Şimdi Ara

49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
1
Favori
7.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HASÇORUMLU H kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Çekmeyen kanal demekle neyi kast ettiniz anlamadım. Çekmeyen kanal zaten televizyonun listesinde yer almaz. Ekran siyahken diyorsanız hiç dikkatimi çekmedi bir ara kontrol ederim. Ama televizyonların menüleri yayından bağımsız çalışırlar bunun gibi durumların bunu etkileyeceğine ihtimal vermiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esan26

    Arkadaşlar merhaba;
    4K televizyon almıştım görüntüde istediğim verimi alamamış ve iade etmiştim. 4K televizyonlar tamam şu anda teknolojinin son noktası ama televizyon yayınlarında içerisindeki yazılım görüntüyü UHD ye çevirmeye çalıştığından (benim bilgim) görüntüde gerekli netliği yakalayamadım. Bence 4K televizyonlar 4K içerik izlenmesi için tamam ama tv yayınlarında vasat kalıyor (HD yayınlarda biraz kurtarıyor). Zaten 4K içerik sıkıntısı yaşanıyorken yılda 2-3 tane 4K içerik izleyeceğim diyerek almanın bir mantığı yok bence. Bırakın ülkemizi dünyada 4K yayın yapılacak mı muamma. Hadi yapılacak diyelim en az 4-5 senesi var. Teknoloji bu hızda ilerlerken 4-5 sene sonra şimdiden bizim aldığımız UHD televizyonlar eski teknoloji olacak ve o zamanki televizyon teknolojisinin çok gerisinde kalacak. Örnek olarak şunu vereyim Full Hd televizyonlar çıkalı kaç sene oldu hiçbir Full Hd yayın yapan televizyon kanalı gördünüz mü? Daha televizyon kanalları Full Hd yayın yapmadan bu televizyonlar ömrünü doldurdu UHD televizyon üretilmeye başlandı. Seneye Full Hd televizyonu belki üreticiler üretmeyecek.

    İşte 4K deneyimimden sonra Full HD yeni bir televizyon arayışına giriştim şunu belirtiyim gerçekten karar vermek meşakkatli bir işmiş. En son Vestel’in iki modeli üzerine yoğunlaştım 50FA8200 ve 49FA9000 Tanıdık biri aracılığı ile Vestel fabrikasından bir mühendis arkadaşla irtibata geçtim hangisini önerdiğini sorduğumda 49FA9000 modelini önerdi. Gerekçe olarak bu modelde kullanılan panelin LG olduğunu ve 50 inç panellere göre daha sorunsuz olduğundan bahsetti.

    Televizyonu Geçen hafta içerisinde Gitti gidiyor sitesinden %5 indirim ve puan avantajı ile 1820TL ye satın aldım. Cumartesi günü servis kurulumunu yaptı. Şunu belirtmekte fayda var; ilk defa kurulum yapan ekibin bu kadar ilgili ve bilgili olduğunu gördüm. Bana ve aileme televizyonu en ince ayrıntısına kadar tanıttılar.
    Televizyona gelecek olursak özelliklerini zaten biliyorsunuz onları anlatmama gerek yok. Şık bir yapısı var Vestel’in diğer televizyonları gibi vasat bir kasa görüntüsü yok. Kasa yapısı gerçekten sağlam bu sağlamlığını panelin etrafını ve ön alt tarafını çerçeveleyen alüminyum şeritlerle daha da pekiştirmiş ve sağlamlık, şıklık katmış. Diğer bilindik marka televizyonlardan hem sağlamlık hem de görsellik olarak hiç aşağı kalır yanı yok hatta çoğundan iyi diyebilirim.

    Ölü piksel, ışık sızması, bulutlanma, beyaz ekranda köşelerde kararma testleri yaptım çok şükür bir olumsuzluk yok. Sadece çok az bir bulutlanma var ama görüntüyü etkileyecek cinsten değil.

    Televizyon kutu içeriği olarak:
    2 adet çifte ekran gözlüğü
    4 adet pasif 3D gözlük
    Duvar montaj kiti
    Akıllı kumanda
    Ses ve program seçme tuşları ışıklı, güzel bir kumanda çıkıyor.

    Televizyonun çok kapsamlı bir menüsü var iyi bir görüntü için ayarlarını çok iyi yapmanız gerekiyor. Menü kullanışlı ve karışık bir yapısı yok isteklerinizi kolayca yapabiliyorsunuz. Kanal geçişleri hızlı öyle bezdirecek cinsten değil. Smart özelliği güzel diyebilirim çift çekirdekli bir televizyon ama açılma hızı gayet tatminkâr neticede bir bilgisayar değil tabi bunu hep göz ardı ediyoruz ve bilgisayar hızı bekliyoruz televizyonlardan. Dört çekirdekli televizyonlara göre 1-2 saniye geç açılıversin. Youtube hızlı bir şekilde yüklemeyi yaparak içeriği oynatmaya başlıyor. Daha harici disk ile film falan izleme fırsatım olmadı o konu hakkında yorum yapamayacağım. İlk açılışta 3-4 saniye görüntüde bozulma sorunu yaşayanlar olmuş daha önceden muhtemelen yeni yazılım ile bu hata giderilmiş böyle bir sorun ile ben karşılaşmadım.

    Saatlerce açık olmasına karşın kasada herhangi bir ısınma gözlemlemedim, akan alt yazılarda titreme yok. 3D izledim derinlik gerçekten eski televizyonuma göre daha başarılı. Çifte ekran özelliğini denemedim sadece bayide bir göz attım tamam özellik iyi ama çocuklu ailelerde bu özelliğin kullanılacağını düşünmüyorum. Ayrıca ses seviyesi ve kalitesi gerçekten iyi.
    Görsellik olarak sadece smart menüde ve televizyonun kendi menüsünde kullanılan görsellerin (ikon) çözünürlüğü biraz düşük ama zamanla alışılıyor.

    Şimdi bu televizyonu önerir miyim konusuna gelirsek. Arkadaşlar göz zevki konusunda ben hiç kimseye ısrarla bu müthiş bir şey al diyemem herkesin zevki farklıdır. Çoğu firma aynı televizyon modellerinde bile standart bir üretim istikrarı yakalayamıyor. Bana gelen panel güzel ben şu anda çok memnunum ama başkasına nasıl bir panel gelir bilemem.

    Ülkemizde para ne yazık ki kolay kazanılmıyor bir şekilde ailemizin geçimi için kazandığımız paraları doğru bir şekilde harcamamız gerekiyor. Bunun için aynı özellikte hatta bundan daha az özelliklere sahip birçok markanın televizyonu var ama fiyatları uçuk. 500-600 lira hatta daha da fazla farklar var aralarında. Bu farka değecek kadar aralarında kalite farkı olduğuna ben inanmıyorum. Diğer yabancı markaların servislerinin durumu malum. Bu forumda okuduğum kadarı ile Vestel de müşterisini mağdur etmiyor. Zaten bundan önce aldığım 4K Arçelik televizyonu sadece görüntüsünden memnun olmadığım için iade etmek istedim adamlar sorun çıkarmadan anlayışla üç gün içerisinde televizyonu alıp paramı hesabıma yatırdılar. Yerli üreticilere biraz güvenelim artık.

    Aşağıya fotoğraflar ekledim bazı HD, SD, Çizgi film kanalları ve yaptığım testlerden bazılarını. Yine bu forumda arkadaşın birisi bir fotoğraf paylaşmıştı beyaz ekranın yandan çekilmiş görüntüsü ve panel üzerinde beliren izler ile ilgili öyle bir fotoğrafta ben ekledim panel gerçekten temiz çıktı.

     49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız.
     49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız.
     49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız.
     49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız.
     49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız.
     49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız.
     49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız.
     49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız.
     49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız.
     49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız.
     49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız.
     49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız.
     49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız.


    güzel bir inceleme olmuş çift işlemci demişsiniz müşteri hizmetlerimi bunu belirtti.

    Ben vestelin başka modelini iki temsilci ile görüştüm.O tv de birisi işlemci yok diğeri ise tek işlemcili demişti.

    Bu tv yi ben en çok çift ekranı için düşünüyorum.Ekran ideal boyutta,800 mhz yenileme hızı fiyatlarda makul seviyede

    güle güle kullanın
  • nctemiz kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğimiz gibi müşteri hizmetleri teknik konularda pek bir şey bildiremiyor. Çünkü kendileri ile bu bilgi paylaşılmıyor herhalde hep tutarsız cevaplar veriyorlar.
    İşlemci sayısı hakkında bendede pek sağlıklı bilgi yok. Ama internet sitelerinin çoğunda çift işlemcili olduğu belirtilmiş. Ben çift işlemcili olduğunu buraya yazarken epey sitesindeki teknik özellikleri göz önüne alarak yazdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuçta tepkisiz kalmasında işlemci tek yada çift farketmez

    Birkeresinde arçelikten bir çamaşır makinası almıştım.Müşteri hizmetleri beni arayıp en ufak detayına kadar kullanmayı göstermişti.Vestelde böyle olmalı aradığım cevaplarda tutarsızlık olursa bir anlamı kalmıyor.Umarım memnun kalırsınız ilk günkü gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HASÇORUMLU

    merhaba ayni tv den bendede var benim bir sorunum var bir turlu cozemedim
    sorunum cekmeyen bir kanalda falan olursan menu yazilari nerdeyse gorunmucek kadar karariyor bu bir sorunmudur veya ozelligimi bu yada ayarla duzeliyormu bilgisi olan cevap verirse sevinirim saygilar

    Hocam senin problem çok basit. Menüden arka ışık ayarlarından otomatik olanı değiştir el ile %90 ayarla (benim tavsiyem) ve Dinamik Kontrastı kapat sorun düzelir. Ekranın parlaklığına göre otomatik ayar yaptığı için öyle oluyor.
  • Bu arada sanırım tv internete bağlı olduğu için kendi kendini güncellemiş. Kanal taşıma menüsü değişmiş. Sürüm olarak kaçtı kaça yükseldi onu kontrol etmedim. Kimlerde hangi sürüm yüklü yazabilirler mi ?
  • Musical Otopsi kullanıcısına yanıt
    Hocam,
    V.0.45.14.5 yüklü bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu modeli kullanan arkadaşlar televizyonlarınızda kullandığınız görüntü ayarlarını paylaşır mısınız? Benim kullandığım ayarlar ile karşılaştırmak istiyorum. Paylaşımda bulunursak belki daha iyi görüntüler elde ederiz. Yada yaşadığımız ortak sorunlarımız var ise bunu Vestel merkeze bir şekilde devamlı bildirimde bulunarak yeni yazılım taleplerinde bulunuruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinyal olmayan kanalda veya kanal adi bar fakat yayini yok demek istemistim tesekkur ederim hallettim fakat bir sorun daha var 4 aylik televizyonum daha oncede bir kackez yapmisti onemsememistim fakat bu gun bir kac kez kendi kendine kapanip acildi buna ne yapmam gerekir servis cagirmalimiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musical Otopsi kullanıcısına yanıt
    tesekkurler sayenizde duzelttim
    yanliz bir sorum daha olacak mumkunse kendi kendine bazen kapanip aciliyor ne yapmam lazim yardimlarinizla duzelte bilirmiyim yoksa servisimi aramam gerekir
    servis menusunde v.3.7.5w yaziyor yaxilim eskimi acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HASÇORUMLU -- 22 Mart 2016; 3:50:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HASÇORUMLU H kullanıcısına yanıt
    Hocam.
    Eğer televizyonunuz internete bağlı ise gelen en son yazılımı gece saat 3 ile 4 arasında kendi kendine otomatik yapıyor sizin bir şey yapmamıza gerek yok. Bu saatler içerisinde televizyon açılıp kapanıyor ise bu normal bir şey.
    Ama bu saatler dışında açılıp kapanıyor ise neticede yeni bir televizyon servis çağırmanızı öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayberty

    tesadüf bu ya 6510'u ilk keşfettiğimde fiyatı 2.399 idi ... ...
    hem de o zamanlar kampanya fiyatıydı ancak benim başlarda limitimi aşıyordu, tv'ye fazla para vermek istemiyordum ... hani sütten ağzı yanan meselesi ...
    bence 2.500'e kadar alınır o tv ... tek sorunu şu; philips alınca dahili uydusu ile kullanmamalı yoksa can sıkabilir ...
    aklımda şu an 2 model var; ya limiti artırıp 50pfk6510 almak, yada yarı fiyatına arçelik 43l5531 alıp bitirmek bu arayışı ...
    43l5531 için ne dersiniz, bayilerde denk geldiniz mi bu modele, ben aradım bulamadım hiç bir mağazada ...


    Hocam merhaba.
    Ne yaptınız? Aldınız mı tv yoksa arayışlara devam mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esan26
    Hocam merhaba.
    Ne yaptınız? Aldınız mı tv yoksa arayışlara devam mı?

    selam,
    birkaç hafta önce grundig 55clx8589 alacaktım fiyatta anlaşamadık, bu hafta arçelik 43l5531 bakmaya gittim beğenmedim ...
    oradan bimekse girdim philips 49puk7100 indirimdeydi görüntü güzeldi, eleman "yeni yazılım geldi" dedi ama forumda "yalan olabilir" dendi ben de vazgeçtim ... 49puk4900 da indirimdeydi ancak aklımda hep var olan philips 50pfk6510 sordum uygun fiyata bulsam alırdım ama tükenmiş, var olan mağazalarda fiyat yükselmiş ...
    lg'ler ilgimi çekmiyor, samsung'la husumetim var ... vestellerin görüntüleri iç açıcı değil ... sony'ler pahalı ...
    ne kaldı geriye ...
    sonuç; aramaya devam ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    İnşallah aradığınızı bulursunuz.
    49fa9000 alarak TV arama işkencesinden yırttım şimdilik. Darısı size olsun. İnşallah sonradan sorunlar ile karşılaşmam.
    Ama şu bir gerçek forumlarda sıkça bahsedilen yeni paneller yaramaz sözüne inandım. Yeni televizyon benim emektar philipsin görüntü kalitesine ulaşamadı.
    Ha o kadar kötü mü değil. Belkide benim gözüm eski philipse alıştığından bana öyle geliyordur bilmiyorum.
    Sıkı bir ayardan sonra vestelide tam olmasa da istediğim seviyeye getirdim.
    Keşke almasaydım demedim inşallah demem. Şunu da belirtiyim bu kadar iyi bir performans vereceğini inanın bende beklemiyordum.
    Nasıl olsa 5-6 sene sonra bu hengameyi bir daha yaşayacağım. Bakalım o zaman neleri tartışacağız buralardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vestelle sorunsuz yıllar dilerim, inşallah bana da hayırlısı denk gelir ...
  • Ya arkadaşlar bir ayrıntıdan bahsedecem, örneğin fox tvyi açın altta yayınlanan filmin yazısına bakın hafif flu görünüyor keskin değil. Görüntü ayarlarından ekran modunu otomatik yapınca köşelerde 1cm yaklaşıyor ve o zaman yazı olması gerektiği gibi çok keskin ve net gözüküyor. Tam ekrana tekrar getirdiğimde görüntü daha geniş olması gerektiği gibi oluyor ancak yazıların keskinliği gidiyor. Sorun sizde de var mı biraz ayrıntılı bakmanız gerek. Hi-Level tvde bile böyle bi sorun yoktu.
  • Musical Otopsi kullanıcısına yanıt
    Hocam, normalde ben otomatik modda izliyorum. Siz deyince baktım tam ekran modunda normal izleme mesafesinde bir değişiklik gözlemlemedim, ekrana çok yaklaşınca var bir flulaşma ama bu diğer modlardada var. Bence bu normal çünkü görüntü formatı değişiyor.
    Birde önceki hi- level kaç inç televizyondu ve Full hd miydi. Belki panel büyüklüğünden dolayı böyle gözlemlemiş olabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba;
    Yaklaşık iki hafta önce aldığım ve kısa bir kullanımdan sonra incelemesini burada paylaştığım Vestel 49FA9000 televizyonu yaklaşık 10 gündür kullanıyorum.
    Bu süre zarfında daha önceki incelememe ek yapmak istedim.
    Dediğim gibi televizyondan iyi bir görüntü almak için iyi bir ayar yapmak ve televizyonu izleme mesafesini iyi ayarlamak gerekiyor. Aşağıda kendi kullandığım ayarların görsellerini ekleyeceğim. Belki kullanan arkadaşlara katkısı olur.
    Televizyondan gerçekten şu ana kadar çok memnunum hiç keşke demedim. İlk aldığım zamanlar tereddütlerim vardı ama zamanla televizyon beni utandırdı ve beklediğimden iyi bir performans ortaya koydu. Bana 1820tl ye mal oldu ve bana göre tam bir F/P sergiliyor.
    Televizyonun artıları
    Beklediğimden iyi bir görüntü
    Yüksek ve kaliteli ses çıkışı (benim ses ayarım 7 de duruyor ve fazlasıyla yetiyor. Sesi sona getirsem nolcak acaba)
    Smart özelliği bana göre yeterli ve hızlı tepki veriyor.
    Kanal geçişleri hızlı
    Televizyonun ilk açılışı hızlı
    Kumanda kullanışlı ve ışıklı olması ekstra güzel
    Televizyona yanlardan bakıldığında görüntü kaybı olmuyor Daha önceki 4K televizyonu yanlardan baktığımızda izleyemiyorduk (Aşağıya fotoğraf ekliyeceğim)
    Televizyonun şık yapısını da unutmayalım gerçekten evime gelenlerin dikkatini çekmeyi başardı.

    Yani kısaca bir televizyondan ne bekliyorsak bunu fazlası ile veriyor

    Eksilerine gelirsek bana göre bu fiyata eksisi yok ama keşke dediğim
    Mause kumanda kullanışsız çok hassas olmanız gerekiyor buda insanı yoruyor. (ben marketten uygulama yükledim telefona oradan hallediyorum daha kullanışlı)
    Birde Vestele bu arayüz yakışmamış daha modern bir arayüz olabilirdi ayrıca arayüzün çözünürlüğü de düşük olduğundan göze batıyor.

    Bana göre eksileri bu kadar
    Kısaca bu fiyata alınabilecek iyi bir Full HD televizyon (Şansınıza iyi bir panel denk gelirse)
     49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız. 49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız. 49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız. 49 Fa 9000 Vestel led tv yorumlarınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NRCLK -- 30 Mart 2016; 14:53:31 >
  • Hi-Level 40inc onu da yeni aldık diğer odaya ve fiyatına göre çok güzel görüntü kalitesi var. Özellikle yan yana kıyasladım yazılardaki keskinlik ve netlik vestel 43fa9000'den daha iyiydi. Vestelde ekran formatını otomatik yapınca netleşiyor yazı ama tam ekranda da öyle olması gerekiyor. Otomatikte izlemek istemiyorum çünkü her köşeden 1 cm görüntü azalıyor sonuçta. Akşam detaylı olarak fotoları atacağım farkı az çok göreceksiniz. Ekran ayarlarımı da atayım bakalım, optimum ayarları bulmak gerek. Bu arada pcye bağladığımda ekran formatı tam ekranda olduğunda yazılar gayet keskin ve güzel. Fluluk sadece uydu kanallarında var. Güncelleme ile giderilebileceğini düşünüyorum. Bunu sorun herkeste varsa müşteri hizmetlerine bildirmekte yarar var. Bi güncelleme yaparlar belki.
  • Musical Otopsi kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba.
    Öncelikle aldığınız iki televizyon arasında panel farkı var. Birisi Samsung diğeri Lg panel bu farktan kaynaklanıyor olabilir. Ama emin değilim. Bende ki 49" ben böyle bir sorun ile karşılaşmadım. Fotoğrafları görürsek belki onların üzerinden yorum yapabiliriz. Eğer köşelerde ışık sızması varsa buda yazıyı etkileyebilir bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.