İnternet ortamında şunu farkettim diş hekimliği hakkında sektörü bilmeyenler ve hatta diş öğrencileri tarafından kulaktan duyma çok yanlış bilgiler veriliyor, olduğundan çok daha kötü gösteriliyor ve tercih yapacak gençler diş hekimliğinden vazgeçiyorlar. Halbuki devlete atanmayı çok umursamıyorsanız,ilginiz varsa iyi okullarda mühendislik okumaktan çok daha mantıklıdır ama trend bu yönde, kontenjanlar da artıyor yapacak birşey yok. 80-90k işin şakası tabiki benim tahminim diş 40-45 ten fazla ilerlemez çünkü eczacılıklarda da sıralama düşüşü nasıl yavaşladıysa dişte de bir süre sonra bir yere sabitlenir çünkü 30k sonrası yazacak başka bölüm kalmayacak bu gidişle herkes mecbur dişe yüklenecek < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
. (2. sayfa)

-
-
Asıl ülke düzemezse tıp tepede kalmaya devam eder garanti iş diye. Fakat ülke düzelir sanayi üretimi artar istihdam artarsa mühendislikler yükselişe geçer.
Her iki durumda da CENG yükselir. Ülkeye kötüye giderse yurt dışı ve remote çalışma imkanları yüzünden, iyiye giderse istihdamın artması ve ekonominin iyileşmesi yüzünden.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Diş 190-200 k olur az yazmışsın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tıp 40 ı görür mü sizce hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kontenjan arttirildigi icin siralamalar geriliyo (tabii ki bilgisayara olan ilgi de etkili) kontenjanlar sabit kalsa gerileme olmaz.
Diş konusundaki tahminim tutarsa tabiki o kadar uçmaz hele 5 yıl sonra ,bence 27-28 falan olur kontenjanlara bağlı olarak
Hocam sen diş mi okuyordun bu kontenjanlar icin neden bi sey yapilmiyo oturup dilekce falan bir sey verilse
O iş boş hiç uğraşmaya gerek yok, planlama,istihdam gibi şeyleri düşünüyor olsalar barajı düşürmezlerdi hele ki üniversiteye para,döner sermaye, prestij kaynağı olan tıp ve diş fakültelerini hayatta düşürmezler ondan umudu kesin, yapılabilecek tek iyi sey düzeltme uzmanlık kontenjanlarının artırlırması çünkü açılan bir çok üniversitede asistan yok ama ilerde alırlar.
Kontenjanlardan falan korkmayın en fazla başlangıçta daha çok sıkıntı çekersiniz ama bir diş hekimi uzun vadede çok sıkıntı yaşamaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoodnightANDgoodluck -- 17 Ağustos 2021; 18:20:9 >
Anladim hocam teşekkür ederim yine de dişe gidersem ugrasacagim bu konuyla
Rica ederim elbette elinizden geleni yapın okulda aktif olmak önemli,belki hükümet değişirse bir umut olabilir
Diş hekimliği tyt ile alacak burada mesajlara göre amk
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tıp 18k 2028 den sonra atamalar azalacak gibi bu yüzden kontenjanı düşürürler diye hissediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 18 Ağustos 2021; 11:14:30 > -
quote:
Orijinalden alıntı: 0alametifarika0tıp 18k 2028 den sonra atamalar azalacak gibi bu yüzden kontenjanı düşürürler diye hissediyorum
Tr'de ataması azalıp kontenjani düşen bir şey var mı ki aksine kontenjan iyice arttırılıyor. Sonra nasılsa çok mezun var bunlar her türlü çalışır diye üç kuruş veriliyor.
Onregin öğretmenler 6k TL ye calsiiyor 1000 Euro bile değil. Bundan 5 yıl önce 1500 Euro falandı adamların maaşı eridi ama çıkıp itiraz edemezler çünkü atama bekleyen milyon tane insan var. Hepsini bugün görevden alıp yarın yerine yenilerini koyarlar.
Şu an zanaat, meslek bilen adamlar daha kıymetli. Maaşları da daha yüksek çünkü bu adamlar azınlıkta kaldılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 18 Ağustos 2021; 11:18:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
haklı olabilirsin ama bu sefer durumun değişeceğini hissediyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: 0alametifarika0haklı olabilirsin ama bu sefer durumun değişeceğini hissediyorum
Bilinçli bir yönetim değiştirir. Ben de öyle umut ediyorum. Türkiye'deki üniversiteli işsiz sorununu çözmek birkaç imzaya bakar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 18 Ağustos 2021; 11:28:18 >
ailelerin bilinçlenmesi = ceng bune amk ahhahahahahhsjxjx
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X