Şimdi Ara

5 yılda 4.5 milyon insan göç etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’de, 1995-2000 yılları arasında yaklaşık 4.5 milyon kişi göç etti. En çok göç alan bölge sanılanın aksine İstanbul değil, Antalya, Burdur ve Isparta oldu.
    ANKARA - Türkiye’nin göç haritası çıkarıldı. Devlet Planlama Teşkilatı’nın Avrupa Birliği ile müzakere sürecine yönelik olarak hazırladığı raporda göç olgusuna geniş yer ayrıldı.
    1995-2000 döneminde 4 milyon 470 bin kişi çeşitli nedenlerle göç etti. En fazla göç alan bölgelerin başında gelen Antalya, Burdur ve Isparta aynı zamanda göç vermeyen tek bölgeyi oluşturdu. Göç alan iller sıralamasında bu bölgeyi İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İzmir, Bilecik, Bursa ve Eskişehir takip etti.

    Göçmen sayısı sürekli artıyor

    En fazla göç veren bölgeler ise, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak ile Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat bölgeleri.

    YAKIN İLLERDEN GÖÇ ALIYOR
    Dünyanın nüfus bakımından da sayılı metropolleri arasına giren İstanbul, en fazla Bartın, Karabük ve Zonguldak gibi yakın illerden göç alıyor. Bu illeri; Samsun, Artvin, Sivas, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak gibi Güneydoğu’daki iller takip ediyor.

    1 MİLYON KİŞİ İSTANBUL’A GELDİ
    Tüm bu illerden İstanbul’a 5 sene içinde 1 milyona yakın kişi göç etti. En fazla göçü Karadeniz Bölgesi’nden Alan istanbul en fazla göçü de bu illere veriyor. Buna göre, İstanbul’dan ayrılan kişi sayısı 5 yıl içinde 513 bin oldu.



    ntvmsnbc







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.