Şimdi Ara

4000 liraya kadar dijital piyano önerisi (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
417
Cevap
15
Favori
53.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • antibiotic1 A kullanıcısına yanıt
    Casio'nun bu modelini denemedim. Denedeğim modellerini pek beğenmemiştim. Sample kaliteleri pek iyi değildi. Ama başarılı modelleri olduğunu biliyorum. Yine de, böyle fazla oyuncaklı, simülasyonlu, efektli modellere karşı biraz ön yargım var. Denediklerim arasında bence 6-7 bin bandına kadar kdp 110 gerçeğe en yakın sesi üreten cihaz. Çünkü her tuş için ayrı sample, ayrı ses seviyelerinde kaydedilmiş. Ama daha önce başka bir arkadaşın da belirttiği gibi, ideali bir bilgisayara bağlayıp profesyonel bir programdan sample kullanmak. Bilgisayarın dijital piyanoya kıyasla sınırsız sayılabilecek işlem gücü sayesinde onlarda varyasyon çok daha fazla. Hatta diyebilirim ki kullandığım macbook pro da bedava verilen garage band bile baya iyi grand piyano sesi sunabiliyor. Böyle bir kullanım senaryosu düşünülürse (ki bence düşünülmeli) bağlantı seçenekleri (blutooth, midi, usb) ve tuşe öncelikle dikkat edilmesi gereken şeyler.




  • pisnick kullanıcısına yanıt
    merhaba 4500 liraya nereden aldınız acaba?
  • antibiotic1 A kullanıcısına yanıt
    Çekmeköy de Çekmeköy Music ten almıştım. Zühal Müzik ten daha önce alınan ama satılmamış(paketi açılmamış) bir ürün olduğu için fiyatını uygun aldım. Ben alırken hepsiburada da ilanıda vardı, şuan baktığım kadarıyla kaldırılmış. Zühal Müzik te 5000 TL ye bırakıyorlardı peşin fiyatını.
  • Benim 4.000 liraya kadar bütçem var roland rp30 düşünüyorum fakat sitesindeki çocuklarınız için ibareleri kafamı kurcaladı. Yardımcı olabilecek var mı.Başka önerisi olan ya da bu piyano hakkında bilgisi olan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, 2-3 haftadır dijital piyano araştırıyorum. Mevcutta amatör olarak bağlama çalmakla birlikte , hem kendim için hemde kızım için bir piyano da edinmek istiyorum. Normalde tüm araştırmalarım sonucunda roland RP-102 modeline karar verdim ancak bugün oturduğum şehirde (Isparta) da müzik öğretmeninden 2.el bir Yamaha YDP-131 için konuştum. Arkadaş uzun uğraşlar sonunda 2000 TL ye piyanoyu verecek. Kendisinin belirttiğine göre çok temizmis ama bu gün gidip bakicam yerinde tabiki.. eğer temizse sizce bu modeli 2000 tlyye almak mantıklı mı? Bu arada sanırım garantisi devam etmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akcayonline A kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin ne yaptınız?
    Bende piyano araştırmasına girdim.
    Rolandı övmüşler ama işi bilen varsa tavsiye verebilir mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ROLAND RP102 Vs KAWAI KDP110

    Hangisi arkadaşlar bütün piyanocular toplanıp karar versin şuna

    Benim gönlüm kawaide

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lanetcivciv L kullanıcısına yanıt
    Ben kdp110 aldım. Aralarında pek fark yok gibi roland'ın videolarına da baktım şimdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    Merhaba dostum bende kdp110 veya roland düşünüyorum.

    Kdp110 a ne kadar verdin nereden aldın?

    Beklemeli miyiz indirim günleri oluyor mu acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BeautifulSwitzerland B kullanıcısına yanıt
    Şubat ayında 4750 hepsiburada. Dolar artıyor o yüzden beklemek riskli olabilir ama herkes temel ihtiyaçlara yöneldiğinden talep olmayan piyano gibi şeylerin fiyatları düşedebilir. Mesela tansiyon aleti, ateş ölçer gibi cihazların fiyatı katlanarak gitmeye başladı. Şu zamanda kim piyano alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    Benim gibi değişikler

    Biraz düşse fiyatlar yine alacağım düz fiyattan almak istemiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar konu başından beri burada yazan arkadaşlar var. Konuyu en başından okumaya başlarsanız daha net bilgi sahibi olabilirsiniz. Artık fiyatlar yükseldi. 5.000 tl ye kadar ne alınır derseniz kawai kdp 110 ve roland 102 den başka çareniz yok. İkisi de çok iyi ürünler. İkisinin de klavyesi çok iyi. Yamaha ile kıyaslarsak gh3 standardında bana göre. Yamaha ydp 144 ise ghs tuş sistemi kullanır. Başlangıç klavyelerinde kullanır bunu. Örnek P45. Çok kötü müdür? Hayır, ama 5000-6000 bandında bir ürün için maalesef çok iyi bir tuş sistemi değil.

    Geride bir arkadaş kawai nin iyi olmadığını söylemiş. Neye göre söylemiş bilmiyorum ama kawai hakkında çok bilgi sahibi olmayabilir diye düşünüyorum. Yukarıda bir arkadaş da kawai hakkında bazı bilgiler vermiş. Ülkemizde pek kıymeti bilinmiyor demiş ve haklı. Kdp 110 bu fiyata alınabilecek en iyi mobilyalı dijital piyanolardan bence.

    Roland da kawai gibi ülkemizde çok tavsiye edilmeyen ya da alınmayan markalardan. Ancak roland rp102 modeli de o fiyat alınabilecek en iyi ürünlerden. Roland yanılmıyorsam 17000 18000 liralık dijital piyanolarında kullandığı tuş sistemi ve ses işlemcisini Rp 102 de de kullanıyor.

    Bu fiyata benim ilk tercihim Roland 102, ikinci tercihim kawai kdp 110 olurdu. Ama olayın bir de ses rengi boyutu var. O da önemli. Ben daha çok yamahanın kullandığı sesten hoşlanırım o ayrı. bu zevk meselesi. Bu sebeple roland ve kawai için kararsız olanlar mağazalara gidip ikisini de deneyebilir.

    4.000 liraya kadar ne alabilirim diye soran için şunu söyleyebilirim mobilyalı kaliteli bir ürün alamazsınız. Roland rp 30 tavsiye etmiyorum. Bu model sanırım Fason bir ürün. Çünkü bir kaç markada aynı ürün gördüm. Her şeyiyle aynı, sadece marka farklı. Medeli kozmos ya da buna benzer markalardı hatırlamıyorum. Roland rp30 tuş sistemi kesinlikle iyi değil. Ağırlıklı tuş kullanıyor ama maalesef vasatın çok altında. Roland nasıl bu ürüne kendi markasını yapıştırmış hala anlamıyorum.

    Peki 4000 tl ye ne alınır. Bana göre biraz para biriktirip fiyatı 5000 çıkarmalısınız. İllaki 4000 tl ise bütçeniz birinci tavsiyem roland fp 10 taşınabilir piyano. Tuş sistemi ve ses motoru rp102 ile aynı. 3 pedal yok.

    İkinci tavsiyem yamaha p45 taşınabilir piyano. Ghs tuş sistemi ve yamaha nın başlangıç ses işlemcisi. 3 pedal yok.

    Casio cdp s100 denedim. Yabancı youtube kanallarında övülmesine rağmen tuşları hiç iyi değildi. Fiyatı güzel ama piyano çalmak isteyen bir genci tatmin etmeyebilir.

    Özetle bana göre durum bundan ibaret arkadaşlar. Allah hepinize Steinway and Sons nasip etsin diyor ve bitiriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • barsoy kullanıcısına yanıt
    Piyanodan memnunmusunuz?
    Bende roland ve kawai arasında kaldım siz karar verirken deneme fırsatınız oldumu?
    Şuanda keşke roland alsaydım dedinizmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abuabuabu

    Piyanodan memnunmusunuz?
    Bende roland ve kawai arasında kaldım siz karar verirken deneme fırsatınız oldumu?
    Şuanda keşke roland alsaydım dedinizmi?
    Deneme fırsatım olmadı. Bırakın bir kaç markayı, aynı markanın farklı modellerini içeren bir mağaza bile bulamadım belki çok gezmeye üşendim bir-iki yere baktım sadece. Hep yorumlar, incelemeler ve videolara bakarak karar verdim. Genelde yamaha ile kıyaslamıştım ama dijital piyanoları ilk fark edişim Roland'ın 30lu bir modeli sayesinde olmuştu. Fakat onu beğenmedim, galiba daha çok çocuklar için gibi bir modeldi. 102 videolarına baktım geçen
    gün, kawai 110 ile aynı gibi geldi bana. Yani şu an almaya kalksam ikisi arasında ben de kararsız kalırdım. Aldığıma memnunum; Şuan hiç ilgilenmiyorum salgın nedeniyle evde tozlanıyor ama, bir gün inşallah.

    Ama şunu söyleyeyim: ben kulağım iyi zannederdim -mesela bir parçayı kulaktan çalabiliyorum çocukluğumdan beri- ama dijital piyanolardaki ilk 4 enstrüman sesi çeşitli piyano sesleri var ya mellow, grand vs. gibi, onları ayırt edemiyorum. Yani tek bir nota çalınca ayıramıyorum ama bir kaç nota ya da ölçü olunca tınının farklılığını duyabiliyorum diyeyim. O yüzden, şunun tuşesi güzel, bunun berraklığı hoş gibi özelliklerin pek benim gibi kullanıcılar için önemli olduğunu düşünmüyorum. Mesela 110 almadan önce marketten Jwin 61 tuşlu bir org almıştım, hem çocuk alışsın, hem ben arada sırada hevesimi alırım diye ama felaket bir cihazdı tahmin edebileceğiniz gibi. 30 yıl öncesinin işporta orglarından farkı yoktu. Ondan sonra kdp-110 bana steinway&sons gibi geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 10 Mayıs 2020; 12:23:0 >




  • Kdp 110 ve R102 yi kıyaslama imkanı buldum ben mağazada. Tuşe olarak ikisi de iyi. Kdp110 biraz daha yumuşak. Biraz kişisel tercihe kalıyor yani. Eğer piyanonun kendi sesleri ve hoparlörleri önemliyse. Yani midi kullanılmayacaksa kdp110 bariz fark ediyor. En başta 40watt çıkışı var. Rp102 kaç watt bilmiyorum ama bana baya cılız geldi sesi. Midi kullanım için olacaksa roland tercih edilebilir. Tuşesi bir yönden daha iyi, o da escapement. Kdp serisinde kawai escapement sunmuyor. Cn29 (Eski cn25-27 vs de öyleydi) ile başlayan rha 3 tuşesi, plastik tuşlar arasında bence en iyisi. Ama onu giriş seviyesinde sunmuyorlar malesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antibiotic1

    Merhaba, orta seviye için bir piyano bakıyorum. Taşınabilir ya da duvar piyanosu olması fark etmez. Kısa bir ömrü olmasın uzun süre kullanabileyim istiyorum. Açıkcası marka modellerle ilgili pek bilgim yok. 1 senedir kursa gidiyorum orada pearl riverla çalışıyordum ama fiyatları bütçemi çok aşıyor. Piyano hissiyatını en fazla verebilecek ürünleri tercih ediyorum tuşesi çok yumuşak olmayan. Üniversite öğrencisi olduğum için uygun fiyatlı bir şeylerle ilgileniyorum. Sanırım roland ya da casio marka daha tercih edilebilir olur. Şu modellere bakıyorum;
    Casio CDP S100 : 2400TL
    Casio CDP 130 : 2000TL(2.el)
    Casio CDP 135 : 2650TL
    Casio CDP 230 : 3000TL
    Casio AP-470 : 5000TL
    Casio AP-270 : 6000TL
    Roland FP10 : 4400TL
    Roland RP102 : 5000TL
    Roland RP30: 4100TL
    Siz hangisini neden önerir ya da önermezsiniz?
    Seçim yaptın mı hocam? Ben de cdp 135 nasıl diye araştırma yaparken yorumunu gördüm.. Öğrenciyim ve bütçem çok yok. Normalde piyano alamazdım zaten de karantina yüzünden 2 aydır giderim olmadı bari piyano hevesimi karşılayım dedim. Daha öncesinde 6-7 ay piyano geçmişim oldu. Ne alacağımı bilemiyorum fiyatlar çok uçmuş.

    Bütçem 2500-3000 lira arası




  • Ben de cn29 mu alsam falan derken, ithal müzik aletlerine yüzde 15 ek vergi haberiyle yıkılmış durumdayım. Galiba baremi düşürüp kdp110 alacağız, hala alabiliyorken.
  • The Management kullanıcısına yanıt
    casio cdp adp bilmem ne serisini salla..2 bine sattim 10 kere kullanmadan 450 zararla,yamaha clp 525 kullaniyorum normalde evimde,isyerime almistim,çok yavan kaliyor casio nun baslangic modelleri..ikinci el temiz bisey bul yamaha ydp serisinden..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legacy of kain -- 14 Mayıs 2020; 1:3:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Casio ap 470 ile ilgili baya güzel yorumlar var incelemelerde. Merak ettim ben de şimdi. Bizim buralardaki müzik mağazalarında varsa bir deneyeceğim.
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    casio Ap serisinden birini magazada denemestim birkac sene once yamaha clp 525 almadan..o zaman elimde casio px750 vardi,elimdeki casio dan ciddi bir fark gormeyince ilgilenmedim birdaha..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.