Şimdi Ara

512 GB SSD RAID 0 - DUSUK HIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba,
    Sony Vaio VPCZ1 notebooka sahibim. Notebook amerikan versiyon, fotograflarda teknik ozelliklerini ve harddisk sonuclarini paylasacagim.
    Probleme gelirsek yuksek hizlara ragmen cok yavas acilan ve anlik donan bir windowsum var. Iops degerleri cok dusuk geldi. Sistem 128 GB x 4 (RAID).

     512 GB SSD RAID 0 - DUSUK HIZ 512 GB SSD RAID 0 - DUSUK HIZ 512 GB SSD RAID 0 - DUSUK HIZ 512 GB SSD RAID 0 - DUSUK HIZ 512 GB SSD RAID 0 - DUSUK HIZ 512 GB SSD RAID 0 - DUSUK HIZ 512 GB SSD RAID 0 - DUSUK HIZ 512 GB SSD RAID 0 - DUSUK HIZ 512 GB SSD RAID 0 - DUSUK HIZ 512 GB SSD RAID 0 - DUSUK HIZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 19 Nisan 2014; 0:07:57 >







  • Arkadaslar fikri olan yokmu? SSD konulari cok aktif. Bilen olur benim duzenegin nicin yavas oldugunuda. Raid 0 mis sanirim sistem. Bir iki program daha ekliyorum gorsellere.


     512 GB SSD RAID 0 - DUSUK HIZ 512 GB SSD RAID 0 - DUSUK HIZ




  • 128 gb x 4 ssd ye ne için ihtiyaç duydunuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar orjinalde oyle hocam. Ilginc olan Raid 0 demesine ragmen kullanabildigim alan 512GB. Ama biosda 4 ayri harddrive olarak 128 GB'lik ssd gormekteyim.
  • nasıl bir notebook 4 tane hdd yuvası var
  • Muhtemelen ssdler mSata falan yada mPci-Ex tabanli. Cunku ultrabooklarin atasi sayilabilecek bir cihaz kullandigim cihaz. 13.1", 1.9 Kg, oldukca ince ve optik okuyucusu bile var.
  • BIOS dan raidi iptal etme şansınız varsa, raidsiz düz AHCI modda kullanmayı deneyin. Ek olarak Çipset sürücüleriniz güncel değilse, onlarıda güncellemenizi tavsiye ederim.

    Kullanılabilir alanınızda sorun yok. Raid 0 da zaten tüm disklerin toplam alanını kullanırsınız. Bir veri tüm disklere eşit parçalara bölünerek yazılır. Bu sebeple normal mekanik disklerde epey performans artışı alırsınız ama SSD için çok avantajlı olduğunu görmedim.
    Ek olarak, disklerden bir tanesi dahi bozulsa, tüm disklerdeki veriyi kaybedersiniz RAID 0 da.
  • hocam değerleriniz çok düşük en az 1000 küsürlerde olması lazım gerçekten ilginç
  • Ahcı modda olduğundan emin misin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evi taşıdım arkadaşlar. Normal internet bağlanınca tek tek deneyelim her alternatifi. Regeditten ahci modlarina baktim ama raid ayarlarida oldugu icin ellemedim windows cokmesin diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer cihaz şunun türevleriysehttp://www.trustedreviews.com/sony-vaio-z-series-vpc-z11z9e-b-13-1in-laptop_Laptop_review_feature-table_Page-5 Raid olarak 2x128 gözüküyor.

    Sonuçlar 2x128 için bile düşük.

    Büyük olasılıkla 4 tane msata veya başka şekilde hdd,ssd takılacak slotu olmaz ondaki anakartın.

    Notebook chipsetlerini bilmiyorum ama z87'de dahi 4 SSD'nin anlamı yok.4'üncüsü aksesuar veya sadece depolama alanı olur.

    Üzerinde sata 2 döneminden SSD vardır 2 tane.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatti -- 1 Mayıs 2014; 0:29:59 >




  • Biosta 4x128GB gozukuyor ki cihaz 2-3 senelik vardır. Orjinal 512Gb Ssd ustundeki. Donanimim dusuk linktekinden. Ben ikinci el çok ucuza aldım cihazı, kurcalıyorum birazda. Ucuz 512lik ssd fiyatıyla aşağı yukarı aynı fiyata gelmişti. İnternetim bağlansın eve sorunun kaynağını buluruz. Bu arada raid driverlari, rapid storage driverları ve çipset driverleri güncel. Ama nvidia driverı 188.xx küsürlerde ve güncellenmiyor. Ondanda kaynaklanacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.