da savunulur bir tarafı yok. Al birini vur ötekine, hadisesi olmuş.

    ---
    @Rindaman

    quote:

    e) İki yönlü trafiğin kullanıldığı dört veya daha fazla şeritli yollarda aksine bir işaret bulunmadıkça, motosiklet,
    otomobil,kamyonet ve otobüs dışındaki araçları kullananlar, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek,
    Zorundadırlar.


    Kuralı yanlış yorumluyorsunuz, üstelik çok basit bir kural ve yapacağınız yorum lafzi yorum; sayılan araçlar dışındaki araçlar en sağ şeritte gitmek zorundadır.

    Bu kural diğer araçların kafasına göre gidebileceği anlamına gelmez. Bakın bir başka büyük sorunumuz da bu, toplumda okuma alışkanlığı yok. Okuma alışkanlığı olmayınca da yazdığını, dinlediğini, konuştuğunu veya karşısındakini anlamayan insanlar oluyor. Sizi hedef almıyorum alınmayın ama durum budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeblood6 -- 22 Mayıs 2018; 1:24:49 >




  • iyi de adam orta şeritteyim demiş sol şeritte boşmuş, orta şerit her zaman normal seyrinde giden otomobiller içindir. Konu sahibinin bir suçu yok , eğer çok hızlı ise diğeri soldan kaptırıp gitseymiş
  • lifeblood6 L kullanıcısına yanıt
    100 kmh olayını örnek verdim, benim hatam kabul. Karayolu otoyolu ayrımına göre bir hız yazmam lazımdı! Bunun üzerinden agresif yorum yapmanız gereksiz.

    Tabi şu da var, Ben soldan yalnızca hızlanırım sağa geçerim hiç babamın malı gibi kullanmam. Kullanana da selektör korna yaparım! Olay benim solu işgal etmeme nasıl döndü onu anlamadım?

    Söz konusu videoda 4 şeritli yol var, bazı şeyler çok açık trafik de yok! Arkadaş illa sağa geçmek durumunda değil! Arkadaki zaten ağır ağır gelip trip atıyor ve taciz ediyor. Sanırsın iki saattir arkasından

    sürmüş de sinir küpü olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Dediğiniz doğru. Ama ikinizde de kusur var. Fakat o, çizgiyi aşıp kendi kendine ceza kesmeye kalkmış.
    Bu dediğim kural hız sınırından bağımsızdır. Trafiğin sağdan aktığı yollarda, hızınızın müsait olduğu en sağ şeritten gidersiniz.
    Hız kuralına gelince, kuralın uygulayıcısı siz değilsiniz. Siz uymakla yükümlüsünüz. Hız sınırını aşıyor diye birisine yol vermemek de yanlış bir şey.
    Yol 3 şeritli yol. Sol şerit sollama şeridi, sağ şeritte de yavaş giden araçlar var. Video da ortada giden araçta hız sınırına uyan ki gayet normal hızda gidiyor 80kmh, ortadaki araç sol şeridi işgal etmediği sürece orta şeritte ilerlemesi normal değilmidir?

    Video yu dikkatle izlerseniz orta şeridin sağ şeritten hızlı aktığını ve sol şeridin de orta şeritten hızlı aktığını fark edeceksiniz. Bu durumda ortadaki şeritte giden kişinin hiç bir suçu yoktur diye düşünüyorum?

    Konuya gelelim;
    Sizde ki sabır peygamber sabrıymış, tam kavgalık sebep. Hatta düşündüm de trabzon da birisine bunu yapsanız silahlar konuşur heralde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 22 Mayıs 2018; 2:39:11 >




  • Öncelikle şu düşünce yapısından bir sıyrılalım bence ( genel olarak herkese söyklüyorum) : O yolda hız sınır 120. ben 120 ile sol şeritten giderken arkadan gelip yol istiyorlar. Ama oranın hız sınırı 120, vermiyorum yol.

    Öyle bir dünya yok. Evet oranın belli bir hız sınırı var, evet arkadan gelenin yaptığı yanlış bir davranış. Hele ki sağınız doluyken inatla selektör yapması hepten yanlış bir davranış. Ama bu ülkede kanun siz değilsiniz, eğer yetkili bir makam da değilseniz kanunları uygulayacak kişi de siz değilsiniz. İsteyen 120 lik yolda 150 gider isteyen 180. Siz 3 şeritli yolda en sol şeridi sırf hız sınırları içerisinde gidiyorsunuz diye kapatamazsınız. Bu sadece 3 şerit için geçerli değil 2 ya da 4-5 şeritli yollar için de geçerli bir durum.

    Ben de hız yapanlardan hoşlanmıyorum, keşke cezalar aşırı derecede caydırıcı olsa, can yakıcı olsa ama olmuyor yani yapmıyorlar. Bunun çözümünü kendiniz bulmaya çalışmayın.


    olaya gelirsek, selektör yapan arabanın sol tarafı dolu olduğu için sizi " ya biraz daha hızlı git ya da sağın boş ise sağa geç benim hızımı düşürme" şeklinde uyarmaya çalıştığını düşünüyorum. Yani kasti bir tacizden ziyede ufak bir uyarı-istek şeklinde yorumlayabiliyoruz.
    Yeri geliyor ben de 3 şeritli otoyolda sağ şerit müsait olduğu halde ısrarlar orta şeridi düşük hızda meşgul edenlere selektör yapıp uyarıyorum. Çünkü sol şeride kaçacak alan bulamıyorum ya da mecbur yavaşladığım için hemen toplamıyor kendisini araba ( özellikle rampadayken)

    1 km önceden seri şekilde selektör yapıp dibinize kadar girip taciz edenler dışında bu tür davranışlara çok takılmamak lazım. Maalesef en ufak sebepten adam öldürülen bir ülkede yaşıyoruz. Allah Korusun dikkatli olmak lazım.




  • Geçmiş olsun. Araç kamerası mutlaka alın. İyi veya kötü bir kamera aracınıza takın.
  • Tatlı su tacizi olmuş:))İstanbul’da olsan delirirsin,30cm tampona gelir oradan yakar selektörü,tampondan tozunu alır,bu seferde sürücü camına 30 cm yaklaşıp geçer.Sinyalde yakmaz.Burada yorum yapan arkadaşlara belki bu yüzden normal gelmiş olabilir.

    Evet konu sahibi arkadaşa tacizde bulunmuş,özellikle önüne geçerken fazla yaklaşmış.Ama o aracın sürücüsü trafik canavarı değil bence,korkutmaya çalışmış.Yapamamış.Biraz naif buldum serzenişi...Ülkecek terbiyesizliğin,kanunsuzluğun nirvanasındayız.Kimsenin kimseye tahammülü kalmamış.Kural uygulayan kişiler hatalı,cahil bilgisi olandan haklı olmuş.

    Geçmiş olsun ne diyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.