Şimdi Ara

5+1 ses sistemi arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbutterfly -- 24 Kasım 2013; 23:00:35 >



  • Çıkış gerilimlerini ölçmelisiniz.

    Tda 2030 lara iyi bak. Çatlak falan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbutterfly

    tda 2030a ları kontrol ettim gözle fakat hiçbir kırık çatlak yanık yok. sizin bahsettiğiniz hangi çıkışları ? uydu hoparlor bağlanan tos çıkışları mı? ne deger görmem lazım? nasıl ölçerim?

    Ben elektronikle hobi olarak ilgileniyorum. Amatörüm daha ama bildiğim kadarıyla çıkışları ölçerler.

    Tos çıkışların lehim noktalarına değdir.
  • Şöyle birşey yapabilirsin;
    1) ilk olarak uydu amfilerin, yani TDA2030ların 3. ve 5. bacaklarındaki gerilimi ölç. Trafona göre 12 ile 24V arası birşeydir muhtemelen. Bu değeri okumuyorsan eğer Bilki entegrelere voltaj gelmiyordur.
    2) Eğer entegrelere voltaj geliyorsa Devrenin şasesi ile 4. bacak arasındaki gerilimi ölç. En fazla 1V olmalı, daha fazlası distortiona sebep olabilir. Eğer daha yüksek bir voltaj okuyorsan, ya devrede problem vardır, yada entegre bozuktur. Devrede problem vardırdan kastım, simetrik besleme iyi sağlanamıyor olabilir, yada tek kaynaktan besleme yapılıyorsa, gerilim bölücü dirençler yanlış takılmış olabilir. entegrenin 1. girişi terslemeyen giriştir ve bu girişe gerilim bölücü dirençler aracılığıyla V/2 ve sinyal girişi uygulanır. Şase ile bu bacak arası ölçümlerinde 0V ile 0.2V civarı bir volt okumalısın. Daha yüksek voltajlar kararlılığı etkiler.
    3) Eğer yukarıdaki durumlar normal ise uydu girişlerini devreden ayırıp sinyal uygulayarak hoparlörleri dinleyebilirsin. Mesela 1. pindeki ses giriş direncini söküp elini değdirdiğinde hoparlör uğultu-cızırtı yapacaktır (vücudundaki 50Hz şebeke frekansı ). Eğer yapmıyorsa entegren arızalıdır.
    4) Yukarıdaki testte sonuç normal ise amfi devrelerinden önceki kısımlarda problem var demektir. Potlar arızalı olabilir, uydular için kullanılan crossover devresi arızalı olabilir, yada Pre-amp katı bozuk olabilir, ve hatta Bir önceki devrelere enerji gitmiyor bile olabilir. Genelde opamp ile filtre devresi koyulur. Buradan yola çıkarak TDA 2030 entegrenin 1. girişine 10K diren ve 100nF kondansatörü seri bağlayarak bazı bölgelere temas ile ses dinleyip arıza tespiti de yapabilirsin.
    1 den başlamanı tavsiye ederim :) kolay gelsin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbutterfly

    hzılı cevap için teşekürler

    sistemde subbofer çalışıyor. potlar bas volum tiz ayarlarını yapıyor. o zaman bu yöntemlerin hangisini eleyebilirim hocam?

    yukarıda bahsettiklerimi uydu amfiler için uygulamanı tavsiye ederim, hatta ses gelmeyenlere demek daha doğru sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbutterfly

    ustatlar dediğim gibi 2 tda 2030 da arızalıymış degiştirince çalıştı uydu hoparlörler yardım eden arkadaşlara özelliklede IItwentysixII arkadaşıma teşekkür ederim.

    daha sonra diger arkadaşlara referan olur.

    önemli değil, sorunun çözüldüyse ne mutlu bize. Elektronik konusunda ben ve birkaç gönüllü arkadaş elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız
  • mrb. ben yeni uyeyim.benimde 2+1 ses sistemimde sorun var.Şöyleki;ses sistemini tel. ya da bilg. bağlayıp son ses açtığımda çok küçük bi ses duyuluyor.tamire götürdüğümde çıkışında bi sorun vardır dediler ve 35 40 tl arası bi tamir ücreti söylediler. acaba tamirini ben yapabilir miyim ya da yeni bişey mi almam gerekir? simdiden tesekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.