Şimdi Ara

5 maddede Google'ın yeni oyun servisi Stadia

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
4.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Daha öncesinde farklı firmalardan çevrimiçi oyun servisi girişimleri gördük. Ancak bu sefer Google gibi büyük bir firmanın kendi hizmetini tanıtması, oyun severler için büyük heyecan uyandırdı. GDC 2019 kapsamında düzenlenen etkinlikteki tüm detayları anında sizlere aktardık. Bu yazımızda ise yeni oyun servisi hakkında mutlaka bilmeniz gereken 5 maddeyi derliyoruz.

    1- Anında oyuna girin



    Google’ın en çok üzerinde durduğu konu anında oyuna başlayabilmeniz oldu. Bilgisayar, akıllı telefon, Chrome Cast (TV) vb. birçok yerden yeni servise erişebileceksiniz. Hatta Bir YouTube videosu üzerindeki bağlantıya tıkladığınız zaman bile oyununuzu oynamayı başlayabiliyorsunuz. Yani her yerden bekleme yaşamadan oyun oynamanız platformun temel özelliği. Ayrıca güncelleme yapmak veya oyunun indirilmesini beklemek gibi can sıkıcı durumlar da rafa kalkıyor.

    2- En gelişmiş konsollar geride kalıyor



    Google, AMD ile ortaklaşa çalışarak özel bir GPU geliştirmiş. Bu GPU 10.7 teraflops gücünde. Kıyaslama yapmak açısından konsol tarafındaki en güçlü cihazlar olan PS4 Pro 4.2 teraflops, Xbox One X ise 6.0 teraflops gücünde. Grafik kartına ek olarak her birim için özel üretim 2.7 GHz x86 işlemci ve 16 GB RAM mevcut. Yani oyunlarınızı yüksek ayarlarında oynamanıza imkan tanınacak. Görüntü aktarımı kısmında ise 4K 60 FPS desteği olacağı söylendi.

    3- Stadia oyun kolu



    Stadia giriş yöntemi konusunda oldukça zengin. İster akıllı telefonunuza bağlı bir oyun koluyla, isterseniz de bilgisayarınızdaki klavye fare ile oyununuzu oynayabilirsiniz. Ancak Google, Stadia için özel bir oyun kolu geliştirmiş. Bu oyun kolunu diğerlerinden farklı kılan nokta ise Wi-Fi üzerinden direkt oyunu oynadığınız sunucuya bağlanması. Böylece gecikmelerin oldukça düşürülmesi amaçlanıyor. Ek olarak ekran görüntüsü alma ve Google Asistan’ı açma işlemleri için özel tuşlar barındırıyor.

    4- Geliştiricilere kolay bir çözüm



    Oyun geliştiriciler bildiğiniz gibi pek çok platform için ayrı çalışmalar yapmak zorunda kalıyorlar. Stadia için üzerinde durulan önemli konulardan biri de buydu. Yeni oyun servisi sayesinde oyun geliştiriciler yapımlarını sadece Stadia sunucusundaki donanıma uygun hazırlamasına rağmen tüm cihazlardan erişilmesini sağlayacak. Google’ın belirtiğine göre 100 stüdyo, geliştirici kitlerini teslim aldılar. 1000’den fazla geliştirici ise kendi yapımlarının servis üzerinde bulunması için çalışmalara başlamış. Google’ın kendisi de Stadia’yı bir oyun stüdyosu olarak konumlandıracak. Bu bölümün başında ise Jade Raymond bulunuyor.

    5- Google servisleriyle iç içe



    Stadia hizmetinin elini güçlendirecek en önemli kısım Google servisleriyle olan etkileşimi oluyor. YouTube gibi oyuncuların sıklıkla ziyaret ettiği platformlar Stadia ile iç içe olacak. Ayrıca Google Asistan entegrasyonu mevcut. Örneğin Stadia ile oyun oynarken bir bölümü geçemediğinizde Google Asistan’a “Burayı nasıl geçeceğim?” diye sorabiliyorsunuz. Sonrasında YouTube’dan o bölümün nasıl geçildiğini gösteren bir video açılıyor.

    Ayrıca Bkz.Kablolardan kurtulmak isteyenler için Bluetooth kulaklık önerileri

    Stadia hizmetinin kullanıcılara açılacağı net tarih söylenmedi. Sadece 2019 yılı içerisinde olacağı biliniyor. Ayrıca bu etkinlikte “Doom Eternal” duyurusu dışında platformda hangi oyunların olacağı açıklanmadı. Önümüzdeki aylarda servis hakkında daha detaylı bilgiler gelmeye başlayacaktır.








  • Google uganda ya bile bizden çok destek veriyor bakın destek listesine Türkiye çevresin de ki ülkelere hizmet var neden ise bize yok neden acaba, neyse bizde 480p çevirim içi uhd ful oynadım abi deriz hemde tüm dünyadan fazla ödeyerek... (Ülke fizikçi yerine imam yetiştirince ancak ithal pamuk tıkanır bize. vicdanı olana saygılar )
    Internetten oynanan oyunlardan da vergi alinsin, sadece KDV falan yeterli degil bence. Eglence vergisi adi altinda yeni bir vergi daha cikarilmali. Hatta eglence vergisine ek olarak OTV de alinmali bence. Kablosuz gamepad icin de telsiz vergisi eklenmeli. Bayagi bir vergi olur bence bu isten. Google asistana sordugumuz sorular Youtube uzerinden acilacagi icin ve Youtube'da TRT videolari da oldugu icin bu oyun servisinden TRT vergisi de alinmali bence.
    Siz imam mısınız? Değilseniz siz geliştirin bir teknoloji. Siz girişimde bulunun. Siz bir şirket açın. Çalışın birikimlerinizi verimli yolda harcayın. Akademik kariyer yapmak istediniz de herhangi bir "imam" mı engel oldu?

    Bazen gerçekten merak ediyorum, yağmurda dışardayken araba su sıçratsa üzerinize "imam yetiştirildi böyle oldu" mu diyorsunuz. Herhangi bir konuda başarısız olabilirsiniz ama "cehalet" konusunda çok başarılı olduğunuz kesin.
  • bizim internet altyapımız ile kevgire döneriz oyunlarda.

  • Ve konsolları zorlayacak bir sistem daha hayata geçmeye başlar.
  • Fikir çok iyi gelecekteki oyun sektörüne bakıyoruz bence. Ama isim kötü Cloudia daha iyi olurdu, cloud servis ya hani :)

  • Ps5 bu gidişle son konsol olacak.

  • honneur H kullanıcısına yanıt
    Bence aksine pc oyunculuğunu zorlayacak bir sistem. 2013 yılında bir konsol satın alan birisi halen yeni çıkan AAA oyunları oynayabiliyor. Yani bir konsola sahip birisinin bu tür sisteme geçmek için bir nedeni yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bgrn7 -- 20 Mart 2019; 15:4:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google uganda ya bile bizden çok destek veriyor bakın destek listesine Türkiye çevresin de ki ülkelere hizmet var neden ise bize yok neden acaba, neyse bizde 480p çevirim içi uhd ful oynadım abi deriz hemde tüm dünyadan fazla ödeyerek... (Ülke fizikçi yerine imam yetiştirince ancak ithal pamuk tıkanır bize. vicdanı olana saygılar )

  • İnternet bağlantı hızı, çözünürlüğü ve grafik kalitesini belirleyecek. Bu durumda sonumuz hüsran.

  • honneur H kullanıcısına yanıt
    Konsola para harcamak gunumuzde cok sacma birsey. Dunyada Internet hizlari oldukca artti, cloud uzerinde islem kapasitesi de oldukca artti, bu durumda oyunlarin cloud uzerinde calistirilmamasi icin hicbir engel yok. Gelecekte hersey cloud uzerinde gerceklesecek, bu daha hicbirsey.

  • Internetten oynanan oyunlardan da vergi alinsin, sadece KDV falan yeterli degil bence. Eglence vergisi adi altinda yeni bir vergi daha cikarilmali. Hatta eglence vergisine ek olarak OTV de alinmali bence. Kablosuz gamepad icin de telsiz vergisi eklenmeli. Bayagi bir vergi olur bence bu isten. Google asistana sordugumuz sorular Youtube uzerinden acilacagi icin ve Youtube'da TRT videolari da oldugu icin bu oyun servisinden TRT vergisi de alinmali bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 20 Mart 2019; 15:32:28 >
  • Uzun zamandır bunların çalışması yapılıyordu. Donanım tarafında büyük atılımlar var ama maalesef bir çok farm'da sunucu işlemciler daha doğrusu resource'lar boş boş yatıyor. Bir ara madenciler dadanmıştı. TR'de bir kaç devlet dairesindeki sunuculara sızıp mining yapmışlar aylarca :D

    Neyse, ben çok güzel görüyorum bu gelişmeyi. Umarım biz de en kısa sürede IXP ile dahil oluruz.
  • Google+'da bizi görecek mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • biz daha 4k oyun videosu izleyemiyoruz.

  • Bu iş asıl oyun yapımcıların işine gelecektir korsan devri sona yaklaşıyor galiba. zaten bizim gibi garibanlarr eski oyunlara devam ederiz.Bu iş tutarsa Google bir de premium üyeliklere geçer kısacası bu işten yine biz Zarar edeceğiz.

  • İşin arkasında Google varsa o işin tutmaması zor. Diğer devlerde bu işe girerse olacak rekabetten uygun fiyata oyunlar oynanabilir. Ama hızın çok önemli olduğu oyunlarda özellikle online fpslerde sıkıntı olabilir.

  • Arkadaşlar bu daha önce yapılmadı mı?
    http://onlive.com/

  • İntel ile Nvidia buna ne diyecek o onemli

    Dese de bisey olmaz google onlarin 6 kati buyuk

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paralı olacak mı peki? benim internet hızı 24/25 mbps arası yani 2.5 2.4 mb/s bu arada :D

  • Oyun dünyasının kartlarını yeniden dağıtacak google..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Donanım pahalı

    İnternet pahalı

    Oyunlar pahalı

    Dünyanın umrunda değiliz

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.