Şimdi Ara

4K TV'DE OYUN OYNAMAK?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
9.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lalupa1907 L kullanıcısına yanıt
    http://www.vatanbilgisayar.com/lg-47lb652v-47119-cm-3d-fhd-smart-led-tv-cmr-500-hz-dahili-uydu-2-gozluk.html#ozellikler

    Benim kullandiğim almadan bayaği araştirdim şahane görüntüsü ayrica 3d oyun oynayabilirsin 3d gözlüklerle samsunglardaki gibi pille felan uğraşma derdin yok smart özelliiğiyle klaveye takipta kullanabiliyorsun ayrica




  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Siz galiba ultra hd'den sonra bu tv'yi ikinci tv olarak kullanıyorsunuz?Ben konumda da bu tv'nin linkini atmıştım beğendim bende acaba bu tv donanımsal olarak kaç hz bilginiz var mı?Benim ekran kartımdan bağımsız olarak veya kartımı titan x sayın şuan 4k dediğim tv mi yoksa bu tv mi alınır?Bu kadar soru soruyorum kusura bakmayım bu kadar sormamın sebebi alıp uzun yıllar kullanıcam bunlar her sene alınan ürünler değil bir tane alıp senelerce kullanıyoruz malum fiyatlar pahalı :) Bu tv'den bahsettiğim konu:http://forum.donanimhaber.com/m_107234161/f_//tm.htm#107234161



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lalupa1907 -- 3 Temmuz 2015; 20:05:52 >
  • lalupa1907 L kullanıcısına yanıt
    Ben oyun oynarken kulaniyorum birde 3D film ve oyun kefini diğer hiçbirine değişmem senin vediğin linkdeki tvde 4k ama 3dsi yok gereksiz dediğim gibi geri iade edemezsen memnun kalmazsan elinde patlar ben 4k iade edene kadar ne çektim.fullhd daha mantikli 3dsi olan 4k gerçekten gereksiz netten 4k video izleyim desen bile o hizda video izletebilecek internet paketi bile yok henüz dona dona izlersin ben 1080 bile dona dona izliyorum kaldiki 4k




  • Gtx970 le 65ub950v bağladım 4k 60 hz de çalışıyor tv. Ama ekran kartının performansı yetmiyor tabi baya bi kısmak gerekiyor. 980ti ile medium ultra arası oynanır sanırım bf4 falan. Onun dışında mk x , fifa2014 ve nfs rivals oynadım full detay sıkıntı yok 60fps oynanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOLL0 -- 13 Temmuz 2015; 11:46:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lalupa1907 L kullanıcısına yanıt
    hocam 4k tvlerde 1080p görüntü upscale yeteneğine bağlı olarak 1080p bir tvden daha iyi görüntü verir ve bu 43uf7787 de bu yetenek var şu dakikadan sonra full hd tv alınmaz 3dye de gerek yok çok tutulan bir özellik değil ben yine sözümdeyim bu tv sizin için biçilmiş kaftan 4k60p yayinda aldigi icin 3-4 sene sonrasinda dahada işe yariyacak :) ayrıca mesajima cevap vermeyip bi tesekkür dahi etmemeniz biraz ayıp.. ayrica aparat olarakta linkini attığım ürünü almanızı şiddetle tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy585858 -- 13 Temmuz 2015; 19:44:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • crazy585858 kullanıcısına yanıt
    Hocamm tüm bilgiler için çok çok teşekkür ederim yemin ediyorum siz gün içinde aklımdaydınız işten çıkanca mesaj atacaktım özel mesaj bile gönderecektim ama siz yanlış anladınız lütfen kusura bakmayın tekrar tekrar teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lalupa1907 -- 13 Temmuz 2015; 20:07:02 >
  • crazy585858 kullanıcısına yanıt
    Hocam daha siz bu mesajı değişmeden önce içimden geçti adam diğer konudan gelmiş bu konuya bana yardım etmeye vallahi helal olsun dedim içimden.Akşam pc'ye geçince güzel bir teşekkür yazacaktım telefonla iş arasında apar topar yazmak istemedim.
  • lalupa1907 L kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf makinesinin pozlama süresi kısa tutularak çekim yapılabilseydi net rakamları görebilirdik, yanlış algılamadıysam notebook monitörüne göre yaklaşık 0.1 saniye lag var. Mouse tıklamalarınız 0.1 saniye geriden gelir, oyun kontrolcüsü yine 0.1 saniye geç tepki verir ve film izlerken ses çıkışını harici bir ses kaynağına takarsanız görüntü sesi 0.1 saniye geriden takip eder (medya oynatıcıdan ses akışı geciktirilerek düzeltilebilir)

    Bu saydıklarım sıkıntı değil diyorsanız, 0.1 saniye hissetmeyeceğinizi düşünüyorsanız problem yok.

    Bu konunun üstadı bocekgrafik
    Konu linki:http://forum.donanimhaber.com/m_61407655/tm.htm




  • 2kyı neden hemen atlayıpta 4k diye diretiyoruz acaba bu bir süreç 2kda bile tatmin edici sistemler herkesin ulaşacağı türden değil
  • lg 40ub800v titan x ile testlerde 1.4 hdmi kablo kullandım kablo uzunluğu 1.8m 60hz de herhangi bir problem yapmadı ses ve görüntü gayet performanslı şekilde iletimini sağladı
    en önemli faktör monitörlerin input lag değerleri tv alırken eğer oyun faktörü önemli ise tv input lag değerlerini araştırıp alabilirsiniz.
    lg 40ub800v input lag değeri 60 civarı ve çok iyi değil fakat ben %90 3d çalışma monitörü olarak kullandığımdan problem yaşamadım gerçi crysis 3 testlerinde de gayet akıcı çalıştı farkı oyuncu arkadaşlar ancak anlar kabul edilebilir input lag değerleri 20-35 gib aralıklar

    http://www.displaylag.com/display-database/

    örnek tv modelleri mevcut yeni seriler için de araştırma yapabilirsiniz artık input lag değerlerine önem verildiğinden değerlere kolaylıkla erişilebiliyor.

    güzel bir tv örneği 120hz ve 20ms input lag ile mükemmel bir performansa dahip.

    http://www.amazon.com/dp/B00TWFHSPY/?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbiter -- 27 Temmuz 2015; 22:45:48 >




  • Hocam selamlar,

    2x gtx 980 Ti 'de oyun ağırlıklı ve film izlemek için Türkiyeden alabileceğim bir tv var mıdır ? İnput lag değeri düşük olan 55Inc baya fazla benım için max verebileceğim fiyat 3k.
  • Arkadaşlar bende yeni 4 k tv aldım eski tv 1080p idi ama nasıl oluyorsa 4k tv de 1080p oyun oynamama rağmen daha iyi görüntü alıyorum sebebi nedir çok şaşırdım :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heryerde yazdık burayada yazalım

    tv den monıtor ol-maz

    monıtorden tv olur

    tvden oyun oynanmaz (oynanır fakat aynı tadı vermez ,veremez)
  • InsideR kullanıcısına yanıt
    Tamamen psıkolojık bır yaklasım olmus

    Gercekcı konusmak gerekırse 20ms ınput lag suresı olan onlarca tv var.Hatta oled tv ler 10ms yanı asus 144hz 27ınch monıtorunkı kadar.Ayrıca oled tvlerdekı tepkı surelerı 0.1ms, monıtorlerdekı tepkı surelerı en az tn ler 1ms, ıpsler 4ms.

    Sız sanıyor musunuz monıtorlerde ınput lag yokHer monıtorun ınput lagı farklı 2ms olanda var 25ms olanda.

    ınput lag surelerı ıle tepkı(erısım)surelerı aynı degıldır.Input lag mouse hareketlerının ekrana gec gelmesıdır.Tepkı suresı bir pikselin aktif (siyah) durumdan pasif (beyaz) duruma geçip tekrar aktif duruma dönmesi için geçen süredir.

    Bılmeden, kullanmadan konusmak bu forumda moda olmus
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WARTIME

    Tamamen psıkolojık bır yaklasım olmus

    Gercekcı konusmak gerekırse 20ms ınput lag suresı olan onlarca tv var.Hatta oled tv ler 10ms yanı asus 144hz 27ınch monıtorunkı kadar.Ayrıca oled tvlerdekı tepkı surelerı 0.1ms, monıtorlerdekı tepkı surelerı en az tn ler 1ms, ıpsler 4ms.

    Sız sanıyor musunuz monıtorlerde ınput lag yokHer monıtorun ınput lagı farklı 2ms olanda var 25ms olanda.

    ınput lag surelerı ıle tepkı(erısım)surelerı aynı degıldır.Input lag mouse hareketlerının ekrana gec gelmesıdır.Tepkı suresı bir pikselin aktif (siyah) durumdan pasif (beyaz) duruma geçip tekrar aktif duruma dönmesi için geçen süredir.

    Bılmeden, kullanmadan konusmak bu forumda moda olmus

    Aynen hocam ya.Tvden monitor olmazmış.Çok biliyorlar.Neye göre konuşuyorsun .Anca boş laf.Tvde monitörden alınan keyif alınmazmış.E ben tv ile monitorden daha çok keyif alıyorum.Buna kim ne diyecek ??

    Dersin ki tvnin renkleri bir ips monitör gibi birebir tutmaz , kalibre olmaz o yüzden de photoshop benzeri profesyonel kullanımlara uygun değildir , tavsiye edilmez.Anlarım.3-5 ms gecikme yüzünden tvde oyun oynanmaz demek iş bilmezliktir.

    Bu konuya ilk mesajı ben yazmışım.O zaman plazmam varmış.Şu an hdr destekli 4k tv var.Plazmaların tepki süresi daha iyi derlerdi.Biz de inanırdık.Şimdiye kadar 3 farklı 4k led tv kullandım.Hepsinin de input lag değeri plazmadan iyiydi.Mouse ve gamepad daha hızlı tepki veriyordu.Demekki kulanmadan , ezbere söylenen şeylerin bir anlamı yok.Tecrübe etmek lazım.

    Şu an kullandığım tv va panel.İps monitörle renkler tam tutmayabiliyor.Lg'nin ips led 4k tvsini kullanmıştım.Kalibrasyonla ips monitorun renklerini birebir alabiliyordum.Photoshop vs de yapılabiliyordu gayet güzel şekilde.Yanılma payı çok azdı.

    Diyeceksiniz ki ips monitorlerin tepki süresi zaten yüksek.Onda da pek oyun oynanmaz.Oynayan oynuyor kardeşim.Gayet de güzel tepki veriyor.Çok azımız profesyonel oyuncu - online gamer.O yüzden de bize ortalama bir input lag değeri yeterli oluyor.Tvlerin de input lagı ips monitorlere çok yakın olduğu için her türlü yetiyor.Bunlar belli bi yerden sonra pazarlama stratejisine döndü.10 sene öbce 20ms olan monitörler bugün 1ms oldu.O zaman oyuncular oyun oynayamıyor muydu bu monitörler ile.Geçiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 13 Kasım 2017; 18:39:4 >




  • Öncelikle monitörde de TV'de de input lag var, ancak TV'lerde çok daha yüksektir. TV'nin üstünde yazana bakmayın ona bakarsanız 800 hz TV'ler var halbuki yazılımsal bir yanıltmacadan öte birşey değil, TV test eden bir dünya site var girip oradan bilgi alabilirsiniz. En iyi TV'lerde dahi 10-15 ms gecikme var ne yazık ki, ortalama monitörlerin 5 ms gecikme sunduğunu düşünürsek fazla. Ama bu sadece competitive oyunlar için sorun teşkil eder, Overwatch, LoL, Dota, CS: Go gibi oyunlarda TV'den uzak durmak istersiniz, zaten farkettiyseniz hepsi PC oyunu TV'ler daha çok konsollara yönelik. TV'de oyun oynanmaz diye bir söylem çok iddialı olur, ben monitör+oyuncu koltuğu ikilisini büyük TV+koltukta yatarak oynamak ikilisine tercih ederim, ama şimdi atıyorum Witcher veya AC oynarken de eski konsol günlerimi özlemiyor değilim, yattığın yerden paşalar gibi oynamanın da bir keyfi var.

    4K TV'de veya monitörde 1080p oyun oynamaya gelince, bunu yapmak istemezsiniz. Her panel kendi çözünürlüğünde optimum kalitede görüntü verir, 1080p görüntüyü 4K TV'ye gönderirseniz ve bu görüntüyü TV'ye upscale ettirirseniz görüntüde hem kırılma olur hem de ciddi manada bulanık gözükür. TV'de biraz daha şanslısınız çünkü uzaktan bakıp bunları görmeme şansınız var ama 4K monitörde 1080p içerik tüketmek işkence gibi olur, uzakta da duramayacağınız için 1080p monitörde alacağınızdan çok daha kötü görüntü alırsınız. Bu noktada konsollar PC'den daha şanslı çünkü konsolların built-in upscaler'ı olur upscale işini TV'nin dandik işlemci ve yazılımına bırakmaz, AF uygular, bulanıklığı azaltır upscale ettikten sonra konsollar. PS4 Pro AC: Origins'i 1440p civarı bir çözünürlükten 4K'ya upscale ediyor, ancak verdiği görüntü sizin PC'nizden oyunu 2K'da açıp 4K TV'de gördüğünüzden çok daha kalitelidir kendi upscaler'ı sayesinde.

    Özetle PC kullanıcısı donanımına uygun panel seçmek zorunda bir bakıma. Ben GTX 1070 ile 2K monitör kullanıyorum, ayar kısmam gereken oyunlar oluyor bazı oyunlar 60 FPS'nin altına düşüyor ama asla çözünürlüğü 1080p yapayım ayarları ultra yapayım falan demedim inanılmaz kötü bir görüntü oluyor 2K panele 1080p sinyal gönderince, görmek isteyene denemesi bedava.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    4k tvde 1080p oyun oynama kısmında bulanıklık olayı artık geride kaldı.Her markanın en alt model olmadığı sürece tüm modelleri 4k upscale konusunda iyi işler çıkarıyor.1080p de oynasanız 2k da oynasanız optimum görüntüyü sunuyor.Bir bulanıklık söz konusu değil.Her detayı en uç noktaya kadar gösterebiliyorlar.Bu durum monitörler için geçerli olmayabilir çünkü onlarda bildiğim kadarıyla upscale olayı yok.Doğal çözünürlükleri neyse en iyi görüntü o çözünürlükte alınıyor.Altındaki çözünürlükler bulanıklık yaratıyor.
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Cok eskıden 2008de falan tv ıle oyun oynamak harbıden cok sıkıntılı ıstı.Input lag sevıyelerı 100-150ms cıvarındaydı.Ama artık tv ler ps4 lere xboxlara gore yapılıyor.Hatta 2018de gelecek hdmı 2.1 vrr desteklı olacak.Yanı gsync ve freesync tarıh olacak.4k,8k,10k 120hz destegı sunacak ve dynamic hdr yanı dolby atmos hdr teknolojısı gelecek.hdmı 2.0 18gbps ıken 2.1 48gbps olacak.Buda dehset bır bantgenıslıgı demek.

    Vrr: varıable refresh rate nedir: Bu teknolojı ıle gsync ın ve freesync ın yaptıgı aynı seyı hdmı 2.1 yapacak.Tabıkı bunun ıcın 3 materyal gereklı.Ekrankartı, kablo, tv yada monıtor.Bu 3 materyalınde hdmı 2.1 gırısınden baglı olması gerekıyor.Bu sayede oyunlarda yırtılma(tearıng) olusmadan monıtorun yada tv nın hz sabıtlenmeden yuksek fps lerde sıfır ınput lag ıle bakın burası cok onemlı sıfır ınput lag ıle oyunlar oynanabılecek.Yanı bır bakıma vsync off gıbı dusunun ama yırtılma olmadan

    Tv lerde real(gercek) panel 100hz sevıyesıne su an bıle ulasmıs durumda.Yenı gelecek tv lerde real 120hz 240hz paneller kullanılacak.

    Bu yazılardan sonra hala monıtor kullanmak ısteyen var mı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WARTIME

    Cok eskıden 2008de falan tv ıle oyun oynamak harbıden cok sıkıntılı ıstı.Input lag sevıyelerı 100-150ms cıvarındaydı.Ama artık tv ler ps4 lere xboxlara gore yapılıyor.Hatta 2018de gelecek hdmı 2.1 vrr desteklı olacak.Yanı gsync ve freesync tarıh olacak.4k,8k,10k 120hz destegı sunacak ve dynamic hdr yanı dolby atmos hdr teknolojısı gelecek.hdmı 2.0 18gbps ıken 2.1 48gbps olacak.Buda dehset bır bantgenıslıgı demek.

    Vrr: varıable refresh rate nedir: Bu teknolojı ıle gsync ın ve freesync ın yaptıgı aynı seyı hdmı 2.1 yapacak.Tabıkı bunun ıcın 3 materyal gereklı.Ekrankartı, kablo, tv yada monıtor.Bu 3 materyalınde hdmı 2.1 gırısınden baglı olması gerekıyor.Bu sayede oyunlarda yırtılma(tearıng) olusmadan monıtorun yada tv nın hz sabıtlenmeden yuksek fps lerde sıfır ınput lag ıle bakın burası cok onemlı sıfır ınput lag ıle oyunlar oynanabılecek.Yanı bır bakıma vsync off gıbı dusunun ama yırtılma olmadan

    Tv lerde real(gercek) panel 100hz sevıyesıne su an bıle ulasmıs durumda.Yenı gelecek tv lerde real 120hz 240hz paneller kullanılacak.

    Bu yazılardan sonra hala monıtor kullanmak ısteyen var mı

    Real 120hz panel kullanan tvler çok çok az.Önce 100hz palavrasıyla başladılar bu olaya.2000hz'e kadar geldiler.Görüntüye tamamen tvnin oluşturduğu ekstra karelerle görüntünün daha akıcı hale getirilmesi olayı bu.Oluşturulan görüntüler tahmin edilip oluşturulduğu için ekranda hoş olmayan artifactlar gözükebiliyor.Ben çoğu zaman kapalı tutuyorum bunu.

    Gerçek 120hz veren birkaç panel var.Vizio'nun bir iki 4k model tvsi 1080p'de 120hz verebiliyor.Fakat üretici bundan bahsetmiyor , tvyi 120hz olarak satmıyor.Bu ,kullanıcıların ekran kartından bazı ayarlar , özel çözünürlükler vs kullanarak yakalayabildikleri bir özellik.Ben de tvyi oc ederek 70hz'de çalıştırabiliyorum.Konu da açmıştım bununla ilgili.

    Bu vrr olayı da iyiymiş.Bilgim yoktu.Teşekkürler




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.