Şimdi Ara

42 SL 8000 almayı düşünüyorum..Yorumlarınızı rica edeceğim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Forumda çok konuşuldu yazıldı, ama son kez sizin görüşünüzü almak istiyorum. Arkadaşlar LCD TV bakıyorum 10 gündür..Odaya küçük bir şey derken, “bari olmuşken salona bir şey alalım, salondakini odaya koyarız” noktasına geldik. 47” mi 42” mi olsun falan diye de çok düşündük. 47” de bütçe 47 LH 4000’e ancak yetiyor ve izleme mesafesi 3 mt olacak, bu mesafede çoğunlukla da SD yayın izleyeceğimi düşünürek 42”de karar kıldım. Benim için ekran büyüklüğü önemli ancak kaliteli görüntü daha önemli.
    Uzun lafı kısası LG 42 SL 8000 ya da LG 42 SL 9500 modellerinden birini almaya karar verdik. Normal digitürk (ya da teledünya da olabilir) SD yayın ağırlıklı (kanal d vs.), 3 metre mesafeden izleyeceğim. Sizce 42” doğru bir karar mıdır (47 lh 4000’e göre)? Özellikle bilen ve kullanan arkadaşlar 42 SL 8000’den memnun musunuz?

Çok teşekkürler

• Yok mu bilgi verecek olan arkadaşlar..Çarşambaya kadar alacağım cihazı, pisi pisine kötü makine almayayım..O kadar çok şey okudum ki, en son LG 42 SL 8500'E karar verdim..Onun için de çok parlıyor diyorlar.
    Ben TV'yi salonumda kullanacağım ve gündüz de 1-2 saat kullanılacak. Salonum direkt güneş almasa da 14. kat olduğundan içerisi apaydınlık. Bir sorun yaratır mı? 42 sl 9500'de bu parlama sorunu yoksa bütçeyi zorlayıp ona da bakabilirim.

Bir de 3 metreden 42" küçük gelmez değil mi? 47"'iN (47 LH 4000) SD yayın kalitesi oturma mesafeme göre kötü geldi. Sonuçta ATV, Kanal D vs. izlenecek ağırlıklı..

YARDIMMM EDİNN LÜTFENNN !!!

Yanılmıyorsam 2.80-3.2mt arası 37" TV idi...

Birde SL8000'nin ekranı epey yansıma yapıyor, pencerenin karşısına gelecek şekilde yerleştirecekseniz kesinlikle bu konuyu değerlendirmenizi tavsiye ederim....

Edit: Bahsettiğim başlık aşağıda inceleyin...

Yukarda verdiğim ölçü SD içinmiş kusura bakmayın...

http://forum.donanimhaber.com/m_23339731/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 8 Mart 2010; 13:20:39 >
  • SL modellerinde panel ayna gibi parlıyor. Gündüz seyretmek işkence oluyor. Hele bir de arkanızda pencere var ise gündüz perdeleri kapatmanız gerekiyor. Bizim komşu öyle yapıyormuş. Yoksa görüntü anlaşılmıyor diyor.

Gündüz perdeler kapatılınca komşular yanlış anlıyabilir.

SL8000 yerine SL8500 tercih etmenizi öneririm, yan yana inceleme imkanına erişebilirseniz yansıma durumunu kıyaslamanızda fayda var, onunda dışında bu iki ürünün farkı mühim olmayan kasada ufak bir değişiklik mevcut.. SL9500 LED kategorisinde, mağazalardaki incelemelerime göre tabi SL9500 önde geliyor, SL8xxx'de DVB-C HD tunerın olması ise bence büyük avantaj.

quote:

Orijinalden alıntı: polatz

Parlak paneller illaki yansıma yapıyor ancak tv'nin konumu ve sizin tv'ye bakış açınıza göre değişir. SL9000'de yansıma çok yapar ancak SL9500 ile B651 iki tv'yi de kullanıyorum ben fark göremedim. SL9500 bizim evde köşede duruyor sağ cephe pencere gündüzleri perdemiz açıktır yansıma sorunu yaşamıyorum, akşam ise tv'ye bakış açım düzse yani göz hizamda olduğu sürece rahatsız edici bir yansıma olmuyor ancak yere oturduğumda ışığı çok net görüyor ve rahatsız oluyorum ama tv'yi genelde koltukta izliyoruz değil mi Aynı koşulları B651 modelinde de oluşturduk sonuç aynı

Bir başka konuda da izlenimlerimi aktardım, yansıma konusunda TV'nin konumu ve sizin TV'ye bakış açınız çok mühim. LCD direk pencereli cepheye bakacaksa ya odanızda yeni bir düzenlemeye gidin ya da LG LH gibi mat panelleri tercih etmeniz daha uygun olur.

------------------------------------------------------------------

Uydu receiver bölümünde NEXT Dobratech konusunda 42SL9500 modeline ait görüntüler mevcut.

Aşağıdaki linkte HD yayın fotoğrafları var, bir iki mesaj yukarda ise SD yayın... Ancak şunu da belirteyim fotoğraf ile canlı izlemek arasında epey var zira fotoğraflarda derinlik belli olmuyor.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=38296594

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 8 Mart 2010; 13:12:40 >

• Çok çok teşekkürler..Binbir modelin arasından eleyerek geldiğim noktada 42 SL 8500 ya da 42 SL 9500 kalmıştı, ancak onların da parlaklık problemi can sıkıyor maalesef..
    Şimdi ustalara şunu sormak isterim. 42 SL 8500 parlıyor diye 42 LH 5000’i tercih etsem yanılmış olur muyum..Yani şunu demek istiyorum bir tarafta bariz üstün özellikleri olan 42 SL 8500 var diğer tarafta daha az parlayan ama özellikleri daha düşük 42 LH 5000 var. Siz olsanız ne yapardınız?
  • Kağıt üzerinde ikisinin özellikleri hemen hemen aynı, SL8500'ün kontrast, bluetooth, kasa ve DVB-C HD tuner artıları var. Üretimde kullanılan teknolojilerini yani ayrıntılı teknik konularını pek bilmiyorum. Şu parlama sorunu yüzünden insan çok kararsız kalıyor koşullarınızı tartıp en iyisine siz karar vereceksiniz. Biraz daha kafanızı karıştırmak gerekirse LH5000 yerine Sony'nin Bravia Engine 3 ile ürettiği W ve Z serilerinden de modeller düşünülebilir :)
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: polatz

Kağıt üzerinde ikisinin özellikleri hemen hemen aynı, SL8500'ün kontrast, bluetooth, kasa ve DVB-C HD tuner artıları var. Üretimde kullanılan teknolojilerini yani ayrıntılı teknik konularını pek bilmiyorum. Şu parlama sorunu yüzünden insan çok kararsız kalıyor koşullarınızı tartıp en iyisine siz karar vereceksiniz. Biraz daha kafanızı karıştırmak gerekirse LH5000 yerine Sony'nin Bravia Engine 3 ile ürettiği W ve Z serilerinden de modeller düşünülebilir :)

Teşekkürler öneri için..Şeytan diyor ki hiç elleme pırıl pırıl Philips tüplü TV'ni paran da cebinde kalsın

Şaka bir yana Sony kalitesi malum sadece fiyatlardan çekiniyor insan..

• SONY'den iyisi var. LOEWE.

yukarıdaki konuda SL8000 de yaşadığım problemi yazdım. İyi incelemek lazım
  • Elektronik işi yapan biri olarak SL8500 42 inch sahibiyim ciddi anlamda parlama var, plazma gibi diyebilirizi. ama Beni rahatsız etmiyor. bu güne kadar gördüğüm parlamalar yanında bu az bile kalıyor diyebilirim.

http://www.bimeks.com.tr/urun/1083/109034/lg-42sl8000-106-ekran-lcd-tv.aspx#

Hayırlı olsun!

Orijinalden alıntı: twingonote

Bu ürünü almak isteyenler için esas şok bugün:

Hayırlı olsun!

Bu televizyonun input lag'ı nasıldır? PS3 vr Pc ile oyun performansı iyi midir? Bilen kullanan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnbvc

quote:

Orijinalden alıntı: twingonote

Bu ürünü almak isteyenler için esas şok bugün:

Hayırlı olsun!

Bu televizyonun input lag'ı nasıldır? PS3 vr Pc ile oyun performansı iyi midir? Bilen kullanan var mı?

Cevap veren olmadı ama gerek de kalmadı.
    http://www.dday.it/redazione/220/DDay-The-Best-Gaming-TV-Test.html#pagina-2 sitesinden LG 47SL8000 için 5 üzerinden 5 yıldız vermiş. Gerçi aynı modelin farklı boyutları için farklı paneller kullanan firmalar var. 42 inç için oyun performansı farklı olabilir.

Ama ben başka bir sebebten vaz geçtim.

Forumdan bu modelin çok parladığını okudum. Gündüz de akşam da parlama yapabiliyormuş. C650'den vazgeçme sebeblerimden biri de parlama yapmasıydı, bu ondan da fazla parlama yapıyormuş :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnbvc -- 25 Kasım 2010; 20:59:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.