Şimdi Ara

5 yıldız almanın çok mu önemi var? Neden kasıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
7.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu aralar dikkat ediyorumda herkes yıldız peşinde.. kaç kişinin bindiği araba 5 yıldız şu an? daha kaç yıldız olduğunu bile bilmiyoruzki.. atıyorum 2000 versiyonu 3 yıldız almıştır 2010 5 yıldız.. ne değişiyor?

Allah esirgesin ama bi kaza yapsak 5 yıldızmı bizi kurtaracak? (yüksek hızlı kazalarda) düşük hızlı kazalarda dahamı az hasar alıyoruz? ford tanus o zamana 10 yıldız verelim o zaman.. demir yığını araç..

elbette konfor, ergonomi ve güvenlik önemli ancak herşey 5 ylıdız değil bana göre..

ölümlü kazaları düşünün.. hiçmi 5 yıldız yok.. bi zaman volvo kazalarında ölen olmadı diye uydurma hikayeler üretiliyordu

motor gücü, fiyatı, bize sağladığı yararlar, kullanış amacımız, estetik güzelliği gibi değerler üzerinden değerlendirmek gerek diye düşünüyorum..

aksini düşünen kişiler acaba araba alırken kaç yıldız almış bu araba diye soruyorlarmı? ben bu güne kadar rastlamadım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue night -- 25 Şubat 2011; 9:05:49 >

• Ağzına, diline, klavyene sağlık. Hislerime tercüman olduğun için teşekkürler. Yorumunun altına imzamı atarım.

Honda Civic mesela, bildiğim kadarıyla 4 YILDIZ almış. Cruze mesela 5 YILDIZ almış. Ama ben CIVIC alırım. Tercihim CIVIC olur. Arabayı yıldız değil ben kullanıyorum. Geçen yıl Ankara yolunda C kasa son model Mercedes paramparça oldu ve içinden ölü çıktılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 25 Şubat 2011; 9:20:50 >

2005 Renault Clio Symbol 1.4 8V-75 HP - A.C/Authantique
    İstanbul - 1975
  • Sonucta bir kriter, bir gosterge. Mesela boyle bir sey hic olmasaydi sadece airbag sayisina vs. bakip arac guvenli degil veya guvenli diyecektik. Ayrica bu otomobil firmalarinin da guvenlikte ileri gitmesi icin iyi bir sey. Eger boyle bir degerlendirme olmasa kimse bu alana yogunlasmazdi bu kadar gelisme olmazdi. Cesit cesit kaza var sonucta bu testler sadece 1-2 cesit kazayi simule ediyor ve ona gore notlandiriyor ama elimizde hic bir veri olmamasindan iyidir.

Bu testler bir skor veriyor bunu nasil kullanacagiz size kalmis, kimi der ki ben bu test sonucuna gore 5 yildiz olmayani almam. Kimi derki bu testte 5 yildiz cikmis ama bu araba kucuk almam vs. Ama aksine bir cok kisi dusuk not almis arabalardan uzak durmaya calisir.

Ben eskiden bakmazdim bu yildiz olayina hala da bakmiyorum cunku yeni araclarin cogu belli bir guvenlik seviyesini tutturuyor. Ama eski bir arac alacak olsam 3 yildiz olan bir araci almaktan kacinirim sanirim.

Son zamanlarda başka bir moda türedi 5 yıldızı herkes alınca; "X daha ağır, Y'ye bi' koyarsa dağıtır". Şimdi 5 yıldızı seçerken, hangi arabalara koydun mu dağıtabileceğini hesaplıyorsun ağırlıktan yola çıkarak. Trafikte koydun mu dağıtabileceğin arabalar çoksa, o aracı alabilirsin mesela.

Bugün hangimiz güvenlik kriterine göre araç alıyor ki?

Görüntü, donanım, prestij bunlardan farklısına takılan görmedim.

Mercedes paramparça olmuşmuş... Ne kadar cahilce bir yorumdur bu... Alkol alan da ölüyor almayan da, e o zaman sağlığa zararlı değil bu demek gibi birşey.

Güvenlik sizin için ve sevdikleriniz için önemsizse hiç önem vermeden alabilirsiniz ama bilin ki üreticiler o 5 yıldızı alabilmek için bir taraflarını yırtıp milyon dolarlık ar-ge çalışmaları yapıyor bu kadar emeği ve bu kadar masrafı böyle yorumlarla çöpe atabilmek için baya bir bilgili olmanız gerekiyor bu konuda... N-cap'te kaç test var, puanlar nerelerden belirleniyor bilginiz var mı?

Ben arabamda görürüm de siz kaza sırasında başınızın üstünde görürsünüz yıldızlar, açın da youtube'dan volvo-modus yazıp çarpışmasını izleyin

Normal şartlar altında olası kazalar için bir değelendirmedir kimse size mercedes alınca hayatta kalacaksın diye bir garanti veriyor mu? Mercedes aldık 5 yıldız da var e ben otobanda dayarım 200'e bana bişey olmaz mı diyorsunuz, diyorsanız da sonucu ortada işte...

Umarım "bundan sonra araba alırsam en çok bujna dikkat edeceğim" diyeceğiniz bir durumla karşılaşmazsınız...

Ayrıca tüm Cruze'larda ESP standart iken Honda bunu sonradan ekledi... Artık Avrupa'da ESP olmayan araç satılamıyor, ESP olmayan araç da 5 yıldız alamıyor, şimdi ESP ne, ne gerek var diyeceksiniz, haklısınız, eskiden ABS hava yastığı falan da yoktu, gereksiz şeyler bunlar fazla takılmayın hocam, ama bu kadar da kaderci olmamak gerek... Adamlar da kaza yapmanın neredeyse imkansız olacağı araçlar üretmeye çalışa dursunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 25 Şubat 2011; 9:48:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O yıldızlar sadece normal kullanımda işe yarar.Yoka 120-130 dan sonrasını araba kaldırsa bile insan vücudu kaldırmaz.
  • Crazyarif ; bu bir zevk ve tercih meselesi. Cruze'de güzel bir araba ve sunduğu donanım ve özellikle fiyatı harika. Ama ben Civic beğeniyorum ve bu iki araba arasında gözüm kapalı CIVIC derim. Sadece bir örnekti bu verdiğim. Ve o geçen yıl ki kazada evet SON MODEL MERCEDES C paramparça oldu ve Türkcell'de çalışan o müdürler ölü olarak çıktılar. Yani bu örnekte ben MERCEDES KÖTÜ DEMİYORUM. Yani düşünün, Mercedes diyorsun, güvenli araba diyorsun, bilmem kaç yıldızı var diyorsun ama bak, o da olası bir kazada paramparça olup içindekileri yıldızlar dahi kurtarmıyor. Tabi kimbilir o yolda da ne kadar hız ile gidiyordu.
    Ona bakılırsa günün 24 saatı ve haftanın 7 günü arabada geçmiyor. Biraz arabalarda ki güvenlik ve şu yıldız unsurlarına gereksizce takılmıyormuyuz? Yaya olarak yürürken hangimiz güvenliyiz? Veya insan olarak hangimiz %100 sağlıklıyız? Yediğimiz içtiğimiz her şey kanserolejen madde içermekte. İçinde yaşadığımız evlerimiz ne kadar güvenli ve hangi birisi depreme dayanıklı? Bu nedenle yemişim yıldızını ESP'sini, ABS'sini. Tabi ki olsun, olmasın demiyorum ama bunlara da bu derece takılmak biraz saçma.

İstanbul - 1975

• kimse kusura bakmasın ama tam bir tük usulu yorum ve yaklaşım (ne olcakki)

Tam o çarpışma anını hayal edin,hangisinin içinde olmayı seçerdiniz?Euroncap falan umursamadığımızı farzedelim , hayatta kalma adına? 3yıldızmı mı 5 yıldız mı?Komik soru değilmi.O yüzden yumurta kapıya gelmeden önce bu seçimi yapmak lazım.

%1 bile daha fazla hayatta kalma şansımı artırıyorsa 5 yıldızlıya binerim hocam.Eminim aklı başında ve hayatı bilen herkez böyle düşünür.
  • Canım yıldızları kafaya göre mi dağıtıyor sanki...Gidip de 3 yıldızlık Dacia Duster'e binmek şimdi bile bile lades demek değil mi?...Ya da çinli 3 yıldızlılara...Puanları, değerlendirmeleri mevcut isteyen açıp bakar hangi dalda ne kadar güvenli diye.
    Hava yastığı da istemeyin, ESP de istemeyin, ABS de istemeyin o zaman...Nasıl olsa Mercedes te var ama çarptılar bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 25 Şubat 2011; 10:16:44 >

Orijinalden alıntı: Bay KospiR

kimse kusura bakmasın ama tam bir tük usulu yorum ve yaklaşım (ne olcakki)

Aynen Atın Ölümü Arpadan Olsun Felsefesiyle yada safsatasıyla yetişmiş bir kültürün yaklaşımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkimore -- 25 Şubat 2011; 10:20:58 >
  • Şahsen araç tercihimde en çok baktığım nokta pasif-aktif güvenlik ekipman seviyesidir. Belki ABS, Hava yastıklarına, bir kez ihtiyacınız olur ama o donanımlar sayesinde yaşam-ölüm arasındaki çizgiden geçmenizi engelleyebilir.

Hepimizin bildiği gibi belli hızlarda yapılan çarpışma testleri sonucu ortaya çıkan sonuçlara göre yıldız derecelendirmesi yapılıyor. Bana göre araç seçiminde (+) puan olarak etkiler.
    Burada klavye başından ahkam kesmek ile klavye dışında ki hayat siz forum ahalisinin dediği gibi değil. Çoğu burada ABS nedir, ESP nedir, 5 YILDIZ nedir bilmez. Otomobil dergilerinden, forumlardan okuduğunu gelip satar burada. Ama çıkın dışarıya bakın. Sokaklarda ne arabalar var, insanlar neleri alıp kullanıyor. Ve kimse de sanmıyorum o aldıkları arabalarda "yıldızı varmı, bilmem nesi varmı" diye bakıyor. Kimi aldığı arabada vardır hepsi şansına alır kullanır. Kiminin de aldığı arabada yarısı vardır yarısı yoktur alır kullanır. Kiminin aldığı arabada da hiç biri yoktur onların. Direksiyonu el tutuyor, gaza ve frene ayak basıyor ve arabayı da insanoğlu denen beyin yürütüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 25 Şubat 2011; 10:28:58 >

İstanbul - 1975
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

Galiba o klasik TÜRK USULÜ YORUMU diyenler TÜRKİYELİ DEĞİL!!!! Atın ölümü yorumunu yapan da galiba TÜRK kültüründen gelmemiş. Biraz yorumlarınıza dikkat lütfen.

Şahsen ben bu tür konularda Türkiye kültüründen gelmiyorum, nasıl yorumlarsan yorumla. Misal Aids li olduğunu bile bile güzel bir kadınla birlikte olmam
  • quote:

brkcad34 şuanda demogaji yapıyorsun

Demagoji değil, maalesef sizlerin göremediği ve düşünemediği gerçekleri yazdım hepsi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 25 Şubat 2011; 10:32:45 >

İstanbul - 1975
  • ABS'nin işe yaramadığını, ESP'nin gereksiz olduğunu söylemek GERÇEKLERSE sen yanlış bir dünyadasın hocam ya da Türkiye de

quote:

quote:

Demogoji değil, maalesef sizlerin göremediği ve düşünemediği gerçekleri yazdım hepsi bu.

Orijinalden alıntı: gorkemuse

ABS'nin işe yaramadığını, ESP'nin gereksiz olduğunu söylemek GERÇEKLERSE sen yanlış bir dünyadasın hocam ya da Türkiye de

quote:

quote:

Demogoji değil, maalesef sizlerin göremediği ve düşünemediği gerçekleri yazdım hepsi bu.

Sen galiba okuğunu anlamayan birisin. ABS VE ESP İŞE YARAMAZ DEDİM Mİ BEN? AĞZIMDAN ÖYLE BİR LAF ÇIKTIMI? YORUM YAZMIŞ OLMAK İÇİN YORUM YAZIYORSUN RESMEN. BU NE YAHU???? ABS VE ESP'NİN NE İŞE YARADIĞINI VE OLMASI GEREKTİĞİNİ GAYET İYİ BİLİYORUM.

SİZLER SANKİ ÇOK DOĞRU BİR DÜNYADASINIZ. DEVAM EDİN, YILDIZLAR KURTARSIN SİZİ. SOKAKTA YÜRÜRKEN YÜZDE KAÇ GÜVENDESİN? YORUMLARIMIN İÇERİĞİNDE ASLINDA MESAJ VERİYORUM AMA MAALESEF 5 YILDIZ RÜYASINDA OLDUĞUNUZDAN ANLAMAK İŞİNİZE GELMİYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 25 Şubat 2011; 10:38:31 >

İstanbul - 1975

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.