Şimdi Ara

5 Yıldır Süren Kulağımdaki Çınlama Hayatımı Bitirme Noktasına Getirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bu konuyu açmak benim için gerçekten kolay değil ama artık dayanma gücüm azaldığı için burada yazmak istedim.

Yaklaşık 5 yıldır sol kulağımda hiç durmayan, sabit bir çınlama var.

Tüplü televizyon sesi gibi… gece-gündüz sürekli devam ediyor.

Sessiz ortamlarda iyice belirginleşiyor, kalabalıkta bile çoğu zaman baskılıyor beni.

Gitmediğim hastane, yaptırmadığım test kalmadı.

KBB, nöroloji, MR, işitme testleri… ne varsa yapıldı ama net bir tanı koyulmadı ve “bir şey yok” denilerek gönderildim.

Ama ben boşuna gelmiyorum, gerçekten hayatımı etkileyen bir şey bu.

Son 1 yıldır durumum daha da kötüleşti.

İnsanlarla konuşurken odaklanamıyorum, en ufak seste rahatsız oluyorum, işime konsantre olamıyorum.

Açık konuşmak gerekirse psikolojik olarak da çok yıprandım ve hayatıma son vermeyi düşünmeye başladım.

Bu seviyeye geleceğini hiç düşünmezdim.

Artık gerçekten bir çıkış yolu bulmak istiyorum.

Tavsiye, bilgi, tecrübe… her türlü yoruma açığım.

Ciddiye alıp okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim 7 yıllık tinnitus sahibiyim. Çift tarafta var ve en az 5 6 farklı ses var. Onun daha kötüsü bende hiperkuzi de vardı çok şiddetli. İlk 2 yıl hayatım zindana döndü. Ölmekten korkmasam düşünürdüm o derece. Ailemle yemek bile yiyemiyordum çatal kaşık sesi rahatsız ediyor diye. Sessiz bir odadaki uyku haricinde sürekli kulak tıkacıyla gezdim aylarca.

Neyse sonra sonra hiperkuzi iyi oldu Allah'a şükür. Bazen çok yüksek ani bir ses olunca yine birkaç gün kulağım hassaslaşıyor ve ağrı yapıyor ama geçiyor. Tıkaç falan takmıyorum ama yanımdan kamyon geçerse ya da ses çıkaracak bir şey hissedersem hemen kulağımı kapatırım.

Çınlama ise umrumda bile değil. Sen 5 yılda neden bu alışma noktasına gelemedin onu anlayamadım ve üzüldüm senin adına ama sorun sadece gelen sesse benim yaşadığım gibi çeşitli seslere karşı hassaslık ve kulak ağrın yoksa şükret ve çınlamayı duymamaya çalış umrunda olmasın hatta duy ve onunla yaşa. Ben bazen geceleri sessizlikte dinleyerek uyuyorum onu :)

Hatta sana şunu da söyleyeyim sen ne çekmişsin be birader diyeceksin ama 2 yıl önce de bu sefer sağlam bir vertigoya yakalandım. 2 ay evden çıkmadım. Depresyona girdim hala citoles kullanıyorum misal. Onu yaşayınca da bu sefer tinnitus gözüme küçük gelmeye başladı. En azından kulağında bi ses var ama başın dönmüyor yürüyebiliyorsun gibisinden..

Neyse en son birkaç yıl önce bakmıştım sözde birkaç kök hücre tedavisi geliştirmeye çalışan şirket vardı falan ama sanmıyorum.. Çözümü yok.. alışacaksın ama alışırsın sıkma canını başka şeylere odaklan sevdiğin şeylerle ilgilen.

Hadi geçmiş olsun.

• Bazı kayropraktikçiler bunu geçirdiğini söylüyor. Kireçlenme kaynaklı olabildiğini duymuştum.

Manuel terapi, refleksoloji vs araştırabilirsin.

Ayrıca birşeyi ne kadar kafaya takarsan vücut alarm durumuna geçip en ufak şeyde şikayetlerin artıyor.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.