|
Selam dostlar, uzun zamandır buraları okuyan nadiren de yazan biriyim. Kısaca: Hayalimdeki sistemi sonunda topladım ama asıl derdim “UPS alınmalı mı, akım korumalı priz yeterli mi?” kararı. Tecrübelerinize ihtiyacım var. Önce şunu söyleyeyim: Allah herkese hayalindeki sisteme kavuşmayı nasip etsin. Ben 30 sene bekledim, sonunda böyle bir sistem toplayabildim. Amacım kesinlikle böbürlenmek değil, sadece hem heyecanımı paylaşmak hem de sizden fikir almak. 🙏 Sistem şöyle: 🧠 CPU: Ryzen 7 9800X3D (tray) 💧 AIO: ROG Ryuō III 360 🧩 Anakart: ASUS TUF X870-PLUS WiFi 🎮 GPU: ASUS TUF RTX 5090 32GB GDDR7 🧵 RAM: Corsair Vengeance RGB 64GB (2×32) 6000 MHz CL30 EXPO ⚡ SSD: Lexar NM790 2TB Gen4 🔌 PSU: ASUS TUF 1200G 80+ Gold 🖥️ Kasa: ASUS TUF GT502 Horizon (ARGB) Hayalim; yıllardır beklediğim oyunları (Cyberpunk 2077, RDR2, Elden Ring, Witcher 3 vs.) sonunda 4K 120Hz’de, yüksek/ultra ayarlarda gönül rahatlığıyla oynayabilmek. Yani klasik “çocukluk hayali sistem” hikâyesi. 🙂 Asıl sormak istediğim konular:
Sonuç olarak: 30 yıldır bekleyip kurduğum bu sistemi ufak bir voltaj dalgalanmasına kurban etmek istemiyorum. 😅 O yüzden hem sistem dengesi hakkında, hem de özellikle UPS vs akım korumalı priz konusunda görüşlerinizi okumak beni çok mutlu eder. Şimdiden zaman ayırıp okuyan ve yorum yazan herkese teşekkür ederim. 🙏 |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı