Şimdi Ara

Sorular (85. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.036
Cevap
386
Favori
171.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kişiden kişiye değişir ama intermediate sonrası bir seviyeye yükselmek daha fazla vakit ister.
    6 ay falan sürer diye düşünüyorum.İntermediate seviyesini aşmak biraz zor.
    Günlük 3 saat falan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omerbjkli

    How much is this ile How much is it aynımı?

    İts very expensive ile its too expensive aynımı?

    Ayrıca filmlerde,dizilerde gariplikle karşıladığım bir şey var

    Mesela adam

    "My children stay with their grandparents" diyor fakat neden are eklemiyor yani şöyle demek istiyorum "My children are stay with their grandparents" neden demiyor kafayı yiyeceğim.


    are oldaydi verb ing takisi almaliydi

    are staying = su an ki durum

    Stay = genel durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cambridge sözlüğün sitesinde kendime telaffuzlarını öğrenmek için bir kelime listesi oluşturacağım. Listenin adını verdim fakat kelime ekleme butonunu göremedim yardımcı olabilir misiniz acaba?

    http://dictionary.cambridge.org/mydictionary/
  • Urahara Kisuke. kullanıcısına yanıt
    Eklemek istediğin kelimenin yanında yıldız işareti fln var. Ona tıklayarak ekleyebilirsin listene.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Urahara Kisuke. kullanıcısına yanıt
    Hocam kelimelerin her bir anlamının yanında yıldız işareti çıkıyor. O yıldız işaretine tıklayınca senin listenin ismi gözükecek; onun yanındaki artı işaretine tıklayınca listeye eklenir.
  • speaking için look ahead videolarını önermiştiniz. Speaking için başka önerileriniz var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HayaletOralet -- 12 Temmuz 2017; 1:33:17 >
  • Bir sorum olacak. Biraz endişeliyim bu konuda, danışmak istedim.

    İngilizceyi ciddi işlerde çeviri yapabilecek seviyeye bu yöntem ile çekmem mümkün müdür? Daha önce ben bunları uyguladım ancak bir süre sonra pratik yapmayı bırakınca ellerimden kayıp giden bilgiler oldu haliyle. Bu kez ciddi bir şekilde yüklenmeyi düşünüyorum ancak aklımı kurcalayan şey budur. Ciddi bazı işlerde, gündelik konuşma dışında çeviri yapacak düzeye erişebilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rikendly -- 14 Temmuz 2017; 0:35:21 >
  • Hocam konunuzu çok beğendim ve baştan sona bütün mesajlarınızı okudum, vermiş olduğu uz programı uygulamaya başladım. Çok teşekkürler hocam, kaynaklarınız ve yöntemleriniz dil öğrenmek isteyen falat mali durumu iyi olmayanlar için odukça faydalı. Ben bilgisayar mühendisliği 4. Sınıf öğrenciyim ve ingilizc seviyem malesef ki beginner, pre int arası. Çevremdeki insanların advanced olması, dizileri altyazısız izleyememem, turistlerle akıcı konuşamamam ve tutorial videolarını izleyememin ezikliğini hep yaşıyordum. Bir hafta önce bu duruma dur demeye karar verdim ve Look Ahead derslerine başladım. Günde 3 saat Lood Ahead'e ayırıp zorunlu dediğiniz dersleri yapıyorum, boş zamanlarımda da ororo.tvden bir saatlik dizi takibi yapıyorum. (daha fazlası ücrete tabimiş). Umarım yakında radyoları dinleyebilecek düzeyde ingilizcem olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • rikendly kullanıcısına yanıt
    Tercüme işinde bazı önemli noktalar var;
    1.Grameri çok iyi bilmen gerek.
    2.Deyimleri iyi bilmen gerek.Deyimsel fiiller de aynen.
    3.Bolca kelime bilmen gerek.

    5 adım sistemiyle ileri düzeye gelip rahatlıkla gazeteleri falan okuyabilirsin.
    Ama ileri düzeyde çeviri yapman üstte saydığım 2.maddedeki eksiklikten dolayı yeterli olmayabilir.
    Cbc derslerinde deyim,deyimsel fiil öğretiliyor ama ileri düzeyde çeviri yapmak için oradakiler yeterli olmaz.Ek olarak sizin öğrenmeniz gerek.
  • Wolfgirl W kullanıcısına yanıt
    Sadece look ahead derslerine odaklan.
  • 5 adım ile Külfetsiz arasında olan fark, gramer öğrenme kolaylığı ve daha esnek çalışma imkanı mı sadece ?



    Önceki mesajlarınızda hep savunduğunuz , gramer ile beraber eş zamanlı yapmayın diye hatırlıyorum.



    Yani sizin bu denli fikrinizi değiştirecek şey sadece çalışma esnekliği mi gerçekten ? Yoksa yanildiginizi mi düşünüyorsunuz?



    Ayrıca gerçekten merak ediyorum 5 adım sisteminde, 1 gün dahi çalışma yapmasak gerçekten tüm sistem çöp mü oluyor ? Yoksa sadece süreç mi uzuyor ?



    Eşim ve ben bu ayın sonuna doğru bir sistemi seçip aynı anda ve beraber çalışarak başlamak istiyoruz. Hem işten dolayı, hem de oyun çağında olan çocuğumuz sebebi ile günlük ortalama 1 saat gibi bir süre ayırabiliriz. Bu şartlar düşünüldüğü zaman 5 adım bizim için boşa kürek çekmek mi olur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rLzApex kullanıcısına yanıt
    Farklarını imzamdaki konuda yazdım.
    Evet haklısın gramer öğrenmeden bu çalışmaları yapmayı savunmuyordum.Fakat birçok insanın ihtiyaçları farklılık gösteriyor.
    Bu nedenle alternatif yöntem ekledim.
    Sadece çalışma esnekliği değil.Verdiğim önerilere uyulmadığını görünce bu yönde mesajlar gelince yeni konu eklmeye ihtiyacı hissettim.5 adım sistemi size fazlasıyla yeter derecede kelime öğretiyor.(amacı normal dil öğrenenleri kastediyorum.Eğer sınav ise yeterli olmaz.En az 5000 civarında bilmek gerek sınav için)
    Yanılma konusunda öyle düşünmüyorum.Uygulayıp sonuçlarını aldığım bir program.Ben de o derslere çalışarak öğrendim.
    Yanılmak değil ama bazı konularda daha esnek bir program hazırlamak daha uygun olur diye düşündüm.
    Çalışmaya ara vermek evet en çok zararlı olanlardandır.Fakat yazdığınız gibi tüm sistem iptal değil.
    Ara verirseniz tekrar başladığınızda hem ara verdiğiniz süre kadar ek çalışma yapmanız hem de geçmiş öğrendiklerinizle ilgili ek çalışma yapmanız gerekir.Bu da bolca vakit ister.Zaman açısından çok sorunlu.Süreç uzar ve daha da önemlisi bağlantı kopar.Gramer bağlantısı ve kelime bilgisinde kopukluklar yaşanır.
    5 adım sistemine günlük 1 saat çalışarak verim alamazsınız.Ancak 2 senede öğrenirsin bu hızla.Zaten belli süre sonra umutsuzluğa düşüp öğrenemiyorum diye bırakırsın.En fazla 10-11 ay içinde bitirmen gerek.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Öncelikle vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler.

    Yanılma konusunda sadece merak için sordum herhangi bir itham veya benim düşüncem değil. Son tahlilde güncel olarak en doğru bulduğunuz yöntem gramer ile eş zamanlı öğrenmek mi ?(Herhangi bir sistem için ) Yoksa sadece külfetsiz için doğru ve uygun yöntem gramer ile eş zamanlı çalışmak mı?



    Nedendir bilmiyorum ama, 5 adım sistemi kağıt üzerinde daha kolay görünüyor. Tabi kıyaslama yazinizda bu sistemde gramer öğrenmenin daha zor olduğunu da okumadım değil.



    Yada henüz külfetsiz sistemi için yeterince tanici bir mesaj yok veya biz anlayamadık. Dizi izleyip ve oradan bir cümle seçip buna 3-4 saat zaman ayırarak öğrenmek, sanki daha zor veya bu şekilde herhangi bir hiyerarşik düzen veya yönerge olmayıp , cümle bul ve ona çalış şeklinde sanki insanın kendini yanlız hissedip ve bu şekilde ogrenemeyecegi duygusuna kapılıyor gibi olması psikolojik olabilir. Fakat kağıt üzerinde görünen o ki, daha kolay dediğiniz sistem daha zor algısı yaratıyor GALİBA.



    Hem siz de külfetsiz konusunun ilgi görmediğini belirtmişsiniz. Örneğin benim gözümde büyüdü külfetsiz sistemi, mutlaka bizim millet olarak hazıra alışkın olmamız ile alakalı. Sırasıyla bunlara çalış, bunu oku, bunu izle , bunu çöz gibi süreç ne şekilde gelişecek ve bizim hangi aşamalardan geçeceğimizi bilmek bizi sanki daha rahatlatıyor. Bilemiyorum belki de benim kuruntum veya tembelliğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam merhaba tekrar acaba arkadasınızın program oluşturması nasıl gidiyor ne zaman biter?
  • rLzApex kullanıcısına yanıt
    Tabiki sormanız çok normal.
    Eş zamanlı olarak öğrenmeyi önersem de çalışma anlamında çeşitli hatalar yapılabileceğini sonradan aklıma geldi malesef.
    Evet 5 adım sistemi daha pratik fakat ben de uzun süre bu konuda öneriler vermeme rağmen henüz istediğim gibi bir gramer çalışma önerisi sunamadım.Ben çok iyi gramer bilirim.Ama öneri olarak sunmak daha farklı bir şey.Biraz da çalışmaya bağlı bu iş.Türkçe gramer bilmek de gerek.
    Külfetsiz İngilizce konusunu açarken gramer bunun nedenleri yazdım okuduysanız.Oradaki nedenlerin büyük kısmı yine gramer sorunu yüzünden.Gramer temeli olmadığı için çok sorun yaşanabiliyor.Bunları rahat bir şekilde aşacak bir yöntem bulamadım henüz.
    O konuda iş daha fazla çalışana düştüğü için zor gelebilir.
    Zaten bugün site yönetimine mesaj attım o konuyu silmeleri için.5 adım ile ilerlemek daha uygun olacak.
    Alternatif ekleyince insanların kafası daha çok karışıyor sanırım.Bir de zaten konuya ilgi azdı.
    5 adım yöntemi ile devam edeceğim İngilizce konusuna.
    Şimdi buradan yeni bir haber de vereyim 5 adımın gramer bölümüne ara sıra benim hazırladığım ek pdf dosyaları ekleyeceğim.
    İngilizce konularla ilgili fazlaca örneğin olduğu basit anlatım rehberi olacak bu konular.
    Yavaş yavaş ekleyeceğim bunları umarım tüm konuları ekleyebilirim.Başka türlü (yani bol örnek vermeden) bu işi halletmek çok zor görünüyor.Bu arada siz soru sormadan özellikle şu detayı açıklayayım kimsenin aklında soru işareti kalmasın.Külfetsiz İngilizce konusunda bir nedenden bahsetmiştim;
    quote:

    İkinci Etken;
    Sizlere 5 adımda sunduğum yöntem; gramer kurallarını çeşitli çalışmalar yaparak otomatikleştirmeye çalışmaktır.
    Bu sayede öğreneceğiz dilde başarı sağlanacağı düşünülür.Bu yöntemin sizlerde işe yaramamasının sebebi Türkçe gramer eksikliği.
    Burada çok çok önemli bir detay var.Gramer kurallarını otomatikleştirmeye çalışmak orta vadede işe yarar bir yöntemdir.
    İlerleyen seviyelere geldikçe aksaklıklar çıkmaya başlayacak.Kuralları otomatikleştirseniz de bir şeylerin eksik olduğunu fark edeceksiniz.
    İlerleyen seviyelerde yeterli çalışma yapmazsanız otomatikleştirme işi boşa gidecektir.Kurallar zihninizde oturmayacaktır.
    Yani gramerden sonra bolca reading çalışmaları yapmanız gerekir.Ben cbc derslerini önermiştim bu konuda.Tüm becerileri geliştiriyor.

    Gramer bölümüne ekleyeceğim pdf konuları bu madde ile çelişmiyor.Eklenecek olan pdf dosyaları grameri otomatikleştirmeye yönelik bol örnek içeren konular olacak.Fakat bu maddede yazdığım gibi sistemin işe yaraması için bolca reading yapmak gerek sonraki aşamada.Bunu gördüğünüz gibi cbc dersleri olarak önermişim.
  • tombow07 T kullanıcısına yanıt
    Henüz haber vermedi.
  • Rat.Planet hocam ana konuda ki ingilizce böyle öğrenilir konunuzu inceledim.Orada da cok güzel ifade etmişsiniz bilgilerinizi fakat dogrusu kafam karıştı.Look Ahead ın dahil oldugu bes adımda İngilizce konusu mu yoksa "Yabancı dil böyle öğrenilir" başlıklı konumu daha faydalı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aerdogmus A kullanıcısına yanıt
    5 adımda İngilizce sistemini uygulayın.
  • merhaba hocam bir ara set çıkarıyordunuz tasarımdaydı en son akıbeti nedir ?
  • merhaba, benim ingilizce düzeyim b1 ama speaking ve listening becerilerinde iyi değilim. 2 ay sonra yurtdısına gideceğim bu süre içinde hangi çalışmayı nasıl uygulayabilirim @rat.planet? Şimdiden teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.