Şimdi Ara

47000 TL Hasar Kaydı Karşı Taraf %100 Hatalı Değer Kaybı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2012 W204 C180 aracımla zincirleme bir trafik kazasına karıştım birkaç ay önce. Arkadan çarpan zat %100 suçlu bulundu zaten yaralanmalı kazaydı polis tutanak tuttu.

Benim araçta 47000 TL hasar kaydı çıktı. Ağır hasar verilmemiş. Kaput far ön tampon arka tampon vs baya bir değişen oldu. Kasko karşıladı tabi.

Biz sigortacımız aracılığıyla değer kaybı dosyası açtık fakat karşı tarafın sigortası cevap olarak, sigortada hiç para kalmadığı için değer kaybı ödeyemeyiz demiş.

Tek çözüm kişiye direkt dava açıp parayı almakmış fakat değer mi ne kadar alırız bilemedik.

İnternetteki formüle göre hesapladığım 4000 tl civarı bir değer kaybı ödemesi çıkıyor araç kmsi yüksek(160k) ve yaşı büyük olduğu için.

Bu tutarı mı öder acaba adam yorum rica ediyorum DH ahalisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Nafaryus -- 22 Kasım 2021; 12:18:13 >

• Diğer konuda bana çemkirenlere söylüyorum

değer kaybı alacak biri varsa bu adamın hakkı

Alırsınız hocam 2 gün önce biri konu açmış tamponuma tıkladılar nasıl değer kaybı alırım diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 20 Kasım 2021; 13:45:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşı tarafın sigortası ödemiyorsa şahıstan alacaksınız bu işin miktarının bir önemi yok bu doğal bir hak kullanmak veya kullanmamak size kalmış bu işi yapan avukatlar var yalnız burda dikkat edeceğiniz husus bu işlerle ilgilenen birde çakal tayfa var onlara para kaptırmamanız
    Öncelikle değer kaybı hesaplamsı yaptırmanız gerekiyor kişiden alacaksanız tespit davası şart

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bu ağır hasar için aracın bedelinin mi, o zaman alındığının faturasının mı bilmem bişey tutarının %50 altında çıktığında ağır hasar geçmiyor mu öyle bişey vardı bu konuyu sordunuz mu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • crssover C kullanıcısına yanıt

Bizim yetkili servisteki sigorta elemanı tampona değer kaybı vermezler diyor halen.  

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • plastik aksam olan tampon için değer kaybı alamazsınız.

Ssangyong XLV 1.6 AT Diesel LACİ
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Sigorta şirketi iki duruma da bakıyor hangisinde cebinden daha az para çıkacaksa o seçeneği uyguluyor.

Sigorta Tahkim Komisyonu' na başvurun.

araç mercedes kasko tamamen orjinal parça takmak zorunda olduğu için parçalar çok pahalı.

parça listesine bakmıştım örneğin kaput 7100 tl idi.

araçta ağır hasarlık bir durum yoktu hava yastığı açmadı. arkadan bana hızlıca çarptı adam bende öndekine çarptım ama yolda duruyor vaziyetteydim o yüzden çok hasar olmadı.

Geçmiş olsun değer kaybı almak hakkınız lakin nabza göre şerbet vermek gerekir diye düşünüyorum.

Size arkadan çarpan araç ve sürücüsünün maddi durumuna göre hareket etmekte fayda var.

Maddi durumu iyi gibiyse aracı pahalı bir araçsa tabi ki hakkınızı arayın ama onda da önce karşı tarafı arayıp durumu anlatıp ortak bir tutarda anlaşmaya çalışın ( rakam olarak benim bildiğim emin olmamak ile birlikte hasar bedelinin %30'u gibi bir rakama denk geliyordu )

Eğer karşı taraf, değer kaybını ödeyebilecek durumda değilse sizde bunun farkındaysanız bence üzerine gitmeyin hocam başınızın gözünüzün sadakası olsun. Forumdakilere bakmayın millet parasızlıktan akbaba moduna geçmiş durumda.

Tek cumle; bekara kari bosamak kolaydir.

Öndekine vurduğunuz için size kusur yazmadılar mı? Durur vaziyette bile olsanız takip mesafesi bırakmadığınız için. Bunu savunmuyorum yanlış anlamayın, sadece böyle örneklere rastlamıştım daha önce. Yoksa trafik ışıklarında beklerken 2m. araya mesafe koymamız gerekir teoride ki böyle birşey gerçekçi değil.

• Bu nasıl bir bahane? Nasıl sigortada para kalmadığı için ödeyemezlermiş? Biz bir şeyi taksitle aldığımızda, taksiti geldiğinde "Paramız kalmadı." diyebiliyor muyuz? Onlar nasıl diyor? Bence sigorta şirketine dava açın.

yok hocam kaza şöyle oldu. sıkışık trafikte sol şeritte gidiyordum, önümdeki araç durdu, ben de durdum, arkamdaki de durdu. sonra suçlu zat orta şeritte makas atıyormuş, bir an sol şeride geçmiş ve bam.

4 araç birbirimize girdik. ilk çarpan suçlu zatın arabası tamamen pert oldu yaklaşık 100km gibi bir hızla çarptığını iddia ediyorlardı. adam arabadan çıkamadı ambulans görevlileri gelip çıkarttı ve hastaneye kaldırdılar. polis gelip tuttu tutanağı, tüm kusur ilk çarpana verildi, diğer 3 arabanın hasarını karşılamak üzere.sigortasında para bitmesinin sebebi bu.

bizim herhangi bir hatamız yok normal şekilde trafikte bekliyorduk zaten o şekilde bir takip mesafesi zorunluluğu yok durmakta olan trafikte.

Farkeder mi bilmiyorum benim araç 5 yaşında 80 bin km.deydi.

47 bine 4000lira mı olur dalga geçer gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.