Şimdi Ara

5.1 Sesli Filmleri Stereo Sistemde İzleme Hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar eğer bir film 5.1 ses destekli olursa biz Stereo sistemde izlerken bir kayıp yaşar mıyız? Yani normalde filmin stereo destekli versiyonu izlerken aldığımız sesin aynısı mı olur yoksa ses 5.1 olduğundan stereo sistemde eksik mi duyulur? Belki biraz anlaşılmaz olmuş olabilir o yüzden tam olarak şöyle anlatayım:

Ben geçen haftalarda 3d bir tv aldım tabi doğal olarak 3d film arar oldum fakat Türk sitelerinden büyük dosyaları indirmek işkence olduğundan ben yabancı torrent sitelerinden indiriyorum ve Türkçe sesi Türk sitelerinden indirip birleştiriyorum fakat bu sesler genelde 5.1 oluyor fakat tvde izlediğimden ses sitemi stereo oluyor işte bu noktada merak ettiğim şey normal 2 kanal gibi mi olur yoksa 6 kanal olduğundan normal stereo gibi değilde eksik ses mi olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pardus Linux

Merhaba arkadaşlar eğer bir film 5.1 ses destekli olursa biz Stereo sistemde izlerken bir kayıp yaşar mıyız? Yani normalde filmin stereo destekli versiyonu izlerken aldığımız sesin aynısı mı olur yoksa ses 5.1 olduğundan stereo sistemde eksik mi duyulur? Belki biraz anlaşılmaz olmuş olabilir o yüzden tam olarak şöyle anlatayım:

Ben geçen haftalarda 3d bir tv aldım tabi doğal olarak 3d film arar oldum fakat Türk sitelerinden büyük dosyaları indirmek işkence olduğundan ben yabancı torrent sitelerinden indiriyorum ve Türkçe sesi Türk sitelerinden indirip birleştiriyorum fakat bu sesler genelde 5.1 oluyor fakat tvde izlediğimden ses sitemi stereo oluyor işte bu noktada merak ettiğim şey normal 2 kanal gibi mi olur yoksa 6 kanal olduğundan normal stereo gibi değilde eksik ses mi olur?

Bir kayıp olmaz.Sadece surround etki ortadan kalkar.Arka kanallar ortadan kalktığı için.

• Tek farkı effekt kaybı olur.
    5+1 sistemde filmde uçak gelirken önlerden, geçerken hepsinden, geçip geride kaldığında ise arka hoparlorlerden ses gelir.
    Sağ sol stereoda ise uçak gelirken ses artar geçerken ise azalmaya başlar ve kaybolur, okadar.
  • Peki arkadaşlar teşekkürler o zaman filmlere 6 ch seslerde ekleyebilirim. Sarround olmasada olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.