< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
4070 görüntü gelmiyor.

-
-
Muhtemelen VRAM arızası var, yeni aldıysanız değişim isteyin , uzun süredir kullanıyorsanız garantiye yollayıp ücretsiz tamir etsinler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün yarın son denemeleri yapacağım olmazsa pazartesi paket.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Soket tozlanmış olabilir, bir fön tutun , çıkartırken sokete zarar vermiş olabilirsiniz , alt sokette kullanın şimdilik, sanırım sorun soket kaynaklı olduğunu keşfettiniz , anakarta servis gözüktü o zaman
Sıfır hepsi tozlanmış mıdır ki :( fön tutuyorum şimdi.
Eski ekran kartımı taktım yukarıda çalışıyor.
Garip bir durum , o zaman kart da sokette sorunsuz
Yardımcı olacak mı bilmiyorum ama aynısı ssd de başıma geldi , gen4 portuna gen4 ssd takınca görmüyordu, gen3 portuna takınca görüyordu, anakart üreticisine yazmıştım, 10700f işlemci vardı, gen4 portu 11. Nesil işlemci kullanınca aktif oluyor demişti , 10700f de kullanamazsınız dedi, gen3 portunda bir süre kullandım, sonra 11700kf aldım sorunsuz gördü
4 serisi kart kullanmadığım için acaba Pci 5 slot mu diye düşündüm , onun için işlemci desteği gerekebilir , anakart üreticisini arayıp sorun, muhtemleen neden kaynaklandığını anında söylerler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
rami sök tak görüntü gelir hocam
-
hem o sisteme tek slot ram kullanmak nedir hocam. 20k civarına ekran kartı alıp 1k ya ram almamak nedir hocam
-
Yok işe yaramadı. Ram alıcam daha sonra :) yavaş yavaş topluyorum
İşe yararmı bilmem ama biostan pcie ayarını pcie4 3, 8x 16x gibi değiştirerek deneyin.
üstedeki 16x hızında çalışıyor altdaki 8x hızında. Eski ekran kartı 8x hızında çalışıyorsa o yüzden üst deki slotda çalışıyor olabilir. 16x hızında çalışan bir ekran kartıyla deneyin o da çalışmazsa anakart arızalı. Çalışırsa ekran kartı arızalıdır
-
4070 kaçta çalıştığını bilmiyorum.
Dejavu gibi oldu başlık benim için. Yıllar önce 2. nesil intel kullanırken buna benzer bir sorun yaşamıştım:
Kronik sorun diyen oldu, anakart ekran kartı seçiyor diyen oldu vs vs. Çözüm bulamadım. Bir süre x4'de kullanıp gidip anakartı değiştirmiştim en son dayanamayıp. Ancak öyle kurtuldum.
-
Sorunu çözemediyseniz konuyu daha detaylı şekilde ve sistemde kullandığınız tüm parça model isimlerini atma ihtimaliniz var mı?. Ayrıca kaç wattlık PSU ile sistemi çalıştırıyorsunuz?
Sanırım bana da anakartı servise gönderme yolu göründü :(
MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI AM5 DDR5 6600MHZ(OC)
AMD RYZEN 5 7600X 4.70GHZ 38MB AM5
MSI MAG CORELIQUID P240 240mm Sıvı Soğutma
Adata XPG Lancer RGB 16GB 6000 MHz DDR5 Ram
Toshıba P300 2tb 7200RPM 3.5" Sata 3 Harddısk
Samsung 980 PRO SSD 2 TB PCIe 4.0, 7.000 MB/s, NVMe M.2
MSI Mag A750GL PCIE5 Power
Asus ProArt RTX 4070 OC Edition 12GB
-
Anladığım kadarı ile birincil slottan görüntü alamıyorsunuz. Anakartta VGA ışığı yanıyor demiştiniz. Bios guncellediniz mi? Çift ekran kartı mı calistirmaya calisiyorsunuz sistem de?
Size önerebilecegim tek şey ; bir flash bellek üzerine kuracağınız linux üzerinden çalışan parted magic kurarak sistemin ekran kartını görüp görmediğini kontrol etmeniz olacak. En sağlıklı yöntem bu. Programı fullprogramlar üzerinden indirip deneyiniz. Program kurulumunu flash bellek üzerine rufus ile kolayca kurup, anakartın birincil USB soketleri den birine takip, bios üzerinden birincil harddisk olarak göstermek ram üzerine kurulum yapılmasını beklemek. Açıldığında Windows güvenli mod gibi bir masaüstü sizi karsilayacak. Türkçe olduğu için kullanımda sorun yasayacaginizi düşünmüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- opengl mi directx mi
- amd hata 182
- intel hd graphics 3000
- palit ekran kartı alınır mı
- gigabyte garanti sorgulama
- rtx 50
- amd fsr
- dlaa nedir
- gtx 1650 ti
- intel yeni ekran kartı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X