Şimdi Ara

50.000.00 tl bütçe ve en az 6 ay süreliğine yatırım tavsiyelerine ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese iyi akşamlar arkadaşlar tl olarak bulunan birikimimi değer kaybetmeden cüzi bir miktar da olsa değerlendirebilecegim yatırım tavsiyelerine ihtiyacım var borsa, fon vs. daha önce gerçekleştirmedigim fakat hakkinda bilgi sahibi olmak istediğim seçenekler yardımcı olursanız çok mutlu olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• borsa ekonomi bilgisi olmayanlar için kumardır. borsa konusunda eğitim almış kişiler için ise yatırım aracadır.

fonlara gelirsek çok iyi yönetilip iyi kar ettirenler de var zarar edenler de oluyor.

fon yöneticileri işinin ehli ise paranı profesyonelce yönetir kazandırır.

paranı fonlara yatırırken de tüm paranı tek bir fona yatırmayacaksın. 2 tabe yabancı hisse senedi fonu 2 tane borsa istanbulda işlem yapan hisse senedi fonu

1 tane değişken foni 1 tane katılım fonu ve 1 tane de borçlanma araçları fonu aldın mı paranın kaybetme olasınığını minimuma indirirsin. bir fon zarar yazarsa öteki fon onu telafi eder. paranın tümünü de fonlara yatırmak da yanlış %20,%30 u gram altında dursa iyi olur çünkü borsalar beklenmedik bir kriz yaşarsa altın fiyatları artar. böylece bir yerden zarar ederken öteki yerden kar edersin böylece zararın çok az olur.

yani temel kural tüm yumurtaları aynı sepete koyma.

ytd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 3 Ocak 2021; 4:39:36 >

• anladım, çok teşekkür ederim sanırım uzun vadede üzmeyecek en iyi şeyin gram altın olduğu düşüncesine yakın olduğumdan dolayı gram altın alayım çünkü bilgim yok maalesef bir deneyimim de olmadi borsa ile ilgili altın şuan da düşük gibi daha da düşer mi acaba bilemiyorum

• ufku geniş bir insansan biraz teknik analiz ile borsada para kazanabilirsin, çevreye pek kulak asma. tek önerim kademeli olarak alış yapman, tek seferde büyük paralar değil; artış iniş durumuna göre zararı azaltmak; karı arttırmak üzerine alışlar için teminat ayırman.

3.50den aldın, 3 ayda teknik analizi sonucunda 6 lirayı görebileceğini düşünüyorsun oraya 10 bin yatırdın diyelim; oldu da hisse 3 liraya geriledi; teknik analizinde senin ikinci direnç bölgene geldiğini fark edip daha fazla düşmeyeceği çıkarımında bulunup 20 bin lira ile o seviyeden tekrar aynı kağıdı alıp hep zararı azaltmayı hem de uzun vadede karını arttırmayı göze almalısın.

Bu iş cesaret istiyor; senin en son 3 liraya aldığın hisse kısa zamanda 3. direnç bölgesine doğru gerilerse o zaman da finansman bilgine ihtiyacın olacak. Bir yerden bu kadar kaybetmişken başka bir yerden bunu telafi etmeyi deneyip zararına çıkacaksın. Başka bir yerde ettiğin zararı amorti edip; hisseni takip etmeye devam edeceksin. Belki daha aşağı gidecek, '' lan ucuz yırttık ama ben alırım bunu '' diyecek ve bunu düşüşü yeni bir alım fırsatı olarak göreceksin. Amorti ettiğin parayı tekrar uzun vade için aynı hisseye oynayacaksın; çünkü ilk başta belirlediğin hedefin çoook çok altındaki bir hisse uzun vadede bir şeyler kazandıracak diye umuyorsun bu sefer 30 bin'in hepsiyle, hatta 50 binle gireceksin.

Ben başlayalı 3 hafta oldu; ekonomi eğitimi aldım 1-2 sene kadar, eh globalleşen dünyaya yabancı değilken, şimdiki nesil kadar pısırık da değiliz ulus meseleleri ile yüzleşmede. Bu ülke 100 yıl önce ayağına çarık bulamayan gençlerle kurtarıldı, o günden bu güne gelinirken ne badireler atlatıldıysa insan evladı da hayatı boyunca her alanda böyle badireler atlatabilir; sen kararlı olmaya bak. Altın bana göre eski bir trend, tabiki yazdıklarımın hiç biri yatırım tavsiyesi değildir.

ekleme: üstteki arkadaşı da dinle; benim paramın %15i borsada %15i altında %70'i dövizde. Al sat yapmak için borsada güzel bir zaman sadece bunu anlatmaya çalışıyorum; pandemi döneminde piyasalar felç; istersen grafiklere bir göz at.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 3 Ocak 2021; 13:25:49 >

• Kural ve denetimler o kadar sıkılaştı ki, kim ne derse desin alan yeni yatırımcı yüzünden hisse söyleyemez olduk :)

İsim vermeden genel değerlendirme yapmak isterim, pandemi döneminde düşmüş ve hala kendini toplayamamış temeli sağlam, hikayesi olan büyük şirketlere yönelebilirsiniz. Borsa rekor üstüne rekor kırarken, yan kağıtlar olmayacak fiyatlara gelmişken artık ana tahtaların yükselme zamanı diye düşünüyorum. Araştırarak ucuz kalan sağlam firmalardan sepet yapabilirsiniz.

NOT: Twitter, telegram v.b. gibi sosyal platformlarda yazılan hisselere çok ama çok dikkat edin, UV elinizde bekletmek zorunda kalabilirsiniz.

• bana daha garanti gibi duran bir seçenek daha var aslında sadece degerlendiriyoruz konuşuyoruz düşüncelerinizi alabilirim köyde amcamlarin büyükbaş için uygun alanlari ve az miktarda büyükbaş (Inek) hayvanlari var ben 5 adet kurbanlık inek alsam ortalama 40 bin tutar ve toplam bayrama kadar 10 bin tl yem yiyor hayvanlar bu yil kg 25 tl gibi olacagini düşünerek 6 ay için kazanilabilecek en yüksek kâri elde edebileceğimizi düşünüyorum

• Hocam tefaşa girin kârı yüksek olan fonlardan 2ye bölün paranızı.6 ay sonra 70-80binden satarsınız.Borsa için biraz tecrübe kazanmanız gerekiyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayGlock

Hocam tefaşa girin kârı yüksek olan fonlardan 2ye bölün paranızı.6 ay sonra 70-80binden satarsınız.Borsa için biraz tecrübe kazanmanız gerekiyor..

Hocam benimde elimde bir miktar para var. Fon almak istiyorum. Daha önce hiç almadım. Nedir ne değildir bilmiyorum. Bireysel emeklilikde paramı fona yatirmisim yüzde 70 kar getirdi. Bu yüzden elimdeki parayı da yatırmak istiyorum. Önerdiğiniz fon nedir?

• Sakin borsaya girme hocam. Operler :)
  • burinyo35 B kullanıcısına yanıt
    Hangi fonmus o yuzde 70 hocam
  • smalsrol S kullanıcısına yanıt

Hocam zireat agresif katılım ve atak katılım diye bişey varmış onlara yatirmistim

Ne olduğunu bilmiyorum aslında. Bi arkadaş tavsiye etmişti. 3yil önce.

• Borsa da degerlendirebilirsin.Uzun vade de dusunuyorsan kripto paralar değerlendirebilirsin ama kesinlikle tepeden girme.
  • Son bir yılda iyi kar getiren fonlara aldanmayın döviz ve değerli madenler düşmeye başladı. Lira değerlenince Yabancı Hisseye ve Madene dayalı fonlar kaybettirmeye başladılar. Borsa İstanbul'un geleceği konusunda kimse net bir şey söyleyemez bence. Ben 2021'de parayı vadeliye koymayı düşünüyorum.

• Bende yatırım düşünüyorum bu ara araştırıyorum 1 aydır düşük miktar bendeki.

Hisse senedi uzun vadede bence zarar ettirmez tabii bilenler olur burada ben alamıyorum pek ama pandemide düşen hisse senetleri enin sonunda yükselişe geçecektir. Yanlışmıyım bilen biri aydınlatabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

Bende yatırım düşünüyorum bu ara araştırıyorum 1 aydır düşük miktar bendeki.

Hisse senedi uzun vadede bence zarar ettirmez tabii bilenler olur burada ben alamıyorum pek ama pandemide düşen hisse senetleri enin sonunda yükselişe geçecektir. Yanlışmıyım bilen biri aydınlatabilir mi ?

Düşen hisselerin büyük çoğunluğu 2ye 3e katladı bile. 10 kattan fazla kazandıranlar var. Borsa tarihi rekorlarını kırıyor arka arkaya. Buralardan dönüş de sert oluyor genelde. Dikkatli olmak gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @kadirt teşekkürler cevap için , bende yeni yeni hisse senedi işlerine girişicem ama elimdeki tutar düşük olduğu için kripto para daha çok kazandırıyor gibi ilk defa şansıma bugün kripto para denedim %30 kar ettim 2 saatde  kripto daha iyi gibi düşük meblağ için sert dalgalanmalar olduğu için anlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 6 Ocak 2021; 1:39:19 >
  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    Kumarhane den pek bir farkı yok. Fiyatlara bakınca.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @kadirt Aynn hocam bildiğimiz borsa hırsta yaptırıyor tehlikeli bayha.

Dün XLM ve ada ikisi toplamda %100 kar gördü ama bence %30 civarları çektim maksatım uzun vadeli kripto paralara yatırım yapmaktı ama birden borsa gibi kendine çekti al satı tehlikeli işler en iyisi bir kripto paraya yatırıp uzun vadeli beklemek.

• orta riskli tavsiyeleri ben de takipteyim. AMarkets forex önerenler var

• Kripto para birimleri konusunda ne düşünüyorsunuz uzun vadede biraz aydinlatilabilir miyiz mutlu olurum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.