Şimdi Ara

5.1 Sitemle ilgili bir sorum olacak. Ustalar Yardım::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ustalar bir sorum olacak:

    Anfi almadan normal dvd-divx playere AC3 çıkışlı (Dolby Digital) 5.1 ses sistemi bağlarsak çevresel ses elde etmiş olurmuyuz? Yani benim istediğim her hoparlörden farklı ses gelmesi. Yoksa tüm hoparlörlerden aynı ses geliyorsa bu iyi bir şey değildir. Örneğin: İnsan sesi ön center'den patlama yani bass seslerinin arka subwoofer'den diğer efekt seslerininde sol ve sağ arka surrounlardan gelmesi ( Gerçek bir sinema deneyimi yaşayabilmek için bu şarttır) nasıl bir sistem kurmak gerekir? Anfi ev için şartmıdır? Yani dvdden aldığı ses bilgisini (AC3) ayırıp kolonlara gönderen anfimidir? yoksa 5.1 sistem de kendi içinde ayırırmı? Anfi sesi yükselten alettir diye biliyorum. Yanılıyormuyum? Ustalardan bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum. Teşekkür ederim.



  • Kısaca sorularına yanıt vermeye çalışayım. Avr (Audio video reciever ) nin asıl amacı özellikle kodlanmış sesi çözmektir. Pre ampli olanlar hariç kolonları beslemek için power özelliğide mevcuttur. Ev için şartmıdır değildir.
    Kaynak 5.1 ise ve siz sesi 5.1 almak istiyorsanız o zaman dvd veya divx playerınızın sesi çözerek yollaması gerekir. Yani analog 5.1 çıkışa sahip olması gerekir (örn. philips dvd 720 sa ) Bu çıkışlardan da 5.1 kendinden anfili bir sisteme bağlantı yaparsanız gerçek 5.1 ses alırsınız. ( multimedya hoperlörler kendinden anfilidir yani sub içinde ampli si mevcuttur ve uydular da bu sub üzerinden beslenir.) Eğer bahsettiğiniz divx ler 5.1 kodlu değil ise bu tür bi sistemden 5.1 ses alamazsınız ancak 2.1 olur.

    Bunların dışında bazı ses kodlarını (dd - dts) çözebilen multimedya sistemler de mevcut (örn. logitech z5500) Bu sistemler için sesi çözen bir dvd/divx player gerekmez optik veya coax bağlantıyla sesi bu sistemin çözmesi sağlanabilir.

    Umarım anlatabilmişimdir.




  • Sevgili ayhifi nin dediğini özetlemek icap ederse..

    Olay tamamen player ının kabiliyetine ve kaynağın sinyaline bağlıdır.
    Kaynaktaki sinyali playerın çözerse amfi ihtiyacın yoktur.
    Ama kaynaktaki sesi playerın çözemezse o zaman bu sesi çözüp hop. lere bölecek bir amfi ihtiyacın olacaktır.

    Amfi derken illaki AVR almanda icap etmeyebilir, external DD DTS çözücü ufak aletlerde mevcut. Z5500 gibi hop. setlerindeki ekranlı olan ufak cihazda bu işe yarar zaten. Tamamen tercih meselesi, bu cihazların kabiliyetleride sorgulanmalı elbette.
  • ayhifi hocam sorumun yanıtını öyle net bir şekilde vermişki başka soru sormama gerek bile kalmadı. Teşekkürler ayhifi hocam. Bu arada benim dvd-divx player da 5.1 çıkış özelliği var. bende ucuz 50-100 tl arası bir hoparlör seti alıp ona bağlayacağım. İnşallah ileride daha iyi bir sisteme geçerim. Şu ana için buna ayıracak bütçem yok. Ama her ne kadar da olsa LCD nin kendi hoparlöründen çıkan stereo sese göre çok daha iyi olacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mountainwolf -- 24 Ocak 2010; 20:55:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.