Şimdi Ara

5.000TL'ye Araba Aldım.Detaylı Anlatım.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
12
Favori
11.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar İyi dilekleri İçin herkese teşekkür ederim.
    Dipnot Maliyetler Eklendi..
    5.5" Jant Çapı olduğundan Temiz bir çıkma jant takımı bulmak zor arayıştayım ama çok para vermek istemiyorum.Arka Jantım araç içinde ve küçük.
    Film hem istiyorum hemde istemiyorum beni rahatsız etmiyor açıkcası bu hususta daha çok orjinal bir aile arabası olarak nitelendirmek istiyorum.
    Sis farının orjinal yeri var ancak halojen far takmak istemedim hemde kesmek istemedim onuda takınca tipo ile 206 karışımı birazda eski astraları andıran bir araç çıkar ortaya. komple led araç orjinal soketide kesmedim direkt halojen h4 bağlayacağım muayenede.
    İyi dilekleriniz için herkese teşekkür ederim Aracı gören arkadaşlarım 1-2Lira daha koy üzerine sat bana diye sıraya girdiler şimdiden
    Daha iyisinde gözüm yok bile diyebilirim zaten çok çok az kullanıyorum sadece hafta sonları piknik ve şehir dışı gezileri kamplar.Motorcu olarak otopark ücreti vermeye pek alışık değilim hazımsızlık yapıyor şehiriçinde. Güvenlik dilekleriniz için özellikle teşekkür ederim
    Arkadaşlar Bu arada aracım Lpg ile 100 km süratlerinde Uzun yolda 0.15krş yakıyor.Süratli kullanılmada 0.22krş maksimum şehiriçide 0.18krş ile-0.25krş arası maksimum(şişli osmanbey mecidiyeköy levent trafiği Daha trafik bi yer var mı dünyada söylesin biri Hindistandan beter buralar.


    Bende daha önce hiç citroen zx görmemiştim araba aldım dediğim arkadaşlarım benim arabayla hiç görmediklerinden araba ne dediklerinde zx cevabını verdiğim esnada aa biliyorum diyenle karşılaşmadım daha.
    İtibarının altında değer gören bir araç gerçekten.Ne durumdalar bilmiyorum ilanlar iç açıcı değil ama çalışır durumdalarına 7-ile 11 arasında isteniyor bilginize.1.8,2.0 motorlu olanlar ne kadar yakar merak içerisindeyim.ama gazla rahat 0.35krş yakar şehir içi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 24 Kasım 2016; 2:50:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunlarda Zımpara aşamasından ekler
    5.000TL'ye Araba Aldım.Detaylı Anlatım..5.000TL'ye Araba Aldım.Detaylı Anlatım..5.000TL'ye Araba Aldım.Detaylı Anlatım..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • maşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güle güle kullan iyi fiyata iyi araba... arkadaşımda bunun 1.8 i var başka aracıda olmasına rağmen satmıyor...

    reno 19 ile aynı ayarda araç... ama piyasası yok işte nedense...
  • Müthiş olmuş, güle güle kullanın.
  • TRT jantını döşemesini değiştirip araba yarattık diyenleri yayınlayacağına sizin gibileri yayınlasa keşke. Fiyat performans çok iyi. Gayet iş görecek bir araba. Tebrikler.
  • bomba olmuş
  • Çok güzel olmuş aracınız güle güle kullanın.

    Sanayide sizin gibi tanıdığı olmayan, sanayicilerin dilinden anlamayan biri parası olsa dahi yaptıramaz bu işleri. Ya da acayip miktarda kazık yer, sonrasında da insanlara güvendiği için hayata küser.

    quote:

    Neyse Normalde Torpido sökülüp kalerifer radyatörünü temizlemek gerekir meslek sırrı olan bir yöntemle torpido sökmeden babam temizledi.Şuan araba çalışırken birini içeri kitleyip ellerini bağlasanız.fan son kademede sıcaktan 10dakika içerisinde arabadaki kişiyi öldürebilir kadar sıcak üflüyor.Bazen keyiften Doblocu amcalar gibi atletle sürdüğüm doğrudur. motordan sonra keyifli oluyor sıcak.Yanımada motorcu arkadaşlarımı alıp Kısık ateşte yanakları pembeleşinceye kadar onlarıda pişiriyorum bi güzel Nazar değecek arabaya :) .

    Dip not: Babam şu kalerifer temizleme işlemini müşteriye yapsam arabayı bırak abi bi günlük iş var derim 300tl gibide işçilik alırım dedi.(hesabı siz yapın)
    Şöylede bir püf verelim Arabayı aldığımda radyatörde antifriz yoktu.Antifriz koyduk buda Borulardaki pası söktü ve petekleri tıkadı hepten gitti ısıtma.Yani İçerisinde uzun süre antifriz olmamış arabanın Soğutma sistemi paslıdır Her türlü Para miktarı sıkışmış olabilir arabaya ona göre..


    Mesela siz de açık bir şekilde diyorsunuz meslek sırrı olan söyleyemeyeceğim bir yöntem, babanızın dediğine göre arabayı bırak deyip 300 tl alınacak işlem. Babanız kendi bir teknik geliştirmiştir ve normalde ustalardan daha basit bir şekilde halledebilir buna sözüm yok, ancak vakit almayacak bir işlemi daha çok para alabilmek için vakit alıcı gibi göstermek, işte tam benim sanayi esnafından beklediğim bir davranış. Halbuki dese ki "Başka yerlerde bunu torpido söküp 300'e yaparlar ben sana 200'e hallederim" veya "Torpidonu sökmem araban kurcalanmamış olur 250 tl alırım hem de hızlı hallolur" dese müşteri de daha çok güvenir ve bence ikna olur öyle ustaya. Hem de geliştirdiği tekniğin hakkını vermiş olur.

    Neyse okurken sanayide karşıma çıkan birtakım ustalar gözümde canlandı ondan sebep yazmadan edemedim. Sizi ve babanızı tenzih ederim, aracınız tekrar hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otosarrafı -- 24 Kasım 2016; 13:28:54 >




  • helal olsun emeğinize sağlık. sanat budur :)
  • @Oto sarrafı Hocam Bende sizinle Aynı görüşteyim güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.
    Benim şahsi görüşüm bir ustanın iş yapma ve fiyatlandırma biçimini en çok müşteri kitlesi belirliyor.

    Örneğin doğru hatırlıyorsam modeli Mitsubishi h100 ticarı araç malum.Albeanin far değiştirmesi ne kadar kolaysa h100 ün far değiştirmesi 10 kat zor alttan üstten bi yerlerden giriliyorda değiştiriliyor.1dk lık iş 15dakikaya çıkıyor.

    Normal arabaya ampul dahil 20tl ye değiştirirken H100e 30tl dersen usta naptın ya alt tarafı bi far değiştirdin diyor. (bide uzun sürdüğü için beceriksiz statüsüne sokuyor cahilliğinden..) Ya usta sen çok uğraştın Hakkını helal et al 30tl veya 5tl de ben vermek istiyorum çıraklar benden bir çikolata yesin diyen pek olmaz.
    Araba gelmiş arızalı abi 200tl parça ve işçilik masrafı var dersin. Müşteri "olur abi ne gerekirse yap halledelim yapalım yeterki çalışsın der." İş bitince Abi vallaha cebimde 160tl kalan demeye başlar..(ulan parça zaten 120tl adam senin işçiliğini bedavaya getiriyor.)
    Ticari taksi geçen gün 1saat işi uzadı diye 150liralık işin kendi çapında 50tlsini kırpmış Bide Sanayide ortaya yemek konur lahmacun v.s bilirsiniz herkes yer.Adam bide güzel karnını doyurmuş. 25tl lik yemek 50tl lik kırpma
    Adam 1 saat uzadısında değil para vermek istemiyor bahane ediyor plaka sahibine söyler yövmiyesini 1 saat eksik verir...Haklı olabilir ama bu arabadır Özel hastanede doktor ameliyatı uzayınca İndirim mi alıyorsunuz. Yoksa doktor Mesai Ücretimi alıyor ? Arabanın Sökülmekten tüm vidaları olmuş yalama usta zor topluyor..

    Babamı gece yol yardıma çağırıp abi Seni aradım bayan var arabada bozulmak istemedim ama cebimde Benzin parası yok araba benzinliksizten yolda kaldı bana 100tl borç verebilirmisin diyen müşteriyimi söyleyeyim? (Bu arada babamda vermiş ve adam 1 hafta sonra babama 200tl olarak yatırmış şaşılası durumlar..)


    Mesela Kalerifer Olayındada şöyle bir durum var babamın tanıdığı bir müşterisidir karşılıklı ciddi anlamda bir güven vardır bu tip müşterilere mutlaka izah edilir.Nasıl kalifiye usta varsa kalifiye müşteride vardır..
    Ayrıca yaptığı Sökmeden kurtarma olayı yarı yarıya ihtimalli kurtulmayabiliyor.
    300tl Alırım dediği x abiye deseki böyle böyle bişey yapıyorum.Yapılan işi gördükten sonra gider 10 ayrı tamirhanede anlatır(arabasıda hurda sayıldığından sanayiden çıkmayan tipler bunlar) Ayrıca Ayıp be usta 30dkda hallettin işimizi bu kadar para alınır mı der..
    Bide Üzerine Eğer denediği yöntem çözmezse Olmadı Abi şimdi git Yarın gel 300tl ile diyemezsin.Bi durum daha var Bu adama sen en baştan 300tl desende Deminki cebimde Şu var mevzusuna döneceği kesindir..

    3 tip usta vardır. 1) İnsanlığı iyi Ustalığı kötü 2)Ustalığı iyi ama insanlığı kötü(karakter, ücretlendirme, yalan söyleme) 3)ustalık +insanlık
    Hangisine rastlarsanız artık..

    Babam diye söyleyemiyorum müşteriye göre nasıl davranması gerektiğini hangi müşteriyi nasıl dengeleyeceğini gerçekten kavramış kanımca..
    He dediğiniz gibi bu durumları işgüzarlığa vuran Ustalar çoğunluktadır ben ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum.
    Detaylı izah etmeden bunu açıklayamazdım sanırım.

    Sevgiler Saygılar




  • atakan123123 kullanıcısına yanıt
    Hocam demek istediğinizi anladım, sizin babanız nezdinde söylemek istememiştim. Ama işte maalesef bana hem ustalığı hem de insanlığı iyi olanı pek rastlamadı şimdiye kadar. Aracım eski zırt pırt bişe çıkarıyor, aynı sorunları tekrar da ediyor. Mesela dün sinyaller ve dörtlüler bir yanıp bir yanmamaya başladı. Muhtemelen bir röle veya sigorta işi, ama gitsem şu da bozuk bu da bozuk çıkaracaklar başıma.

    Mesela aracı aldığımda fren ana merkezi bozuktu, köylüm olan bir usta başka bir hemşerimize yönlendirdi. Sıfır orjinal parça taktı(350 tl) 200 tl de işçilik aldı ama frenler halen yine yüksek hızlarda boşalıyor hissi veriyor frenlemesinde sıkıntı var özellikle ani frenlerde. Şimdi düşünüyorum belki de asıl sorun ana merkez değildi. 3-4 kez gittim hava aldı durdu, en sonunda da eski araç bu kadar olur dedi. Lafa bak, ben daha ne diyeyim.Başka çözüm de üretmiyor, dese ki borudan bilmem nerden. Bi de güya hemşeri.

    Aracımdan bıktım, daha doğrusu kazıklanmaktan bıktım mümkün olsa değiştirecem ama durumum yok. Sizin konuyu görünce de yaşadıklarım aklıma geldi,yazmak istedim. İşim çözülsün usta hakkını alacak tabi ama bana hep hakkından fazlasını almaya çalışan ustalar rastladı, aracı bırak yarın al öbür gün al dediler sonra bakıyorum olmamış gidiyorum şunu yaptım bunu ettim git-gel git-gel bişeler daha yapıyorlar yok anlamaıyorum ki uzay aracı mı bu. Çok git-gel yapınca sanki işlerini engelliyormuşum gibi triplere giriyorlar bi de sanki bana bedavaya yapmışlar.

    Neyse hocam tekrar hayırlı olsun aracınız güle güle kullanın.




  • araba daş gibi olmuş çok beğendim. eski araba yoktur bakımsız araba vardır.
  • Hayırlısı olsun

    Motorunuzdan memnunmuydunuz , keyif veriyormuydu sürerken ?
  • 4 kapı ayarı 150 tl. neden bu kadar pahalı.
  • İyi iş çıkarmışsınız tebrik ederim güle güle kullanın. Arabadan çok harcanan emek sürüş keyfini arttıracaktır sizin için. Belkide alacağınız bir sıfır arabadan daha çok tatmin edecektir bu araba sizi. Zaten günümüz şartları gereği bu tur eski modellerin toplama örneklerini daha çok göreceğiz. Dolar olmuş 3.5, benzin 5 tl , ötv olmuş uzay, kur farkından dolayı arabaların fiyatı arttı ve yeni yıl zamları kapıda hepimiz için hayırlısı olsun...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @atrix1212 Hocam Bende farkındayım Heralde daha önce bizimkiler bi kaç ücretsiz iş yaptırdılar hepsi bana kitlendi Fazla olduğunu düşündüğüm tek masrafım.
    @jimhendrix Aynen Hocam Eski araba yoktur bakımsız araba vardır. Ama Fark ettiğiniz üzere benim arızalarımın yarısı Usta Hatası yüzünden Düzgün bir Ustaya Yaptırmış olsa bunlar olmazdı bile.Arabanın Üretim kalitesinden çok ustanın iş kalitesi Malın durumunu belirler.
    @otosarrafı Üzüldüm Açıkçası duruma.Neden konuyla ilgili dolu olduğunuzu şimdi anlıyorum..İnşallah Çözülür Durumunuz Konuyla ilgili Pm'leşmek isterim sizinle..
    @hakanyuce35 13k da 2014 mor renk mt 07 sahibiydim.Hem yeni model hem güçlü hem ekonomik öyle bir motor daha yok..(Tabi dolar çıkmadan önceydi.ben aldığım fiyattan %20karla sattım neredeyse..)


    5.000TL'ye Araba Aldım.Detaylı Anlatım..5.000TL'ye Araba Aldım.Detaylı Anlatım..




  • Süper konu elinize sağlık
  • Baştan sona okudum ben de... gösterge ışığı ayarlanmayan az sayıda araç gördüm, broadway'de de vardı concorde'da da vardı, eşimin punto evosunda da var, citroen c4'te de var honda civic'te de var... bir çok araçta var yani... ayrıca citroen grubunda bir de "gece modu" var
    5.000TL'ye Araba Aldım.Detaylı Anlatım..
    Butona basınca ışıkların çoğu kararıyor veya yok oluyor




  • Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin :)
  • Allah ağız tadı ile bindirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.