Şimdi Ara

402. Dönem (Şubat 2026 Celbi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
8
Favori
13.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cevabınız için teşekkürler. Yoklama işlemlerini tamamladım. Hizmet seçim kısmını yapmadım. Askerlik durum belgesinde Şubat 6 2026 olarak gözüküyor. Yaşım 25 den büyük. Amacım öteleyebildiğim kadar öteleyip bu süreç içerisinde iş bulmak. Sonrasında da bedelliye çevirmek.

Artık sizi şubat celbine yoluna koymuşlar, bu saatten sonra celp değişikliği de kurtarmaz. Olursa ocak şubatta yüksek lisans kaydıyla erteleme yapabilirsiniz.

Şubat mart nisan aylarından birinde gideceksiniz. O da 29 ocakta netleşecek.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/3283a420e2b847fbbc91eb1ee06eb8f6

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Celp ve Sevk Donemi Tercih Sıralamsını actıgımda Mayıstan itibaren başlıyor. Mayıs ve öncesi aylar yok. Sıralamada başa Ağustos veya kasımı getirsek de bir şey değişmez mi ?

Hocam Şubat'ta gidemezsiniz zaten başvurular kasım sonunda bitti çünkü. En erken Mayıs'ta gidersiniz artık. Ama diğer arkadaşın da dediği gibi ihtiyaca göre alım oluyor belki Mayıs'ta alır belki ağustosta. Celp tercihi seçimlerini pek takmıyorlar. Şubat celbi açıklanınca sizin tarihiniz de Mayıs olarak güncellenir. Sonrasında ise 29 nisanı bekleyeceksiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Cevap için teşekkürler. Tarihi değiştirmeden başvurdum. Bu süreçte iş bulabilirsem bedelliye çevirmeyi düşünüyorum. Eğer iş bulamayıp yedek subaylık ta çıkmazsa o zaman en kötü senaryo olacak. Hayırlısı diyelim.

Herhalde 30 kasımdan önce yoklama ve hizmet tercihini tamamladınız. O yüzden askerlik durum belgenizde 6 şubat yazıyor. Yoklama falan tamamlanmışsa 31 aralık yazamaz.

Aralığın ilk haftası nitelik güncellemesi diye bir olay var. Kimin şubat celbine gideceği kimin mayıs celbine kaydıralacağı belli oluyor. Sizi şubata atmışlar, yeniden hizmet tercihi yapsanız da değişen birsey olmayacaktır. Ancak yüksek lisans kaydıyla erteleme yapabilirsiniz.

28 kasımda yoklamayı yaptım. Hizmet tercihini bugün yaptım. Hizmet tercihi kısmında tarihler mayıstan sonra başlıyordu. Daha önceki aylar yoktu. Umarım şubat olmaz.

Popoya giren şemşiye açılmaz diyip 30 yaşında 6 ay 20lik delikanlılarla askerlik yapma zamanı gelmiş

Knka ben bu tabloyu nasıl yorumlamak lazım tam anlayamadım. Tarih degisikliklerinin taleple bir ilgisi var mı bilemedim.

Demek istediğini anlayamadım sadece sevk tarihlerinin tablosu bu. Bugün açıklandığı için attım. Tarih değişikliği yok aslında 29 unda açıklanacak ona göre tabloda herhangi bir celp döneminde gidilecek.

Mayıs ayında eskiden sevk vardı ama onu kaldırmışlar. Yerine 22 Nisan'ı koymuşlar sanırım kurban bayramına acemi eğitimi bitmiş oluyor normal erlerin eğer bu takvimde er çıkarsa. Bedelli başvurusu arttığı için mi mayıs ayı kalktı acaba diye düşünmüştüm ilk başta onu sormuştum ama sanırım kurban bayramından dolayı bir tarih düzenlemesine gidilmiş.

• 26 mayıs salı günü arife, muhtemelen bayram tatilini 9 gün olacak diye hesapladılar. Bayram gelmeden eğitim bitsin yemin edilsin diye mayıs celbi 1. grubu erkene çekmişler. O 9 gün sadece nöbetçi personel olacağından eğitim olmayacaktır.

Ortalama: 3.28

Bölüm: Bilgisayar Programcılığı

Ortalama: 2.86

Yedek Astsubay: Evet

Komando: Evet

İkinci Altı Ay: Hayır

05.02.2025 Takipteyiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k.ylvc -- 5 Ocak 2026; 11:28:36 >

ölüm: grafik tasarım

Ortalama: 3.28

Yedek Subay ve Yedek Astsubay: Evet

Komando: Hayır

İkinci Altı Ay: Hayır

durumlar bu şekilde,29 ocağı beklemekteyiz hakkımızda hayırlısı

Hocam sen Şubat celbini kaçırmışsın Mayıs celbine kalmışsın. Şubat celbi için son gün 30 kasımdı. O yüzden bizde 05.02.2026 yazıyor sende 22.04.2026 yazıyor. Sen 29 ocağı değil 17 nisanı bekleyeceksin Mayıs celbi o zaman açıklanıyor. Yedeklik çıkarsa da 22 Nisan'da yolcusun.

Anladım hocam, kafam karışmıştı benimde ondan bi yazayım dedim iyi oldu sağolasın.

Çoğu aöf bilgisayar programcılığında ki tanıdıklarıma da aynı şekilde son celp dönemlerinde yedek astsubay çıktı, ortalamaları da 3'ün altında. Durum belgende 05.02.2026 tarihi... ibaresi görüyorsan 1. sınıf (şubat) olduğumuz için yedek astsubay çıkma ihtimali artıyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.