Şimdi Ara

4k Bluray Filmler Hangileri Olacak ? ( JOKER 7 OCAK 2020 ) GÜNCELLENDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
8
Favori
20.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 4K Bluray Filmler Bildiğiniz Gibi Bu Yıl Çıkmaya Başlamış Peki Efsane Olan Filmler 4k Çıkarmı Mesela Lotr Hobbit Matrix Titanic Harry Potter Gibi Filmler 4k Olarak Çıkarmı ?? Düşündümde Lotr Ve Titanic Filmini 4k Olarak İzlemek Muhteşem Olurdu :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titanic70 -- 19 Aralık 2019; 0:34:37 >



  • Kullandığım 4k film indirme torrent sitelerini açıklamalarıyla veriyorum .

    1-)https://rarbg.to/torrents.php?category=movies
    Bana göre en kullanışlı olanı. 4k film için Movies/BD Remux olanını seçin. 1080p,4k blu-ray ve Remux filmler var. Tv de oynatmak için .mkv uzantılı Remuxleri indirin. Blu-ray formatını tv niz desteklemeyebilir. Site günceldir her gün bir kaç film atarlar.

    2-)https://arenabg.ch/torrents/
    Buradan Movies/ Movies HD yi seçin . Niyeyse blu-ray kısmına değil de buraya atmışlar remuxleri. Blu-ray kısmında x264 blue-rayler var. 4k filmler için Movies/HD de boyuta göre sıralarsanız üstlerde çıkar zaten.

    3-)http://zamunda.net/bananas
    Nedendir bilinmez 4k filmlere mesafeli duruyor. Ama 1080 p filmler için kullanabilirsiniz. üyelik gerektirebilir . Ama parasız tabii

    4-)https://katcr.co//
    Hiç sevmem işim düşmedikçe kullanmam boyna reklam . Kat.ph den sonra bu kat lar bir türlü toparlanamadı.

    5-)https://thekat.nz/
    Bir kat.ph çakması daha. Daha çok reklam daha sinir bir site.

    6-)http://turktorrent.cc/
    Emeğe saygı adamlar türkiyede torrent olayını sırtlıyorlar. Burada da 4k filmlerin düblajlı halini bulabilirsiniz. Ama üyelik için zarf mı mektup mu ne gerekiyor veya parayı vereceksiniz. Ama türkçe dizi film müzik adına güzel bir site.
    Arkadaşlar selam.Başka bir konuda paylaştığım bilgileri 4k video oynatma ile ilgili olduğu için burada da paylaşmak istiyorum.

    Yazının konusu pcde gt1030 seviyesinde bir kart ile 4k-hdr filmleri akıcı bir şekilde oynatmak.Kullanacağınız program klite codec pack.Seçeceğiniz oynatıcı media player classic ve çözücü madvr.İgileniyorsanız işinize yarayacaktır

    Bu ayarlar gt1030 ekran kartına uygundur.5gblık 1080p rip filmlerden 110gblık 4k hdr filmlere kadar bu ayarlarla akıcı bir deneyim elde edilebiliyor.
    Tavsiyem klite codec pack yükleyin ve madvr'ı oradan aktif edin.Ardından ilk işiniz ekranınızın tazeleme hızını oynatacağınız video kaç fps ise o rakama ayarlayın.24fps ise ekranı 24hz'e ayarlayın.Aksi taktirde videolar madvr üzerinden 60fps oynatılıyor ve 60fps tutturulamadığı taktirde oyunlardaki gibi bir akıcılık kaybı oluyor , atlamalar yaşanıyor.Artı 24fpsde atıyorum %40 gpu yükü varken 60fpsde %100 gpu yükü oluşuyor gereksiz yere.60fps olmasının hiçbir avantajı görülmüyor.Smooth vision vb bir etki elde edilmiyor.

    Madvr seçimi:





    Lav decoderı önlüyoruz.Korkmayın videoları yine gpu çözüyor.Bu şekilde lav önlendiğinde performans artışı gözlemledim.Lav ile madvr'yi boşu boşuna aynı anda kullanıyormuşum.Ezbere iş yapılmaması gerektiğine bir kanıt.


    Bundan sonra göstereceğim ayarlar yine performansa direkt etki eden şeyler.Göstermediğim ayarlar-sekmeler default halde bırakıldı.





    Hdr video-film oynatırken bu ayarı seçiyoruz.Tv hdr bir film oynattığınızda hdr oldugunu otomatık olarak algılıyor.Bu ayar aynı zamanda hdr bilgisinin tv üzerinden işlenmesini ve gpuya yük binmemesini sağlıyor.


    Açık olmasında fayda var.Progressive olmayan interlaced videolarda düzeltme sağlar.


    Bu ayarlar düşük kalitedeki videolardaki hataları gidermek üzerine.İşaretlediğim ayar hariç diğerleri çok fena performans götürüyor.Filminiz yeterli kaliteye sahipse hiçbirini açmanıza gerek yok zaten.


    Ölçekleme ayarları.Hepsinin izlediğiniz videonun çözünürlüğüne ve bitrateine bağlı performans kaybı var.

    Chroma , bir nevi renk ve piksel bilgisi işleme ayarı diyebiliriz.1080p filmlerde ar ayarını açabilirsiniz fakat 4klarda ar kapalı olsun.Gpu anca yetiyor.


    Downscale ölçekleme.Şöyle açıklayayım.4k bir tvniz var ve 4k bir film izlemek istiyorsunuz.Tam ekran yaptığınızda sorun yok fakat ekranı küçültüp kenara aldığınız bir anda oynatıcının ekranını ne kadar küçültürseniz gösterilen filmin de çözünürlüğü aynı oranda düşürülüyor.Mesela oynatıcının ekranını tvnizin ekranının tam 4te biri kadar küçülttünüz.Film bu haliyle 1080p çözünürlükte oynatılıyor (4k,1080p'nin 4katı çözünürlüğe sahip) .Bu şekilde videoya downscale uygulanıyor yani çözünürlüğü düşürülüyor.Bu da belli bir gpu gücü istiyor.Bazı arkadaşlar dowsnscale edilmeyecek bu ayar önemli değil vs diyordu açıklamam bu durumu da kurtarıyor.Jinc ayarı 4k bir filmde yeterli performansı tutturuyor.


    Upscale ayarı.1080p bir filmi 4k ekranda izlemek istediğinizde çözünürlüğü ekranın çözünürlü neyse ona çıkarıyor.Yani kısaca 1080p filmi 4k çözünürlüğe yükseltiyor.1080p bir ekranda 1080p bir film oynatınca da videoyu upscale ediyor mu o konuda bir fikrim yok.Deneyen arkadaşlar bilgilendirir artık.Jinc ve anti ring filtresi açık şekilde gpu gücü yetiyor.Super xbr de kullanılabilir ama ben bunu tercih ettim.


    Full screen ayarı kapalı olsun.Ne işe yaradığını tam olarak bilmiyorum çünkü bende hataya sebep oluyor.Tam ekran yaptığımda ekran kararıyor , fareyi ekranın altına getirdiğimde ekran geliyor fakat görüntünün belli bir kısmı sabit kalıyor.Kısacası macera aramayın.


    Gpu gücü 4k filmlerde smooth motiona yetmiyor.Yetse bile ben kullanmayı sevmiyorum.Filmler 24fps olarak güzel.1080p belgesel tarzı videolarda tercih edilebilir.


    Titreme diye geçiyor fakat pratikte ne işe yarıyor göremedim.Hareketli görüntülerdeki titremeyle bir ilgisi yok.Daha ziyade sabit bir görüntüdeki dokuların titreşmesii durumunu önlüyor olabilir.Random veya ordered seçilebilir.Pek bir performans kaybı yaşatmıyor.


    Olaylar bu şekilde.Daha güçlü ekran kartı olan arkadaşlar ne yapabilir ekstra olarak onu söyleyeyim.
    Artifact removal ayarlarının hepsini gpu yettiğince acabilir.Kalitesi düşük videolarda işe yarayacağını düşünüyorum.
    Chroma upscalede jinc ayarında anti ring filtresi açılabilir.Daha da güçlü kartınız varsa chroma ve image upscaling ayarlarında ngu seçilebilir.Görüntüde ne denli fark yaratır bilemiyorum.Bence mikroskobik oranda fark yaratacaktır.Özellikle videoyu durdurup tek tek kareleri incelemiyorsanız fark görmek zor.Onun yerine image enhancements altında olması lazım keskinlik ayarları var.Onları kullanmak göze daha hoş gelen etkiler almanızı sağlayabilir.Bazıları çıtır çıtır keskin görüntü sever.Onlarla bunu sağlayabilirsiniz.Benden bu kadar.İyi seyirler
    Not: Lotr 35mm analog film formatında çekildi


    Kendi mesajlarımdan alıntıdır : )


    Analog sinema filmlerinin kaç megapiksele eşdeğer olduğunu merak edenler mutlaka olmuştur. Sizlere bunun nasıl basit bir şekilde hesaplandığını paylaşmak istedim.

    En alttaki tabloya bakarak analog filmlerin çözünürlüğünü hesaplayabilirsiniz.

    Not: Orijinal kamera negatifin çözünürlüğü mm2 başına 0.0625 megapiksele eşdeğer

    Alttaki görselin sol kısmında bulunan film şeridi orijinal kamera negatifidir kalitesi en yüksek olanı. Renk paleti çok tuhaftır.


    [simage]
    [/simage]

    Bu da tablomuz

    [simage]
    [/simage]


    Analog 35mm hesap

    18.672 × 24.576 = 458.883072 mm2

    458.883072 × 0.0625 = 28.680192 mp

    35mm = 28 megapiksel


    35mm piksel sayıları (6K)

    Yatay çözünürlük - 6144 piksel

    Dikey çözünürlük - 4668 piksel

    6144 × 4668 = 28.6 megapiksel


    Analog 70mm IMAX hesap

    (70mm IMAX aslen 65mm olur)

    51.2 × 70.2 = 3594.24 mm2

    3594.24 × 0.0625 = 224.64 mp

    70mm IMAX = 224 megapiksel


    70mm IMAX piksel sayıları (16K)

    Yatay çözünürlük - 16848 piksel

    Dikey çözünürlük - 13334 piksel

    16848 × 13334 = 224.6 megapiksel


    Analog IMAX tam bir canavar


    Analog 35mm filmlerin görüntü kalitesi

    Lossless 4K DPX formatında görüntü bitrate oranı saniyede → 1.6 Gbps ←


    Linke tıkla ; )

    https://www.bhphotovideo.com/explora/video/buying-guide/guide-scanning-motion-picture-film


    35mm kayıpsız 4K biçimde 1.6 Gbps video kalite değerine ulaşıyor. Analog medyada normal kadraj hızı 24 kare saniyede olur. Bu hızda 4K dakikada 11 gigabyte saatte ise 686 GB yer kaplıyor.


    Eveet şimdi asıl mevzuya gelelim efendim analog IMAX 16K

    Sıkı dur yer yerinden oynuyor

    IMAX 16K saniyede bitrate oranı 28 Gbps yani bir saniyede 3360 megabyte yer kaplıyor

    Dakikada 201 GB

    Saatte 12 Terabyte yer kaplıyor

    Hepside tamamen kayıpsız (DPX dijital format) 16 bit renk kalitesindedir


    Not: Dijital veri boyutu kopyalama şekline ve formata göre büyük farklılıklar gösterebilir. Yani analog filmler dijital ortamlarda aslında çok daha fazla alan kaplıyorlar ; )


    Not 2: IMAX 16K tarayıcılar yoktur. Bunun yerine maksimum 8K tarama yapan makineler mevcut.

    Analog IMAX haddini aşıyor anlaşılan



    Restorasyon süreci

    Restorasyon işlemlerinde filmler önce taranır ve bu işlem oldukça uzun sürmektedir. 2 saatlik filmden 4k kopya çıkartmak için tarama işlemi hiç kesintisiz olarak 10 günde falan tamamlanır 8k için süre iki üç katına çıkar. Ayrıca kopyanın dijitalleştirme sürecine göre çok daha uzun sürebilir molaları da dahil ettin mi daha da uzar. Film dijitalleştirildikten sonra her bir fotoğraf karesi kontrol edilir zaman kazandırmak için bunu özel yazılımlarla yaparlar.

    Eskiden kim bilir ne zormuş :D

    Kontrol aşamasında her karede leke, çizik, renk sapmaları ve diger sorunlar saptanıp onarılır ve dijital master kopyalar dvd, blu ray veya cinema paketi olarak convert edilir ve çogaltılır.


    Analog filmler hakkında yabancı sitelerden yaklaşık 1 yıl araştırma yapmıştım. Neredeyse her şeyi öğrendim (%90 cıvarı)


    Bu da en iyi restorasyon süreçleriyle ilgili > ÖNEMLİ < bir kaynak : )


    Baraka (1992)

    Bu restorasyonu farklı kılan nedir? Bu, klasik 70mm filmin en yüksek tarama çözünürlüğünü ve bugüne kadarki en yüksek kalitede Blu-ray yayınını oluşturmak için en yeni ve en iyi dijital araçları ilk kez kullanmasıdır. Bu sadece teknolojinin kendisi için yapılmadı, aksine “Baraka” nın yaratıcı öyküsünü ve imgesini geliştirmek için en iyi kapasitede hizmet veren teknolojinin bir örneğidir.

    HD için son derece önemli 70mm özellikli restorasyonlar yapılsa da, bunların hiçbiri 70mm'lik 5 delikli (70 / 5p) sinema deneyimini üreten 65 mm'lik 5 delikli (65 / 5p) kamera negatifinden gerçek sadakati yakalayamaz. Tam kare anamorphic 35mm 4 delik (35 / 4p) kamera negatifinden 3 kat daha büyük, Super 35 / 4p çerçevenin neredeyse 5,5 katı olan 65 / 5p kamera negatifiyle başlar. Yapımcı Mark Magidson, bu büyüklüğü ve kaliteyi yakalayacak ve onu üstün bir Blu-ray ürününe dönüştürecek bir süreç istiyordu. ... bu süreç Dijital Orta'dır (Dl).

    Digital Intermediate, kaynak veya hedeften bağımsız olarak dijital teknolojiyi kullanarak hareketli görüntü içeriği oluşturma sürecidir. Dl, 80'lerin sonlarında, kütle çoğaltma ve hareketli görüntü içeriğinin dağıtımı için IP / IN'nin geleneksel fotokimyasal ara işlemine Kodak dijital bir alternatif olarak kökenine sahipti. 90'ların ilk günlerinde, sınırlı yetenekler, yüksek maliyet ve Dl'nin yavaş hızı, göreceli olarak büyük bütçeleri olan görsel efektler ve ticari projeler için kullanımını kısıtladı.

    Aradan geçen on yılda, tüm olgunlaşan dijital teknolojilerde olduğu gibi, Dl daha hızlı, daha ucuz ve daha iyi oldu. İlk olarak, A listesi özellikleri Dl araçlarını kullanmaya başladı, sonra müzik videoları, daha sonra televizyon programcılığı, ve şimdi bile bağımsız özellikler teknolojiyi kullanıyor.
    Artık filmlerin dijital ithalatı ve ihracatıyla kısıtlı kalmayan Dl, artık HD, 2K ve 4K çözünürlüklerinde video ve yeni nesil dijital kameralar da dahil olmak üzere birçok kaynağın bir araya gelmesini sağlıyor.

    "Baraka" HD Dl & Restorasyon İş Akışı, Blu-ray'a teslim edilen herhangi bir uzun metrajlı filmin kalitesini aşan son bir ürün yaratmak için en gelişmiş araç takımlarını kullanmıştır. Baraka'nın son görüntü kalitesini en üst düzeye çıkarmak için izlediği yolu takip edelim:

    Fotokimyasal Hazırlık, 65 / 5p orijinal kamera negatifini temizleme ve onarma ile Burbank, California'da FotoKem laboratuvarında 70 / 5p Cevap Yazdırması ile başladı.

    Yönetmen / Görüntü yönetmeni Ron Fricke, daha sonra ana renk referansı olarak kullanılan renk zamanlamasını ve 65 / 5p Interpositive yeni bir ıslak kapı oluşturmanın temelini kişisel olarak denetledi. 65 / 5p Interpositive, iki amaca hizmet eder: tarama için kaynak ve orijinal kamera negatifini yedeklemek için bir koruma elemanı olacaktır. Soğutulmuş bir arşiv kasasında saklandığında, Interpositive'nin beklenen ömrü 100 yıldır.

    65 / 5p 8K taramaları, müzik ustalığında sıklıkla kullanılan bir teknik olan iyi örneklemenin iyi anlaşılmış bir dijital prensibinden yararlanacak en yüksek çözünürlük kaynağı olarak seçilmiştir.
    Görüntü aşırı örnekleme, aşağı dönüştürüldüğünde veya aşağı indirildiğinde daha düşük bir çözünürlükte daha keskin bir son görüntü oluşturur.

    Bir kez daha, üretim "Baraka" nın sanatsal parlaklığını iletmek için en yüksek kaliteyi istiyordu.
    Çoğu çağdaş film, 2K çözünürlükte tarama yapar ve sunar ve 4K'da tarama yapmak, 2K'da teslim etmek ve hatta 4K'da bir avuç sunmak için üst düzey yeni ve restorasyon projeleri için bir eğilim vardır. Şu ana kadar hiçbir film 8K'da tamamen taranmadı. Dosya boyutları, tarama yaparken üssel olarak değişir: 4K tarama, 2k dosyası olarak 4 kat daha fazla veri ve 8K dosyası ise 16 kat fazla veri!
    65 / 5p Interpositive'nin Baraka 2.21 / 1 en boy oranının 8K taramaları, kare başına 112 MB idi ve daha sonra 7 MB HO 1920 x 869 dosyaya dönüştürülerek ... bu, inanılmaz bir örnekleme oranıyla sonuçlandı.

    Bu kolay gelmedi ... çerçeve başına 13 / sn'de taranan 140.000 kare vardı. FotoKem bir tür IMAGICA Bigfoot 65mm pin kayıtlı tarayıcı 7/24 3.5 hafta çalıştı ve 30 TB üzerinde veri üretti. Hiçbir yeni özellik üretimi, bu yolu takip etmek için gereken zaman veya parayı karşılayamazdı, ancak
    "Baraka" HD Restorasyon ve Blu-ray sürümünün getirisi, bunu yapmak için gereken zaman ve kaynakların yanı sıra yaratıcı bir hedef olduğuydu.

    HD Dl Restorasyon Süreci, FotoKem'in devasa 8K dosyalarının HD'ye dönüşümünü 16'ya 1 oranında indirerek başladı. Daha sonra yönetmen / görüntü yönetmeni Ron Fricke, ilk ve ikinci renk sınıflandırmalarını yapmak için Dl paketinde çalışmaya başladı. Restorasyon üreticisi Christopher Reyna ile birlikte çalışarak, Dl'nin çok yönlü araç setinin dijital büyüsüne ihtiyaç duyan sayısız sorunları ve çekimleri belirlediler.
    Restorasyon görevleri, basit kirden ve çizik giderme işleminden çıkarılmaya, parlama giderilmesine ve kameradan kaynaklanan her iki sorunu çözmek için elektrikli camların ve matitlerin kullanılmasından ya da orijinal kameranın yıpranmasının ve yıpranmasının sonucu oldu. . Geri yüklenen HD Master, artık Dl'nin maskesiz ve temizleme yeteneklerinin bir sonucu olarak tamamen yeni bir şekilde görülüyor. Fricke ve Magidson, sürekli olarak yeni detaylara, renk doygunluğuna ve fotoğrafçılığını çekebileceğine zıt bir şekilde hayran kaldılar. Bu, restore edilmiş bir Michelangelo freskoya bakmak ve yeni bir tabloyu merak duygusuyla görmek gibiydi.

    Restorasyon süreci, yaklaşık dokuz ay boyunca bir FotoKem departmanından diğerine hareket eden interaktif bir egzersiz olarak devam etti.
    Çalışmanın her bir aşaması tamamlandığında, bir DCI uyumlu dijital sinema projektörüne sahip 18 '[5,5 metre] ekran üzerinde bir kalite kontrol (QC) olarak kullanıldı. yeni özellik sürümü. Önceki HD mastering iş akışları, bu tür kalite kontrol için 32 "CRT monitörlere dayanıyordu. Fakat Blu-ray ev sineması piyasası, ekranlarının boyutunu mevcut 40-50 inçlik ortalamadan sürekli genişleterek projeksiyon sistemlerine geçme kapasitesine sahip. 10 metre ve daha büyük olan, "Baraka" ekibinin QC'yi büyütmek için gerekliydi. Blu-ray için HD kalitesinin genel kalitesini geliştirmede bir fark yarattı.



    Analog ses bandı restorasyonu

    Dijital film müziği restorasyonu, orijinal tasarımcı Michael Stearns'ın yönettiği paralel bir yolda ilerliyordu. Orijinal analog 6 parça karışımı ustalarının erken bir araştırması ve incelemesi, bozulmadıklarını buldu. Stearns'ın orijinal 24 palet parçalarına ve remixine geri dönmek için başka seçeneği yoktu.

    Bu 24 palet bandını transfer etmeden önce, oksit kaplamalarını stabilize etmek için bir gece pişirme işlemine tabi tutulmaları gerekiyordu. Stearns, bu önemli işi yapmak için benzersiz fırını ve uzmanlığı için Widget Post'u seçti. Tamamen başarılı pişirme işleminden sonra, Widget analog elementleri dijitale çevirdi. Stearns daha sonra yeni öğeleri 24/96 yeni bir dijital baskı yöneticisine uyum sağlama ve tekrar harmanlama konusunda zorlu ve zaman gerektiren bir süreci tamamlamak için Santa Fe, New Mexico'ya geri götürdü. Yeni dijital remix'in doğruluğu, dinamik aralığı ve gürültü azaltması inanılmaz bir şey değildir.


    Genel olarak "Baraka" restorasyonu daha önce hiç yapılmamış bir şey yapmış ve ev eğlence endüstrisi için yeni bir ölçüt oluşturmuştur.

    Yüksek çözünürlüklü HD Dl (HR / HD Dl) süreci, Blu-ray ev deneyiminin ne olabileceğini belirleyecek yeni bir görüntüleme ve dinleme keyfi seviyesi yaratmak için kullanılmıştır.


    Son


    96 dakikalık filme bu kadar emek harcanması muazzam bir başarıdır


    İlgili video





    Bu da Wikipedi kaynağı


    Sürekli çalışan otomatik 8K film tarayıcısı, toplamda 30 terabayt görüntü verisi üreterek, 150.000'den fazla kareyi (her kareyi taramak için yaklaşık 12–13 saniye) taramak için üç haftadan uzun sürdü.

    Filmin DTS-HD Master Audio müziği için Stearns'ın 96 kHz / 24 bit ses remaster'i dahil olmak üzere 16 aylık bir dijital ara işlemden sonra, sonuç Ekim 2008'de Blu-ray Disc'te yeniden piyasaya sürüldü.

    Proje sorumlusu Andrew Oran, Baraka'nın yeniden yayınlanmasını "şimdiye kadar yapılmış en yüksek kalitede Blu-ray" olarak nitelendirdi.

    Chicago Sun-Times eleştirmeni Roger Ebert, Blu-ray sürümünü "bugüne kadar gördüğüm veya hayal ettiğim en iyi video diski" olarak nitelendirdi.


    Not: Filmin blu ray remux sürümünü eskiden izlemiştim muazzam bir 1080p deneyimi yaşatmıştı Sizde deneyin ; )


    Çeviriler Google Translate ile yapılmıştır





    Kusura bakma uzun bir yazı oldu. Umarım faydam dokunmuştur : )
  • Bu filmlerin blurayı 80 liradan aşağıya inmiyor zaten 4K'yı düşünemiyorum. Ayrıca 4K görüntü kalitesini oynatabilecek bi oynatıcı var mı ki?
  • beyler 4k film torrentleri çıktı mı? millet indiriyomu haberim yok
  • 4K Lord Of The Rings Düşünemiyorum Bile 1080p Si Bile Harika 4k Off :)
  • Lionel Zarbican kullanıcısına yanıt
    4k filmler var. ben 110 gb lık fury filmini indirdim ama onu oynatacak media player yokmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onnow78

    4k filmler var. ben 110 gb lık fury filmini indirdim ama onu oynatacak media player yokmuş

    4k Görüntüsü Güzeldir Fury Filminin Bende 1080p Si Var Harikaydı
  • Tabikide Star Wars bu senede yeni seriye yelken açtı eski serileri bilmemde yenileri son kalite cıkar
  • yav ben şimdi arşiv yapmaya başlayacaktım

    hatta 4k lcd almayı düşünüyoduk

    4k nerden bulcam şimdi türkçe dublaj falan
  • Giriş seviyesinde uygun fiyatlı cihazlardaki donanıma 4k h265 desteği gelirse sorun kalmaz, olay giriş seviyesindeki ucuz cihazlarda bitiyor, zamanla yaygınlaşacaktır
  • The Martian 4k bluray'ı torrente düşmüş. (The Martian 2015 2160p Ultra HD Blu-ray DTS-HD MA 7 1 x264-TrollUHD) 48 gb boyutu var. Hatta ilk 4k bluray rip diyebilirim bu film için. Diğer çıkan furry falan web dl versiyon. Ben indirdim.Eve gidince bakacam nasılmış kalite. Ekran görüntüsü şöyle.
    http://www.imagebam.com/image/7f8b58470539743



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 9 Mart 2016; 12:16:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    The Martian 4k bluray'ı torrente düşmüş. (The Martian 2015 2160p Ultra HD Blu-ray DTS-HD MA 7 1 x264-TrollUHD) 48 gb boyutu var. Hatta ilk 4k bluray rip diyebilirim bu film için. Diğer çıkan furry falan web dl versiyon. Ben indirdim.Eve gidince bakacam nasılmış kalite. Ekran görüntüsü şöyle.
    http://www.imagebam.com/image/7f8b58470539743

    Peki Yorum Atarsan Seviniriz :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: titanic70

    quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    The Martian 4k bluray'ı torrente düşmüş. (The Martian 2015 2160p Ultra HD Blu-ray DTS-HD MA 7 1 x264-TrollUHD) 48 gb boyutu var. Hatta ilk 4k bluray rip diyebilirim bu film için. Diğer çıkan furry falan web dl versiyon. Ben indirdim.Eve gidince bakacam nasılmış kalite. Ekran görüntüsü şöyle.
    http://www.imagebam.com/image/7f8b58470539743

    Peki Yorum Atarsan Seviniriz :)

    Tamam kardeşim, bilgi veririm.




  • 4k çıkanlar dahi tam 4k değil..1080p yenılenmıs halı..boyle oldugınu dusunuyorum
    Yakında bızde de cıkacak Taxı drıver ,ghostbosters fılmlerı..yurtdısında coktan cıktılar zaten

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    4k çıkanlar dahi tam 4k değil..1080p yenılenmıs halı..boyle oldugınu dusunuyorum
    Yakında bızde de cıkacak Taxı drıver ,ghostbosters fılmlerı..yurtdısında coktan cıktılar zaten
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lionel Zarbican -- 11 Mart 2016; 15:47:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lionel Zarbican

    quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    4k çıkanlar dahi tam 4k değil..1080p yenılenmıs halı..boyle oldugınu dusunuyorum
    Yakında bızde de cıkacak Taxı drıver ,ghostbosters fılmlerı..yurtdısında coktan cıktılar zaten

    hacı bilgili birine benziyon bi yardım etsen

    ben şimdi arşiv yapmaya başlayacam. hatta ilk indirceklerim 300 spartalı, lotr, cesur yürek falan

    bunları 4k mı indireyim yoksa 1080p mi

    lcd alcaktık 4k hatta

    ama eski filmlerin falan 4k sı bulmak zor olmucak mı

    lotr 4k henüz çıkmadı sanırım çıksa güzel olurdu :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: titanic70

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lionel Zarbican

    quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    4k çıkanlar dahi tam 4k değil..1080p yenılenmıs halı..boyle oldugınu dusunuyorum
    Yakında bızde de cıkacak Taxı drıver ,ghostbosters fılmlerı..yurtdısında coktan cıktılar zaten

    hacı bilgili birine benziyon bi yardım etsen

    ben şimdi arşiv yapmaya başlayacam. hatta ilk indirceklerim 300 spartalı, lotr, cesur yürek falan

    bunları 4k mı indireyim yoksa 1080p mi

    lcd alcaktık 4k hatta

    ama eski filmlerin falan 4k sı bulmak zor olmucak mı

    lotr 4k henüz çıkmadı sanırım çıksa güzel olurdu :)

    sorma hocam şimdi moria madenlerini açıp izlemek geldi ha içimden

    tabi bide kesinlikle exdented olmalı, yoksa zevki kaçıyo




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lionel Zarbican

    quote:

    Orijinalden alıntı: titanic70

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lionel Zarbican

    quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    4k çıkanlar dahi tam 4k değil..1080p yenılenmıs halı..boyle oldugınu dusunuyorum
    Yakında bızde de cıkacak Taxı drıver ,ghostbosters fılmlerı..yurtdısında coktan cıktılar zaten

    hacı bilgili birine benziyon bi yardım etsen

    ben şimdi arşiv yapmaya başlayacam. hatta ilk indirceklerim 300 spartalı, lotr, cesur yürek falan

    bunları 4k mı indireyim yoksa 1080p mi

    lcd alcaktık 4k hatta

    ama eski filmlerin falan 4k sı bulmak zor olmucak mı

    lotr 4k henüz çıkmadı sanırım çıksa güzel olurdu :)

    sorma hocam şimdi moria madenlerini açıp izlemek geldi ha içimden

    tabi bide kesinlikle exdented olmalı, yoksa zevki kaçıyo

    Hobbit 4k Kesin Çıkar Mesela Çünkü 4k Kameralar İle Çekildi Sanırım Ama Lotr 4k Çıkarmı Bilemem Çünkü 1080p Kameralarla Çekişmiştir O Yıllarda Bendede Lotr Ve Hobbitin Blurayları Var Miğfer Dibi Savaşı 1080p Muhteşem Ama 4k Harikulade Olurdu Ya :D




  • Bir de bunu deneyin. Boyutu 5GB
    The Martian 2015 4K 2160p UHD 10bit BluRay 5 1 x265 HEVC-MZABI

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba Titanic Filmininde 4k Sı Gelirmi
  • Mad max fury road 4k blu ray formatında çıkıyormuş daha saçma bir haber duymamıştım nasılda kandırıyorlar milleti.Filmin çekim çözünürlügü 2.8k ve 1080p (1080p bazı sahneler) olurken 4k demeleri yalandan öte degildir.Analog olarak çekilseydi çözünürlügü yükseltmek mümkün olurdu ama dijital sınırlamalar olunca bu mümkün degildir.Ayrıca bir sürü 2.8k film 4k blu ray formatında satılacakmış. IMDB'den alıntı
    Mad Max: Fury Road
    Cinematographic Process
    - ARRIRAW (2.8K) (source format)
    - ProRes 4:2:2 (1080p/24) (source format)
    - Digital Intermediate (2K) (master format)
    Burada önemli olan (2.8k source format) yazısına dikkat etmek çünkü filmin büyük bölümü bu çözünürlükte çekilmiştir.Gelecekte 4k blu ray disc almadan önce iyi araştırmanızı öneririm.IMDB'den filmlerin specification bölümünden önce çekim tekniklerini inceleyelim o zaman alalım.

    İşte filmler için linkhttp://referencehometheater.com/ultrahd-blu-ray-title-info/

    Verdigim linkte bakmanız gereken kısım master format yazısı degildir kaynak önemlidir yani original format yazısı sakın yanılmayın.Kaynagın kalitesi yüksek olunca master işlemininde kalitesi yükseltilebilir.Mesela film 35mm çekilmiş ise 2k 4k yada maksimum 6k olarak kopyalamak bile mümkün (6144×4668) buna restorasyon işlemi denir.Anlayacagınız kaynagın maksimum kalitesine göre 4k 6k 8k vs olarak işlemek mümkün aksi taktirde upconvert etmek gerekir ki bu da gerçek çözünürlügü ifade etmez.
    Hadi şimdi tartışın beyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.