Şimdi Ara

400 yıl önceki kölelik ile suanki insan hayatın aynı olması(Felsefe hocası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • din hocamız felsefe bölümü okudu ve bazen değişik değişik şeyler diyor.

bir örnek verim mesela 400 yıl önceki kölelik ile suanki hayatın ayni olduğunu söylüyor.

bazı kişiler yorum yaptı ama ben yapmadım.
    Başka kişilerin yorumlarından bir taneside köleler çalışmadığında yemek vermezlerdi ve ölürlerdi. hocanın verdiği cevap ise şuanda da bir insan çalışmadığında kimse ona yemek vermez ve açlıktan ölür dedi.

Ama benin aklımdaki soru suydu ve hocaya söylendim. mesela bir köle hayati boyunca çalışsa en sonunda eline hiçbirşey geçemeyecekti çünkü maaşı karnını doyuracak yemek ve yerdi.
    hoca kendisine de köle diyordu ama hoca hayatin sonuna kadar değil bir sure çalışsa karnını doyurup üstüne kendi evini, arabasını ve diğer şeyleri alabilir di ama bunu 400 yıl önce bir köle yapamazdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• modern kölelik onun adı.

zaten aslına bakarsanız hepimiz bir şekilde bir şeye bağlı ona köle olarak yaşıyoruz, mesela parası pulu olan ünlü bir insanın rahatlıkla insan içine çıkamaması, davranışlarının adım adım takip edilmesi benim gözümde onu da köle yapar.

ha tabi bir insanın kulu kölesi olmak daha farklıdır, günümüzde bu var demek saçma olur, sonuçta patronundan hoşlanmasan sana kötü davransa işi bırakırsın şerefinle limon satarsın ama eskiden insanlar bunu yapamıyordu, hayvan gibiydi bildiğin.

din kültürü hocan sığ düşünmüş, şaşırdım mı? hayır.

I am The Alpha and The Omega, the beginning and the end, the first and the last.
  • 15 days

Orijinalden alıntı: TheAlphaOmega

modern kölelik onun adı.

zaten aslına bakarsanız hepimiz bir şekilde bir şeye bağlı ona köle olarak yaşıyoruz, mesela parası pulu olan ünlü bir insanın rahatlıkla insan içine çıkamaması, davranışlarının adım adım takip edilmesi benim gözümde onu da köle yapar.

ha tabi bir insanın kulu kölesi olmak daha farklıdır, günümüzde bu var demek saçma olur, sonuçta patronundan hoşlanmasan sana kötü davransa işi bırakırsın şerefinle limon satarsın ama eskiden insanlar bunu yapamıyordu, hayvan gibiydi bildiğin.

din kültürü hocan sığ düşünmüş, şaşırdım mı? hayır.
    Hahahahaa senin hocam köleliği biraz daha araştırsın neremle gülsem bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eazy-E -- 9 Nisan 2016; 10:24:50 >

• Sen evini arabanı aldıktan sonra yine çalışmaya mahkumsun. Aslında bunun adına kölelik deyip atarlı ergenleri ateşlendirmeye gerek yok. Çalışma hayatı işte. İnsanlar arasındaki rekabet ve hayatta kalma mücadelesi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eskiden çalıştırılan bir kölenin ölmesi bir şey ifade etmezdi şimdi ise işi biten köleyi inovasyon kavramı adı altında işten çıkarıp yollarına devam ediyorlar

o zaman ki kölelerin seçme seçilme hakkı yoktu
    şimdi ki kölelerin ise istediği işi seçme hakkı var.
    pazar büyüdü.

buna kölelelik denmez.
    ronaldo aklıma geldi birden

para içinde yüz kölelikten dem vur

Orijinalden alıntı: SametArtuc

din hocamız felsefe bölümü okudu ve bazen değişik değişik şeyler diyor.

bir örnek verim mesela 400 yıl önceki kölelik ile suanki hayatın ayni olduğunu söylüyor.

bazı kişiler yorum yaptı ama ben yapmadım.
    Başka kişilerin yorumlarından bir taneside köleler çalışmadığında yemek vermezlerdi ve ölürlerdi. hocanın verdiği cevap ise şuanda da bir insan çalışmadığında kimse ona yemek vermez ve açlıktan ölür dedi.

Ama benin aklımdaki soru suydu ve hocaya söylendim. mesela bir köle hayati boyunca çalışsa en sonunda eline hiçbirşey geçemeyecekti çünkü maaşı karnını doyuracak yemek ve yerdi.
    hoca kendisine de köle diyordu ama hoca hayatin sonuna kadar değil bir sure çalışsa karnını doyurup üstüne kendi evini, arabasını ve diğer şeyleri alabilir di ama bunu 400 yıl önce bir köle yapamazdı.

tabi ki modern kölelik der köle gibi çalışıyoruz der, benzetme yapabilir ama ayni olduğunu söylemek de saçmalık.
    12 years a slave filmini izlesin de kalksın iki rekat şükür namazı kılsın din hocana söyle de

• 12 saat 1300 liraya çalışmak kölelik değilmi sizcede ?

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • milyonların yoksa modern kölesin arkadaşım. Hepimiz dünyadaki çok zengin insanların daha da zengin olması için çalışıyoruz.

İstersen ayda 15.000 tl kazan. Dünyadaki zenginlerin kölesiyiz hepimiz.

Örnek vereyim. İleride ayda 10.000 lira kazanmak istiyorsunuz diyelim. Hayaliniz ayda 10.000 lira veya daha fazla kazanmak. Bu parayı ne için istiyorsunuz. Öncelikle güzel bir ev almak, araba almak, güzel yerlere tatile gitmek, güzel teknolojik ürünler almak.

Öncelikle hayalimiz 10 bin kazanmaktı. Eğer biz bir şirkette 10 bin lira kazanıyorsak o şirkete en az 30-40 bin lira katkımız oluyordur aylık. Yani bizim en büyük hayalimiz aslında patronlarımızı zengin etmek.

Sonra ev alacağız o evin müteahhitine, araba alacağız o araç şirketinin sahibine (markası neyse artık), tatile gideceğiz o tatil merkezlerinin sahiplerine, teknoloji ürünler alacağız o şirketlerin sahiplerine para ödeyeceğiz. Yani o servet sahiplerinin servetlerine para katacağız. Yani bizim hayalimiz dünyadaki zenginleri daha da zengin etmek.

Bizim hayalimiz ayda 10 bin maaş kazanmak değil. Hayalimiz dünyadaki zengin insanların servetine servet katmak. Bu da modern köleliktir. Yani hepimiz farkında olmadan köleyiz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.