Şimdi Ara

4K Filmleri inceleyip değerlendirelim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
7
Favori
21.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Realorfake4k inceleyin derim bazı 4 kk filmleri izleddim orjinal 4 k bluraay izlediğim ffilmler inferno rezident evil intikam passencer undderworld muhteşem yedili ve hepsi tam bir fiyasko bu dr mağazası nerde fake bir 4 k film vaar getirmiş sakın bu filmleri alıp paraanızı çöpe atmaayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardanad kullanıcısına yanıt
    Passencer hariç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N11.com üzerinden bazı 4k filimler

    Kung İsland

    Mumya

    Son Şovalye

    Şirinler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filteke -- 20 Kasım 2017; 21:5:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdr-2015

    Ağa çakmışım 4K 8K ya bana 1080p mis gibi yetip artıyor

    Çok gereksiz yani ; )



    1080p tam oturmuş sistem h264.AVC 4k hevc saçmalığı yüzünden sıkıntılı çoğu orta ayar pc'bile dara düşüyor bak sadece codec diyorum 4k verim için izleme mesafen yakın 55 ekranda 2 metre olucakki ancak ha bide HDR saömalığı var resmen detayları öldürmek için çıkmış patlak saçma ışık calibrasyonu4k BD-Playerda kutulu orjinal 4k uhd bluray ve aynı filmin normal bluray versiyonu arasında çok fark yok hdr sadece renkleri patlatıyor okdr




  • ARKADAŞLAR ANKARA DAYIM VE 4K FİLM BİLDİĞİNİZ BULAMIYORUM OLED 55" 4K DOLBY ATMOS DESTEKLİ TV YE SAHİBİM VE HAKKINI VERE VERE İZLEYEBİLECEĞİM FİLMLER ARIYORUM NEREDEN NASIL İNDİREBİLİRİM (ÜCRETLİ TORRENT SİTELERİ HARİÇ) ÜCRETSİZLERDE VARMIŞ AMA HALA BULAMADIM YADA NEREDEN TEMİN EDEBİLİRM ANKARADA OLAN ARKADAŞLAR VARSA ALADABİLİRİM
  • Arkadaşlar selam.Başka bir konuda paylaştığım bilgileri 4k video oynatma ile ilgili olduğu için burada da paylaşmak istiyorum.

    Yazının konusu pcde gt1030 seviyesinde bir kart ile 4k-hdr filmleri akıcı bir şekilde oynatmak.Kullanacağınız program klite codec pack.Seçeceğiniz oynatıcı media player classic ve çözücü madvr.İgileniyorsanız işinize yarayacaktır

    Bu ayarlar gt1030 ekran kartına uygundur.5gblık 1080p rip filmlerden 110gblık 4k hdr filmlere kadar bu ayarlarla akıcı bir deneyim elde edilebiliyor.
    Tavsiyem klite codec pack yükleyin ve madvr'ı oradan aktif edin.Ardından ilk işiniz ekranınızın tazeleme hızını oynatacağınız video kaç fps ise o rakama ayarlayın.24fps ise ekranı 24hz'e ayarlayın.Aksi taktirde videolar madvr üzerinden 60fps oynatılıyor ve 60fps tutturulamadığı taktirde oyunlardaki gibi bir akıcılık kaybı oluyor , atlamalar yaşanıyor.Artı 24fpsde atıyorum %40 gpu yükü varken 60fpsde %100 gpu yükü oluşuyor gereksiz yere.60fps olmasının hiçbir avantajı görülmüyor.Smooth vision vb bir etki elde edilmiyor.

    Madvr seçimi:

     4K Filmleri inceleyip değerlendirelim
     4K Filmleri inceleyip değerlendirelim
     4K Filmleri inceleyip değerlendirelim

    Lav decoderı önlüyoruz.Korkmayın videoları yine gpu çözüyor.Bu şekilde lav önlendiğinde performans artışı gözlemledim.Lav ile madvr'yi boşu boşuna aynı anda kullanıyormuşum.Ezbere iş yapılmaması gerektiğine bir kanıt.


    Bundan sonra göstereceğim ayarlar yine performansa direkt etki eden şeyler.Göstermediğim ayarlar-sekmeler default halde bırakıldı.

     4K Filmleri inceleyip değerlendirelim

     4K Filmleri inceleyip değerlendirelim

    Hdr video-film oynatırken bu ayarı seçiyoruz.Tv hdr bir film oynattığınızda hdr oldugunu otomatık olarak algılıyor.Bu ayar aynı zamanda hdr bilgisinin tv üzerinden işlenmesini ve gpuya yük binmemesini sağlıyor.
     4K Filmleri inceleyip değerlendirelim

    Açık olmasında fayda var.Progressive olmayan interlaced videolarda düzeltme sağlar.
     4K Filmleri inceleyip değerlendirelim

    Bu ayarlar düşük kalitedeki videolardaki hataları gidermek üzerine.İşaretlediğim ayar hariç diğerleri çok fena performans götürüyor.Filminiz yeterli kaliteye sahipse hiçbirini açmanıza gerek yok zaten.
     4K Filmleri inceleyip değerlendirelim

    Ölçekleme ayarları.Hepsinin izlediğiniz videonun çözünürlüğüne ve bitrateine bağlı performans kaybı var.

    Chroma , bir nevi renk ve piksel bilgisi işleme ayarı diyebiliriz.1080p filmlerde ar ayarını açabilirsiniz fakat 4klarda ar kapalı olsun.Gpu anca yetiyor.
     4K Filmleri inceleyip değerlendirelim

    Downscale ölçekleme.Şöyle açıklayayım.4k bir tvniz var ve 4k bir film izlemek istiyorsunuz.Tam ekran yaptığınızda sorun yok fakat ekranı küçültüp kenara aldığınız bir anda oynatıcının ekranını ne kadar küçültürseniz gösterilen filmin de çözünürlüğü aynı oranda düşürülüyor.Mesela oynatıcının ekranını tvnizin ekranının tam 4te biri kadar küçülttünüz.Film bu haliyle 1080p çözünürlükte oynatılıyor (4k,1080p'nin 4katı çözünürlüğe sahip) .Bu şekilde videoya downscale uygulanıyor yani çözünürlüğü düşürülüyor.Bu da belli bir gpu gücü istiyor.Bazı arkadaşlar dowsnscale edilmeyecek bu ayar önemli değil vs diyordu açıklamam bu durumu da kurtarıyor.Jinc ayarı 4k bir filmde yeterli performansı tutturuyor.
     4K Filmleri inceleyip değerlendirelim

    Upscale ayarı.1080p bir filmi 4k ekranda izlemek istediğinizde çözünürlüğü ekranın çözünürlü neyse ona çıkarıyor.Yani kısaca 1080p filmi 4k çözünürlüğe yükseltiyor.1080p bir ekranda 1080p bir film oynatınca da videoyu upscale ediyor mu o konuda bir fikrim yok.Deneyen arkadaşlar bilgilendirir artık.Jinc ve anti ring filtresi açık şekilde gpu gücü yetiyor.Super xbr de kullanılabilir ama ben bunu tercih ettim.
     4K Filmleri inceleyip değerlendirelim

    Full screen ayarı kapalı olsun.Ne işe yaradığını tam olarak bilmiyorum çünkü bende hataya sebep oluyor.Tam ekran yaptığımda ekran kararıyor , fareyi ekranın altına getirdiğimde ekran geliyor fakat görüntünün belli bir kısmı sabit kalıyor.Kısacası macera aramayın.
     4K Filmleri inceleyip değerlendirelim

    Gpu gücü 4k filmlerde smooth motiona yetmiyor.Yetse bile ben kullanmayı sevmiyorum.Filmler 24fps olarak güzel.1080p belgesel tarzı videolarda tercih edilebilir.
     4K Filmleri inceleyip değerlendirelim

    Titreme diye geçiyor fakat pratikte ne işe yarıyor göremedim.Hareketli görüntülerdeki titremeyle bir ilgisi yok.Daha ziyade sabit bir görüntüdeki dokuların titreşmesii durumunu önlüyor olabilir.Random veya ordered seçilebilir.Pek bir performans kaybı yaşatmıyor.
     4K Filmleri inceleyip değerlendirelim

    Olaylar bu şekilde.Daha güçlü ekran kartı olan arkadaşlar ne yapabilir ekstra olarak onu söyleyeyim.
    Artifact removal ayarlarının hepsini gpu yettiğince acabilir.Kalitesi düşük videolarda işe yarayacağını düşünüyorum.
    Chroma upscalede jinc ayarında anti ring filtresi açılabilir.Daha da güçlü kartınız varsa chroma ve image upscaling ayarlarında ngu seçilebilir.Görüntüde ne denli fark yaratır bilemiyorum.Bence mikroskobik oranda fark yaratacaktır.Özellikle videoyu durdurup tek tek kareleri incelemiyorsanız fark görmek zor.Onun yerine image enhancements altında olması lazım keskinlik ayarları var.Onları kullanmak göze daha hoş gelen etkiler almanızı sağlayabilir.Bazıları çıtır çıtır keskin görüntü sever.Onlarla bunu sağlayabilirsiniz.Benden bu kadar.İyi seyirler




  • Yıl olmuş 2018 sonu. 4K filmler hala yaygınlaşmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Light.blue

    Yıl olmuş 2018 sonu. 4K filmler hala yaygınlaşmadı.
    Yaygınlaşmadı derken kast ettiğiniz, mağaza raflarını ucuz fiyatlar ile doldurmadı demek ise evet olabilir.
    Ama internet onlar ile dolu ve 4K BLURAY de ararsanız bazı filmler satılıyor mağazalarda. Tabii en son teknoloji, daha üstü çıkmadan ucuzlamaz bu değişmez bir durum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thai-Fun

    Yaygınlaşmadı derken kast ettiğiniz, mağaza raflarını ucuz fiyatlar ile doldurmadı demek ise evet olabilir.
    Ama internet onlar ile dolu ve 4K BLURAY de ararsanız bazı filmler satılıyor mağazalarda. Tabii en son teknoloji, daha üstü çıkmadan ucuzlamaz bu değişmez bir durum.

    Alıntıları Göster
    O dediğiniz filmlerin çoğu Devşirme 4K, upscale edilmiş filmler. gerçek 4K bence yok denecek kadar az.
  • real or fake 4k sitesi sizde açılıyormu?
    Bende boş sayfa çıkıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykutx

    real or fake 4k sitesi sizde açılıyormu?
    Bende boş sayfa çıkıyor.
    Kapandı galiba bende de açılmıyor.
  • http://archimago.blogspot.com/2018/01/demo-dunkirk-resolution-difference.html

    Bu siteyi bi inceleyin.Arama kısmında 4k şeklinde arama yaparsanız güzel karşılaştırma incelemeleri var.1080p ve 4k filmleri birebir karşılaştırmış.1080pden 4kya upscale ettiği filmleri 4k filmlerle karşılaştırmış.

    Ben artık filmleri plazma tvde izliyorum.4k falan hikaye.Şimdiye kadar 4-5 farklı 4k tv kullandım, 2 farklı kaliteli projeksiyon cihazı kullandım özel perdelerle.Film için plazma gibisi yok.Çözünürlüğe falan takılmayın.Çoğu 4k blurayin gerçek çözünürlüğü 2k zaten.O 2k filmleri plazmada izlediğimde plazma çoşuyor.Çözünürlük ne kadar yüksek olursa olsun tvde kontrast ve siyah başarımı düşük olduğunda görüntü kalitesi tatmin etmiyor.Plazmalar o açıdan muazzam.Terminator 2 4k izledim plazmada.Sanırsın eve 8k tv almışım yok böyle bir görüntü




  • 4k bluraylere gerçekten o paraları veriyormusunuz arkadaşlar?

    Alın apple tv 4k. i tunesde en pahalı 4k film 17-18 lira. kiralık 4-5 lira.
  • Bu 4k olayı zaten artık kartal göz gençlere göre. Hatta 8K geliyor yakında da merak ediyorum sonrasında 16K mı çıkaracak teknoloji devleri yoksa sırada hologram mı var.
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Bende merak ediyorum satış yapmak için ne çıkaracaklarını. Hologram kaldı bir yapılmayan. Hoş hala yaygın olarak satılan paneller siyahları güzel veremiyor. Önce adam gibi siyah derinliği olan paneller yaygınlaşsın istiyorum. 8kyı bilmem de sonrasında 2ye katlayıp 16kya geçileceğini de sanmıyorum. 12k gelecek bence ilk önce. Bu çözünürlüklerin acelesi yok bu arada. Daha çok zaman var çıkmalarına. Daha doğrusu yaygınlaşmalarına.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Guzel bir detay vermissiniz. Ben de Panasonic plazma’da 4K film izledim. Kong Island. Player downscale yapiyor 1080P’ye ve buna ragmen goruntu mukemmel. Odamda da 4K LG OLED var ama plazmayi kesinlikle elden cikarmiyorum. Film icin mukemmel bir panel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salvatuon

    Guzel bir detay vermissiniz. Ben de Panasonic plazma’da 4K film izledim. Kong Island. Player downscale yapiyor 1080P’ye ve buna ragmen goruntu mukemmel. Odamda da 4K LG OLED var ama plazmayi kesinlikle elden cikarmiyorum. Film icin mukemmel bir panel.
    Elinde iyi bir plazması olan kolay kolay elden çıkarmıyor zaten.Anca üst düzey bir led-oled panele geçmesi lazım plazmayı yollamak için.
  • MATRIX serisinin 4k versiyonunu deneyen var mı nasıl buldunuz, değer mi?
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Ilk filmi izledim gayet guzel goruntusu vardi.Yalniz su ana kadar en basarili 4k convert edilmis film Terminator 2 sanirim.Harika bir goruntusu var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  4K Filmleri inceleyip değerlendirelim

     4K Filmleri inceleyip değerlendirelim

     4K Filmleri inceleyip değerlendirelim



    4K Predator İngiltere baskisi ulasti bugun

    Serinin 3 Filmi mevcut:

    -Predator

    -Predator 2

    -Predators

    3 Filmin hem 4K olani hem de 1080P bluray olarak toplamda 6 Film var box sette.

    Ilk filme bakabildim biraz. 4K’da oldukca sinematik bir goruntu var. 55 LG OLED TV’de izliyorum. HDR acik. Sahneler biraz karanlik ve grain var bolca. Ozellikle mi grain atiyorlar yoksa restorasyon ve scan asamasinda mi oluyor bilmiyorum ama dedigim gibi sinematik bir goruntu elde edilmis. Aynisi Saving Private Ryan 4K’da da mevcut. Karanlik tonlamalari seviyorum ben. Full HD versiyonda sahneler mesela daha aydinlik ve makyajli duruyor.

    Ses olarak Dolby Audio ve DTS-HD Master Audio var. Dolby Atmos aradi gozum ama malesef yok. Turkce altyazi da yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.