Şimdi Ara

407 kullananlar 407 1.6 hdi tavsiye edermi? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
3
Favori
172.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bende 2009 model peugeot 407 premium(1,6 dizel) var. İki ana şikayetim var. Birincisi altını en ufak tümsekte vuruyorum. Gerçi ben 60 yanak yerine 55 yanak lastik taktım ama bu 1 cm etkilermiş. Oda çok önemli olmasa gerek diye düşünüyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

    İkincisi, direksiyon bana çok ağır geldi. ben seat leon kullandım. Onun direksiyonu çok hafifti. Bu çok ağır geldi bana.
  • Bende 2006 407 1.6 hdi var daha 22.000 de ve bakıma gitmem gerekiyo .

    Kullanan arkadaşlar çok olduğunu görüyorum, 20.000 bakımda ne gibi işlem yapıyolar ne kadar tutuyo bilgi verirseniz sevinirim.

    Birde farların birinin kısası yanmıyo sanırım geçti ama serviste bi sileceği sormuştum çok pahalı fiyat çekmişlerdi lambayı dışardan alıp değiştirsem olmazmı?
  • arkadaşlar
    ben 1hafta önce 2008 1.6 hdi 407 aldım daha sonra arabanın ikaz panelinde 'break pads worn' yazıyor bunun anlamı ne acaba bir de 407 kullanıcılarından araçla ilgili bilgi almak istiyorum lütfen
  • 2009 model 407 1.6 HDI kullanıyorum geçen Nisan ayında sıfır aldım 20.000 bakımına az kaldı altının engin olması bir kaç defa küt etmesine sebeb oldu ama koruma olunca sorun olmuyor tabi yinede dikkat etmek lazım. Performansıda ilk aylarda memnun değildim ama bir kaç ay daha yüksek devirde kullandım ve şimdi bilhassa rampalarda çok memnunum. Uzun yolda hiç yormuyor gaza bastıkça asfalta yapışıyor ve virajlara korkmadan giriyorum. Söyleyeceklerim şimdilik bunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fumebjk

    Merhaba Arkadaşlar

    arabamı satıyorum ilgilenenler için link

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-407-sahibinden-105-000-km-de-tertemiz-407/detay


    araban dışardan güzel görünüyor.. bakıcaz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uzekena

    2009 model 407 1.6 HDI kullanıyorum geçen Nisan ayında sıfır aldım 20.000 bakımına az kaldı altının engin olması bir kaç defa küt etmesine sebeb oldu ama koruma olunca sorun olmuyor tabi yinede dikkat etmek lazım. Performansıda ilk aylarda memnun değildim ama bir kaç ay daha yüksek devirde kullandım ve şimdi bilhassa rampalarda çok memnunum. Uzun yolda hiç yormuyor gaza bastıkça asfalta yapışıyor ve virajlara korkmadan giriyorum. Söyleyeceklerim şimdilik bunlar.


    arakadaşlar şu altı vurma olayını anlamadım. araba çok alçaklığından mı kaynaklanıyor. yoksa ön teker den ileriye daha uzun olduğu içinmi.. bende almayı düşünüyorum ama beni korkutuyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcamlibel


    quote:

    Orijinalden alıntı: Uzekena

    2009 model 407 1.6 HDI kullanıyorum geçen Nisan ayında sıfır aldım 20.000 bakımına az kaldı altının engin olması bir kaç defa küt etmesine sebeb oldu ama koruma olunca sorun olmuyor tabi yinede dikkat etmek lazım. Performansıda ilk aylarda memnun değildim ama bir kaç ay daha yüksek devirde kullandım ve şimdi bilhassa rampalarda çok memnunum. Uzun yolda hiç yormuyor gaza bastıkça asfalta yapışıyor ve virajlara korkmadan giriyorum. Söyleyeceklerim şimdilik bunlar.


    arakadaşlar şu altı vurma olayını anlamadım. araba çok alçaklığından mı kaynaklanıyor. yoksa ön teker den ileriye daha uzun olduğu içinmi.. bende almayı düşünüyorum ama beni korkutuyorsunuz.

    Değerli hocam 4 yıldır 407 kullanıyorum,aracın altına karter muhafaza taktırırsınız,muhafaza aracın altını biraz daha yere yaklaştırıyor zira aracın altında orijinal plastik aksam gibi düz değil eğimli gidiyor eğim vererek yapmışlar,ama yere sürterse için daha rahat oluyor,yere sürtmemesi için yoldaki tümseklerde ve bozuk yerlerde falan oldukça yavaşlayın çok yumuşak 1.viteste geçin. sakın hızlı geçmeyin ve stabilize yolda falan kullanacaksanız almayın asfaltta kullanacaksanız alın.




  • istanbulda kullanıcam yanlız.. bazen memlekete giderken arabamla gitmek isterim tabi.. memlektte yollar bozuk gibi. neyse
  • Arkadaşın dediği gibi misal kasis var ki şehirlerde yüksek değildir her araç geçer 1.viteste yavaşça geçtiğin zaman hiçbir sorun çıkmıyor bende böyle yapıyorum.Merak etme gönül rahatlığı ile alabilirsin. Uzun yolda hiç yormaz seni.
    Not : 2007-2008-2009 modelleri almanı tavsiye ederim bilhassa 2008-2009. 2007 öncesi 407 lerde sorunlar yaşanmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzekena -- 11 Temmuz 2010; 11:53:39 >
  • model konusunda iyi uyardınız tşk. 2006 felan düşünüyordum.. 2008 lerde fiyatları incelemdim doğrusu..

    bu sorunlar genel bir sorun mu acaba yoksa bazılarında görülen ender sorunlarmı ...
  • madem kullanıyorusnuz bir kaç sorum daha olacak..

    1. bakım masrafları ne kadardır. (ben biraz cimriyimdir.)

    2. gerçektende şehir içi 6 lt mi yakıyor..(1.6 dizel için)

    3. birde ön çaprazlarda görme sıkıntısı yaşanıyormuş diye duydum. bende peugeut patner var onda da ön çaprazlar biraz sıkıntılı.

    4. kaporta kalitesini daha anlayabilmiş değilim. patner ler çok çabuk eziliyor örneğin aracı bir keresinde arkadan iterken nerdeyse kaportayı içeri gömüyordum. fazlada bastırmadım. ve zamanla ezikler oluştu bir yere felan çarpmadım.. 407 gibi bir araca heralde böyle bir kaporta takmamışlardır diye düşünüyorum. yanılıyormuyum..
  • 2007 öncesinde motorda sorunlar yaşanmış . Bakım olayıda en son 15.000 bakımı yapıldı sanırım 100-150 arası bir miktar ödemiştim . Sol çaprazda biraz görme sıkıntısı var ama çok virajlı yollarda. Virajlar bitene kadar hafif öne doğru eğilip bakınca viraja rahatlıkla girebiliyorsunuz . Kaporta konusundada 407 yi elinizle iterek vs içine göçertmeniz çok iyi bir güç ister



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzekena -- 12 Temmuz 2010; 12:12:09 >
  • 407 kullanmadim ama cok bindim.artik kasasi eskidigi icin daha iyi alternatifler olabilir fakat fiyatina ,ozellik ve konforuna gore cok iyi bir arac.alti cok alcak dikkat edilmesi gerekir cogu yerde vuruyor,duz yolda ve yuksek hizlarda cok stabil.performansi pek iyi degil 1500kg agirliginda fakat aile araci olarak ideal ve 6lt ortalama yakit olunca performans da kabul edilebilir duzeyde.motordan yana sikintiniz olmasin.1.6hdi psa grubunun urettigi bir motor ve dunya uzerinde milyonlarca uretilidi,pug,citroen,volvo,ford gibi markalar bu motoru kullaniyor ve motor gelistirilirken bmw ile ortak gelistirildi ,2.0hdi 163hp lik dizel motorda bmw 3.20d nin eski kullandigi motor.o yuzden motor cok ekonomik ve sorunsuz,turbo boslugu yok denecek kadar az ve orantili gucu var,turbo girince bir anda patinaj cekmiyor,homojen bir dagilimi var.tercih sizin.
  • bilginiz için teşekkürler
  • gözünüz aydın beyler. yeni çıkan modelin nasıl bir şey olacağını çok merak eden arkadaşlar vardı. peugeot 508 olarak çıktı.. resmi sitesinden kısaca bilgi alabilirsiniz.
  • Arkadaşlar bende çıktığı günden bu yana 407 e hayranım gerçekten çok ilgi çekici bir araç hali hazırda chevy kalos 1.2 lpg li bir aracım var 70 hp emektarı değişme zamanı geldi çok şükür 7.yaşına girdi ama bugüne dek bakım dışında servise gitmedim,chevy cruze almayı çok istememe rağmen benzinli bir araç alamam aylık 1500-2000 km yol yapıyorum benzinli 1.6 her araç yakıt bütçemi zorlar bütçem malesef 40.000 tl ile 46.000 tl arasında peugeot 308 e baktım orta donanımlısı yaklaşık 46.000 tl civarına geliyor sizce biraz daha borca krediye katlanıp 407 mi alsam bagaj ve segment farkı buna değermi birde 407 kasım aralık ayında tahmini indirimli fiyatı ne olur benim için otomatik vites önemli idi ama 407 için bundan feragat edebilirim sanki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur_tasar

    Arkadaşlar bende çıktığı günden bu yana 407 e hayranım gerçekten çok ilgi çekici bir araç hali hazırda chevy kalos 1.2 lpg li bir aracım var 70 hp emektarı değişme zamanı geldi çok şükür 7.yaşına girdi ama bugüne dek bakım dışında servise gitmedim,chevy cruze almayı çok istememe rağmen benzinli bir araç alamam aylık 1500-2000 km yol yapıyorum benzinli 1.6 her araç yakıt bütçemi zorlar bütçem malesef 40.000 tl ile 46.000 tl arasında peugeot 308 e baktım orta donanımlısı yaklaşık 46.000 tl civarına geliyor sizce biraz daha borca krediye katlanıp 407 mi alsam bagaj ve segment farkı buna değermi birde 407 kasım aralık ayında tahmini indirimli fiyatı ne olur benim için otomatik vites önemli idi ama 407 için bundan feragat edebilirim sanki?


    407 bitti artik niye sifir 407 bakiyorsunuz? hala getiriyorlarmi bilmiyorum ama kasasi biten bir araci sifir almak mantiksiz. 2.el az kmde cok daha ucuza bulursunuz. 308 in 46lik olani en dolusu.40bin civari donanimlisida gayet dolu comfort haric her donanimi 308 in alinir.arac hacmi farkina sizin ihtiyaciniza gore karar vereceksiniz.kalabalik aileniz yoksa,ihtiyaciniz olmayacaksa bosuna fazla para vermenin anlamida yok.kalosla 407 arasindaki fark cok fazla.illa sifirsa cruz un otomatik olani alin + garantili lpg takarsiniz bugunku gibi devam edersiniz.cruzdaki otomatik vites eski sistem yanliz ve cok yakiyor ve performansi iyi degil.duz vitesin fena degil.otomatikse,yol yapacaksanz lpg sart cruza.




  • oncelıkle selamlar arkadaslar

    forumu bastan sona kadar okudum su dıkkatımı cektı 2007 veya 2008 407 lerde sorun cıkıyormus ben pejo kullanıcısı olarak buna ınanmadım acıkcası
    kullandıgım arac 2005 407 exect.2.0 hdi otomatık aracı sıfır aldım aldıgımda ılk serılerdendi ve bu zamana kadar kullandım hıc bır sorunum sıkayetım olmadı
    herkesı sıkayet ettıgı altını vurma olayından bende sıkayet edıyorum bunun harıcınde otomatıgınde bıle sıkıntı yok hem sehır ıcı hemde sehırler arası sureklı kullanıyorum aracı

    1,6 motoru bılmemde benım aracım normal bakımda enaz 400 lıra gıdıyor.
    sehır icınde otomotık oldugu ıcın 8 lt yakıyor ama sehırler arası 5 lt kadar dusurdum acıkcası
    performansı cok ıyı ilk 407 sahıplerı bılır aracın sanzımanı porsche q-tronik yani porscheden desten alınıp yapılan bır sanzuman 4 ileri çok basarılı
    2.0 motor dusunursenız vergıyısınıde dusunun derım
    1,6 motor bence kasaya agır gelıyor hem agır geldıgı ıcın cok yakıyor hemde hantallasıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirtyharry34 -- 2 Ağustos 2010; 15:37:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: white king 407

    arkadaşlar
    ben 1hafta önce 2008 1.6 hdi 407 aldım daha sonra arabanın ikaz panelinde 'break pads worn' yazıyor bunun anlamı ne acaba bir de 407 kullanıcılarından araçla ilgili bilgi almak istiyorum lütfen


    bu arıza aracı cok zorladıgım zaman yanı fren ve el frenı kullandıgım zaman uyarı olarak 2-3 kez cıktı bende zaten cıkınca fren pedalı bır garıp oluyor kanımca
    frenlerı cok kullanmaktan ısınmasıyla olarak uyarı verıyor 3-4 dk ıcınde yada acıp kapatınca duzeldı bende siz sureklımı verıyor uyarı




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.