Şimdi Ara

5 Adet Cpu Soğutucusu Test Sonuçları - Zalman,Zerotherm,Sycthe,Akasa (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

Beyaz öncelikle uğraşıp test yapmışssın eline emeğine sağlık ancak;

İşlemci yüke %50 binmiş %100 bile değil soğutucular %100 yüke binme durumunda farklı kararkterler sergileyebilir.

Ayrıca her testter eşit yük binmemiş birinde 53 diğerinde 61 diğerinde 55 bunlar sıcaklıkları baya oynatır.Ortos kullan %100 binsin hepsine.

Birde load test süreleri eşit değil.Sabit olarak min 30 dakika veya 45 dakika testler yapılmalıydı doğru sonuç için.

Burada 1. olan Zerotherm soğutucuya hem en az yük olan %53 yük binmiş hemde loadtesti diğer Mugen ve 9700Led ten çok daha kısa.Art niyet aramak istemiyorum ancak burada bütün koşullar Zerothermin 1. olması için...

Bütün testi tekrar eşit şartlarda yaparsan çok daha doğru ve bilgilendiri olacaktır.Bu durumda bişey ifade etmiyor.

Süper bir tespit olmuş .

• quote:

Orjinalden alıntı: DivXci

süper bir inceleme olmuş

AKASA 29$'a bulunabiliyor. Yeni fiyat/performans kralı belli oldu

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd96787

Scythe Mugen çok güzel bir soğutucuydu ama her kralın bir ömrü var

Yaşasın yeni kral Nirvana

Uzun süredir forumu takip ediyorum ama tutamadım yazmak durumunda kaldım akortekde mi çalışıyorsunuz her mesajınız bu firmanın ürünleriyle ilgili, bence forum objektif, tarafsız olmalıdır, donanımhaberde yazmasamda yıllardır bu özelliği yüzünden bakıyordum ama artık dayanamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisq8 -- 28 Aralık 2007; 15:39:45 >

• Elimde şu an sadece Zerotherm NV120 var diğer soğutucuları başka forumlara gönderdiğimiz için sadece bu ürüne ait bir kaç test daha eklemek istedim.

Zerotherm NV 120
     5 Adet Cpu Soğutucusu Test Sonuçları - Zalman,Zerotherm,Sycthe,Akasa
  • quote:

Orjinalden alıntı: NuriAlcho

Test iyi güzel ama; ben isterdim ki birçok soğutucuyu görelim...hani big typhoon hani Thermalright Ultra 120 extreme, hani titan amanda ve diğerleri??? Bu soğutucuları katarak test yapın ki kim kral kim kraliçe oluyor hep beraber görelim
    Emek için ayrıca teşekkür ederiz...

Hepsine Beyazbüyünün bütçesi yetmez bence isterseniz forumca biraz destek çıkalım, öyle şunu isterim bunu isterim demek kolay
  • Rockford Fosgate ' in tavsiyesi üzerine yeni bir test sonucu daha.

Zerotherm NV120

• Evet %100 yükte bir önceki testte 39 drece olan çekirdek sıcaklıkları 43 derece olmuş şimdi bu şekilde diğer soğutucularda gelince karşılaştırma olursa sağlıklı olacaktır
  • Birde coretemp yada TAT ile cekirdek sıcaklıklarını verseydiniz daha da iyi olurdu
  • bende zerotherm soğutucu kullanıyorum oldukça da memnunum. ama anlayamadığım şey speedfanla yapılan ölçümler, core temp ve everestten tam 15 derece daha düşük. everestten baktığımda 44-45 de gezen sıcaklık speedfanla 29-30 larda. elbette çekirden sıcaklıklarından bahsediyorum. speedfan bana pek güven vermiyor açıkcası ama kasayı açıp soğutucu heatsnkine dokununca da ılık bile olmadığını görüyorum buna da anlam verebilmiş değilim en sonunda kafam kızacak fansız kullanacağım sistemi yeter yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeFeD -- 29 Aralık 2007; 22:24:24 >
  • bi testte %50 bi testte %70 yuklenmişsin. hepsinde %100 yuklensen sonuçlar daha gercekci olurdu ki en az 5derece farkeder diye düşünüyorum....
  • quote:

Bircok kisiye NV 120 tavsiye ediyordum.
    Demekki iyi ediyormusum.

Tesekkurler inceleme icin, eline saglik
  • Aynı konunun PcLabs'taki cevabı, buna cevap istiyoruz...

quote:

orjinlden alıntı: imagine

Hadi biraz sabah sporu yapalım laugh.gif

BeyazBüyü'nün yukarıdaki test sonuçlarından aldığı ekran görüntüleri;

X soğutucu % 68.8 yükle - 1172 rpm fan devri - 6 dakika 9 saniye - Blend stress cpu-ram

y soğutucu % 53.1 yükle - 0 fan devri - 2 dakika 19 saniye - small ffts stress cpu

Bu görüntülerde aynı testten alınmış,

Başından sonuna kadar hatalı olan bu testin sonuçlarını, insanlara sunduğun,

Konuyu marka ve firma savaşına çevirerek insanlara haklı olduğuna ikna etmeye çalıştığın,

"emek harcadım ve emeğimi dakikalara bölümüyorum" gafını ettiğin,

Bir load testinde işlemci fanını takmadığın,

Yine load testinde işlemciye ortalama %50 yük bindirdiğin (%100 olması gerekirken),

Soğutucuları farklı zamanlarla test ettiğin (x soğutucusu, y soğutucundan 3 kat yüksek bir zamanla teste tutulmuştur),

Yaptığın hataları sana anlatmaya çalışan insanlara "bu başarıyı kabullenemeyenler olacaktır" diyerek küçümsediğin, ki ortada başarıdan çok, yüksek miktarda gaflet ve delalet hüküm sürüyor,

"incelemeyi okumaktan yoksun bir şekilde cevap yazıyorsunuz" dediğin için, (ki buna en çok ben alındım. Yaptığın testi okudum ancak bu kadar hata bulabildim, diğer hataları göremediğim için af diliyorum smile.gif)

Emek harcadaım diyerek duygu sömürüsü yaptığın,

İçin, adminlerden ricam bu konunun kapatılmasıdır. Çünkü; ortada hatalı ve doğru yapılmamış bir test var. Bu testin sonuçları, konuya uzak insanları yanlış yönlendirecektir. Bir soğutucu testi yapan kişinin bırakın load zamanlarını biribirinden 3 kat fazla yapmasını, daha işlemci fanını bile takmaması, bu konuya ne kadar ciddiyetle yaklaştığını gösterir.

Saygılar ve sevgiler smile.gif

• Yapılan inceleme tamamen fiyasko , konu silinsin tamamen insanları yanlış yönlendirmeyin bu arada bu konu silinmişti tekrar açıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 30 Aralık 2007; 13:43:53 >
  • PCLABS ta verilen cevaba cevap mı istiyorsunuz oraya yazılanı buraya ekliyorum bu arada unutmadan, bu testi beğenen insanlara beğenmeyenler sorsun lütfen bu test tam bir fiyaskomu yoksa bir amaca hizmet ediyor mu?

Kapatılmasını istiyorsanız dilediğiniz yere şikayet edebilirsiniz.

quote:

Imagine

1600mhz de ss aldığım sonuç Zalman 9700LED soğutucuya ait demek ki 2133mhz de almış olsaydım kim bilir ne kadar kötü sonuçlar alacaktı değilmi zalman için üzüldüm şimdi. 1600mhz'in sebebi de bios'dan speed-step'in açık kalmış olmasıdırç

ayırca cpu fanı takmamış demişsin bana gösterirmisin nerede cpu fanı takılı değil, zerotherm'i ön plana çıkarttığımı sonuçların reklam koktuğunu en başından savunuyordun öyle değil mi, hep küçük ayrıntıları cevaplarımdan alıp buradan bana cevaplar verdin ben de sana diyorum ki zerotherm nv 120
    son eklediğim 2 screen shot ile yapabildiklerini göstermiştir.

zalman çok kötü almayınız,

sycthe berbat bir soğutucu uzak durunuz,

gibi söylemleri ben kullanmış olsaydım baştan sona söylediklerinde haklıydın ama boşuna yorulma inanmıyorsan alır soğutucuları kendin test eder sonuçlarını bizlerle paylaşırsınız.

• sasuta

İstediğiniz cevabı verdim ancak siz konuya benim cevabımdan sonra baktığınız halde bana cevap vermediniz, cevabınızı bekliyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

Birde coretemp yada TAT ile cekirdek sıcaklıklarını verseydiniz daha da iyi olurdu

helsloot sizde bir karar verin sizin için çekirdek sıcaklığımı verelim yoksa konuyu mu kapatalım.

edit:düzeltme
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Cekirdek sıcaklıkları verilsede tam olarak doğru sonuçları alamayacağız bu gidişle , onun için pek bir önemi kalmadı , konu amacındanda uzaklaştı zaten , kapatırsanız iyi olur yada ilerki zamanlarda tekrar elinize test etme imkanı geçerse o zaman daha detaylı incelersiniz
  • incelemeyi yapan arkadaşım senin yerinde olsam saniye açık tutmam bu başlığı. uğraşıp didineceğim yanlış da olabilir yaptıkların ama nerdeyse bir sahtekar denmediği kaldı sana. suçunda inceleme yapmak. kapat gitsin yaranılmaz bu insanlara. beğenmeyen kendisi daha iyisini yapıp koyar. birisi de demişki olmaz şunlar yok bu testte. insan hakkaten apışıp kalıyor böylelerini görünce
    kendi adıma teşekkür ederim. en azından fikir sahibi oldum. sanki tomshardware ya da xtrem siteleri yapınca herşey çok muntazam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeFeD

incelemeyi yapan arkadaşım senin yerinde olsam saniye açık tutmam bu başlığı. uğraşıp didineceğim yanlış da olabilir yaptıkların ama nerdeyse bir sahtekar denmediği kaldı sana. suçunda inceleme yapmak. kapat gitsin yaranılmaz bu insanlara. beğenmeyen kendisi daha iyisini yapıp koyar. birisi de demişki olmaz şunlar yok bu testte. insan hakkaten apışıp kalıyor böylelerini görünce
    kendi adıma teşekkür ederim. en azından fikir sahibi oldum. sanki tomshardware ya da xtrem siteleri yapınca herşey çok muntazam.

hocam boyle yazmissin
    ama yukarda sasuta abi cok guzel aciklamis
    Onceki sayfada da Baran abi. (Rockford Fosgate)

Load %100 yuklendiginde olur.
    ki sogutuculardan A sogutucusu %50 de daha iyi performans verirken B sogutucusu %100 de daha iyi performans verebilir.

Hadi hepsine %50 yuk binse ok dicem
    Ama kimisi %60 kimisi %50/

Bench sureleri de farkli alinmis.
    Benim cpu 4dk da 45 dereceye cikiyo
    5. dk da 50 ye yaklasiyo gibi bir grafik cikabilir ortaya.

YAni malzemeler elindeyse ya test yeniden yukarda yazdigim/diger arkadaslarin da yazidigi kriterlere gore yapilmali..
    Yada konu kapatilmali
    Cunku cogu kisi burdaki incelemelere bakarak karar veriyor alacagi sogutucuya...

(onceki mesajimda tesekkur etmistim.
    Haya yaptigimi anladim testi tekrar inceledigimde)

• Test için teşekkürler fakat

Yorumları okuyunca kafamız karıştı doğal olarak.

Şimdi biz hangi fanı almalıyız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thief.

Test için teşekkürler fakat

Yorumları okuyunca kafamız karıştı doğal olarak.

Şimdi biz hangi fanı almalıyız?

daha guvenilir sitelerdeki buyuk incelemelere bakabilirsin...

HWA olarak guzel bir inceleme yapiliyor sogutmayla ilgili
    Kisa surede biter diye umuyorum.
    Oraya bakabilirsin bittigi zaman
  • Sizler daha iyisini yapın ve paylaşın ben bu paylaşımdan gocunmam.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.