Şimdi Ara

5-10 Yıl İçinde Yurtdışına Yerleşmeyi Planlayanlar (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
698
Cevap
31
Favori
20.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuyu bayadır okuyorum harbiden çok garip insanlar var sanane cikmak istiyorsa yada istemiyorsa şuan imkanı olupta çıkmak istemeyecek insan tanımıyorum ben çevremde herkes mutsuz maaşından yaptığı işten imkanın olsa sende çıkacaksın ama elinde ne bir diploma var ne de bir işte bilgilisin yeteneklisin ne de yabancı dilin var elinde tke olan sey hukumet neyse o partinin genclik kollarina girip ordan is ayarlamaya calismak sanane sürünmeye devam et burada karışan yok sana ??
    Genellikle yurt disina çıkmayı dusunen insanlar 3 yolu tercih ediyor ya yüksek lisans için yada iş teklifi alıp yurt dışı yada evlilik yaparak çıkmayı planlıyorlar yani bu planlı yapan çoğu kişi belli bir eğitim almış Muhendislik vs (dandik muhendisliklerden bahsetmiyorum )yani çalışmak istiyor ama ülkemizdeki gibi 12 saat çalışip 1500 lira almak istemiyorlar haklılar mi bence de haklılar ben de bir yazilimci olarak ac kalmam fakat baslangic maasi 1750 lira teklif ediliyor ben 4 sene full ingilizce yazilim 1 sene de ingilizce eğitimi almışım kusura bakmayın da yurt dışına çıkma imkanı olup çıkmayan sorunludur. Ulkemiz de en ucuz şey ucuz iş gücü üstüne bir de Suriyeliler geldi bizim kalifiye olmayan yani herhangi bir konuda eğitimi olmayan insanların yaptiklari temizlik vs. gibi işleri Suriyeliler daha ucuza yapıyor daha geçen şahit oldum arkadaşlarımın tüpçü dükkanları var birisi geldi 26 yaşında 1300 u kabul etmedi Suriyeli 1000 liraya tamam dedi patronda neden daha fazla veriyim ki dedi suriyeliyi aldi ülkemizde ki durumu kısaca özetlemiş oldum bu arada o yurt dışına çıkan kalifiye arkadaşlar Türkiye de işsiz kalmaz ama sorun yaptığınız iş calistiginiz saat ile verilen para arasında ki uyumsuzluk kalifiye olmayan elemanlar için durum farklı onlar ülkede ki hazıri tuketen işsiz insanlar bunlar doğru düzgün ne lise eğitimi alır nede üniversitede düzgün bölüm kazanabilir universite kazanan arkadaşlara bir not eğer derecenin 200 binden çoksa okumayın üniversite boşuna vakit kaybetmeyin işsiz olacaksınız bitirince tabi birinin yeğeni değilseniz.Geçen birisi konu acmisti almanya'da 2 hafta hizmet sektöründe çalışarak eline net 900 euro geçtiğinin belgesini atmıştı orda kira fazla diyecek arkadaslar olacak maaşınızin kiraya giden kısmı türkiye de daha çok merak etmeyin.Bu arada bu çalışma fln dedik te ulke de canlı bombalara yada terör saldirilarina şans eseri denk gelmeyenlere söyledim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gidenler herhangi bir savasta bizim tarafimizi tutacaklarsa gidebilirler sorun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5-10 Yıl İçinde Yurtdışına Yerleşmeyi Planlayanlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ismi yazılanların %10'u bile gidemeyecek, bırak 10 yıl içinde Türkiyeden gitmeyi, ölene kadar bu ülkede kalacaklar. tarihe not düşüyorum
  • Geri kalan 200 ülke sizi bekliyor bir an önce gidin. Bize köstek değil destek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde çıkma planım var ama zor bir iş. Kovalayacağım bakalım allah nasip ederse bir kapı açılırsa hemen değerlendireceğim.
  • 5-10 yıl çok geç kendime 2-3 yıl zaman veriyorum .Hem bu surede mezun olurum hemde dil seviyemi üst düzeye getirmem gerek sadece.
  • Rumba de Barcelona kullanıcısına yanıt
    Nick mesaj uyumsuzluğu. :)
  • Çok boş bir laf. Ben vatanı yaşanmazlaştıranların durumlarından şikayetçi olduğunu görmedim hiç, işid tipli herifler başka ülkeye göçmek istemiyor, iktidar yalakaları da. Onlar gayet memnun.

    Buraya gelip, gidicem diyenlere laf sokanlar da genelde yaşanmazlaştıranlar grubuna girenler kanaatimce.

    Edit : Cemil Meriç'i Google'layınca fark ettim, adamın söylediği dönem için geçerli aslında, bu döneme hitap etmiyor sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siegfried -- 11 Ağustos 2016; 10:24:52 >
  • Yaş kaç merak ettim.
  • İyi güzel söylüyorsun hatta aynı düşüncedeyiz fakat o Atatürk sende olabilirsin. Sebebi ne olursa olsun sonuç olarak ülkeden gitmiş oluyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni de yaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz aga benide EU.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz dostum. Ülke, vatan kavramı artık benim için soyutlaştı diyebilirim. 3 günlük ömrümü birazıcık oldun mutlu yaşamak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Atatürk olamazsın ancak olabileceğin feto, apo. Atatürk olabilmen için ortada bir dış düşman olması gerekir. Yoksa kimi kimden kurtarıcaksın. Çoğunluk durumundan memnun.
  • 5-10 Yıl İçinde Yurtdışına Yerleşmeyi Planlayanlar


    bu ülkede yaşanmaz veya türevi cümleler kuranlar; 5 10 seneyi beklemeyin, durmayın, defolun, asla da dönmeyin..
  • Macaristan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hahahaha su gidemeyeceksiniz yok yapamazsiniz yok terkedin felan diyenlerin amaci ne yani anladık sizin imkânınız yok belki düzgün bir bolumde dahi okumuyorsunuz lise mezunusunuz da madem boyle dusunuyorsunuz bu konuya gelerek neyi amacliyorsunuz yani ben ve benim gibi hem parasal acidan hem de bolumu acisindan yurtdisi olanagi yuksek insanlar burda iki tane elemanin lafiyla depresyona felan mi giricez 10 yasinizda misiniz ciddi soruyorum ? ayrica adam gitmek istiyor ama egiyimi yok biriyle tanisip evlilik yoluyla gidicek belki orda sifirdan baslicak okuyacak belli olmaz bu işler bu kadar kiskanclik iyi degil bunyeye zarar haberiniz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mhmmd_87 M kullanıcısına yanıt
    gidecek olan biziz siz niye gerildiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz 1.5 yıl sonra Belçika'dayım. Lisans ve yüksek lisans eğitimi alıp kalıcam orada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.