Şimdi Ara

5+1 hakkında birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sorun çözülemiyor o yüzden elimdeki sistemi satıp LG HT963SA ev sinema sistemi almaya karar verdim bir iki güne alıyorum cihaz bu:

http://www.warepark.com/Speakers-27548/6550148-LG-HT963SA-1000-W-DVD/ProductInfo.aspx

bunu dizüstü bilgisayarıma optik kablo ile bağlamak istiyorum bunun için de harici ses kartı almam gerekiyor bana nasıl bir ses kartı önerirsiniz? bir de optik kabloyla bağladığımda 5+1 filmlerde sorun yaşarmıyım bununla ilgili biçok yazı var da...

yalnız bir sorum daha olacak. şu an bağladığım harici m-audio ses kartına gitar bağlıyorum ses kartının da direct monitoring özelliği var bu sayede gitarı çalarken gitarın sesini kaydetmeden anında hoparlörden duyabiliyorum. ben de ses kartını aux çıkıştan 5+1e bağlıyorum ve seste gecikme oluyor yani gitarın teline vurduktan 1 saniye sonra hoparlörden sesi alıyorum. ama aux ile normal bi hoparlörlere bağlayınca hiç bi gecikme olmuyor bunun nedeni nedir çözülebilir mi? yeni ses sistemi ve yeni kart aldıktan sonra da bu elimdeki m-audioyu kullanacağım çünkü enstruman çalıyorum ve kaydediyorum aux ile 5+1'e yine bağlayacağım bu kartı yani. tekrar bu problemi yaşarmıyım çözümü var mıdır?

ilginiz için teşekkürler...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar 3 gündür şu olayı çözemedim canıma tak etti

şimdi ben iki gün önce şu ses sistemini aldım:

http://inci.ca/u9rra4b8zg

bu sistemi m audio ses kartı aracılığıyla bilgisayarıma bağladım:

http://shop.avid.com/store/product.do?product=324083762061920

şöyle bir bağlantı yaptım:

http://b1202.hizliresim.com/u/3/2dk55.jpg

bu bağlantılar için iki tane aux kablo kullandım. bilgisayarın sesini 5+1den alıyorum artık ama gelelim sorunlara:

1- bilgisayarda kayıtlı bi şarkı açtığımda ses daha yüksek ama youtube'dan falan açınca daha alçak geliyor.

2- ac3 filter diye bişey yükledim kullanmayı hiç bilmediği halde.bilgisayardan şarkı açıp 5+1in ekolayzerını bass yapınca her taraftan eşit ses geliyo sesler bölünmüyo ama gayet yüksek ve bass bi ses geliyo ama ekolayzerı pro logic 2 music olarak ayarladığımda kanallara yayılıyo ama şarkının ses seviyesi ve basslığı düşüyo hem kanallara yayılmış şekilde hem de yüksek basslı dinleme olanağım yokmu? bu pro logic olayını da anlamadım.

3- benim ses kartımın 5+1 çözme özelliği var mıdır bu çözme olayı nasıl oluyor? (bu soru 4. soru yüzünden aklıma geldi)

4- ben bu 5+1'in kendisine ait dvd playerını aynı zamanda sarı video kablosuyla lcd tv'ye bağladım şuradan:http://d1202.hizliresim.com/u/4/2dlbm.jpg televizyona ses kablolarını takmadığım halde dvd oynatırken 5+1 ses alabiliyorum çünkü dvd playera bağlı bütün parçalar ilk resimde de göründüğü gibi. bugün 5+1 destekli dvd film aldım bilgisayara taktım filmin menüsünden 5.1 seçtim görüntü pc ekranından sesler de 5+1 şekilde geliyor ekolayzer ayarını pro logic 2 movie yapıyorum ve gayet iyi geliyor buraya kadar sorun yok ama dvd filmi 5+1'in televizyona bağlı olan kendi dvd playerına takınca bi baktım bilgisayara taktığımdakinden çok daha iyi, kaliteli ve yükses ses aldım. ayrıca 5+1'in ekolayzerındaki pro logic 2 movie ve pro logic 2 music seçenekleri kayboldu, dvdyi çıkarınca geri geldi. ben dvd'yi 5+1'in kendi playerına takmadan direk bilgisayara takıp dvd playera taktığımdaki gibi bi kaliteyi nasıl elde ederim bu çok önemli.

arkadaşlar ben bu 5+1 konusunda çok bilgisizim ve biraz takıntılıyım o kadar para verip bi 5+1 aldım ve bir sürü ayrıntısı olduğunu farkettim ve en verimli şekilde kullanabilmek istiyorum. çünkü bu konuda dışarıda nereye gidip danışacağımı da bilmiyorum ve kafam resmen allak bullak oldu bilgi eksikliğinden dolayı. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hometheater -- 9 Şubat 2012; 0:59:14 >

• 1-Öncelikle aldığınız 5.1 cihazın dış kaynaktan Dolby Digital ya da DTS 5.1 yapması münkün değil nedeni ise sadece AUX stereo RCA girişlerinin olması. HDMI veya Optik giriş yok.
    2-Ses kartınızında 5 kanal işleme yeteneği yok. Evde Ultra amatör bir ses stüdyosu kurmak için üretilmiş.

Üzgünüm ama bence olabilecek en yanlış sitem bileşenleri alınmış.

Prologic moda alındığında seslerin bızulması doğal nedeni ise PC'den yolladığınız sinyaller stereo LG onu sinema seslerine çevirmeye çalışıyor. Müzik dinlerken 5channel stereo modunu deneyin . varsa tabiki
  • bilgiler için teşekkürler ama şu an 5+1 destekli bi filmi bilgisayara taktığımda 5+1 ses alabiliyorum ama direk dvdye taktığım kadar kaliteli olmuyor. ayrıca cihazdaki aux çıkışının mantığı nedir o halde bunu çözebilmiş değilim

yani ben bu 5+1 ile sadece filmi 5+1in kendi dvd playerına taktığımda mı 5+1 ses alabilirim. ben ayrıntılardan pek anlamıyorum ve tek yapmak istediğim şey bilgisayardan film izlerken sesleri de 5+1 duyabilmek. bu aux kablolar 5+1 sesi iletmez mi. yani hiç bir yolu yokmu yoksa baya moralim bozulcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hometheater -- 5 Şubat 2012; 22:36:25 >
  • Arkadaslar,bir sikinti var ve umarim yardim edebilirsiniz..kisaca:uydu alicim optik ses cikisli ve bende vestel in 5.1 ses sistemi var ve optik ses girisi yok..bildigimiz kirmizi beyaz girisler mevcut.uydu alicidan ses sistemine nasil baglanti yapmam gerekiyor..birde giris olarak video girisine benzeyen yuvarlak pin girisi var yalniz yaniltmak istemiyorum,ne ise yaradigini bilmedigim icin..tesekkurler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar yardım edebilecek biri yok mu?

yapılabilecek neler var en azından bir fikir yazamaz mısınız?
  • Ne yazık ki yapılabilecek birşey yok.
    LG 'yi satıp 5.1 Analog Input'u olan bir set alın...
  • arkadaşlar bende lg ht 1000ev modeli 5+1 aldım usb de sadece divx ,mpg diye 2 format okuyo full hd videoları bu formatlara çevirdiğimde görüntü çöp oluyor beni delirtti cd dede sölediğim 2 format dışında hiç birşey oynatmıyor nedeni nedir sizce ne yapmalıyım ????......özelliklerinde usb den kayıt diyo kayıta basıyorum sadece ses kaydı yapıyo görüntü kaydı yapma imkanı yokmu ? cvp verirseniz çok sevinirim .....

http://www.istanbulbilisim.com.tr/lg-ht-1000ev-5.1-ev-sinema-sistemleri-fiyati-en-ucuz-uygun-home-theatre-indirimli-ses-sistemleri-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari,22977.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa-80 -- 6 Şubat 2012; 21:35:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Ne yazık ki yapılabilecek birşey yok.

hayır olmalı mutlaka olmalı. bilgisayardan sanal yolla da 5+1 alsam olur bişey vardır mutlaka o kadar emeği bi anda sat demek kolay ama kablolarını bile sabitleyip ona göre herşeyimi baştan düzenledim. bu kadar kolay olmamalı. bu cihazın dvd playerını değiştirip başka bi dvd takamazmıyım?
  • Bilgisayar'da film izlerken Media Player ayarlarından 2 Channel Downmix özelliğini aktif edin. Daha sonra LG'den de Dolby Pro Logic 'i seçin. alabileceğiniz en verimli sinema sesi bu olur.
  • quote:

Ne yazık ki yapılabilecek birşey yok.

Hocamız haklı @hometheatre.

sana tavsitem Dolby Digital ve DTS ile sanal Dolbby Prologic'in farkını anlaman.

2 kanal aux kablo ile yaptığın sanal çoklama sahte, dandirik çok kanallı bir şeydir.

DD, DTS ise başka. 5 tane mikrofondan ses kaydı yapılmış 5 kanal ses ambiansı düşün. uyduruk stereo aux çoklamayla DD, DTS bir mi?

hem LG setden DVD ve DVD-disk sayesinde aldığın DD, DTS ses kalitesini alabilmen için
    ses kartında 5 ve-veya 7 kanal analog ses sinyal çıkışı ve LG setinde 5 kanal analog sinyal girişi olmalıydı. bu şekilde bir sistem anca çinya malı multimedya sistemlerde olur.
    eğer aldığın LG setde OPTICAL dijital ses girişin olsaydı PC de ki ses kartından alacağın OPTİK dijital sinyal çıkışını LG ses sistemi optik dijital sinyal girişine bağlar ve DVD takıp dinlediğin ses kalitesini alırdın.
    ama donanımsal olarak elinde ki yetersiz. Hocamız haklı

• Az çok kavramaya başladım arkadaşlar sağolun ve aslında baya moralim bozuldu.

Peki hocam ben bu elimdeki 5+1'in hoparlörlerini ve woofer'ını takabileceğim ve optik girişi olan yeni bi dvd player bulamazmıyım takarsam uyumsuzluk olur mu? (kablolar ucu soyulu iki uçlu kablolar şeklinde)

lütfen yapılabilecek ne varsa söyleyin. bu sistemi satıp optik girişli bir sistem alsam bile ses kartımı da değiştirip optik çıkışlı bişey almam gerekecek o halde? bana olabilecek en uygun fiyata optik destekli ses kartı ve eğer dediğim gibi hoparlörler takılabilen bir dvd player varsa önerirmisiniz dvd çalmasına gerek bile yok 5+1'ime amfi görevi görsün ve optik girişi olsun yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hometheater -- 7 Şubat 2012; 10:43:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut070

Arkadaslar,bir sikinti var ve umarim yardim edebilirsiniz..kisaca:uydu alicim optik ses cikisli ve bende vestel in 5.1 ses sistemi var ve optik ses girisi yok..bildigimiz kirmizi beyaz girisler mevcut.uydu alicidan ses sistemine nasil baglanti yapmam gerekiyor..birde giris olarak video girisine benzeyen yuvarlak pin girisi var yalniz yaniltmak istemiyorum,ne ise yaradigini bilmedigim icin..tesekkurler...

playvision marka HDA-51A diye bir ses çözücü var probleminiz için bu decoderi kullanabilirisiniz.

5+1 hakkında birkaç soru

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

Arkadaslar,bir sikinti var ve umarim yardim edebilirsiniz..kisaca:uydu alicim optik ses cikisli ve bende vestel in 5.1 ses sistemi var ve optik ses girisi yok..bildigimiz kirmizi beyaz girisler mevcut.uydu alicidan ses sistemine nasil baglanti yapmam gerekiyor..birde giris olarak video girisine benzeyen yuvarlak pin girisi var yalniz yaniltmak istemiyorum,ne ise yaradigini bilmedigim icin..tesekkurler...

playvision marka HDA-51A diye bir ses çözücü var probleminiz için bu decoderi kullanabilirisiniz.

5+1 hakkında birkaç soru

peki ben de optik çıkışlı bir ses kartı alsam bu dediğiniz cihaz işime yarar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: hometheater

quote:

quote:

5+1 hakkında birkaç soru

peki ben de optik çıkışlı bir ses kartı alsam bu dediğiniz cihaz işime yarar mı?

yarar...
    hatta laptopunuzda digital çıkış varsa ayrıca ext.ses kartı almayada belki gerek kalmaz ama yinede BURADAN bilgi alabilirsiniz.

Örnek bağlantı şeması...

5+1 hakkında birkaç soru

•  5+1 hakkında birkaç soru

böyle birşey gördüm burdan alacağım ses sanal mı olur yoksa orijinal 5+1 mi olur? sonuçta sadece aux kabloyla giriş yapılıyor cihaza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hometheater -- 7 Şubat 2012; 11:14:28 >
  • quote:

quote:

5+1 hakkında birkaç soru

Tesekkurler arkadasim...urunu daha once incelemistim,bana gore o fiyata degmez.simdilik kulaklik girisinden bagladim,surekli acik degil...tv altina htpc dusunuyorum,o zaman sorun tamamen cozulur umarim..ilginiz icin tesekkurler...

• quote:

Bilgisayar'da film izlerken Media Player ayarlarından 2 Channel Downmix özelliğini aktif edin. Daha sonra LG'den de Dolby Pro Logic 'i seçin. alabileceğiniz en verimli sinema sesi bu olur.

bu dediğiniz ayar nereden yapılıyor bulamadım ben. Bir de ben bu sistemle en verimli şekilde nasıl müzik dinlerim yanlız ayrıntılardan pek anlamıyorum daha sade bir dille izah edebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: isa-80

arkadaşlar bende lg ht 1000ev modeli 5+1 aldım usb de sadece divx ,mpg diye 2 format okuyo full hd videoları bu formatlara çevirdiğimde görüntü çöp oluyor beni delirtti cd dede sölediğim 2 format dışında hiç birşey oynatmıyor nedeni nedir sizce ne yapmalıyım ????......özelliklerinde usb den kayıt diyo kayıta basıyorum sadece ses kaydı yapıyo görüntü kaydı yapma imkanı yokmu ? cvp verirseniz çok sevinirim .....

http://www.istanbulbilisim.com.tr/lg-ht-1000ev-5.1-ev-sinema-sistemleri-fiyati-en-ucuz-uygun-home-theatre-indirimli-ses-sistemleri-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari,22977.html

arkadaşlar bana yardımcı olucak kimse yokmu ????

• Playvision HDA-51A
    isimli modul
    @homether'ın
    LG 5.1 setinde işe yaramaz. ne yazdık LG nin bu tip setlerinde 7-5 kanal analog girişler yok. ancak optik dijital sinyal
    girişli ses sistemi var. ve dijital audio lsinyal çıkışı(optical or spdif) olan ses kartı gerekir.

@hometheatre
    senin LG seti nasıl adam ederiz? cihazını açarız bunun amplifiye kanallarına modifiye eder 5 kanal analog
    sinyal bağlamakiçin kurcalarız. bunun içinde sıkı elektronik bilgisi lazım. DVD diske mecbursun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

Playvision HDA-51A
    isimli modul
    @homether'ın
    LG 5.1 setinde işe yaramaz. ne yazdık LG nin bu tip setlerinde 7-5 kanal analog girişler yok. ancak optik dijital sinyal
    girişli ses sistemi var. ve dijital audio lsinyal çıkışı(optical or spdif) olan ses kartı gerekir.

@hometheatre
    senin LG seti nasıl adam ederiz? cihazını açarız bunun amplifiye kanallarına modifiye eder 5 kanal analog
    sinyal bağlamakiçin kurcalarız. bunun içinde sıkı elektronik bilgisi lazım. DVD diske mecbursun...

peki cihazı değiştirip hoparlörleri başka optik girişi olan bir cihaza bağlayamazmıyım?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.