Şimdi Ara

400 gun sonra gelen trafik cezasi ve itiraz sureci

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
10.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6 mart tebligli trafik cezasi geldi. Ceza 26 ocakta kesilmis. Sabit radara girmişim. Hiz siniri 70 km/h tespit edilen hiz 85km/h. Buraya kadar her sey normal ancak belirtilen ihlal 2016 yılında yapılmış. Ceza 2017'de geldi.
    Ceza kanunu 20. Madde 2.fikrasina eklenen trafik cezalari ihlal edildigi is yili icinde teblig edilmezse düşer cumlesi uyarınca itirazda bulunduk. Bakalim sonuç ne olacak?
    400 gun sonra gelen trafik cezasi ve itiraz sureci







  • iptal olur, biz daha önce iptal ettirdik.
  • Aç kalan yahudi eski defterleri kurcalarmış.

    Hocam düşmesi gerekir. Konuyu takipteyim, sonuçlanınca bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Bende ornek olsun diye actim zaten konuyu. Durum guncellemesi yaparim.

    Isin garibi tam yariyil tatiline denk geldiği icin 26 ocak 2017 gidisimi tutuyordu. Plaka dikkatimi cekti. Appleri aralik gibi sokmustum. Sonradan tarihe bakip farkettim olayin eski defter olduğunu.
  • Takipteyim hocam.
  • Takipteyim.
  • Haberlere konu olmuştu bu tip olaylar ki banada 2 yıl öncesinden ceza geldi. İtiraza iş yoğunluğundan dolayı tebligatlarda gecikmeler yaşanabilir gibi bir savunması olmuştu trafik şubesinin.


    Umarım iptal ederler.
  • Merhaba, aynı yerde(malkara yolu,keşan) banada bugün ceza tebliğ edildi, şubat 2016 da 70 olan yerden 103 ile geçmişim ve 413₺ ceza kesilmiş. Fotoğraf, tutanak formatı ve mekan tamamen aynı. Bu bahsettiğiniz ceza kanunu madde 20 hangi ceza kanunu? 2918 sayılı trafik kanunu mu yoksa Türk ceza kanunu mu? Ben ikisindede bahsettiğiniz maddeyi bulamadım. Saygılar.
  • http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/04/20140404-8.htm ilgili yönetmelikte madde 10.


    MADDE 10 – (1) Trafik idari para cezası karar tutanaklarının tebliği, 30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 20 nci maddesinde yer alan soruşturma zamanaşımı süreleri içerisinde yapılır.




    kabahatler kanunu ilgili madde

    Soruşturma zamanaşımı (1)
    Madde 20- (1) Soruşturma zamanaşımının dolması halinde kabahatten dolayı kişi hakkında idarî para cezasına karar verilemez.
    (2) (Değişik: 6/12/2006-5560/33 md.) Soruşturma zamanaşımı süresi;
    a) Yüzbin Türk Lirası veya daha fazla idarî para cezasını gerektiren kabahatlerde beş,
    b) Ellibin Türk Lirası veya daha fazla idarî para cezasını gerektiren kabahatlerde dört,
    c) Ellibin Türk Lirasından az idarî para cezasını gerektiren kabahatlerde üç,
    yıldır.



    Edit: Ek cümle varmış

    (Ek cümle: 13/2/2011-6111/22 md.) Ancak, 89 uncu maddesi hariç olmak üzere 1111 sayılı Askerlik Kanunu, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun, 3376 sayılı Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanun, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ve 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda belirtilen ve idari para cezasını gerektiren fiilin işlendiği tarihi takip eden takvim yılının son günü bitimine kadar idari para cezası verilerek tebliğ edilmediği takdirde idari yaptırım kararı verilemez, verilmiş olanlar düşer.

    Edit: Akşam gazetesinde bununla alakalı bir haber var.http://www.aksam.com.tr/guncel/760-bin-surucuye-ceza-yagdi/haber-251946

    idari para cezasını gerektiren fiilin işlendiği tarihi takip eden takvim yılının son günü bitimine kadar

    Cümlesindeki fiilin işlendiği tarihi takip eden takvim yılının son günü kelimesini saatten dolayı algılayamıyorum. Olay 2016 da olmuşsa haberde dediğine göre 31 aralık 2017 ye kadar cezayı tebliğ edebilirler.


    Bende merak ediyorum doğrusu neymiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 11 Mayıs 2017; 1:21:45 >




  • Takip
  • Bu radarlar nerede tam olarak? Devlet kafaya takarsa kural tanimaz. Bunun adi hirsizliktir. Bende 6 ya da 2 tam hatirlamiyorum km hiz yuzunden ceza yedim binbir kufur beddua odedim. Osmancik yolunda.
  • Selam

    Konuyu canlandırayım bir

    Aynı dert benim de başımda.

    6-3-2016 cezası yeni tebliğ edildi. Konum aynı, Malkara Yamanlar önü.



    Siz ne yaptınız?

    İtiraz ettiniz mi mahkeme kanalıyla? Bir sonuç alınabiliyorsa ben de uğraşacağım



    Teşekkürler
  • geçen hafta aynı yer ile ilgili bana da bir ceza geldi. mart 2016 tarihli... ama tebligat ekim 2017. 15 yıllık şöförüm ilk kez hız cezası yiyorum. sinirlendim ama ödedim indirimli olarak. bu hafta da aynı yerden bir tane daha geldi. ikisinde de hız limiti 70 ve benim hızım 85. tıpkı sizinki gibi. ve tebligatı neredeyse 560 gün sonra yapılmış. o nokta ile iligil bir tabela sorunu yada sistemde ölçüm sorunu var gibi geldi bana. siz bir çözüm bulabildiniz mi. trafik kurallarına uyan bir insanım. dediğim gibi 15 yıldır hiç ceza yemeyen ben aynı yerde 3 gün arayla iki hız cezası yemişim. tuhaf geldi bana.

    Maliye bakanının 1 yılı geçen tebligatlara itiraz edin gibi bir söylemi vardı ama bir sonuç alan oldu mu bilmiyorum.http://www.milliyet.com.tr/bakan-uyardi-1-yili-gectiyse-ekonomi-2489974/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi threeplus -- 6 Ekim 2017; 10:39:6 >




  • Konu güncellenmiş zaten aynı sorunu Malkara Yamanlar önü ibaresiyle bende yaşamaktayım 18 yıllık sürücüyüm hayatımın ilk cezasını yedim galiba,olay 21.03.2016 da olmuş 70 km yerden 105 km hızla geçmişim tebliğ bu gün 10.10.2017 de geldi ...
    Tebliğde zaman aşımı konusunda herhangi bir sonuç alan oldu mu içinizde arkadaşlar yoksa tüm söylemlere rağmen gidip paşa paşa bu cezayı ödecezmi?
    Konuyu açan sayın yönetici supremum sizin olayda herhangi bir gelişme oldu mu ?
  • xmaske kullanıcısına yanıt
    vallahi benim bulabildiğim bir sonuç yok. eğer bir çözüm yok ise, ben bu gelen cezayı da ödeyeceğim 10 günde iki hız cezası ödemek koysada... önceki arkadaşlar konuyu sahipsiz bıraktılar sanırım. ama tuhaf bir durum aynı zaman aralığında bir çok kişiye ceza yazılmış ve bunlar sizin benim gibi dikkatli ve titiz şöförler. sonuçta da çok geciken bir tebligat var. bilemiyorum...
  • aynı yerden bana da tebligat geldi bugün. Nisan 2016 da hız yapmışım(101 km) cezası şimdi geliyor. İşin ilginci ben de genellikle kurallara uyan biriyimdir. Malkara çıkışında orası artık şehirlerarası yol olması lazım. Bölünmüş yol ve gidiş geliş şeklinde. Google mapsden o yol üzerinde de gezdim herhangi bir tabela göremedim. Oralarda oturan ve hız tabelası olup olmadığını teyit edebilecek biri var mıdır?
  • Arkadaslar merhaba bugun gelen cezayla bende araniza katildim :(( anlamadigim herkez yazmis ama sonuc olarak naaptiniz paşa paşa odediniz mi yoksa iade davasi vs actinizmi ben pazartesi emniyete gideyim diyorum en azindan gidip sonuc alan oldumu arac benim bile degil 1.5 sene gecmis ustunden ben e devlete girdigimde ceza gozukmuyor



    Cvplarinizi beklerim tesekkurler
  • bende 06.04.2016 tarihinde aynı yerde ceza yemişim, bana 14.11.2017 tarihinde tebliğ edildi. cezanın iptali için başvuranlarda herhangi bir gelişme varmı? eğer iptal ettiriliyorsa gidip bende başvuru yapacağım
  • Tarafıma herhangi bi bildirim ulaştırılmadı. Öylece kaldı. Yoğunluktan bende tekrar araştırmadım. Az önce sisteme girip baktım ceza 199+80 lira faiz ile birlikte 279 lira olmuş. Ne denir bilmiyorum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.