Şimdi Ara

4k 60fps video oynatıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, gopro 7 ile 4k 60fps çekip yapmaktayım. Yalnız ürünün kendi uygulaması hiç bir şekilde video pc atsam dahi düzgün çalıştırmıyor. Süreki takılma ve donmalar var. Şuana kadar kurmadığım video oynatıcı kalmadı. Bir tek windows media player biraz iyi oda donuyor ses çok geriden geliyor bu sorunu nasıl çözebilirim. Pc üst seviye diyebirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Oynatma esnasında görev yöneticisinde kullanım nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 18 Şubat 2019; 19:48:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4K 60fps videoyu oynatabilmek için güçlü bir CPU ve ya 4K 60fps hardware decoding yapabilen GPU gerekli. Video formatı HEVC (H265) ise bu daha zor. Anlaşılan sizin GPU hardware decoding yapmıyor ve CPU aşırı zorlandığından takılmalar oluyor. Windows 10 ise Filmler&TV adında bir player var en düşük CPU'yu o kullandığından denenebilir, codec gerekirse ücretsiz indirilebilir. Sorunlu videoların formatı HEVC ise bunun yerine kamera destekliyorsa H264 olarak kayıt edilebilir bu durumda playback için daha düşük CPU kullanılacağından sorunsuz gösterme şansı yükselir.
  • Hocam sistem
    6700k işlemci
    Gtx970
    16gb 3000mhz ram var

    Video çalıştırdığımda cpu kullanımı %40 ile %60 arasında. Gpu kullanımı %10 geçmiyor. Win10 kullanıyorum. Film vs. Yazan uygulama windows media playerdan daha kötü performans sergiliyor. Donmalar çok daha fazla. Gopro video seçeneklerinde 2 çekim modu var sadece hvec ve hvec+264 şeklinde. Gopronun pcdeki Quik versiyonu hiç girmiyorum. Video da donmayı geçtim, gps verilerini açtığımda program çöküyor. Macbook proda aynı şekilde donmalar var ham videoda. Acaba hddnin okuma hızı ile ilgili olma durumu var mı? Ssd alıp denesem mi? Yada 4k 60fps için sistemler daha erken olduğu için yazılımlarda sıkıntı olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CPU'nun %60'lara vurması GPU decoding yapılmadığına ya da GPU+CPU olarak çalıştığına işaret ediyor. 6700K'nın o tarz bir videoyu oynatabilmesi gerekir bu durumda ya görüntü ve/ve ya ses formatının çözülmesinde sorun yaşanıyor ya da yazdığınız gibi disk yetişemiyor. HDD'yi Crystaldiskmark gibi bir yazılımla test edin, bakmanız gereken bölüm sequental read (sıralı okuma) performansı. Mediainfo gibi bir yazılımla video'nun bitrate'ine bakın ve disk hızı yeterli mi karşılaştırın. Hesap için bitrate'i 8'e bölün, çıkan rakam saniyedeki transfer hızıdır örneğin 1Mbit = 125KB, 20Mbit = 2500KB.
  • Ssd atarak tekrar denedim. Wmp da sorun yok denecek kadar azaldı. Videoyu ortasından başlatınca ses tekrar geriden geliyor. Gopro uygulaması ilk başta düzgün çalışsada videonun ortasına direk tıklayınca donuyor. Videodaki gps, hız göstergelerini açınca program çöküyor. Neyse artık bu kadarı ile yetineceğiz. Yardımlar için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.