Şimdi Ara

5.Basamak: Podcast İngilizce Dersleri (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
567
Cevap
165
Favori
96.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O değilde üstad benim anlamamadığı birşey var ingilizceyi , ingilizde derslerden öğrenmekde nasıl oluyo bilmediğimiz şeyi nasıl öğrenicez , örneğin attığın pdf dosyalarına baktım ingilizce öğretiyo zaten bu konuda bi algoritma filanmı var bi tavsiyeniz varmı girince hiç birşey anlamıyorsun pdflere , ben anlamadım yani.
  • erencan000 kullanıcısına yanıt
    Gramer upper olduktan sonra öğrenmek daha etkili sonuçlar verir.
  • O nedenle önce grameri öğrenmeniz gerek.
  • Hocam bayramınız mübarek olsun bir şey söylemek istiyorum bu cbc dersleri hakkında. Low Intermediate - Intermediate derslerine çalışıyorum bitirmek üzereyim fakat artık gına geldi artık çok sıkılıyorum. Sırf bu dersler yüzünden basur oldum otura otura Oku oku, çöz çöz bitmiyor arkadaş. Bu arada bu derslere gelene kadar bir ders bile atlamadım ne dediyseniz o kadar dinledim çözdüm hatta bir appendixi 10 kere bile dinlediğim oldu maksat öğrenmek. Bu dersleri bitiririm hadi neyse fakat daha advanced var.Ama bu derslerin katkısını göz ardı etmek imkansız gibi bir şey. İstemesen bile mesele bir şeyler dinliyorsun anlıyorsun üstelik türkçeye çevirmenede gerek yok. Beyin artık bu dile alışıyo ve anadiline çevirmeden cümleyi anlamdırabilyorsun. Yani acayip faydalı Bu derslere maddi olarak belki 20tl filan vermşimdir çıktılar için fakat bana kattıklarının haddi hesabı yok. Bu arada lys-5'e gireceğim birkaç deneme çözdüm ve bu derslerde çalıştığım kelimelerden baya bi gördüm anlıyacağınız her şeye faydalı bu dersler. Size sonsuz teşekkürümü sunuyorum ek olarak bir şeyler göndermek istiyorum İncir sever misiniz?

    Ne diyeceğimi unuttum bi an Açıkcası advanced dersleri çok fazla yani storylerde var bunları nasıl halledeceğiz? En aşağı günde 2 saat çalışmayla 6-7 ayımı alır.




  • SevgilisiOlanMan kullanıcısına yanıt
    Her zaman söylüyorum yabancı dil öğrenirken kendinizi mümkün olduğunca sıkmamaya çalışın.
    Bazen ara verin.Veya az da olsa kısa çalışmalar yapın.
    Kendinizi bu kadar yormayın.
    Advanced dersleri daha az olması gerek.Aylık ve haftalık diye ikiye ayrılıyor bu dersler.Haftalık dersler biraz var.Aylık dersler 40 tane falan olmalı.Aylık derslerden başlayın zor gelirse haftalık derslere çalışın.Hepsini kısa sürede bitirmek zor.
    Dediğim gibi aylık derslerden başlayın zor gelirse haftalık derslere geçin.
    Aynı konuları işleyen derslere çalışmayın diyeceğim ama dersler o kadar dikkatli hazırlanmış ki bazı dersler aynı konu başlığı olsa da içerik falan farklı.
  • Hocam belki biraz fazla olacak ama tum cbc derslerini ne kadar vakit alirsa alsin bitirmis biri ielts icin ozel olarak hazirlanmasa da bu cbc onun icin yeterli olur mi?

    Ben 2 aydır cbc çalışıyorum . internetten online seviye sınavı yaptığımda suanki seviyem ve başlamadan önceki seviyem ikisi de b1 çıktı . daha önce İngilizceyle alakalı bu kadar dinleme çalışması yapmamıştım elbette gelişen yanlarım da olmuştur zaten internetteki online seviye sınavlarının cok kısıtlı olarak ölçtüğünü düşünüyorum . en azından listening speaking ölçmüyor .
    şunu da söylemem gerekir ki dediğiniz gibi günde 3 saat çalışmıyorum(diğer derslerime de vakıt ayırmam gerektiği için . günlük toplam ders çalışma sürem 3buçuk saatken İngilizceye 3 saat ayırmıyorum cogu zaman. her gün en az bir saat ayırmaya çalışıyorum(evde) , ayrıca her gün en az 2buçuk saaatim yolda geçiyor bu zamanda kulaklıkla cbc mp3lerini dinliyorum . ve tavi vaktim oldugu gunler hafta sonu dinleme harici calisma suremi artiriyorum. yaptığım bu . 1.seviye bitene kadar cbc'ye devam edeceğim çünkü elimde bulunan en iyi kaynağın bu olduğunu düşünüyorum . 1.seviye bittikten sonra da eger hala seviyem aynı çıkmaya devam ederse başka bir yol aramayı düşünüyorum . cbc ye çalışmak emek isteyen bir sey ve karşılığını görememek üzüyor . istikrarlı davranıp cbc 1.seviyeyi bitirip diğer arkadaşların okuması için bu yorumu yenileyeğim .

    Son olarak ielts e hazirlanmiyorum. Sadece diger online seviye tespit sinavlari yeterli olmadigi icin , ieltsi baz alarak sormak istedim . elbetteki her sinavin kendine ozgu bir calisma stili vardir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eczuzay -- 24 Eylül 2017; 2:12:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eczuzay E kullanıcısına yanıt
    YDS,İETS, gibi dil sınavları için TAM OLARAK YETERLİDİR diyemem.Sadece büyük destek olur.Zaten bunu 1.sayfada da yazmıştım sınavlar için büyük bir destek olur.Ama tam olarak yeterlidir demek zor çünkü her sene farklı farklı kelimeler çıkıyor.Zorlaşıyor sınavlar.
  • CBC'nin calgary ve edmonton dersleri artık yok, kaldırmışlar.
  • sevtug kullanıcısına yanıt
    Tüm seviyelere ait linkler çalışıyor sorun yoktur.
    Daha önce buraya yazmıştım advanced düzeyine ait dersler güncellenmeyecek,yenileri gelmeyecek.
    Site yeni dersler hazırlayacakmış hatta tarih de vermişlerdi fakat sanırım 1,2 ay geçti ama yeni dersler eklenmedi.
    Umarım eklenir.Eklensin veya eklenmesin önemli olan geçmiş derslerin elinizde olması.
  • Hocam, konuya ilk girdiğimde yaklaşık 2-3 ay önce ya en son adımda ya da ana konuda önerdiğiniz tüm kaynakların toplu olarak linki vardı ama şu an göremiyorum. Müsaitseniz toplu olarak önerdiğiniz tüm kaynakların linkini alabilir miyim? Şimdiden çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dzn D kullanıcısına yanıt
    O kaynaklar 6.adımda var.
  • hocam ben elementry ve intermediate derslerini indirmiştim cok önceden hepsini lazım olur diye ve lazım oldu tekrar başlayacağım fakat aklımda bir soru işareti var, elementry bitirdikten sonra intermediade derslerinde advenced gibi her derin cevapları bulunmuyor yani sadece true false işte coktan secmeli felan olursa oluyor genelde sorular klasik. bunları nasıl yapmamızı önerirsin?
  • _Traveller kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz tarzda uzun cevaplı klasik soru yoktur.Varolan sorular boşluk doldurma,eşleştirme gibi tarzda hazırlanan sorular.
    Tüm soruların cevapları sayfanın sonunda var zaten.
    Advanced düzeyinde uzun cevaplı sorular da öyle zor da değil.Hatta birçok soruyla ilgili örnek birer cevap örneği var sayfaların sonunda.
  • Arkadaşlar kendimce memrise'e sırasıyla kelimeleri ekledim.Dileyen bakabilir;
    https://www.memrise.com/course/1421897/cbc-podcasts-vocabulary/
  • Şimdi bu dersleri önce vocabulary eşleştirmelerini yapıp ardından mp3 ile dinleyip geri kalan kısmı mı dolduruyoruz ?
  • Nasi yapman gerektigi pdf'de de anlatiliyor . veya kendince bi yol bulabilirsin. Ben once kelimeleri eslestiriyorum. Bilmediğim kelimeleri not aliyorum cumle kuruyorum onlarla ilgili falan filan . sonra dinliyorum . dinlerken anlamini bilmedigim kelimeleri de not aliyorum . kendi kendime okuyorum sonra . sonra sorulari cozuyorum. Uzun is . sen de kendine gore bi calisma stili bulursun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eczuzay E kullanıcısına yanıt
    Ben önce parçayı kendim okuyorum ne anlatıyor vs. anlamaya çalışıyorum. Bilmediğim kelimeleri çıkartıyorum, daha sonra alıştırmaları yapıyorum.
    Dinleme işi hiç haz etmediğim bir şey nedense dinleyemiyorum.
  • cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    Dinleme yapmazsan konuşmayı unut.
    Sadece konuşabilmek için okumak+dinlemek+telaffuz etmek gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    Bu konu güncel kalsın.
    Artık Englishclass101 yerine bu dersleri önereceğim.Çünkü:
    1.Dersler ücretsiz.
    2.Pdf içeriklerin bolca alıştırmalar var.
    3.Englishclass101'e göre çok daha fazla kelime ve ifade öğretiyor.


    rat.planet hocam ben cbc derslerine nasıl çalışılacak tam olarak anlamadım. lınklere tıklıyorum sora ordaki en eski tarıhe gelip oradakı word dosyasını açıyorum bir kaç alıştırma çıkıyor ama bız o alıştırmaya neye göre çözeeğiz anlamadım
  • AdemBelindir A kullanıcısına yanıt
    1.sayfada anlattım.Konuyu eksiksiz okuyun.
    Önce konuya çalışacaksın.Sonra alıştırmalar çözülecek.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.