Şimdi Ara

5.Basamak: Podcast İngilizce Dersleri (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
567
Cevap
165
Favori
95.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Guzel konu hocam sağol favoriye attım yazın bakış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cok tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1stwarrior kullanıcısına yanıt
    Sayfalari gez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    hocam bu calgary dersleri var elimde bunları sence yapıyayımmı ve bence bunlar 2. sıraya koryduklarınızdan daha düşük çünkü cbc benchmark puanları 4/5 ama sizin interleriniz 5/6
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla calgary ve edmonton iki ayrı birimin dersleri.Sizce hangisi daha iyi ?http://www.cbc.ca/news/canada/calgary/learning-english bu calgary ve bununda weekly casti ve montly stories.http://www.cbc.ca/news/canada/edmonton/learning-english buda edmonton yani sizin ekleyip önerdiğiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowo -- 19 Şubat 2017; 19:31:40 >
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam size bir şey danışmak istiyorum. Şuanda bir kursa gidiyorum. Kursta Upper Intermediateım. Ama bu seviyede hiçbir şey öğrenmedim. Kurs değiştirmeyi kafama koydum. Maalesef Intermediate çıktı. Intermediate seviyesinden başlayacağım. Size bir sorum olacak. Ben şuan üniversitede 2.sınıf öğrencisiyim. En geç 4.sınıfın ortasına kadar yüksek bir TOEFL veya IELTS (100, 7 gibi) skoru almak zorundayım. Şuanda English Grammar in Use (intermediate) kitabının konu anlatım kısmını okuyorum ama soruları çözmüyorum bildiğim için. Hocam bu kitap bitince kursa başlayacağım. Kursta işlediklerimiz tekrarı(Diğerinde neden yapmadın dersen intermediateta yaptım ama kitaplar yetersizdi, Upper Intermediateta yapmadım) + CBC ile çalışırsam bu yaz sonunda Upper intermediate , 2017 sonu gibi de Advanced olabilir miyim? Bu yaz sadece ingilizce çalışmayı düşünüyorum. Konudakilerden farklı kişisel bir öneriniz varsa bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piykam P kullanıcısına yanıt
    Gramer geliştirmeden seviye ilerlemez.İstediğin kadar kelime bilsen de gramer olmadan ilerleyemezsin.
    Elindeki kitap da bence yanlış seçim.(Kitabın kalitesine hiç sözüm yoktur.Fakat anlatım dili Türkçe kitaptan başlamak daha doğru.Seviyeleri ilerlettikten sonra böyle bir kitaba çalışmak daha doğru olur.)Murat Kurt'un kitabı yeterlidir.
    Burada önerdiğim cbc dersleri ise kısa sürede bitecek dersler değil.4 ay falan sürer çalışmak.
    Eğer 8-9 veya daha fazla süren varsa sana önerim eksik çalışmamak adına 5 adımda İngilizce konusundan 1.adımdan başla.
    Önerdiğim gibi çalış.İyi bir sonuç alacağını düşünüyorum.(önerdiğim gibi çalışırsan)
  • Bugün erasmus için ingilizce yeterlilik sınavına girdim.Fakat berbat geçti ve sıkı bir şekilde çalışma vaktinin geldiğine inanıyorum.Adım 3 zaten bitmişti şimdi sırada 4 ve 5 var.@rat.planet hocam 4 ay falan sürer demişsiniz cbc dersler için sizce az değil mi o süre?Üniversite dersleri de var o yüzden günde en fazla 2 veya 3 tane yapılabilir diye düşünüyorum.
  • bais33 B kullanıcısına yanıt
    4 ay genel bir rakam.Bu sizin çalışma sürenize bağlı biraz.
  • hocam konuyu baştan sona okudum ancak cbc derslerinde uygulamaya çalıştığımız bilmediğimiz kelimeler, ifadeleri not etme işlemini nasıl yapmamız gerekiyor. Ben ilk pdf'e başlamıştım metni dinleyip anlıyordum bilmediğim kelimeler haricinde güzel gidiyordu fakat bu bilmediğimiz kelimeleri not etme işlemi gerçekten uzun sürüyor. Bilmeklerimi Quizlet.com'a kaydedip Türkçesini çevirip yazıyorum ama bu çevirip yazma işlemi bile 20dk civarı sürüyor. Cidden bu programı uygulamak istedim ama gerçekten ben zevk alamadım yaparken bişeyi yanlış mı yapıyorum yoksa böyle uzun sürmesi normal mi veya ne yapmalıyım?
    Grameri English Gramar Today kitabından çalışıyorum tam olarak bitirmedim zamanlar bitti, ama bikaç önemli konu var onları halledicem. Boş vakitlerimde voscreen yapıyorum.
  • Homo Eroticus kullanıcısına yanıt
    Son yazdıklarınızdan başlıyorum çünkü orada zaten önemli bir şey var.
    Grameri bitirmeden bu derslere çalışmayın dedim.Bu çok önemli kural.
    Kelimelerin cümle içinde hangi öğe olarak kullanıldığını bilmeden kelime öğrenmeye çalışmak sıkıntı.
    Not almak uzun sürüyor demişsiniz.
    Siz sanırım diğer adımlardaki derslere çalışmadınız.
    Kelime bilginiz de az.Gramer de bilmeyince sıkıntılı olur.
    Yapmanız gereken:
    1.Adımdan başlayarak tüm derslere önerdiğim gibi çalışın.Konuları tam okuyun.
    Çalışma sistemini anlattım zaten.
    2.Cbc derslerinde çalışma sistemini de anlattım.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    hocam gramer hiç bilmeden 1 haftada bile biter zaten çoğu kişi(yabancılar) asla gramer çalışmayın diyorlar. dinleyin, konuşun,kalıpları, phrasesları , kelimeleri kalıp halinde öğrenin/ezberleyin diyorlar. sizin program üst düzey motivasyon gerektiren bişey gibi geldi bana yani sıkılmadan bu programı yapmam imkansız. talkenglish sitesinden çalışıyorum şuan mesela şurda konuşma kalıpları var. bu siteden tüm bölümleri anlatıldığı şekilde bitirip gramerin kalan konularını da sağlamlaştırıp devam etmeyi düşünüyorum. bu konu haricinde bi tavsiyeniz varsa dinlemek isterim teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Homo Eroticus -- 10 Mart 2017; 16:47:53 >
  • Homo Eroticus kullanıcısına yanıt
    Tek tek yanlışlarınızı yazıyorum;
    1.Grameri 1 haftada bitirip tamamını öğrenebilen bir yiğit varsa onu görmek isterim.
    İnsanlar yıllarda emek verip dil öğreniyor.Gramer öğrenmek farklı şey onu tıpkı bir psikomotor hareket gibi otomatik hale getirmek başka şeydir.Buradaki yöntem size sadece gramer öğretmeyi değil onu otomatik hale getirene kadar öğretiyor.Bunu yapmadan zaten hiçbir şey yapamazsınız.
    2.Bir de grameri 1 haftada bitirmekten bahsetmişsiniz fakat bunun üstüne HİÇ BİLMEYEN biri bile diyorsunuz.
    Roman niyetine 1 haftada birkaç kez okur ancak.Öğrenemez ve kullanamaz.
    3.Yabancılar asla gramer çalışmayın mı diyor? Sen sanırım bir iki tane speaking odaklı sete çalışıp tüm yabancıları aynı kefeye koyuyorsun.Dil öğrenme amaçlı çıkan birçok set gramer odaklıdır.Mecburen.Başka çaresi yok bu işin.Bunun nedenlerini konularımda anlattım.İmzamdaki konuda tüm detayları yazdım.
    Speaking odaklı setlerin ben korsan değil ÜCRETLİ versiyonlarını alıp denedim.Kullandım.Biliyorum ne olduğunu.
    Gramer öğretmiyoruz diyen adamlar size grameri kural olarak değil cümle içinde öğretiyor.Ezberliyorsunuz o cümleleri.
    Değişimleri öğreniyorsunuz.Ama kural öğrenmiyorsunuz.Dolayısıyla sınavlarda durum felaket oluyor.Bir şey yazacağın zaman felaket vs. vs.
    4.Dinleyin,konuşun,ifade öğrenin olayını da yanlış anlamışsın sen.Bunlar birbirine bağlı zaten.
    Okuma,dinleme,konuşma beraber yapılır.Dinleyeceğin seslerin elinde metni olmalı ki yazılışını,telaffuzunu öğrenebilesin.İfade öğrenme olayı ileri seviyelerde yapılırsa daha faydalı.Orta seviyeden sonra.
    5.Kelimeleri kalıp halinde öğreten sistemleri de denedim,kullandım.Daha geçen gün Glossika'yı satın aldım.
    Bu şekilde dil öğrenilmez demiyorum.(Bu arada özellikle belirteyim bu cümlelerin ses dosyaları KESİNLİKLE olmalı.Telaffuzlarını da öğrenmek gerek.Diğer türlü konuşamazsın)
    Fakat amacın bir şeyler yazmak ise afallayacaksın.Eninde sonunda bir gramer kitabı alıp çalışmak zorunda kalıyorsun.Diğer türlü birçok şey oturmuyor.Çoğu sistem olumlu olumsuz yapma gibi kuralları cümle içinde veriyorlar.Zamanlar,bağlaçlar,sıfatlar,zamirler,edatlar sorun olmuyor.Bu konulara ait ileri düzey gramer kurallarını cümle içinde veremiyorlar.Çünkü olay çok komplex.Zaten dikkat edersen bu tarz setler advanced seviyesine kadar değil de orta veya upper seviyesine kadar dersler hazırlar.
    6.Bizim program bir dili ileri düzeyde tüm becerilerde kullanmak isteyenler içindir.
    Sıkılmak olayı sizle ilgili değil.Dil öğrenmek zaten çoğu zaman sıkıcı geçer.
    Bir şeyler öğrenmek her zaman zordur.Yıllarca kursa gidip dil öğrenemeyen insanlar kursları suçlar.Temel sorun kişidedir.Tekrar yapmayan biri dil öğrenemez.
    7.Başarılar dilerim.
  • Her seferinde bu soruyu gördüğümde gerekli cevabı yazıyorum.
    Birçok forumda vs.yapılan bu bilgi yanlışlığını düzeltmek gerek.
    Zaten aklı başında dil öğrenenleri incelerseniz bunların grameri ne kadar iyi bildiğini göreceksiniz.

    Benim asıl anlayamadığım nokta şu;
    bu gramer öğrenmek insanlarda öyle sıkıcı,usandırıcı,bıkkınlık verici,mide bulandırıcı bir hale gelmiş ki gramer öğren deyince insanlar otomatik olarak boşveriyor.O kadar büyük bir ön yargı var.
    Her zaman yazıyorum.Bunun temel nedeni Türkçe gramer bilmemektir.
    Bunu öğrenen tüm dilleri rahatlıkla öğrenir.iyi akşamlar
  • november 15th 2010 bu pdf dosyasındaki 1. ve 2. parçayı türkçeye çevirebilirmisiniz acaba?
  • Merhabalar,

    Öncelikle çok teşekkür ediyorum paylaşımlarınızdan dolayı. tesadüfen diyelim konunuza denk geldim ve çok mutlu oldum. konuya hakim olmanız nedeniyle size bir kaç sorum ve isteğim olacaktı. öncelikle ingilizce seviyesi olarak üniversitenin hazırlığında b1, b1 plus seviyesindeydim. orta seviyedeyim diyebiliriz. bu yüzden ben direkt dinleti derslerine geçmeyi düşündüm. arada da grammer konularına tekrar geri dönüş yapabilirim. sizin bu konuda fikriniz ne olur merak etmekteyim.

    bir diğer isteğim ise. 3, 4 ay sonra bir writing ve speaking sınavına gireceğim. writing sınavında opinion essay yazmam gerekli. alandaki tecrübenizden dolayı sizin bu kısma yönelik bildiğiniz site, kitap yahut ayrı bir yönteminiz var mı?

    tekrardan teşekkür ediyorum.
  • Şekmi Şarraki kullanıcısına yanıt
    Orta düzey hatta upper-intermediate seviyesinde olsanız da Look ahead derslerinden başlamanızı özellikle öneririm.
    Çünkü bu derslerde geçmişte İngilizce öğrenirken bilmeniz gereken fakat birçok nedenden ötürü öğrenmediğiniz cümle kalıpları göreceksiniz.Çok temel ve pratik kalıplar var.Başka sebepleri de var.Dersler İngilizce'yi adeta sevdiriyor,hayran bırakıyor.Derslere başlayın siz de göreceksiniz bilmediğiniz kalıplar çıkacak.İlk derslerde çıkmasa bile ilerleyen derslerde olacak.Ve dersler ilerledikçe seviyeniz ora düzey olsa bile zorlandığınızı göreceksiniz.

    Writing konusunda kitap çok fakat birçoğunun eksik tarafları var.
    Kaliteli kitaplar da çok pahalı.Gerek yok.
    Bu konuda size önerim 5.adımdaki cbc derslerinin Speaking ve writing kısmındaki alıştırmaları çözmeye çalışın.
    Speaking alıştırmaları kısmen kolay geçer.Fakat writing alıştırmaları zor gerçekten.İlk 100 derste zaten writing çok basit.Orta ve ileri düzeyde bolca writing alıştırmaları var.Fakat burada da şöyle bir sorun olacak.Siz bunları çözmeniz için metni okumanız gerek.Anlamanız gerek.Ve biraz kelime bilginiz olmanız gerek.Başlangıç derslerine çalışmayacağınız için kelime bilginiz az olacak.(derslerin çok güncel bir kelime kullanımı var.)Bu az olduğu için writing alıştırmalarını çözerken kelime bilginiz az olduğu için sıkıntı yaratacak.
    O nedenle bu size uymayabilir veya vaktinizi alabilir.
    Bence writing için internetteki kaynakları kullanın.Örnek metinlere ve kalıplara bakın.
    Bu işin temeli gramer ve kelime bilgisidir.iyi gramer bilip bolca birçok alana dair TEMEL KELİMELERİ blmek gerekir.Bu sayede zorlanmadan yazma işi halledilir.
  • DUYURU

    DUYURU

    DUYURU

    Cbc derslerinin linklerini yine silinmeye başlamış.
    Bir arkadaş haberdar etti beni.
    Şuan dersleri inceliyorum.
    Beginner ve İntermediate dersleri tamamen sağlam.
    Silinen linkler advanced seviyesine ait linkler.
    Advanced düzeyine ait aylık çıkan Story derslerinde silinmeler var.
  • Arkadaşlar linkleri inceliyorum.
    Malesef haftalık derslerin büyük bölümü silinmiş.
    Hatta bırakın 2015 yılına ait dersleri 2016 yılına ait derslerin büyük kısmı silinmiş.
    Pdf dosyaları sağlam fakat mp 3 dosyaları silinmiş.
    Mp 3 dosya linklerinde şu ifade varsa bilin ki o dosya silinmiş.Tıklamanıza bile gerek yok.
    thumbnails......
  • 2015 ve 2016 advanced haftalık derslerinin çok çok büyük kısmı mp 3 dosyaları silinmiş.
    Aralarında çalışın çok az sayıda (2-3 tane ders)var.

    2017 haftalık derslerinin tamamı çalışıyor.
    Aslında orada silinen linkler var fakat derslere ait online mp3 oynatıcı olduğu için onu çalıştırıp dersleri ıdm ile indiriliyor.
    Yani 2017 aylık dersleri tamamen sağlam.
    Fakat 2017 haftalık derslerinde Mart ayından bu yana yeni dersler eklenmemiş.
    Sanırım 2017 haftalık dersleri artık devam etmeyecek.Aylık derslerine şuan bakmadım.
    Onları da inceleyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.