Şimdi Ara

40 yaşında bilgisayar oyunu oynamak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
632
Cevap
14
Favori
41.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben bilgisayar oyunu manyağıyım.Şu anda 20 yaşındayım .Ve kendime inanıyorum ki 40 hatta 60(ömrüm yeterse) bilgisatar oyunu oynayacağımı biliyorum


    Siz bu konuda ne düşüyorsunuz ki?



  • Bilgisayar oyunları çocuklara yönelik değil ki zaten. Günümüzde ki oyunlar çocuklara yönelik yapılmıyorlar. Hepsi adeta oscarlık filmler gibi tasarlanıp yapılıyorlar. Belli bir senaryo belli bir konu üzerine. Ben eminim ki büyük olsam bile bu tür oyunları oynamaya dewam edicem. Tabii artık büyüdük hangimiz mariodan eski zevki alıyor.
    Konu 2004 yılında açılmış. Bu mesajı yazdığım şu sırada 2014 yılındayız. Yani 10 sene geçmiş. O senelerde 40 yaş üstü mesaj yazan abilerimiz şuan halen devam ediyorlarmıdır merak ediyorum? Ben şuan 33 yaşındayım. 1994 yılından bu yana yani tam olarak 20 senedir oyun oynuyorum. Ha bunun faydasını gördünmü derseniz İngilizce'mi geliştirmek haricinde hiçbir faydasını görmedim ve bu durumdan da memnun değilim. Şuan iş ve maddi bakımdan sürünmek yerine çok daha farklı iyi bir konumda olabilirdim ve iyi bir evliliğimde olabilirdi. :( Zararın neresinden dönersen kardır gerçi ama şuan işsiz olduğum için vaktimin çoğunu bilgisayar oyunlarıyla geçiriyorum. :/

    Yeni yetişen nesil'e, arkamızdan gelen gençlere naçizane tavsiyem şu ki, eğer bilgisayar oyunlarına bağımlılığınız var ise öncelikle bunu bağımlılık seviyesinden çıkartıp - içki için kullanılan sosyal içiçi tabiri benzeri - gerektiği zaman tadında olacak şekilde bunu yapmanızı , iş ve maddi konulara öncelik vermeye çalışmanızı öneririm. Bilgisayar oyunları amaç değil araç olsun hayatınızda ! Ve iş ve maddiyat konuları ile birlikte de, günlük olarak en azından 1 gazete yi takip edin ve genel kültürünüzü geliştirmeye çalışırken de , ilgilendiğiniz bir konuya yönelikte kitap okuyun. Türkiye olarak malesef gelişmiş bir ülke değiliz. Halen gelişmekte olan bir ülkeyiz. Elin Japonlarının, Amerikalısının bizden üstünlüğü ne ?!?! Hepimiz aynı yaratıcının yarattığı varlıklarız. Ama malesef adamlara göre bizim kitap ve gazete okuma oranımız çok çok daha az... Bilgi güçtür. Bilgiye sahip olan gücü de elinde tutar. Zamanında Mortal ombat 3 te 17 hit'lik ölüm kombosunu bulmuş ama herhangi bir yayın organı ile paylaşamadığı için meşhur olamamış bir olarak :) size Mortal Kombat'ın ünlü sözünü hatırlayatım... "Hiçbir bilgi yoktur ki, güç sayılmasın"

    İşte bir sayfadan bulduğum istatistikler

    Bir yılda basılan kitapların çeşidi ülkelere göre şöyledir:
    ABD 85.121
    Japonya 42.217
    İngiltere 64.761
    Almanya 64.761
    Türkiye 6.151
    ***
    Gazete okuyanların nüfusa oranları şöyledir:
    Japonya % 62
    Almanya % 48
    Türkiye % 5
    ***
    Türkiye;deki kahvehane ve kütüphane sayılarının kıyaslaması ise şöyledir:
    Kütüphane sayısı 1412
    Kahvehane sayısı 570.000
    Buna göre: 49.500 kişiye bir kütüphane düşereken, 122 kişiye bir kahvehane düşmektedir.
    ***
    Gallup firmasının yaptığı bir araştırmaya göre bazı ülkelerdeki kitap okuyanların nüfusa ornları şöyledir:
    Japonya % 14
    ABD % 12
    Almanya % 11
    İngiltere % 11
    Türkiye % 0,01

    İstatistiklerde son paragrafı görüyormusunuz nekadar içler acısı değilmi ? Kısaca toparlamak gerekirse, iş, eş , genel kültür vs. hayatınızda tüm elzem konulara gerektiği önemi veriyorsanız , akabinde kalan boş vaktinizde oyun oynanabilir diye düşünüyorum. Zira asıl önem vermeniz gereken konular yerine , bilgisayarın başından kalkmıyorsanız devamlı oyun oynamak için, gelecekte bunun cefasını çok çekiyorsunuz ! Argo bir deyim var "Tatlı talı yemenin, acı acı s.cmasi olur" diye :) Dikkat edin de tatlı tatlı oynadığınız bu oyunlar 10 sene sonra bende olduğu gibi size acı bir fatura çıkartmasın ! Umarım bu yazdıklarım bunları okuyan oyun sevdalısı gençlerin kulağına küpe olur ve silkinip kendine gelmelerini sağlar...

    Sağlıcakla kalın.

    46 yaşındayım, 1984 yılında Atari 800xl 64kb ile başlayan oyunculuk hayatım tüm çabalarıma rağmen bitti sayılır, zira en fazla 15-20 dk durabiliyorum başında...

    Yeni çıktığında 1080ti almıştım büyük bir hevesle, gsync destekli monitör vs... zorlayamadım bile... RDR oynuna hayran kaldım ama olmuyor, yaşlılık işte...

    Herşey zamanında güzel, maalesef herşeyin çılgınca tüketiliği bir döneme geldik...

    Keyfimiz kaçtı, ot gibi oldum şahsen...

    yaş 52, playstation 2 ile başlayan oyun sevgim xbox, playstation3, xbox360, ps4, xboxone ve şu an xbox series s ve pc ile devam etmekte, 2 çocuk sahibiyim. Hayal güçü, tasarım, müzik ve görsellik hepsini birleştirince ben oyunu oyundan çok bir dijital sanat eseri olarak görürüm ve oyun oynamak benim için gün sonunda kafa boşaltmak ve kendime vakit ayırmaktır. temel sorumlulukları ihmal etmedikçe birazda kendinizden ödün vererek yolunuza zevkle devam edebilirsiniz.

    Yaşım 40 çevremde 43-45 yaşında arkadaşlarım da var .. oyun da oynuyoruz bugün pek çok dizi oyuncusu, iş adamı ünlü şahsiyet 50-55 yaşında insanlar PS geceleri turnuvaları düzenliyorlar arkadaşlarıyla eğleniyorlar misal acun..

    Şu kafalardan uzak durun zehirli gerici bana göre yobaz kafalar bu yaşta oyun mu oynanır, kaç yaşına geldin çizgi film mi izliyorsun, akşam halı saha maçına gidersin kazık kadar adam oldun hala topun peşinde koşuyorsun.. daha say say say say say bitmez.. bu insanlardan uzak durun sizin hayatlarınızıda kendi monoton sönük hayatlarına benzetmeye çalışırlar..
    34 yaşıma giricem hala oyun peşindeyim.Bütün gün iş yerinde çalışıyorum stresimi araba yarışı oynayıp drift yapıp zorlu yollarda araç sürerek atıyorum.Yeri geliyor GTA oynuyorum şehir içinde geziyorum.Flight simulator ile dünyayı geziyorum.Şu aralar RTX 3000 serisi laptop kovalıyorum.Ps5 yada xbox series s alacaktım ama malum evde çoluk çocuk var açmak sıkıntı oluyor.En güzeli akşamları 2 saat laptopda oynamak...
  • Bilgisayar oyunları çocuklara yönelik değil ki zaten. Günümüzde ki oyunlar çocuklara yönelik yapılmıyorlar. Hepsi adeta oscarlık filmler gibi tasarlanıp yapılıyorlar. Belli bir senaryo belli bir konu üzerine. Ben eminim ki büyük olsam bile bu tür oyunları oynamaya dewam edicem. Tabii artık büyüdük hangimiz mariodan eski zevki alıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hellmarch

    Bilgisayar oyunları çocuklara yönelik değil ki zaten. Günümüzde ki oyunlar çocuklara yönelik yapılmıyorlar. Hepsi adeta oscarlık filmler gibi tasarlanıp yapılıyorlar. Belli bir senaryo belli bir konu üzerine. Ben eminim ki büyük olsam bile bu tür oyunları oynamaya dewam edicem. Tabii artık büyüdük hangimiz mariodan eski zevki alıyor.



    +128036128936128093
  • Bana Göre
    Oyunun Yaşı Yoktur
  • arkadşlar yapmayın. millet uzaya çıktı siz burada ömür boyu oyun oynayacağız diyorsunuz. şimdi anladım neden geri kaldığımızı.
  • kardeşim hiç takma arkadaşın yetmişlik dedesi oynuyordu mesele yaşta değil
  • Valla bi counter-strike serverında adam vardı bu kişi halen cs oynuyor. 40 yaşını geçkin cs oynuyor ve serverda adminlik yapıyordu. Hatta oğluyla falan oynuyordu cs.
  • BİLARDO-İSKAMBİL-TAVLA

    bunlar neden çocuk oyunu sayılmıyorda bilgsyr oyunları çocuk oyunu sayılıyor.
    bugünkü bilgsyr oyunları zaten çocukların oynayabileceği şeyler değilki.
    yetişkinlerin oynayabileceği zor oyunlar ve üretildikleri ülkelerde
    sık sık cebinden 50 dolar çıkarıp oyun alacak parası olan yaştakilere göre şeyler.
  • deden zamanında ışık yokmuş o alışmamış babana cpu nedir desen bilmez herhalde onlar o yıllarda sevdikleriyle uğraşıyor hala dahada uğraşır sende bu işle uğraşıcaksın merak etme
  • oyununda bir sınırı vardır. düşün evleneceksin çocuk sahibi olacaksın. sen hala pc veya playstation7,8... başında oyun oynayacaksın. yanılıyorsun. şimdi böyle boş olduğundan sana öyle geliyor. ozaman eve para getirme derdinde olacaksın eşinlemi ilgileneceksin. aile sorunları bir taraftan iş sorunları diğer taraftan.
  • Ben çok oyun meraklisi deilimdir ama inaniyorumki 40 yasinda dahi ilgimi ceken bise olursa cekinmeden oynarim.

    Mesela o zamana Winning eleven 28 falan çikar.Bugünkü sevkle olmasada yinede oynardim bunu.
  • 41 yaşındayım ilk bilgisayarımı 1995 de aldım o zamandan beri pc oyun oynuyorum herhalde ömrüm boyunca da oynamaya devam edeceğim bu konuda yalnız da değilim.
  • Bilgisayar almadan önce de Commodor64 üm vardı ilk oyunlarımı orda oynadım.
  • yakında oyunun içinde oynicaz ztn ...
    böle deil yani X



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 2 Eylül 2004, 22:30:37 >
  • oyle oyle...

    lanetlendik biz... bir gün 1 bakacaz ölmüşüz elimizde hala mouse...
  • hele bi gel 40 ına görüşürüz ben şu an 23 teyim ve yavaşşş yavaşşş soğumaya başladım hiç biri tam tatmin etmiyor bi son çare Half Life 2 yi denecez bakalım nolcak damarlarda sıcak kan akmaya başlayacakmı tekrar.
  • En çok neye sinir oluyorum biliyormusunuz.... Büyüklerin biz oynarken 'yaa hala oyun mu oynuyorsun demesi' beni sinir ediyor.
  • Emekli olunca alıcaz altımıza bir pc hepimiz çoşucaz.O zamana half-life3 anca çıkar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

    Ben çok oyun meraklisi deilimdir ama inaniyorumki 40 yasinda dahi ilgimi ceken bise olursa cekinmeden oynarim.

    Mesela o zamana Winning eleven 28 falan çikar.Bugünkü sevkle olmasada yinede oynardim bunu.


    Bence o zamana kadar winnig eleven 140 falan çıkar. Bakarsanız adamlar yılda 3-4 adet winnig eleven çıkartıyorlar. Üç beş kod değişikliği ile milleti dolandırıyorlar.Bazılarıda bunları ölene kadar satın almak istiyor.





  • 40 yaş neki babam 52 yaşında ve aralıksız her gün 4-5 saat CM4 oynuyor :) Hani elinden gelse oyunun %100 Türkçe yamasını yapacak :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.