Şimdi Ara

500 TL Modem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bütçe başlıkta belirtildiği gibi 500 TL


    Kafamda iki model var birincisi "Tenda V12 Ac 1200" bir diğeri ise "Keenetic Extra DSL 1200".


    Keneetic;

    Mesh ve yazılım için Keenetic öneriyorlar, mtk işlemciye sahip modemin çok kararlı çalışmadığını ve sıcaklık konusunda da yüksek irtifalarda olduğu da incelemelerde yer almış.


    Tenda;

    Broadcom işlemci Keneetic'in mtk işlemcisine göre daha stabil ve kararlı olduğu paylaşılmış lakin ürünü kontrol edebileceğimiz mobil bir app yok arayüzü ve modifikasyonu da keenetic kadar opsiyonu değil.



    Farklı önerileriniz benim için paha biçilemez derecede değerli, iyi forumlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulatreidess -- 11 Eylül 2021; 22:39:22 >







  • HB satış sitesinde Keenetic Extra DSL için 2600 adet değerlendirme var. Şu anki ürün skoru 5 üzerinden 4,6 puan. 1 yıldız, 2 yıldız ve hadi 3 yıldız veren kullananları topladığımızda sadece %10 luk bir sayıya tekabül etmekte. % 10 luk kullanıcı yorumlarını incelemiş biri olarak şunu söyleyebilirim, olumsuz yorumların çoğu çekim gücü ile alakalı. Çekim gücü serzenişi HAKLI fakat diğer hiçbir markada da zaten tatmin olamayacak kullanıcıların yorumları. Çünkü artık imalat yaparken ülkelerin frekans kanunlarına uyuluyor. Türkiyede de TSE veya ona bağlı kurumlar test ediyor. Bildiğiniz gibi kurşun içeren boya kalemlerini bile tespit edip raflardan toplatıyorlar.

    %10 un içindeki daha düşük orandaki olumsuz yorumlar ise modemin kötü çalışmasıyla ilgili. Dediğiniz gibi Mediatek işlemcisi saha dolabındaki işlemci ile stabil çalışmıyor olabilir yada SNR hat kalitesi düşük olduğu için sorun yaşayan kullanıcılar olabilir. Zaten Keenetic firması modemlerden bağımsız olarak belirtmiş, SNR değeriniz 10 ve aşağısındaysa her tür modemde sorun yaşayabilirsiniz diye yazmış. Bu sorunlara bağlı kullanıcı sayısının tamamı taş çatlasa %3 e ancak tekabül ediyor.

    Birde çift bant modemlerin bazılarında yaşanan wifi kaybolma sorunları mevcut, çözümü çok basit fakat modemle pek ilgisi olmayan kullanıcılar bilmiyor ve googledan arama zahmetinede giremiyorlar.

    Sezarın hakkını Sezara verdikten sonra, ben ne kullanıyorum ondan bahsedeyim. Ben kendi evimde Zyxel 3625 T50B ( Mediatek işlemci) + TpLink RE305 Access point ikilisini kullanmaktayım, tabiri yerindeyse tadından yenmiyor. 7 aydır en ufak kopma yaşamadığım sistemimi sadece AX teknolojili modemler ve yeni çıkan Keenetic Hero DSL ile değiştirebilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir gerçek var ki 500 beygir güce sahip arabayı şöfor kullanmayı bilmiyorsa bir işe yaramaz. 500 beygire nasıl hükmedeceğini bilmedikten sonra...


    Onun için Mediatek - Broadcom kapışmasından ziyade onu yöneteni düşünün. Pit stop ekibinizi de.


    @tcebeci1 Değerlendirme yeteneğin son derece hoş ve kabul edilebilir. Çekim kuvveti ile ilgili de genel olarak gördüklerim, yanlış konumlandırma ve antenlerin yanlış şekilde kullanılması kaynaklı oluyor.

    5dBi antenle tüm evde çekerim demiyor yazmıyor hiç bi yerde.


    Şunu test edipte söyleyen bir yorum yakalayamadım daha. Ve bana göre bu gerçeği yansıtmaz. Herkesin evi aynı beton mu aynı cam mı aynı ayna mı? Bunu buraya yazabilmek gel abi çakayım sana ürünü demek.




    500 TL Modem Tavsiyesi



    Keenetic'in hiç bir cihazında menzil ile ilgili problem yaşamadım hatta 1 sene içinde menzil ve wifi kararlığınıın yazılım ile nasıl değiştiğini bizzat gözlemledim.



    Bu arada AB uygunluk belgesini de bırakalım Keenetic Extra DSL'in https://keenetic.com.tr/storage/uploads/certificates/9c65160a-ca16-4930-ad35-dd3eabb3cbf8.pdf




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 12 Eylül 2021; 12:47:17 >




  • @paulatreidess hocam @Holisticmax hocamız konuya cevap vermiş. Onun konuştuğu yerde ben susarım. Önerilerine lütfen dikkat edelim, network konusunda zirve isimleriden biridir. Tavsiyelerini bol bol not aldığım bir isimdir. Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Yaz yahu. Sessiz kalmanı gerektirecek bir durum yok. Geçen bir tanıdık Teknosa'dan modem alcam diyince T50B önerdim elim mahkum, aviliyeti varmış. :)


    Network konusunda Class 101'izdir daha. Okuyup araştırmak ve mümkünse deneyimlemekten başka yaptığım, bunları burada paylaşabilmek.

  • İyi ki varsın hocam, sizinle forum gerçekten çok keyifli hale geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilimsel yaklaşmışsınız olaya, kültürlendim ufkum açıldı teşekkür ediyorum ciddiyetiniz için. Kullandığınız modem Turknet tarafından satılan modem olarak tarafıma önerildi lakin daha uzun ömürlü ve güçlü çıkayım yola istedim. Sanıyorum tercihimi keenetic tarafında kullanacağım.

  • Değerli yanıtınız için teşekkür ederim, teknolojik aletler söz konusu olduğunda araştırma açlığımı gideremiyorum maalesef, tercihimi sizin de görüşünüze dayanarak keenetic tarafından kullanacağım

  • paulatreidess kullanıcısına yanıt
    Keenetic konusunda desteğimizi imzamdaki telegram linkinden devam ettirebilirz. Telegram kullanıyor iseniz.

    Kullanıcı grubumuzdur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Bak tesadüfen Hero DSL yorumlarına düştüm. Keşke cevap verebiliyor olsak orada da.


    500 TL Modem Tavsiyesi



    Değerlendirmeyi kendiniz yapınız.


    :)


    Yahu özellikle duvar tipi kullanılacak bir cihaz değil 1. Sadece takılabilir olması için vida girişleri konmuş cihaza.


    Olsa idi izinleri (çocuklar için zararlı) ile birlikte kutuya 2 dübel 2 vida koymak maliyeti uçuracak bir malzeme değil bu 2.


    3. Antenlere bak Türkiye koordinatlarını bile geçmiş. Her bir antenin hangi bant yaydığını bilmeden döndürmüş ki tavsiye edilen dik ve aynı hizada kullanmaktır. Sonra antensiz (antensiz modem mi olur içinde antenler) dediği modemden iyi diyor. Antensiz modeminde sadece yönünü oynuyor. Antenler aynı paralellikte duruyor. Eline 5+ dBi yönlenebilir antenli cihaz ver, onda da yaşar bu tatminsizliğini özetle.


    Servis sağlayıcı listesi ne kazandıracak. Hepsi aynı dslam aynı kutudan geliyor. ISS ye özel çok farklı bir durum mu var. Bu 4.


    5. Karşılaştırdığı Zyxel'in Keenetic'in atası olduğundan haberdar olmayabilir olması.




    İşte forumdaki bir çok kişiye ibret olacak durumun özeti.



    Saygılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 14 Eylül 2021; 11:5:44 >




  • Evet hocam bu yorumu bende görmüştüm. Sonrasında tebessüm edip geçtim. Windows XP kodlarının 60 metre yükseklikte A4 kağıdına ancak yazdırılabildiği gerçeğini bilmeyip, Windows duvar kağıdının rengini beğenmeyen kullanıcı mantığı gibi olmuş.

    Keenetic yazılım, imalatçı ekip ve harcadıkları emek aklıma geldi. Ne dübelmiş arkadaş.

    Çok iyi yakalamışsınız hocam, saygılar bizden size.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.