Şimdi Ara

5.Basamak: Podcast İngilizce Dersleri (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
567
Cevap
165
Favori
96.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eczuzay E kullanıcısına yanıt
    Yazdığınız gibi yapabilirseniz deneyin.
  • emrengn E kullanıcısına yanıt
    Şart.Diğer türlü eksik olur
  • burası var ya burası... gökten düşmüş cennet cennet... hazırlayan arkadaşa teşekkürleer. hemen yarın başlayacağım ahead'dan :)
  • hocam bu derslere kaç ay ayıralım bölüm bölüm söylerseniz sevinirim mesela 1 ay beginner 1.5 ay intermediate 1.5 ay upper gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dj dikkat D kullanıcısına yanıt
    Hayır öyle olmaz.
    Öğrenerek çalışarak ilerle.Kısa sürede bitmez bu dersler.
  • hocam ugün derslere başladım ama listening de çok bi şey anlamadım normal midir? bu listening'leri tekrar tekrar dinleyecek miyiz? Bir de hocam günde 2 ders bakıp hafta sonları o 10 dersi tekrar edeyim diye düşünüyorum sizce mantıklı mıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enver Pasha -- 21 Ağustos 2017; 21:22:33 >
  • Hocam merhaba, cbc podcast çalışmalarımda 1.seviyeyi bitirdim ve bugün 2.seviyeden(low int-int) ilk dersi pdf de anlatıldığı gibi işlemeye, alıştırmaları çözmeye çalıştım. Ancak burada biraz soru işaretleri var. Daha önceki seviyede sizin anlattığınız çalışma yöntemini kullanarak çalıştım. Ama bu seviyede daha önceki seviyedeki gibi pdfler 5'er sayfa ile sınırlı değil. Örneğin ilk çalışmada 9 sayfa vardı ve ileride daha da artıyor. Burada sizin dediğiniz çalışma yöntemini mi takip edelim yoksa pdf içindeki gibi 8 er 9 ar maddeden oluşan adımlarla mı ilerleyelim ?

    2.seviyeden örneğin 01-sep01_2007 adlı dosyayı bugün pdf de anlatıldığı gibi işledim yani önce konu ile ilgili dinleme yapmadan memo(kısa not) adlı paragrafı okuyup soruları cevapladım, parçayı dinlemeden boşluklara kelimeleri doldurdum, podcast tahmini yaptım ne hakkında olduğu ile ilgili sonrada listening yaparak soruları çözümledim ve en sonunda da transcript ile beraber dinleme yaptım ayrıca bitimin de de kendim parçayı telaffuz ettim.

    Yanlış yada eksik yaptığım neresi var yada nasıl daha faydalı çalışabilirim hususunda şüphelerim var, bu dosyayı inceleyip geri bildirimde bulunursanız çok sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: guntoldu

    Hocam merhaba, cbc podcast çalışmalarımda 1.seviyeyi bitirdim ve bugün 2.seviyeden(low int-int) ilk dersi pdf de anlatıldığı gibi işlemeye, alıştırmaları çözmeye çalıştım. Ancak burada biraz soru işaretleri var. Daha önceki seviyede sizin anlattığınız çalışma yöntemini kullanarak çalıştım. Ama bu seviyede daha önceki seviyedeki gibi pdfler 5'er sayfa ile sınırlı değil. Örneğin ilk çalışmada 9 sayfa vardı ve ileride daha da artıyor. Burada sizin dediğiniz çalışma yöntemini mi takip edelim yoksa pdf içindeki gibi 8 er 9 ar maddeden oluşan adımlarla mı ilerleyelim ?

    2.seviyeden örneğin 01-sep01_2007 adlı dosyayı bugün pdf de anlatıldığı gibi işledim yani önce konu ile ilgili dinleme yapmadan memo(kısa not) adlı paragrafı okuyup soruları cevapladım, parçayı dinlemeden boşluklara kelimeleri doldurdum, podcast tahmini yaptım ne hakkında olduğu ile ilgili sonrada listening yaparak soruları çözümledim ve en sonunda da transcript ile beraber dinleme yaptım ayrıca bitimin de de kendim parçayı telaffuz ettim.

    Yanlış yada eksik yaptığım neresi var yada nasıl daha faydalı çalışabilirim hususunda şüphelerim var, bu dosyayı inceleyip geri bildirimde bulunursanız çok sevinirim.

    Bende böyle çalışarak bu dersleri bitirdim. 2 sene önceye kadar was,were bilmeyen ben şimdi dinlediğimi okuduğumu veya dinlediğimi anlayabiliyorum. Alıştırmalar reading,speaking'i aşırı geliştiriyor. Kesinlikle es geçme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yani bu şekilde dediğiniz pdf üzerindeki adımlara göre çalışmak değil mi ? Çünkü bizim ilk seviyede uyguladığımız çalışma yönteminin aynısını buna uygular ve adımları es geçerek çalışırsak eksik kalırız gibi geliyor ama yinede emin olmak için soruyorum yani pdf deki adımları sırasıyla yapmak en mantıklısı mıdır ? Sizde fark etmişsinizdir ilk seviyeden ikinci seviyeye geçince sayfalarda yüzde 40-50' lik bir artış oluyor farklı farklı alıştırmalar geliyor böylece de eski çalışma düzeni sanırım biraz eksik kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guntoldu

    Yani bu şekilde dediğiniz pdf üzerindeki adımlara göre çalışmak değil mi ? Çünkü bizim ilk seviyede uyguladığımız çalışma yönteminin aynısını buna uygular ve adımları es geçerek çalışırsak eksik kalırız gibi geliyor ama yinede emin olmak için soruyorum yani pdf deki adımları sırasıyla yapmak en mantıklısı mıdır ? Sizde fark etmişsinizdir ilk seviyeden ikinci seviyeye geçince sayfalarda yüzde 40-50' lik bir artış oluyor farklı farklı alıştırmalar geliyor böylece de eski çalışma düzeni sanırım biraz eksik kalıyor.

    Ben şuan gramer konularındayim hocam, gramer bittikten sonra sizce CBC dersleri zor gelir mi ?



    Ben sıfırdan başladım çünkü sadece adın ne nasılsın biliyorumdum herkes te olduğu gibi. Bu 29 günde müthiş ilerledim cümle kuruyorum anlamlar çıkartıyorum ama ilk başlarda CBC baktığımda bu çok zor diye söyleniyordum şuan tabi aşama kaydettim daha bakmadım da gramer bittikten sonra bakacağım ama bakmış birinin fikirlerini almak güzel olur gibi :) sizce nasıl CBC

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gramer çalışırken aynı zamanda voa news, news in levels yada basit sade anlatımlı haber, makale okuyarak giderseniz ve bunu her gün yaparsanız, gramer çalışması bittikten sonra cbc ye çalışırken zorlanmazsınız. CBC nin ilk seviyesi çok zor metinlerden oluşmuyor ancak yinede sıfırdan başlayan birisi için sadece gramerden bu parçalara geçmek zorlayıcı olabilir o yüzden günde az da olsa düzenli bir şekilde sade, basit metinler okuyun derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guntoldu

    Gramer çalışırken aynı zamanda voa news, news in levels yada basit sade anlatımlı haber, makale okuyarak giderseniz ve bunu her gün yaparsanız, gramer çalışması bittikten sonra cbc ye çalışırken zorlanmazsınız. CBC nin ilk seviyesi çok zor metinlerden oluşmuyor ancak yinede sıfırdan başlayan birisi için sadece gramerden bu parçalara geçmek zorlayıcı olabilir o yüzden günde az da olsa düzenli bir şekilde sade, basit metinler okuyun derim.

    Belki bakmışsın dır, Murat Kurt English Gramer Today kitabından çalışıyorum 200. Sayfadayım o kısma kadar ki olan %80 cümleleri çeviriyorum bir fikir çıkıyor. Sana o ilk yanıtı verdikten sonra ilk CBC dersinin 1. Dersine baktım öyle baka kaldım daha grameri bitirmediğim için mi böyle oldu acaba, bir korku sardı soğukluk oldu yapamam edemem baksana anlamıyorum bile diye, bölümüm için bu İngilizceyi sökmem gerekiyor yoksa işsiz kalacağım kendime değil de ailemin emeğini koyuyor :)) sence nasıl olucak bu iş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uygulayan varsa sonuçları yazabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam anlamini bilmedigim kelimeleri sizin dediginiz gibi cumlesozluk.com gibi siteleri kullanarak ornek cumle gorerek ogrenmeye calisiyorum . ama zaten bi konunun icinde anlamadigim bir iki kelime oldugunda onlari parcanin anlami icinde gorunce direk anliyorum . belki tek basina karsima ciksa direk hatirlayamam ama o parcayi yeniden dinledigimde veya okudugumda o kelimeyi hatirlayabiliyorum. Bu durumda ben o kelimeyi ogrenmis sayilir miyim?

    Diger soracagim seyse cumlelerin anlamini anliyorum fakat cok uzun oldugundan hadi bunu turkceye cevir deseniz dogru sekilde aktarmak icin duraksarim. Burda bi sorun var mi? Zaten ben tercuman olmicam veya surekli birine biseleri turkce olarak aktarmak zorunda kalmicam. Saniyorumki cumleyi anlamis olmam yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan 6-7 mesaj önce bir soru sormuştum, belki gözünüzden kaçmış olabilir. 1.seviyede ki parçaları bitirdim ve 2.seviyeye geçtim. Ancak 1.seviyede parçalar 5 sayfadan oluşuyor olmasına rağmen 2.seviyede bir parça ortalama 13-14 sayfadan oluşuyor. Ayrıca örnek ve alıştırmalar çok daha farklı. Böyle olunca da ilk seviyede ki çalışma yöntemi 2.seviyede biraz yetersiz kalıyor gibi geldi. Sizde 2. seviyede herhangi bir parçayı çalışıp, genel de olsa fikrinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
  • guntoldu kullanıcısına yanıt
    Örnek ve alıştırmaların farklılaşması(biraz zorlaşması)çok normal.Çünkü seviyeniz ilerliyor.
    İlk seviyedeki çalışma yöntemi ile 2.seviyedeki çalışma yöntemi aynı mantıktır.Değişen bir şey yok.
    Ek çalışmalar için siz de ek çalışmalar yapacaksınız.Bu da ek olarak daha fazla süre demek 1.seviyeden farklı olarak.
    Zaten seviye atlamak için daha fazla süre ayırmak bu işin doğasında var.
    Yani 1.seviye ile 2.seviye aynı olsa o zaman nasıl gelişeceksiniz?
    Hangi podcast ders olursa olsun mantık aynı mantıktır.
    Örnek ve alıştırmaların farklı olması çok normal.
    Tekrar yazıyorum son kez;
    1.Grameri iyi bilmeniz gerekiyor.Gramer eksiğiniz varsa bu derslere çalışırken zorlanırsınız.
    Özellikle edatlar,bağlaçlar,zarflar bilinmeli.Cümle içinde ayırt edilebilmeli.Ezber değil sadece.
    2.Sonraki aşama bolca tekrar tekrar dinlemektir.Telaffuzlar duyulup ağzınızla tekrar etmelisiniz.Bunun sayısı yok ama 4-5 kez olabilir en az.
    3.Önce cümle içinde geçen kelimeleri öğrenin.(Cümle içindeki görevini öğrenin.Dersler bittikten sonra bu kelimeleri cümle içinde farklı görevleri varsa onları en son öğrenirsiniz.
    4.Dersleri okuyun.Anladıktan sonra soruları çözün.Yazma becerilerinde zorlanmanız normal çünkü siz onların kastettiği seviyede GERÇEKTEN değilsiniz.Bu sorun sizinle ilgili tamamen.
    5.Bu şekilde ilk 10 dersi bitirin.Sonra o 10 dersi tekrar edip dinleyin.Diğer 10 derse geçin.10 ders şeklinde tekrar ederek gidin.




  • eczuzay E kullanıcısına yanıt
    Tam olarak sayılmaz.Kelimeyi öğrendim demek için telaffuzunu doğru söylemeniz gerek.Kelimenin tüm görevlerini cümle içinde kullanabilmeniz gerek.Tabiki farklı görevlerde manasını bilmeniz gerek.
    Ama yine de bu çalışmalara devam edin.Faydası olur.Bağlamı belli süre sonra çözersiniz.

    Bu sorun yeteri kadar edat,bağlaç ve kısmen zarf bilmemekten kaynaklanır.
    Çünkü çoğu kişi mesela edatları ezberliyor.Ama cümle içinde bolca örnek görmeden edat ve bağlaç konuları yerleşmez.Çok örnek görmeniz gerek her edatla ilgili.Ortalama en çok kullanılan 70 tane falan edat var.Bunları bilince iş çok kolaylaşır.Bağlaç da öyle 50 tane falan bilinse çok etkisi olur.Hatta bu sayılarda bilince yds gibi sınavlarda bile faydası olur.
    İşte cümleyi doğru anlaman için edat,bağlaç bilmen gerek.Hadi zarfları isim,sıfat gibi kelime görevinde sayalım kısmen öyle.Ama edat ve bağlaç inanılmaz önemli konular.O nedenle iyi bilinmeli.




  • eczuzay E kullanıcısına yanıt
    Sağlam bir gramer bilgisi ve bolca edat,bağlaç bilmeniz gerek.Başka türlü anlamanız zor.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hayirlisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    Sağlam bir gramer bilgisi ve bolca edat,bağlaç bilmeniz gerek.Başka türlü anlamanız zor.

    Hocam şu podcastlar hangi aşamada dinlenilmesini tavsiye ediyorsunuz.

    Gramer de mi yoksa gramer bittikten sonra mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.