Şimdi Ara

5+1 panelvan aracın hususi ve ticari olmasının avantaj ve dezavantajı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hem hem de aile için 5+1 H100, L300 ve E2200 düşünüyorum. Çevremde "hususi al 2 yılda muayene olur masrafın az olur" dediler. Bu durumu sigortacımla konuştuğumda ise "hususinin 2 yılda muayenesi var ama sigortası da ticariye göre daha pahalı çıkıyor, yine aynı hesaba geliyor" dedi.
    Sizin önerileriniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sigortacınız yanlış bilgi vermiş.

    Hususiler , ticarilere göre daha düşük fiyat çıkar .Ancak daha önce ticari faaliyet için aldıysanız belki hasarsızlığınız vardır ve bu nedenle bu şekilde beyan vermiştir.

    Taşıma ve benzeri nedenler açısından belge problemi olmayacaksa ben hususi derim.
  • Trafik sigortasında hususi veya ticari olup olmaması farketmez, Otomobil-Kamyonet-Kamyon şeklinde araç tipine göre fiyatlandırma yapılır. Kasko da ise şirketten şirkete göre değişir, bende ki şirketlerde kiminde hususi kamyonetlere daha uygun çıkartırken, kiminde ticari kamyonetlere daha uygun fiyat teklifi verir.

    Ticari araçların Vergisel anlamda avantajları vardır, araç alınırken kesilen fatura da ki KDV'yi kdv'den düşebilirsiniz artı gelir/kurumlar vergisinden de düşebilirsiniz, hususi araçları ise faturada ki kdv'yi indirimez sadece kurum yada gelir vergisinden düşebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.